Имате ли такива случки??
Птиченцето на късмета...
Птиченцето на късмета...
Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.
Имате ли такива случки??

Имате ли такива случки??
- сър Айвънхоу
Re: Птиченцето на късмета...
Ако случайно кацнат едни 200 евро или четири зимни гуми, ще знам, че не са за мен!4avdar4e написа:Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.
Имате ли такива случки??
Абе, пилета! Не може ли да кацат, например, куфарчета с евра?!
П.П. Пак се извинявам! Пълнолунието е към края си!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Piqndurnik
И камиони с евра да са, няма ли го пилето, я ще се окажат фалшиви, я ще се самозапалят...сър Айвънхоу написа:...Абе, пилета! Не може ли да кацат, например, куфарчета с евра?!...
Наздраве 
- сър Айвънхоу
Или ще дойдат данъчните да те питат откъде ги имаш!Piqndurnik написа:И камиони с евра да са, няма ли го пилето, я ще се окажат фалшиви, я ще се самозапалят...сър Айвънхоу написа:...Абе, пилета! Не може ли да кацат, например, куфарчета с евра?!...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ужасно дълбоко ме замисли.4avdar4e написа:Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.
Имате ли такива случки??
По всякаква логика трябва да е така това с трошичките. И когато е ставало дума за работа, май винаги е и късмет, и подготовка.
Във важни за мен дела нещата понякога са се случвали на косъм, ама някакви изумителни съвпадения, сякаш някой отгоре ми е помагал (то ми и помагаше всъщност, сигурна съм, както и да ви прозвучи това сега).
Обаче продължавам да смятам, че най-големият ми късмет е с хората около мен и там наистина нямам усещане да съм хвърляла трохички. Просто късмет...
Panta rhei...
В отношенияти ни с хората също "хвърляме трохички" - нарочно го слагам в кавички, дано ме разберешМнемозина написа: Ужасно дълбоко ме замисли.
Обаче продължавам да смятам, че най-големият ми късмет е с хората около мен и там наистина нямам усещане да съм хвърляла трохички. Просто късмет...
Това, което май исках да кажа, че късметът е функция. Вярно е, някои печелят на тото, други - на ЗГ, но за да го повикаш (късмета), трябва да го предпоставиш.
П.П. Маамамустара, сега се сетих за тризначките от ББ:rotfl24:
Ами... имам, кой няма.4avdar4e написа:Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.
Имате ли такива случки??
И е, и не е. Зависи колко надълбоко го гледаш.4avdar4e написа:В отношенияти ни с хората също "хвърляме трохички" - нарочно го слагам в кавички, дано ме разберешМнемозина написа: Ужасно дълбоко ме замисли.
Обаче продължавам да смятам, че най-големият ми късмет е с хората около мен и там наистина нямам усещане да съм хвърляла трохички. Просто късмет...Да, чист късмет е да попаднеш на "правилните" (ето, пак!!) хора /човек, но после?!? За да ги имаш дълго до себе си, за да намериш обратния път, ако си се загубил, или са те изоставили.. за малко... пак.. трохички. Или камъчетата, де, добре
Това, което май исках да кажа, че късметът е функция. Вярно е, някои печелят на тото, други - на ЗГ, но за да го повикаш (късмета), трябва да го предпоставиш.
А като го погледнеш още по-надълбоко, ще видиш, че не винаги е предпоставен само от тебе. Което ще рече, че си е чист късмет.
Щото ако не попадаш на правилните хора, каквито и трохи да хвърляш после... Например.
А пък за да попаднеш на тях, все пак си влязъл в някаква тяхна орбита.
Което си е било и твое усилие.
И така нататък.
Panta rhei...
а като ме замислихте имам да кажа, че прилича на онази велика мисъл от Корана:Мнемозина написа:И е, и не е. Зависи колко надълбоко го гледаш.4avdar4e написа:В отношенияти ни с хората също "хвърляме трохички" - нарочно го слагам в кавички, дано ме разберешМнемозина написа: Ужасно дълбоко ме замисли.
Обаче продължавам да смятам, че най-големият ми късмет е с хората около мен и там наистина нямам усещане да съм хвърляла трохички. Просто късмет...Да, чист късмет е да попаднеш на "правилните" (ето, пак!!) хора /човек, но после?!? За да ги имаш дълго до себе си, за да намериш обратния път, ако си се загубил, или са те изоставили.. за малко... пак.. трохички. Или камъчетата, де, добре
А като го погледнеш още по-надълбоко, ще видиш, че не винаги е предпоставен само от тебе. Което ще рече, че си е чист късмет.
Щото ако не попадаш на правилните хора, каквито и трохи да хвърляш после... Например.
А пък за да попаднеш на тях, все пак си влязъл в някаква тяхна орбита.
Което си е било и твое усилие.
И така нататък.
"Каквато и добрина да те достигне, тя е от Аллах, а каквато и злина да те сполети, тя е от самия себе си"
Сещам се какво казваше навремето другаря Маркс "количествените натрупвания водят до качествени изменения. И докато количествените натрупвания се случват еволюционно, то качествените изменения - винаги революционно." - ето ти ги тук и пиленцето, и трошичките.4avdar4e написа:Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.
Имате ли такива случки??
Ето например аз (щото съм общо взето по-проста и с примери ми е по-лесно:winkw:), миналото лято в една компания от приятели на мъжа ми обявих, че искам да се занимавам с определен вид дейност. Не казах, че си го пожелавам, или "колко хубаво би било ако..", ами ей така - искам, знам че мога, ще бъда много щастлива, като стане. И не щеш ли, няколко дни по-късно ми се обажда някакъв човек, който ми казва, че има нужда от тази услуга, и че еди-койси(от тази компания) го е насочил към мен. И като тъгна ... до ден днешен се занимавам главно с това. На пръв поглед изглежда случайно и като някакъв каприз на съдбата, но аз си знам, че 7-8г. преди това съм се готвила за този момент и просто вече наистина съм била готова. Ако не се беше случило по този начин, щеше да стане по друг, но нямаше да ми се размине - в това съм абсолютно сигурна.
целият ми живот, до сега, е сбирщайн от трохи, залъци, птичета, орли, глътки, бутилки, пътеки, пътища, гари, летища, пристанища, хотели, хора, тълпи, стъпки, бягания, завръщания, заминавания, срещи, раздели, удари в целта, пропуски, купон, тишина....
като гледам какво съм надробил, хал хабер си нямам какво ще сърбам
ама гледам да са хем по-големи от трохи, хем да не са комати. да не се задавя/т
като писах 'хем' се сетих за шунка. май с нея е по-добре от трохите
като гледам какво съм надробил, хал хабер си нямам какво ще сърбам
ама гледам да са хем по-големи от трохи, хем да не са комати. да не се задавя/т
като писах 'хем' се сетих за шунка. май с нея е по-добре от трохите
Ами за една част от нещата си трябва подготовка. За работата освонво.4avdar4e написа:Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.
Имате ли такива случки??
ама най-хубавите неща са си случайност - приятелите, хубавите моменти.
Не се стараеш да се случат, пък те си стават. Не знам как се получава, пък не ми и трябва.
Ако разбера "механизма", току виж се развалила магията и вече няма да е толкова гот...