Във връзка

Все същите
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

caliostro написа:си е ебало майката
ама днес, верно, здраво си е е..
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
esti

Re: Във връзка

Мнение от esti »

latrevw написа:
esti написа:
latrevw написа:
esti написа: Но за този купон имам и други съображения, за да не идвам.
Друг път...
много ми е чудно какви съображения имаш, за да не ходиш на купон?
Любовника ми е зает, а исках да съм с него.
тъпо е
Но адекватно на въпроса.:winkw:
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

4avdar4e написа:
Що, бе, батерии продават навсякъде :blum:
брутално
:rotfl24:
Звенения

Мнение от Звенения »

latrevw написа:ей, зевзек, аз си падам по естествени материи, не щъ синтетика
Иха - туй мнооу фЬешан, мЪ какУУ, За белити бъбречета знаЙм, рецептата, ама за калъфа - не се бех сещАл!!! :rotfl24:
Звенения

Мнение от Звенения »

latrevw написа:
Не го слушай тоз - той само на лелиЧки налита... :rotfl24:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Звеневия написа:
latrevw написа:
Не го слушай тоз - той само на лелиЧки налита... :rotfl24:
чи аз ква съм, откога се моля да ми налети :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Лейди Семирамис мисля беше споменала, че често можеш да научиш много, ако не и повече, не от това по какви въпроси говори човек тук, а по това, по кои теми мълчи. За лицемерието, то е някакво вътрешно свойство на затворена група, но като такова в затворена такава не е лицемерие. Лицемерно може да бъде отношението към непознат човек и то най-вече когато имаме изгода от дадено поведение (лицемерно). Тук никой, поне според мен няма такава.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:с темата на Мъжжж ми прави впечатление, че никой досега, не изказа мнение от рода на "я се стегни, имаш семейство, деца, отговорности...постъпката ти не е мъжка, а егоистична и безотговорна....мислиш само за себе си, нараняваш най-близките си.....недостойно е да не спазиш клетвата, която си дал - в добро и лошо...и т.н"
Та се зачудих, дали наистина тук няма хора, които да мислят така или просто не си го казват.
Или и да мислят така са склонни да приемат и оправдаят, донякъде такава постъпка, защото все пак Мъжжж е познат и обичан...
А ако беше някой новорегнат, случаен, дали нямаше да го изядем с парцалките?
Та лицемерни ли сме или наистина мнението ни силно се влияе от чувствата ни към този, който споделя с нас?
Аз може би бих го казала. Не по този начин, разбира се. Не толкова рязко най-малкото.

Бих го казала, ако той беше питал нещо. Но в неговата тема въпрос няма. Решението е взето - неговото решение - и той само го споделя с нас. В такива случаи нямаш много възможности за отговор. :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Аз може би бих го казала. Не по този начин, разбира се. Не толкова рязко най-малкото.

Бих го казала, ако той беше питал нещо. Но в неговата тема въпрос няма. Решението е взето - неговото решение - и той само го споделя с нас. В такива случаи нямаш много възможности за отговор. :lol:
Спомням си зеления и луната - те също не питаха, а просто споделяха (истина или не...), но тогава реакциите бяха съвсем други.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа:Лейди Семирамис мисля беше споменала, че често можеш да научиш много, ако не и повече, не от това по какви въпроси говори човек тук, а по това, по кои теми мълчи. За лицемерието, то е някакво вътрешно свойство на затворена група, но като такова в затворена такава не е лицемерие. Лицемерно може да бъде отношението към непознат човек и то най-вече когато имаме изгода от дадено поведение (лицемерно). Тук никой, поне според мен няма такава.
Не си съвсем прав, ама не ми се спори :grin:
На теория си много прав де :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

4avdar4e написа:
latrevw написа: ами аз любовника си го ползвам за други цели, не е задължително да е с мен на всички купони
Що, бе, батерии продават навсякъде :blum:
:rotfl24: :rotfl24:щях да се задавя
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа: Аз може би бих го казала. Не по този начин, разбира се. Не толкова рязко най-малкото.

Спомням си зеления и луната - те също не питаха, а просто споделяха (истина или не...), но тогава реакциите бяха съвсем други.
Аз тогава съм отсъствала. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

esti написа:

Сравняваш Зеления с Топър :shocked:
Бързо си изтрии мнението, преди да го е видял Топър :lol:
Ама ще е лицемерно, ако го изтриеш, недей :-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

esti написа: Спомням си зеления и луната - те също не питаха, а просто споделяха (истина или не...), но тогава реакциите бяха съвсем други.
ти сега... нямам думи просто за сравнението
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

esti написа:

a ти можеш ли да сравниш двете ситуации и да намериш прилика ВЪОБЩЕ?
само питам...
esti

Мнение от esti »

latrevw написа:
esti написа: Спомням си зеления и луната - те също не питаха, а просто споделяха (истина или не...), но тогава реакциите бяха съвсем други.
Сравнението е със ситуациите, не с хората.
esti

Мнение от esti »

doktorka написа:
a ти можеш ли да сравниш двете ситуации и да намериш прилика ВЪОБЩЕ?
само питам...
Ако приема, че ситуацията със зеления и луната не е било само провокация - да, намирам общо.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

esti написа:
latrevw написа:
Едната ситуация е много вероятно да е имагинерна и до голяма степен плод на болен мозък, другата е реална
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

esti написа:
latrevw написа:
не можеш да правиш такова разделение, всичко е взаимосвързано. а и всъщност не виждам лошо да се реагира по различен начин за различните хора, дори да са в сходни ситуации
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Wishes написа:Не си съвсем прав, ама не ми се спори :grin:
Аз съм си теоретик, знаеш. Дървена глава. Тук де. За реала трябва да питам Щрунца. :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

esti написа:Та лицемерни ли сме или наистина мнението ни силно се влияе от чувствата ни към този, който споделя с нас?
Малеее:blink::shocked:

Кога успяхте да изпишете толкуз:-)

Малко да се отплесне човек и да се опита да порабОти и....упущил всичко

Мисля, че е последното. Влияем се от това, че близък нам човек е взел някакво решение. Той няма нужда от съвет и подкрепа, от мнение. Просто ни информира за решението си. Не можем да кажем "стой. спри се. имаш дете, жена и т.н...", защото дефакто по-голямата част от клубарите не са наясно с конкретната ситуация. Аз лично предпочитам приятелите ми да ме подкрепят в решенията ми....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа:
Wishes написа:Не си съвсем прав, ама не ми се спори :grin:
Аз съм си теоретик, знаеш. Дървена глава. Тук де. За реала трябва да питам Щрунца. :grin:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
esti

Мнение от esti »

latrevw написа:
не можеш да правиш такова разделение, всичко е взаимосвързано. а и всъщност не виждам лошо да се реагира по различен начин за различните хора, дори да са в сходни ситуации
Там е работата, че за подобни ситуации често се изказват принципни мнения.
А когато сме пристрастни, явно се нарушават принципите.
Моралът е доста изменчиво нещо оказва се...

ПП. Слава богу,че аз съм безпринципна.
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

esti написа:с темата на Мъжжж ми прави впечатление, че никой досега, не изказа мнение от рода на "я се стегни, имаш семейство, деца, отговорности...постъпката ти не е мъжка, а егоистична и безотговорна....мислиш само за себе си, нараняваш най-близките си.....недостойно е да не спазиш клетвата, която си дал - в добро и лошо...и т.н"
Та се зачудих, дали наистина тук няма хора, които да мислят така или просто не си го казват.
Или и да мислят така са склонни да приемат и оправдаят, донякъде такава постъпка, защото все пак Мъжжж е познат и обичан...
А ако беше някой новорегнат, случаен, дали нямаше да го изядем с парцалките?
Та лицемерни ли сме или наистина мнението ни силно се влияе от чувствата ни към този, който споделя с нас?
То аз нали съм от скоро, много имам право да мълча, ама да кажа.
Има въпроси, на които хич не им знам отговора и тогаз по-добре да не се бъркам, де. Щот и без туй съм си объркана една.
За лицемерието, да си знаете,че съм си искрена до болка, чак до ритник по нявга.
Колкуту-толкуз.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

esti написа:
latrevw написа:
не ,не е никакво сравнение...

АЗ НЕ ЗНАМ ситуацията ,да му се не види!
Защото обикновено не се вра там, където не ми е мястото...
или АКО знам каква е ситуацията ,при всички случаи НЯМА да я направя достояние на хора,които не са запознати ...
или не искат да са запознати...
аман от добронамерени душеприказчици
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

esti написа: Сравнението е със ситуациите, не с хората.
Забравяш предисторията там, май. Влязоха с гръм и трясък, започнаха да се тупат в гърдите колко са велики а ние - жалки (пък може и така да е), да описват с най-малки подробности кой къде и как ги е е.@л и разбира се, като финал всичко свърши с отблъскване.
Ситуацията може и да е същата, но поднасянето на информацията - ето това прави нещата различни и това е най-важното във всяко писмено (демек - форумно) житие.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

И какво излиза /извинете за намесата/ "кучета и котки може, а прасета - не", т.е и тука ли има двоен стандарт?
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ppi написа:И какво излиза /извинете за намесата/ "кучета и котки може, а прасета - не", т.е и тука ли има двоен стандарт?

къв двоен стандарт, бе хора?

и въобще къде има еднакъв стандарт?
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

ppi написа:И какво излиза /извинете за намесата/ "кучета и котки може, а прасета - не", т.е и тука ли има двоен стандарт?
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:

хихи..и ти си с цитатите...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

latrevw написа:

в по-горен твой отговор написанато ме наведе на това:-)
esti

Мнение от esti »

doktorka написа:
АЗ НЕ ЗНАМ ситуацията ,да му се не види!
Защото обикновено не се вра там, където не ми е мястото...
или АКО знам каква е ситуацията ,при всички случаи НЯМА да я направя достояние на хора,които не са запознати ...
или не искат да са запознати...
аман от добронамерени душеприказчици
Добре де, разбрахме, че не знаеш. Никой не настоява за обратното.
А той за да споделя, значи е искал.
Ако пък намекваш, че с тази тема се правят публично достяние лични неща - смешно е.
Ти не знаеше ли че е женен?
Или не прочете недвусмислената му тема за другата жена?

А тази тема е за друго.
esti

Мнение от esti »

maggot написа:
esti написа: Сравнението е със ситуациите, не с хората.
Забравяш предисторията там, май. Влязоха с гръм и трясък, започнаха да се тупат в гърдите колко са велики а ние - жалки (пък може и така да е), да описват с най-малки подробности кой къде и как ги е е.@л и разбира се, като финал всичко свърши с отблъскване.
Ситуацията може и да е същата, но поднасянето на информацията - ето това прави нещата различни и това е най-важното във всяко писмено (демек - форумно) житие.
Помня предисторията и точно, затова ми направи впечатление, че принципите не са това, което са.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ppi написа:
latrevw написа:

в по-горен твой отговор написанато ме наведе на това:-)
ами да, аз това казвам няма универсален стандарт, всичко всеки път е различно в своята еднаквост
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

дори троен или 55-ен или колкото са там хората, някои даже имат и по комплект-два стандарти

не мисля, че има двоен стандарт в случая

получи подкрепа
получи и порицание, малко или много
хората са различни
и реагират различно
но винаги когато познаваш някого си по-внимателен
не защото са ти различни принципите, а напротив
защото в тях се включва и това да разбираш или поне да се опитваш да разбереш приятелите си
и когато не си съгласен с тях да го кажеш
но какво точно да кажеш когато не си съгласен с нещо лично тяхно
каква част точно от айсберга виждаш

за мен има едно принципно положение и то е следното

кой е на първо място, чии интереси
това разделя хората
и тук нас
едните поставят себе си
други не

останалото е въпрос на изразни средства
а и наистина тук не сме ничии съдии

всеки просто си казва мнението
и никак не е задължително то да е еднакво за всички нито пък спрямо всички
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

doktorka написа:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:

хихи..и ти си с цитатите...
и аз кво:grin: с алцхаймер съм и га ме остави за малко цитатя:blum:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

esti написа: Или не прочете недвусмислената му тема за другата жена?

А тази тема е за друго.
аз темата за другата жена съм я пропуснала, може би и други, но мисля, че не беше редно да използваме друга тема, за да ровим все неща около неговата история
нищо, че тя темата е за лицемерието, което както за сетен път чета тук, явно е най-големия грях
esti

Мнение от esti »

latrevw написа:
esti написа: Или не прочете недвусмислената му тема за другата жена?

А тази тема е за друго.
аз темата за другата жена съм я пропуснала, може би и други, но мисля, че не беше редно да използваме друга тема, за да ровим все неща около неговата история
нищо, че тя темата е за лицемерието, което както за сетен път чета тук, явно е най-големия грях
Защо да е грях?
Беше само въпрос - лицемерие ли е, искрена ли е подкрепата, влиянието от близостта с човека, доколко променя гледните ни точки....
Ей такива неща.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

чета, чета, умувам (или поне си мисля че умувам)....

мисля си, аз ли не съм наред че не ми се ще да пиша мнение ни в едната, ни в другата тема :huhthink:
в другата - там си е таковало таковата...
в тая почва ровене в дубрите на душата човешка, пък те безкрайни....
Изображение
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Dark написа:чета, чета, умувам (или поне си мисля че умувам)....

мисля си, аз ли не съм наред че не ми се ще да пиша мнение ни в едната, ни в другата тема :huhthink:
в другата - там си е таковало таковата...
в тая почва ровене в дубрите на душата човешка, пък те безкрайни....
Кое е това хубаво езерце на аватара ти :-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

esti написа: Беше само въпрос - лицемерие ли е, искрена ли е подкрепата, влиянието от близостта с човека, доколко променя гледните ни точки....
Ей такива неща.
ами аз не знам кое те кара да мислиш, че подкрепата е лицемерна. явно съдиш по някои други твои наблюдения, но си мисля, че дори някой за себе си да не приема избора на Мъжжж, това не означава, че не може да го подкрепи в неговия избор.

гледните ни точки се променят всеки ден, с всеки нов преживян момент
Публикувай отговор