Айвъна си държи вицовете
Верчето и МЪжжж песните...
А така силно се надявах, че вечер няма да се чудя и мая кво да слагам на

Помогнете с някоя идея за вечеря на свещи!

Палачинки със сирене и чилийско каберне розеЗвеневия написа:Темата с рецептите умре!
Айвъна си държи вицовете
Помогнете с някоя идея за вечеря на свещи!![]()
![]()
Спагети с червено вино. По италянски.Звеневия написа: Помогнете с някоя идея за вечеря на свещи!![]()
![]()
В събота след обяд обикалям с две чаавета да търся свинска плешка за винен кебап. Грънци- нито работещи месарници, нито заредени щандове по маркетите!vyara написа:Глей за секунда си ме изпреварилаМнемозина написа:Пица, спагети и пържени картофи.
Боб по хайдушкиЗвеневия написа:Помогнете с някоя идея за вечеря на свещи!![]()
![]()
Абе, Ахмак, това не е рецепта за на свещи - това е за цял варел с газЬЭ, ве!сър Айвънхоу написа:Боб по хайдушкиЗвеневия написа:Помогнете с някоя идея за вечеря на свещи!![]()
![]()
Слага се гърнето с боба да ври на огъня. Когато боба уври, рита се гърнето и се вади печеното агне от трапа под огъня...
Ми това е репертоарът вкъщи напоследък.4avdar4e написа:Пак че хамбургери не си включилаМнемозина написа:Пица, спагети и пържени картофи.
П.П. Миналата седмица щяхме да поръчваме пици по нетя - по-бързо и евтино, много често правено упражнение. Да, ама не. Така са им качили цените, че грубата сметка излизаше към 50 лв. Да си ги ядат сами, ама ха
Ние ще ядем боб (ама не по хайдушки), който готвих вчераМнемозина написа:Ми това е репертоарът вкъщи напоследък.4avdar4e написа:Пак че хамбургери не си включилаМнемозина написа:Пица, спагети и пържени картофи.
П.П. Миналата седмица щяхме да поръчваме пици по нетя - по-бързо и евтино, много често правено упражнение. Да, ама не. Така са им качили цените, че грубата сметка излизаше към 50 лв. Да си ги ядат сами, ама ха
Иначе - аз съм се оплаквала де - трябва да готвя за всеки поотделно.
Тази вечер обаче ще ги мъча с пиле с ориз.

Толкова ли сте го закъсали, че пестите от осветлението у вас?Звеневия написа:Помогнете с някоя идея за вечеря на свещи!![]()
![]()
Чета: Темата с рецептите, /не, че съм я видяла/ и вече потърквам ръце доволно. Ще отварям, чета и готвя - КЕФФФФ. Пък то било за свещи. Как сега да ти предложа шарен боб с пушени ребърца от снощи или рибка-скумрия във фурна с добавки разни и картофена салата от днес. Проза.Звеневия написа:Темата с рецептите умре!
Айвъна си държи вицовете
![]()
Бьоффф!Мнемозина написа:Е какво, какво се готви?![]()
Питай си бе!За свещите дискретно не питам. Laughting
Може и да е късничко, но за следващия път ти препоръчвам едно много яко чилийско винцЕ- Пино му викат. И ако му праснеш едни крехки пилешки гърдички, етъй за около 3 минутки от 2-те страни жарнати, с малко зехтинец и подправчици, навкус. Па , като ги гушнеш/гърдичките де/ в нЕкаква салатица-свежарка/с лимонче/. Просто ще обереш точките.Звеневия написа:Темата с рецептите умре!
Айвъна си държи вицовете
![]()
Ша гушкам гърдички!Arena написа:Ох, че се размечтах...Ха наздраве!
По птинцип пиенето на бяло или червено вино с различните (бели и червени) меса е по-скоро традиция... Колкото стари рибари познавам (като професия, а не като хоби), всичките с рибата си пият червено винце! И проблеми нямат!Arena написа:п.п нищо , че винцЕто е червено. В последно време сомелиерите казват , че няма лошо да съчетаваш пиле с червено вино!
Ох, че се размечтах...Ха наздраве!
ми то бялото вино какво вино е?сър Айвънхоу написа:
По птинцип пиенето на бяло или червено вино с различните (бели и червени) меса е по-скоро традиция... Колкото стари рибари познавам (като професия, а не като хоби), всичките с рибата си пият червено винце! И проблеми нямат!
Ех, колко вкуснотийческо си го написала... и аз се размечтахArena написа: Може и да е късничко, но за следващия път ти препоръчвам едно много яко чилийско винцЕ- Пино му викат. И ако му праснеш едни крехки пилешки гърдички, етъй за около 3 минутки от 2-те страни жарнати, с малко зехтинец и подправчици, навкус. Па , като ги гушнеш/гърдичките де/ в нЕкаква салатица-свежарка/с лимонче/. Просто ще обереш точките.
п.п нищо , че винцЕто е червено. В последно време сомелиерите казват , че няма лошо да съчетаваш пиле с червено вино!
Ох, че се размечтах...Ха наздраве!
Ей, най-после разбирач по виното да намеря!bead_ написа:ми то бялото вино какво вино е?
Бе я си гледайте работата!!!сър Айвънхоу написа:Ей, най-после разбирач по виното да намеря!bead_ написа:ми то бялото вино какво вино е?
Дядо ми казваше (а той беше отличен винар), че виното било с червен цвят (евентуално може розе от червено грозде), а останалото било ферментирал сок от бяло грозде.
П.П. А и песни за червено вино, колкото щеш. За бяло вино знам само една:
Хубаво си бяло вино,
що не си червено.
тъй де, използваш си го като безалкохолно лятото:winkw:4avdar4e написа:
Бе я си гледайте работата!!!Изстудено бяло вино с език с чесънче, може и с дрбочета.... ммм, лятото под някое голямо дЪрво или асма...
Абе, аз твоите вкусове ги разбрах!4avdar4e написа:Бе я си гледайте работата!!!Изстудено бяло вино с език с чесънче, може и с дрбочета.... ммм, лятото под някое голямо дЪрво или асма...
Да, тук си права! За това става перфектно. Давам дори една рецептица:bead_ написа:тъй де, използваш си го като безалкохолно лятото:winkw:
чШъ?!!!сър Айвънхоу написа:Ясно ми е, че човек, който харесва миризливи сирена, ще пие и неподходящи питиета!
Звеневия написа: чШъ?!!!
...яйца от риба ядеш ли?