Влизам малко късно в темата. И не съм прочел всички мнения (ама наистина много пишете значиии... само за час и не мога да ви стигнаааааа). Искаш моя опит?Мнемозина написа:
Та се замислих: дали наистина имаме някакъв избор за важните неща в живота? Вашият опит казва ли нещо по въпроса?![]()
Ще ти го кажа! Помниш ли в средата на пролетта, когато поисках да ми "стискате" палци? Е, тогава имах избор и бях спокоен! Дори май прекалено спокоен! Очаквах големи работи и други тинтири-минтири!
Сега ли как е? Сега нямам избор! Трябва да продължа, това, което избрах, въпреки че не ми харесва, не ми изнася и е крайно неблагоприятно за мен! Нямам никакъв избор! Абсолютно никакъв! и съм притеснен. НЕ! Аз съм притиснат в ъгъла от съдбата... тази, която не послушах май! Ако си спомняш един "трактат" в едно произведение на Хесе... Е... точно така съм - опрял гръб в стената и знаещ, че "изход винаги има"... знаеш кой е, нали?
Е... искам си правото на избор! Дори и всеки път да греша в избора си! Искам АЗ да избирам, а не обстоятелствата и някои други, от които ми зависят основните "параметри" на "съвременния" ми живот!!!
Извинявам се, ако съм прозвучал минорно и тъжно... ама сега ми е паднало да съм откровен... с мен...
П.П. И всички важно за мен неща съм си взимал решенията сам и сам съм си носил последствията... Това откакто мога що-годе да мисля - демек от 14-тата си годишнина!