Я да ви метна едно клише по повърхността, но

Все същите
І

Мнение от І »

Remmivs написа:
МЪЖжжж написа:Аре бе.. :lol: Преди малко от него целувки си изпроси. :rotfl24:
Ти са да не ревнуваш? Щото знам, че целуваш. :blum:

Не разбрах това одеве, но сега като го споменаваш отново само да ти напомня, че съм неустоим, прекрасен, талантлив, възхитителен, ерудиран, гениален, красив, силен, здрав, мъдър НО И ЛЕСБИЕЦ. :blum:
А аз тръгнах по мъже! :cool: То с тия жени дет са напускали напоследък... :lol: Само зВерчето ми е на сърце...ма и тя омъжена.
От де знаеш че цаливам бре?! :blink: Да не съм те бацнал некъде из гр.тр.?! :-) Послучайно.. :rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Re: Я да ви метна едно клише по повърхността, но

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:
Remmivs написа: Наскоро си говорихме за един открит урок по разказ на Хайтов, на който и той присъствал. Май беше за Дервишово семе. Та прекрасен урок, възхитителен. А Хайтов казал накрая - вие така хубаво го анализирахте това, пък аз не знам дали просто не съм го написал ей така отвътре. :grin:
Are you taking to me??? Аре, недей моль ти съ, баш за "Дервишово семе" :rotfl24: Щото тук обяснявах една нощ на Змея и Калиостро баш по тоя повод кво е ЛИС, пък те тогава баш рекоха, че ще дойдат някои хора (като чуят за Хайтов) и ще стане страшно... :rotfl24::rotfl24:

Добре, че всичкото народ спи, та си се хиля като лудите самичка:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

П.П. Реме, ти или четеш тайно всичко, или имаш 7 чувство за форума :blum:

П.П.П taking да се чете talking :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Смей се, смей се...аз пак съм си тука, нищо че няма никой....:cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Avrora написа: Да ти кажа- оцеля, защото вече веднъж беше умиргал... :winkw: Другите също имаха дарба, ама- до там...
Иначе беше интересно и бррррр... дано няма такива космики :twisted:
Аз имам едно ужасно/прекрасно качество (охх, повтарям се, сори, ама да обясня на Аврора:shy: - тва за другите!!). Помня не цялото, а парченца... Усещане, мирис, гледка, вкус, ей тук в случая метафорка... И затова ми хареса. Ерих Кестнер някъде (ако съ напъна, шсъ сетя) май беше в автобиографията му "Когато бях малко момче", сравнява мозъкът ни с един огромен стар шкаф/скрин. Та там има чекмеджета, които не си отварял с години, но някакъв спомен/мирис/вкус/гледка отваря чекмеджето.

Та се присетих и ми хареса визуализирането на идеята му (дали е открадната, заимствана или просто отново родена няма значение) :-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Смей се, смей се...аз пак съм си тука, нищо че няма никой....:cool:
Сори, приятелю, ама тогава верно имах чувството, че ще тичкам бързо до двете нули.. Нали не се обиждаш, просто много обичам кратките думички, казани на място. И си признавам, че може би, ако не бях аз да го въпроизведа още няколко пъти, много малко хора щяха да знаят. Ама тва си е хит, беее!! 3о4овска митология :kiss:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Сори, приятелю, ама тогава верно имах чувството, че ще тичкам бързо до двете нули.. Нали не се обиждаш, просто много обичам кратките думички, казани на място. И си признавам, че може би, ако не бях аз да го въпроизведа още няколко пъти, много малко хора щяха да знаят. Ама тва си е хит, беее!! 3о4овска митология :kiss:
Бе вие за кво си хортувате туканка на? М?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Да бе, и аз не обичам такива, обаче ето - изгледах го. Но чак смешно не ми стана точно заради тази историйка със спомените.
Бе кой е тояфлим бе. Дайте едно имдб.
А ти помниш ли коя е оная книга? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:На младини, когато усърдно изучавахме живота на разни революционери, партизани и пр., загинали за някаква идея,
все им се чудех на акъла.

Сега като поостарях, поосмислих разни неща и започнах да ги разбирам.

Не знам какво бих избрала, но се надявам да съм осмислила и двете алтернативи. Това ми е отговорът.
Аз пък си мислех, че артистите наистина ги убиват във филмите (ма тва като по-малък де) и се чудех какво е това приказно нещо да искаш да си артист - един филм и бам!

Всъщност никой то нас не знае, аз това май и си самоотговорих още в експозето. Но непрекъснато се питаме. Ако не този, то други въпроси. Всъщност човекът е една топка въпросителни най-вече май. Споени с изпепеляващи емоции.:cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Бе вие за кво си хортувате туканка на? М?
Оххх, оня ден пусках на Мнемо линка към тая среднощна тема. Мнемо, ако помниш, кажи си :winkw:

Идеята беше, че както обикновено тръгнахме от едно, минахме през 2-3-4, стигнахме (как ли??) до Хайтов и тогава Змея (или къвто е сега там, оная мадама с банана), рече: Тихо, че ся ще се събудят Боев и Незнайни и ще ни емнат дали сме патриоти (туй - свободна парафраза). Разчитам на Незабравящата Мнемо да ти пусне линкче :rotfl24:
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

4avdar4e написа:
Avrora написа: Да ти кажа- оцеля, защото вече веднъж беше умиргал... :winkw: Другите също имаха дарба, ама- до там...
Иначе беше интересно и бррррр... дано няма такива космики :twisted:
Аз имам едно ужасно/прекрасно качество (охх, повтарям се, сори, ама да обясня на Аврора:shy: - тва за другите!!). Помня не цялото, а парченца... Усещане, мирис, гледка, вкус, ей тук в случая метафорка... И затова ми хареса. Ерих Кестнер някъде (ако съ напъна, шсъ сетя) май беше в автобиографията му "Когато бях малко момче", сравнява мозъкът ни с един огромен стар шкаф/скрин. Та там има чекмеджета, които не си отварял с години, но някакъв спомен/мирис/вкус/гледка отваря чекмеджето.

Та се присетих и ми хареса визуализирането на идеята му (дали е открадната, заимствана или просто отново родена няма значение) :-)
Разбирам. Аз помня музиките и цветове, но ако не схана логиката- защо аджеба точно този оцеля във филма- и метафора да има- ми аз основното не схащам, та на заден план ко имало...
Шерлок - умът ни прилича на таван, в който складираме ненужни вещи, които само заемат място и така ни пречат за истински важни неща.

:-)

Филмът беше по-скоро странен, но повече от идеята за мозъка на човек ми хареса идеята, за болните хора- всъщност, те биха могли да са отговор на много въпроси...
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Remmivs написа: Бе вие за кво си хортувате туканка на? М?
Оххх, оня ден пусках на Мнемо линка към тая среднощна тема. Мнемо, ако помниш, кажи си :winkw:

Идеята беше, че както обикновено тръгнахме от едно, минахме през 2-3-4, стигнахме (как ли??) до Хайтов и тогава Змея (или къвто е сега там, оная мадама с банана), рече: Тихо, че ся ще се събудят Боев и Незнайни и ще ни емнат дали сме патриоти (туй - свободна парафраза). Разчитам на Незабравящата Мнемо да ти пусне линкче :rotfl24:
Това си е жива експлоатация! :protest:

Няма да мога да се сетя в коя тема ми пуска линка...
Така става от много спам. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

Remmivs написа: Аз пък си мислех, че артистите наистина ги убиват във филмите (ма тва като по-малък де) и се чудех какво е това приказно нещо да искаш да си артист - един филм и бам!

Всъщност никой то нас не знае, аз това май и си самоотговорих още в експозето. Но непрекъснато се питаме. Ако не този, то други въпроси. Всъщност човекът е една топка въпросителни най-вече май. Споени с изпепеляващи емоции.:cool:
А съпружето като малък мислел, че героите дето ги убивали са осъдени на смърт- щото кой иначе :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Това си е жива експлоатация! :protest:
Няма да мога да се сетя в коя тема ми пуска линка...
Така става от много спам. :blum:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Здраве да има, аз преразказах със свои думи...

:0ff: Мойто дете днес чело "Преди да се родя.." и на няколко пъти ахааа да се обади, га гуспужата обяснявала, ама решил, че е по разумно да си замълчи, че с майка си е го обсъждал миналата седмица и знае всичко важно и интересно за произведението :shy::shy::shy:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Avrora написа: но повече от идеята за мозъка на човек ми хареса идеята, за болните хора- всъщност, те биха могли да са отговор на много въпроси...
Същото важи и за сънищата ...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
:0ff: Мойто дете днес чело "Преди да се родя.." и на няколко пъти ахааа да се обади, га гуспужата обяснявала, ама решил, че е по разумно да си замълчи, че с майка си е го обсъждал миналата седмица и знае всичко важно и интересно за произведението :shy::shy::shy:
Твърде разумно дете. :lol:
Вече знам какво ще ти донеса утре. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

4avdar4e написа:
Avrora написа: но повече от идеята за мозъка на човек ми хареса идеята, за болните хора- всъщност, те биха могли да са отговор на много въпроси...

А? :eek:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Avrora написа: А? :eek:
Исках да кажа, че човешкият мозък е най-голямата загадка. Никой не знае какво се случва в главата на един аутист, защо точно човек изпада в кома, пък после се събужда, както и никой все още не знае защо сънуваме нещо, как в съня се раждат гениални идеи, защо "виждаме" разни неща...

П.П. Тоест, ако някой разгадае механизмът на сънуването, може би ще знае мноооого повече дори и за други светове :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Исках да кажа, че човешкият мозък е най-голямата загадка. Никой не знае какво се случва в главата на един аутист, защо точно човек изпада в кома, пък после се събужда, както и никой все още не знае защо сънуваме нещо, как в съня се раждат гениални идеи, защо "виждаме" разни неща...

П.П. Тоест, ако някой разгадае механизмът на сънуването, може би ще знае мноооого повече дори и за други светове :winkw:
Всяка нощ умираме, всеки ден се раждаме.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Като ми гледаш ника... какво мислиш, че ще избера? :winkw:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Всяка нощ умираме, всеки ден се раждаме.
Дааааа, хубаво е :-)

П.П. Има ли спомени от умирането :winkw:

П.П.П. Ако знаеш, колко ти се радвам баш сега, баш тук :kiss:
Липсваше..
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:Като ми гледаш ника... какво мислиш, че ще избера? :winkw:
http://youtube.com/watch?v=47kGs51LWtU

Manowar, Gates of Valhalla

Valhalla the gods await me
Open wide thy gates embrace me.
Great hall of the battle slain
With sword in hand.
All those who stand on shore
Raise high your hands to bid a last
Farewell to the viking land.

Deaths chilling wind blows through my hair
Im now immortal, I am there
I take my place by odins side
Eternal army in the sky.

I point my hatchet to the wind
I guard the gates and all within
Hear my sword sing as I ride across the sky
Sworn by the sacred blood of odin onward ride.

Valhalla the gods await me
Open wide thy gates embrace me
Great hall of the battle slain
With sword in hand.
Behold the kingdom of the kings
Books of spells and magic rings
Endless knowledge, endless time
I scream the final battle cry.
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

4avdar4e написа:
Avrora написа: А? :eek:
Исках да кажа, че човешкият мозък е най-голямата загадка. Никой не знае какво се случва в главата на един аутист, защо точно човек изпада в кома, пък после се събужда, както и никой все още не знае защо сънуваме нещо, как в съня се раждат гениални идеи, защо "виждаме" разни неща...

Ако някой разгадае този механизъм да ми се обади и на ме- всяка нощ сънувам и всичко (или аз така си мисля), си спомням - усещане, допир, вкус, болка... ужасно е!

От друга страна- кой ли знае за какво ще се използва откритото. Повечето големи открития са направени в името на военно надмощие...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа: Manowar, Gates of Valhalla
:beer: :friends: :good:

И да знаеш, че така се живее по-лесно, когато ти е останала само едната чест... :-)
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Сетих се!

"Капан за сънища" се казваше филмът! :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Avrora написа: всяка нощ сънувам и всичко (или аз така си мисля), си спомням - усещане, допир, вкус, болка... ужасно е!
Аз понякога си мисля, че живея в друг свят, докато спя в този... Толкова реално "сънувам", че...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Дааааа, хубаво е :-)

П.П. Има ли спомени от умирането :winkw:

П.П.П. Ако знаеш, колко ти се радвам баш сега, баш тук :kiss:
Липсваше..
:-)

Лека! :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Avrora написа: Ако някой разгадае този механизъм да ми се обади и на ме- всяка нощ сънувам и всичко (или аз така си мисля), си спомням - усещане, допир, вкус, болка... ужасно е!

От друга страна- кой ли знае за какво ще се използва откритото. Повечето големи открития са направени в името на военно надмощие...
А на мен ми е интересно!! :blink: Даже много пъти се карам: Що баш ся ме събудихте... :crying: Толкова ми беше интересно...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:
Сетих се!

"Капан за сънища" се казваше филмът! :lol:
Хи-хи, това не го помнех.. Ееее, пак затворихме кръга :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:А на мен ми е интересно!! :blink: Даже много пъти се карам: Що баш ся ме събудихте... :crying: Толкова ми беше интересно...
Аз пък почти никога нищо не помня. Сигурно, защото съм дейдриймър. :grin:
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

4avdar4e написа:
Avrora написа: Ако някой разгадае този механизъм да ми се обади и на ме- всяка нощ сънувам и всичко (или аз така си мисля), си спомням - усещане, допир, вкус, болка... ужасно е!

А на мен ми е интересно!! :blink: Даже много пъти се карам: Що баш ся ме събудихте... :crying: Толкова ми беше интересно...
Явно все хубави неща сънуваш.
Аз - все ме гонят, даже ме убиват на сън.
Всичко е толкова реално, че...
И море-море-море. Ту бурно, ту спокойно...

Та ако чуеш,че някой знае какво става в главиците ни... :-)
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

сър Айвънхоу написа:
Avrora написа: всяка нощ сънувам и всичко (или аз така си мисля), си спомням - усещане, допир, вкус, болка... ужасно е!
Аз понякога си мисля, че живея в друг свят, докато спя в този... Толкова реално "сънувам", че...
Имаше един филм с Деми Мур - не беше ли подобно. Сънува, а в действителност има друг живот в съня, дъщеря...нащо мъгливо си спомням..

Реално- това е точната дума за сънищата (за моите де). Странното , че има и логическа последователност понякога...
І

Мнение от І »

Avrora написа:
Мини утре към 11.15. Ще я отворя, ще видя..
Твой Дж.Изк.
:blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Avrora написа: Явно все хубави неща сънуваш.

Неее, напротив, даже съм се събуждала, обляна в сълзи. Но по-често са интересни сънища, с продължение даже... Цели романи понякога. Абе, различно е.

Това, че сънуваш море, не е хубаво :( Особено пък бурно. Не е хубаво да се сънува мътна и бурна вода. Има нещо неспокойно в теб... :-)
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

4avdar4e написа:
Avrora написа: Явно все хубави неща сънуваш.

Неее, напротив, даже съм се събуждала, обляна в сълзи. Но по-често са интересни сънища, с продължение даже... Цели романи понякога. Абе, различно е.

Това, че сънуваш море, не е хубаво :( Особено пък бурно. Не е хубаво да се сънува мътна и бурна вода. Има нещо неспокойно в теб... :-)
:dunno:
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

МЪЖжжж написа:
Avrora написа:
Мини утре към 11.15. Ще я отворя, ще видя..
Твой Дж.Изк.
:blum:
Ще се разберем на чашка червено вино.
Удоволствието ще е мое :twisted:
Твоя Черн. Вд.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Avrora написа:
Имаше един филм с Деми Мур - не беше ли подобно. Сънува, а в действителност има друг живот в съня, дъщеря...нащо мъгливо си спомням..

Реално- това е точната дума за сънищата (за моите де). Странното , че има и логическа последователност понякога...
Тази тематика е ползвана в доста филми...

:shy: Като по-млад, имах период, в който сънувах "сериали"...
Bella Ciao
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

сър Айвънхоу написа:
Avrora написа:

Нали...
И не "откри ли" връзка с реалното? Аз уж все се стараех да забележа нещо и да направя връзката, за да ги разгаданя ,но..-Ц! :shy:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Avrora написа:
сър Айвънхоу написа:
Avrora написа:

Нали...
И не "откри ли" връзка с реалното? Аз уж все се стараех да забележа нещо и да направя връзката, за да ги разгаданя ,но..-Ц! :shy:
И аз Ц! :(
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа: И аз Ц! :(
Аз пък имам един много прекрасен сериен сън.. Летяяяяяя, над тълпа от хора, град, който постепенно се смалява... И летяяяяяя и стигам до едно село, до една стара схлупена къща с огроооомен орех до нея. И кацам там. И ми е юутно, няма я тълпата. Скрита съм между листата, виждам само червения покрив на къщата. И заспивам....:-)

Това е основната сюжетна линия, от която има различни отклонения, писани от различни сценаристи сякаш :hang:

П.П. Ако някой го интересува, Люба Кулезич е гост на Жоро Любенов :grin:
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

Скоро от кафето ми изскочи едно листче:
"Смелият не познава несправедливостта и не я причинява на другите". Сложих го на видно място, да напомня.
И двете пътеки, според мен, си приличат по това, че са пътеки, но едната е цветна, оградена със стени от люляци, които си сменят дрехите, според сезона, а другата е посипана със сини хапчета. Глътнеш го - ключ към друга реалност, в която ще намериш ново синьо, после трета и ново синьо и така забравяш коя била пътеката и какво има в края. Първата не само, че е по-спокойна, но и по-естествена, повече човек се чувства в кожата си, когато върви по нея.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Смей се, смей се...аз пак съм си тука, нищо че няма никой....:cool:
Сори, приятелю, ама тогава верно имах чувството, че ще тичкам бързо до двете нули.. Нали не се обиждаш, просто много обичам кратките думички, казани на място. И си признавам, че може би, ако не бях аз да го въпроизведа още няколко пъти, много малко хора щяха да знаят. Ама тва си е хит, беее!! 3о4овска митология :kiss:
Знам бе, знам, да не мислиш, че на мен ми е било лесно посреднощите да се стискам да не изригна в дивашки хилеж.:grin: "Протестирам" от хорска срама, не за друго.:lol:
Публикувай отговор