Преди си въобразявах, че имам избор, и извършвах много излишни движения.Мнемозина написа:Помните ли в началото на лятото като мрънках, че имам да се притеснявам за много неща? Тогава Семирамида ми писа, че се притеснявам, защото имам избор. Пък аз й казах, че се притеснявам, защото си мисля, че имам избор.
Е, лятото мина и положението е следното:
Три неща трябваше да бъдат направени - и то неща, които би трябвало да определят по някакъв начин живота ми (а и не само моя) поне в следващите няколко години. И наистина смятах, че някакъв избор имам.
Изобщо не беше така.
Първото от нещата се разреши според едно мое си предчувствие от пролетта. Тук нямах особени претенции.
В другите два случая крайното решение се оказа първото предложено, срещу което - и в двата случая - яростно се съпротивлявах. И не успях да постигна нищо с тази съпротива. Не че решенията са лоши, но... не ги исках. Сега малко по малко започвам да мисля по друг начин за тях, дори ги харесвам, то и какво ли ми остава де.
Та се замислих: дали наистина имаме някакъв избор за важните неща в живота? Вашият опит казва ли нещо по въпроса?
П.П. Моля ясновидците да бъдат деликатни.
Сега знам, че нямам и спокойно се отдадох да мързел.
И не мисля, че има добри или лоши избори, никога не знаеш кага ще се обърне палачинката.