Ама днес било Деня на българския лекар

Все същите
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Dark написа:
frisky lioness написа: Аз вече избягвам да ходя при джипки. Знам им репертоара отлично. Ако ми се налага (да пази господ) и имам нужните средстава отивам при специалист. Не ми е приятно да моля за направления и отсреща да ми се цупят:x
що бе, разбират си

аз имам пълно доверие на нашата.

а направления, да чукам на дърво рядко се налагат
Такъв ви бил късмета. Дано и за в бъдеще да е така...Не слагам всички под един знаменател. Хубавото е точно това, че има много и страшно кадърни хора. Късмет е да попаднеш на тях.:) Не ми се коментира здравната реформа:x:( Не е ясно кой е по-потърпевш-лекарите или пациентите....

Миналата седмица се наложи да посетя УНГ. Кат се заговорихме с дофтурката и стана въпрос за джипитата и направленията и тя ми каза, как преди мен имало едно детенце, на 5г., дето вече 6 :shock:антибиотик смяняло, лежало в болница, с пмевмония и продължавало да кашля като магаре. Та същото това ангелче, след дългите и явно безрезултатни опити на някоя джипка да го Управи, пристига най-накрая при специалист. Дофтурката вика "Е, аз сега какво? И господ да съм не мога да му помогана"

Не коментирам колко и дали е компетентна, а това, че тази консултация е закъсняла мнооооого във времето. Нищо не е пречило ако е била по-рано, нали?!
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:Инертност. Маса. Щото ми е третинка.

А интереса е стар. Биолог съм първом.

8)
убаво.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:Точно щях подобно да пиша на Фриски... Ама нашто жипи е педиатър, нарочно така я избрахме. За сичко друго, дето не го разбира, моментално дава направления :lol: Хитър, като гущера Димитър (тва на дяцата лаф) съм:lol:
Аз баш за нашия педиатър думам. Ние си имаме друго моме за доктор:) Знайш мойто джипи кво е кръшно и знойно:lol::lol::wink:

Ама нейсе....Днес им е празник. Да са живи и здрави. По-рядко да ги виждаме по болест:)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

frisky lioness написа: Такъв ви бил късмета. Дано и за в бъдеще да е така...Не слагам всички под един знаменател. Хубавото е точно това, че има много и страшно кадърни хора. Късмет е да попаднеш на тях.:) Не ми се коментира здравната реформа:x:( Не е ясно кой е по-потърпевш-лекарите или пациентите....

Миналата седмица се наложи да посетя УНГ. Кат се заговорихме с дофтурката и стана въпрос за джипитата и направленията и тя ми каза, как преди мен имало едно детенце, на 5г., дето вече 6 :shock:антибиотик смяняло, лежало в болница, с пмевмония и продължавало да кашля като магаре. Та същото това ангелче, след дългите и явно безрезултатни опити на някоя джипка да го Управи, пристига най-накрая при специалист. Дофтурката вика "Е, аз сега какво? И господ да съм не мога да му помогана"

Не коментирам колко и дали е компетентна, а това, че тази консултация е закъсняла мнооооого във времето. Нищо не е пречило ако е била по-рано, нали?!
начи, маминката е трябвало да следи детенцето.

маминките познават/усещат/имат инстинкт/знам ли го.... кога детето се оправя, кога се влошава, кога може да мине с чайче и разтривка без да се ходи при доктор

гледам ги аз такива маминки в детската - децата им кашлят със седмици, текат гнойни сополи и мамите викат "абе покашля, ама се оправя" :twisted:. това не е масово явление, ама е бая често срещано

та и мамите си имат вината. с това не заявявам, че съм пърфект мама, ама просто гледам да дебна здравословното състояние на децАта и да пресичаме лошавите работи от рано
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Интересна е медицината. И мен ме увлича. Ама аз говорех за физическо свойство на телата. 8)[/quote]
Интересна е ами. Ама някой ги увлича нездраво. Като беше бебе каката - седим си ние на едно тихо място в морската..пийваме бирица..каката спи в количката...наядена, чиста..тук-таме пръдва, примлясква..сумти насън...бе бебе:D Дофтасва ена позната..Изсухла се на свободен стол като покривна лавина от х.Мальовица и почва да нарежда за ени смески /извади и брошури и мостри - малки зелени капсули грозни на вид и миризливи неприятно:twisted:/..туй имало в смеските, онуй имало.... /тези капсули са уж подхранващи и струват 50 кинта кутийката/:twisted: и накрая каза със интелектуална мимика .../замислен поглед, определено движение за поправяне на цайсюгите:twisted:/..." има и дори Хамомилис в Тях:wink:" тук аз не изтраях...и тихо попитах..." А, Фецес Симплекс има, ли?:twisted:"...Жената се обърна със стола на-назад и зе да посинява, щото си държеше устата и носа да не се разхили ДИВАШКИ...тя знае кво и фецес:twisted: Познатата чете, чете и ...скръбно съобщи че няма....Естествено отказахме офертата:twisted:

П.П. Познатата е дипломиран магистър-психолог. Къде не казвам. Наздраве:D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Kent написа:Интересна е ами. Ама някой ги увлича нездраво. Като беше бебе каката - седим си ние на едно тихо място в морската..пийваме бирица..каката спи в количката...наядена, чиста..тук-таме пръдва, примлясква..сумти насън...бе бебе:D Дофтасва ена позната..Изсухла се на свободен стол като покривна лавина от х.Мальовица и почва да нарежда за ени смески /извади и брошури и мостри - малки зелени капсули грозни на вид и миризливи неприятно:twisted:/..туй имало в смеските, онуй имало.... /тези капсули са уж подхранващи и струват 50 кинта кутийката/:twisted: и накрая каза със интелектуална мимика .../замислен поглед, определено движение за поправяне на цайсюгите:twisted:/..." има и дори Хамомилис в Тях:wink:" тук аз не изтраях...и тихо попитах..." А, Фецес Симплекс има, ли?:twisted:"...Жената се обърна със стола на-назад и зе да посинява, щото си държеше устата и носа да не се разхили ДИВАШКИ...тя знае кво и фецес:twisted: Познатата чете, чете и ...скръбно съобщи че няма....Естествено отказахме офертата:twisted:

Хахахаха. Фецес. Правилно сте отказали. Ама това не са баш доктори бе, амиго. Тези са търговци.

А на мен са ми интересни принципите на машинките. Най-вече. Как функционират разните му механизми. Не, че всичко се знае. Ама и това което знаем ме оставя безмълвен често...:shock:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Dark написа:
frisky lioness написа: Такъв ви бил късмета. Дано и за в бъдеще да е така...Не слагам всички под един знаменател. Хубавото е точно това, че има много и страшно кадърни хора. Късмет е да попаднеш на тях.:) Не ми се коментира здравната реформа:x:( Не е ясно кой е по-потърпевш-лекарите или пациентите....

начи, маминката е трябвало да следи детенцето.

маминките познават/усещат/имат инстинкт/знам ли го.... кога детето се оправя, кога се влошава, кога може да мине с чайче и разтривка без да се ходи при доктор

гледам ги аз такива маминки в детската - децата им кашлят със седмици, текат гнойни сополи и мамите викат "абе покашля, ама се оправя" :twisted:. това не е масово явление, ама е бая често срещано

та и мамите си имат вината. с това не заявявам, че съм пърфект мама, ама просто гледам да дебна здравословното състояние на децАта и да пресичаме лошавите работи от рано
Може би. Но някой със сигурност и е помогнал:mad:
Изображение

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Remmivs написа:
Kent написа:Интересна е ами. Ама някой ги увлича нездраво. Като беше бебе каката - седим си ние на едно тихо място в морската с Жената ..пийваме бирица..каката спи в количката...наядена, чиста..тук-таме пръдва, примлясква..сумти насън...бе бебе:D Дофтасва ена позната..Изсухла се на свободен стол като покривна лавина от х.Мальовица и почва да нарежда за ени смески /извади и брошури и мостри - малки зелени капсули грозни на вид и миризливи неприятно:twisted:/..туй имало в смеските, онуй имало.... /тези капсули са уж подхранващи и струват 50 кинта кутийката/:twisted: и накрая каза със интелектуална мимика .../замислен поглед, определено движение за поправяне на цайсюгите:twisted:/..." има и дори Хамомилис в Тях:wink:" тук аз не изтраях...и тихо попитах..." А, Фецес Симплекс има, ли?:twisted:"...Жена ми се обърна със стола на-назад и зе да посинява, щото си държеше устата и носа да не се разхили ДИВАШКИ...тя знае кво и фецес:twisted: Познатата чете, чете и ...скръбно съобщи че няма....Естествено отказахме офертата:twisted:

Хахахаха. Фецес. Правилно сте отказали. Ама това не са баш доктори бе, амиго. Тези са търговци.

А на мен са ми интересни принципите на машинките. Най-вече. Как функционират разните му механизми. Не, че всичко се знае. Ама и това което знаем ме оставя безмълвен често...:shock:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа: Как функционират разните му механизми. Не, че всичко се знае. Ама и това което знаем ме оставя безмълвен често...:shock:
Верно. Вчера чета за разните му там бактерии из червата, кои в тънки, кои в дебели. Кои кво ядяли, кво произвеждали....Гаси и перфектните съоръжения дет сме:shock: Природата е нещо уникално. Една стройна добре работеща система. Затва е гадно, нещо като се разбрица.....Навързани са така нещата, че си е....:):wink:ма...та:D
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

За мед. език

Мнение от Remmivs »

Kent написа:А, Фецес Симплекс има, ли?:twisted:
Аз разправях ли как в казармата ни караха да тичаме по полосата за излитане сутрин в 0430? Май да. Ама ст. лейтенантът ме остави в спалното като му казах, че не мога да тичам щото при тичане получавам камерни екстрасистули с тахикардия...:P
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: За мед. език

Remmivs написа:
Аз разправях ли как в казармата ни караха да тичаме по полосата за излитане сутрин в 0430? Май да. Ама ст. лейтенантът ме остави в спалното като му казах, че не мога да тичам щото при тичане получавам камерни екстрасистули с тахикардия...:P
И той кво? Ни тъ ли пращаше при доктора?
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:И той кво? Ни тъ ли пращаше при доктора?
Ти па? Доктор имаше чак у Плевен. При нас имаше един санитар. Дето като отидехме при него и ни посрещаше с "побеле ми п*чката от вас...". а и башкаше от 0800 до 1630.:D
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
Ти па? Доктор имаше чак у Плевен. При нас имаше един санитар. Дето като отидехме при него и ни посрещаше с "побеле ми п*чката от вас...". а и башкаше от 0800 до 1630.:D
:shock:Малиии. Де си служил ти бе, човеко? И кво ако стане некой сакатлък?:shock:
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:Верно. Вчера чета за разните му там бактерии из червата, кои в тънки, кои в дебели. Кои кво ядяли, кво произвеждали....Гаси и перфектните съоръжения дет сме:shock: Природата е нещо уникално. Една стройна добре работеща система. Затва е гадно, нещо като се разбрица.....Навързани са така нещата, че си е....:):wink:ма...та:D
ти вземи да прочетеш как се синтезират белтъци примерно и шъ паднеш
как се раплита днк-то, как се синтезира рнк по витките, как от това рнк се прави рнк вестител, как то напуска ядрото, как се кротва в рибозомите, как там едни други транспортни рнк-та влачат аминокиселините и и пасват на вестителя, как после се нагъва пептидната верига и й се лепят (ако има) разни други елементи... прецизни молекулярни машини
невероятни и възхитетелни
а това е само едно зрънце от океанския пясък на съзиданието
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Remmivs написа:
хе-хе... пък нашия ленчок ни забраняваше да получаваме и конфискуваше на момента бурканите от близките с кисели краставички...щото там можело да има ботулинов токсиЛ...или по право, щото место в марината корнишоните плуваха в ракийка сигурно:D
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Remmivs написа:
А ние освен санитаря, дето от кръста надолу изписваше аспирин, а от кръста нагоре - аналгин, имахме и фазан. Той, макар и да нямаше опит, разбираше за какво става дума.
Наздраве :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа::shock:Малиии. Де си служил ти бе, човеко? И кво ако стане некой сакатлък?:shock:
Навсякъде е така. Това е казарма бе, момиче. Аз веднъж ходих до Плевенската болница. На стрелба ми се счупиха ушилата от патрон в цевта на пушката (щото нали пазя патроните да не млънка старшината, а не ги изпуцам сите). Та седя и чакам в коридора да се наобядва очната, а пред мен едно войниче се просна по очи върху мозайката. И старшината зад него го срита с думите "Ставай, ако си на фронта кой ще те вдигне". Та тъй - там измеренията са други. Или поне бяха. Сега не знам как е с професионализма.
Аватар
doktorka

ахм...

Мнение от doktorka »

Remmivs написа:
frisky lioness написа:Верно. Вчера чета за разните му там бактерии из червата, кои в тънки, кои в дебели. Кои кво ядяли, кво произвеждали....Гаси и перфектните съоръжения дет сме:shock: Природата е нещо уникално. Една стройна добре работеща система. Затва е гадно, нещо като се разбрица.....Навързани са така нещата, че си е....:):wink:ма...та:D
как се раплита днк-то, как се синтезира рнк по витките, как от това рнк се прави рнк вестител, как то напуска ядрото, как се кротва в рибозомите, как там едни други транспортни рнк-та влачат аминокиселините и и пасват на вестителя, как после се нагъва пептидната верига и й се лепят (ако има) разни други елементи... прецизни молекулярни машини
интересно е..
айййдеее още един празник...
и що посред зима?
не може ли лятоска да е празника на докторите...кога е топло...
море,пясък....
ваканция...

:beach:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа: как се раплита днк-то, как се синтезира рнк по витките, как от това рнк се прави рнк вестител, как то напуска ядрото, как се кротва в рибозомите, как там едни други транспортни рнк-та влачат аминокиселините и и пасват на вестителя, как после се нагъва пептидната верига и й се лепят (ако има) разни други елементи... прецизни молекулярни машини
Ти си по-напред от мен. Туй много сложно ми прозвучава. Все пак ни съм доктур, само симпатизант на медицината:D:wink: Обикновено чета неща, които ме интересуват по някакъв повод или пряко ме касаят. Верно всичко е верига от елементи ама повече от половината от тези неща така и няма да ги разбера
Изображение

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Remmivs написа:
frisky lioness написа::shock:Малиии. Де си служил ти бе, човеко? И кво ако стане некой сакатлък?:shock:
"Ставай, ако си на фронта кой ще те вдигне". Та тъй - там измеренията са други. Или поне бяха. Сега не знам как е с професионализма.
Гадни копелета бяха фатмаците, с бисерни изключения разбира се:D...се устата им във фронта, как са става мъж и т.п. ...пък акъла им другаде..по маси, бардаци и ..... бермудски подстригани и космати триъгълници, вторични други полови белези на ж.п. и тъй нататък, рЪкии, мачове и мачовци... кой по-:twisted::evil::evil:
П.П. Моля Уважаемите Ни Дами да ме Извинят за Горното Писание:oops:..ако искат и да Ме Глобят:oops::D
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Kent написа:
Remmivs написа:
"Ставай, ако си на фронта кой ще те вдигне". Та тъй - там измеренията са други. Или поне бяха. Сега не знам как е с професионализма.
Гадни копелета бяха фатмаците, с бисерни изключения разбира се:D...се устата им във фронта, как са става мъж и т.п. ...пък акъла им другаде..по маси, бардаци и ..... бермудски подстригани и космати триъгълници, вторични други полови белези на ж.п. и тъй нататък, рЪкии, мачове и мачовци... кой по-:twisted::evil::evil:
П.П. Моля Уважаемите Ни Дами да ме Извинят за Горното Писание:oops:..ако искат и да Ме Глобят:oops::D
а целуффффффф.....-ка може ли?
за глоба,де?
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

а целуффффффф.....-ка може ли?
за глоба,де?[/quote]
За Теб с Превелико Удоволствие :flowers:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Kent написа:а целуффффффф.....-ка може ли?
за глоба,де?
За Теб с Превелико Удоволствие :flowers:[/quote]

същият колега Върджил (Вергилий)
на операционната.Пациентът подготвен за анестезия.Чакат хирурга ,за да го паткосат.
Говорят си пациент и Вергилий...
Ти кой си?-пита пациентът ...
Аз съм готвач в кухнята -отговаря Вергилий-ама по заместителтво съм и анестезиолог.
Анестезиологът -титуляр не е тук,та ме извикаха от кухнята да помогна..."....

:))))))))))))))
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Наздраве на докторите тук!

:wine: :flowers:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

doktorka написа: същият колега Върджил (Вергилий)
на операционната.Пациентът подготвен за анестезия.Чакат хирурга ,за да го паткосат.
Говорят си пациент и Вергилий...
Ти кой си?-пита пациентът ...
Аз съм готвач в кухнята -отговаря Вергилий-ама по заместителтво съм и анестезиолог.
Анестезиологът -титуляр не е тук,та ме извикаха от кухнята да помогна..."....

:))))))))))))))
Боже, такъв да ми се падне с моето чувство за хумор :lol:
опърничава

Мнение от опърничава »

Благодаря! :)
Не го усещам като празник.:oops:

Сега ме чака едно голямо писане / мъ не тук :cry:/, дано малката да не се събуди и да не отече работата.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Remmivs написа:

Гледах по "Диско" едно филмче.

Идеята беше, че клетката е разгледана като механична машина.

С двигатели, в енергетични батерии и кво ли не.

Та там теорията за РНК-ДНК беше следната:

- Ако мЕлЕоне години едно море се блъска в пясъка, дали някога, в един прекрасен миг на просветления, върху дюната от случайните величини ще се изпише шекспировото "О миг поспри.."

Няма случайности. Ние сме машини:shock:
Memento mori.
опърничава

Мнение от опърничава »

Set написа: Няма случайности. Ние сме машини:shock:
Отказвам да съм машина.
:)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

опърничава написа:
Отказвам да съм машина.

Телата са машини. Духа не. Така става ли?:D
опърничава

Мнение от опърничава »

Remmivs написа:
опърничава написа:
Отказвам да съм машина.

Телата са машини. Духа не. Така става ли?:D

А има ли дух без тяло и тяло без дух?

Приеми го като риторичен въпрос, ако искаш.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

опърничава написа:А има ли дух без тяло и тяло без дух?

Ами според мен има. Хардуер и софтуер. Изчанцен съм ази.:D
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Kent написа:ако искат и да Ме Глобят:oops::D
требеше да кажеш "Квото искате мъ правете, само ни мъ бийте":lol::lol::lol:За справка темата на Сет за без парите, поста на опърничАвата:D
Изображение

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
опърничава написа:А има ли дух без тяло и тяло без дух?

Ами според мен има. Хардуер и софтуер. Изчанцен съм ази.:D
Аз па мислим (доколкото го умеем, де) ачи тяло и дух в чист вид няма :twisted:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Аз па мислим (доколкото го умеем, де) ачи тяло и дух в чист вид няма :twisted:
Предстои ни да проверим оубаче лично.:D
Аватар
doktorka

ама такааа

Мнение от doktorka »

Remmivs написа:
vyara написа:Аз па мислим (доколкото го умеем, де) ачи тяло и дух в чист вид няма :twisted:
Предстои ни да проверим оубаче лично.:D
"хормонално" звучи....
"hard"-уеър
"soft" -уеър....

гласувам за машини...!
опърничава

Мнение от опърничава »

vyara написа:
Аз па мислим (доколкото го умеем, де) ачи тяло и дух в чист вид няма :twisted:
Топло! :)
Публикувай отговор