Казал си го е човекът! А на него вярвам - професионалист е!caliostro написа:още няколко съсловия като спрат работа и ще стане ясно че проблема не са учителите а управляващите които не могат да управляват.
заплатите трябваше да растат с по 20% на година на всички а не с по 10% на някои само
и нямаше да се стигне до тук
но не
лакомия
ще спрем доходите за да може по лесно да влезем в еврозоната и да пуснеме еврото и да сме излезли от валутния борд
мечти на едни наивни момченца които не са в час изобщоооооооооо
То вече досадно ама...
- сър Айвънхоу
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
То това вече и на децата е ясно.caliostro написа:още няколко съсловия като спрат работа и ще стане ясно че проблема не са учителите а управляващите които не могат да управляват.
А ние тук коментираме не това, дали учителите имат право или не, а начините по които си търсят правата.
Аз се чудя, другите съсловия, какво чакат, че не се вдигат и те..
- сър Айвънхоу
caliostro написа:може да е добър човека
но като се събереш с леваци ставаш и ти левак
на автопилот сме доста време
нищо не се случва
е то не може така
идва и край един ден
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: То вече досадно ама...
Ти откъде знаеш? Дай конкретни данни и източник.сър Айвънхоу написа:
Искам само да добавя, че няма цивилизована страна в света, където един общ работник по строежите да взима повече пари от един учител!!!
Останалото са подробности!!!
ПП. Ами фишовете от частните уроци показват ли?
Да, заплатите им са малки, да, трябва да им дадат увеличение.
Но да се иска 100% е смешно - всеки знае, че няма да им дадат.
Да си ги кажем нещата (за пореден път) явно и от 2-те страни на проблема. Заплатите са ниски. Малко са свестните учители. Няма критерий за по-голяма заплата на учител. Натоварването им е малко. Нямат по 2 специалности повечето от тях (да могат да поемат повече часове - ерго - повече пари). 4.2% от БВП съвсем не е толкова малко. Преди 7 години беше около 2-3 % и тогава нямаше стачки. Странно защо. 2-3-20 може да имат квалификации и сертификати, но нека видим от цялата армия учители колко ще има. Един изпит за всички и нека - чудесно - тези, които могат да получават и по 1000 лева, но това ще са 2-5 % от всичките. Повечето учители са с доста ниско ниво на знания и поведение. Убеждавал съм се на всяка родителска среща, на която съм присъствал. Убеждавал съм се от това, което учат и знаят децата. Има свестни, има добри - обаче те са малко! Нека за тях са големите заплати, нека има критерий за повече пари. Както е навсякъде. Нито учители, нито профсъюзи дават алтернатива от това "100% увеличение". Нито един не казва: Въведете критерии, съкратете некадърните и разпределете баницата по големина според възможности и желание за работа!4avdar4e написа:...Та.. Първо исках да кажа, че са прави да се обидят. Сравнението е грозно и ненавременно. Второ, достойно е да получаваш толкова, че да живееш достойно. Ясно е, че мерилото за различните хора е различно, но вчера гледах две учителски семейства. Е, показаха си хората фишовете от заплатите на фона на дипломите, свидетелствата за квалификация и сертификата от МЕНСА![]()
...
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
е къде ги де?сър Айвънхоу написа:
А пари ИМА!!!
И ще ги намерят! И то не само за учителите, а и за другите държавни служители...
Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
- сър Айвънхоу
Ще видиш!pocti_bezobidna написа:е къде ги де?сър Айвънхоу написа:
А пари ИМА!!!
И ще ги намерят! И то не само за учителите, а и за другите държавни служители...
Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
Bella Ciao
Bella Ciao
ЕЛБИ, това вече го обсъдихме в темата на Маготича и мисля, че всички сме на едно мнение по въпроса.ELBI написа:Нито един не казва: Въведете критерии, съкратете некадърните и разпределете баницата по големина според възможности и желание за работа!
Такива ми ти работи.
imaranta написа:Офф, вече наистина ми писва от тази стачка, ама много ми писва. Не само заради стачкуващите.
На всички ни е ясно, че заплатите са ниски. Така, сега на мен като не ми стига заплатата, търся си друга работа. Учителите защо толкова се натискат, идея нямам. И когато синът ми ми зададе този въпрос (що не си намерят друга работа като не им стигат парите), аз лично не можах да му отговоря...
После - на всички ни е пределно ясно, че само 30-40% от учителите стават, останалите са просто пълнеж. Нямам нищо против на добрите заплатата да е и 1000лв, ноооо на останалите, ще ме извиняват, ама и тез пари дето ги взимат са им много.
Истина е, че няма никакъв контрол на качеството на преподаване, няма как адекватно да се оценят резултатите дори след изпитите за гимназии и университети, защото те са заслуга на частните учители, а не на тези в училище. А не би следвало да е така.
И още нещо не вярвам, ама никак, че дори да се вдигнат заплатите на учителите, работата им ще стане по качествена. /quote]
Съм абсолютно съгласна! И аз ен съм доволна от кинтите, и аз си търся нова работа.
И докато си намеря, гледам ад си върша настоящата като хората.
Това, което ме дразни, е че се говори само за заплати.
Не се иска по-добра база, повече книги за библиотеката, компютри, квалификационни курсове за самите учители и т.н.
Не се говори за пари в обарзованието по принцип. Говори се за заплати.
Преди да е свършил да вземат да раздадат по едни 200, па да направим всенароден купон, както предлагаше Графа К.pocti_bezobidna написа: Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
така е, чаве, обаче не е ясно защо това мнение никъде не се чува... Само ние ли мислим погрешно/правилно? Нали тук бе заявено, че сме били били представителна извадка. И уж обсъдихме с разумни аргументи нещата. Е и? Защо това мнение не се чува по медии, по изяви на стачници и стачнички?4avdar4e написа:ЕЛБИ, това вече го обсъдихме в темата на Маготича и мисля, че всички сме на едно мнение по въпроса.ELBI написа:Нито един не казва: Въведете критерии, съкратете некадърните и разпределете баницата по големина според възможности и желание за работа!
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
300! След тоя скок на цените, с 200 сме за никъде...4avdar4e написа:Преди да е свършил да вземат да раздадат по едни 200, па да направим всенароден купон, както предлагаше Графа К.pocti_bezobidna написа: Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
- сър Айвънхоу
Защото медиите не го казват! Не е интересна новина! Важното е да се казва, че се искат зпалати! А, че искат повече контрол, условия (говоря за материално-технически средства), по-добри учебници, права на учителите и задължения на родителите и пр. това никой не го казва...ELBI написа: така е, чаве, обаче не е ясно защо това мнение никъде не се чува... Само ние ли мислим погрешно/правилно? Нали тук бе заявено, че сме били били представителна извадка. И уж обсъдихме с разумни аргументи нещата. Е и? Защо това мнение не се чува по медии, по изяви на стачници и стачнички?
Bella Ciao
Bella Ciao
Ами аз напоследък съм с усещането, че медиите отново изпълняват "обществена поръчка". Нещата се представят доста едностранчиво по ТВ-тата, които аз гледам, ще рече новините на БТВ и НОВА (щото нали така ни казаха - гледайте телевизия, за да разберете за стачката:blink:) и сутрешният блок на последната. Някак се тушират, замаскират нещата, което, честно казано, адски ме дразни:evil: А вестници нали не чета...ELBI написа: така е, чаве, обаче не е ясно защо това мнение никъде не се чува... Само ние ли мислим погрешно/правилно? Нали тук бе заявено, че сме били били представителна извадка. И уж обсъдихме с разумни аргументи нещата. Е и? Защо това мнение не се чува по медии, по изяви на стачници и стачнички?
мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!Dark написа:начи за хляба - нивга не е било такова чудо по борсите, яки цени, направо свят да му се извие на човексър Айвънхоу написа: Аз пък от известно време си правя едни аналогии с една предишна криза на червените... И защо ли всичко съвпада, едва ли не и по месеци и събития?![]()
П.П. Съвет от един икономист - запасявайте се докато можете... Ако не можете да месите, купете си машинки за хляб (вече не са скъпи)... че като гледам очертава се хляба да стане 2 лева, но и да го няма...
не е само до вътрешна конюктура, световната влияе здраво
а хляб правя за чудо и приказ
just perfect
bead_ написа:Dark написа:начи за хляба - нивга не е било такова чудо по борсите, яки цени, направо свят да му се извие на човексър Айвънхоу написа: Аз пък от известно време си правя едни аналогии с една предишна криза на червените... И защо ли всичко съвпада, едва ли не и по месеци и събития?![]()
П.П. Съвет от един икономист - запасявайте се докато можете... Ако не можете да месите, купете си машинки за хляб (вече не са скъпи)... че като гледам очертава се хляба да стане 2 лева, но и да го няма...
не е само до вътрешна конюктура, световната влияе здраво
а хляб правя за чудо и приказ
е а внеси брашно захар и зехтин на тънки цени де
нали е фрии пазара
ще внесеш на таратанци
мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
[/quote]caliostro написа:
е а внеси брашно захар и зехтин на тънки цени де
нали е фрии пазара
ще внесеш на таратанци
мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
таратанците харчат ли се?
п.п. тъкмо ще имам оправдание да ходя честичко до зара - ще обяснявам вкъщи, че отивам на пазар - брашно, зехтин, захар...
just perfect
- сър Айвънхоу
Ще стане две левчета... това е!4avdar4e написа:Тъй, де, той и в София е левче, кво те чуди?bead_ написа: мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
Bella Ciao
Bella Ciao
да стане 5 лв ако това му е ценатасър Айвънхоу написа:Ще стане две левчета... това е!4avdar4e написа:Тъй, де, той и в София е левче, кво те чуди?bead_ написа: мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
но пазара да е фрии а не някоя тиква да определя нещата с молив в ръка
чуди ме, че може да скочи със 100% при положение, че в съседните държави държи същата цена каквато у нас!4avdar4e написа:Тъй, де, той и в София е левче, кво те чуди?bead_ написа: мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
да не говорим гръцкия хляб колко повече ми харесва! ям като звяр - 4,5,6 филийки, препечени, поляти със зехтин и наръсени с риган и там някакви тяхни мерудии....
just perfect
- сър Айвънхоу
Не тиква, а мутра! И не с молив, а гледайки в тавана решава!caliostro написа:да стане 5 лв ако това му е цената
Bella Ciao
Bella Ciao
а стига с тоя хляб а:blum:bead_ написа:чуди ме, че може да скочи със 100% при положение, че в съседните държави държи същата цена каквато у нас!4avdar4e написа:Тъй, де, той и в София е левче, кво те чуди?bead_ написа: мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
да не говорим гръцкия хляб колко повече ми харесва! ям като звяр - 4,5,6 филийки, препечени, поляти със зехтин и наръсени с риган и там някакви тяхни мерудии....
тук гръцката мастика е с по тънки цени
кво повече от това
- сър Айвънхоу
Жалко, че не растат бананови палми тук... поне да си знаем какво сме всъщност...caliostro написа:дасър Айвънхоу написа:Не тиква, а мутра! И не с молив, а гледайки в тавана решава!caliostro написа:да стане 5 лв ако това му е цената
е то тва не е икономика изобщо а няква латино държава:lol:
Bella Ciao
Bella Ciao
щот не знаеш 'нашата' фурничка - най-готиния хляб в София!!! Всъщност - най-готините хлебчета и питки в София. Дзверски вкусни - по-скъпички, но пък си струва ...bead_ написа:...
да, комшу4avdar4e написа:Пък ние я знаемELBI написа: щот не знаеш 'нашата' фурничка - най-готиния хляб в София!!! Всъщност - най-готините хлебчета и питки в София. Дзверски вкусни - по-скъпички, но пък си струва ...
И банички, и тесто...
какво смесър Айвънхоу написа:Жалко, че не растат бананови палми тук... поне да си знаем какво сме всъщност...caliostro написа:дасър Айвънхоу написа:Не тиква, а мутра! И не с молив, а гледайки в тавана решава!caliostro написа:да стане 5 лв ако това му е цената
е то тва не е икономика изобщо а няква латино държава:lol:
едни маймуни и маймуняци сме
какво като няма палми:lol:
много видове бира има. От ирландските ме кефят мърфито и стаута (ама не съм сигурен дали е ирландска или си е тъмна английска). Ама ония гадове там много различават тъмната - викат - в оназ кръчма не е хубава, в другата е...caliostro написа:харесва ми ирландска тъмна бираbead_ написа:да, де то и немската бира е на по-тънки, ама пък каква бира.....caliostro написа:
а стига с тоя хляб а:blum:
тук гръцката мастика е с по тънки цени
кво повече от това
от другите бири ми става лошо:blum:
повечето българи се кефят на битера, като поркат на острова.
хич не крием. Казваме си веднагаcaliostro написа:къде е тази фурна4avdar4e написа:Пък ние я знаемELBI написа: щот не знаеш 'нашата' фурничка - най-готиния хляб в София!!! Всъщност - най-готините хлебчета и питки в София. Дзверски вкусни - по-скъпички, но пък си струва ...
И банички, и тесто...
кво криете бе гадове такива:lol:
- сър Айвънхоу
Говорех за бананова република, ама и така става!caliostro написа:какво сме
едни маймуни и маймуняци сме
какво като няма палми:lol:
Bella Ciao
Bella Ciao