Време за снимки
Хъм цвят в банята, дори не съм си и помислял. Това не е ли с наколко проявителя и фиксажи... сложно звучи... инак черните и белите и аз си ги правих. Дори по едно време не сменях лампата и винаги светеше червена светлина... дяволо :)
Още имам инвентара, но едва ли ще се затворя в тъмната стаичка отново. И пред компа е гот :)
Още имам инвентара, но едва ли ще се затворя в тъмната стаичка отново. И пред компа е гот :)
Кърти, чисти, извозва...
- Света вода ненапита
ами... има(ше) три процеса (поне за толкова имам сведения). единият беше с три проявителя, другият с пет и един със седем.itcome написа:Хъм цвят в банята, дори не съм си и помислял. Това не е ли с наколко проявителя и фиксажи... сложно звучи... инак черните и белите и аз си ги правих. Дори по едно време не сменях лампата и винаги светеше червена светлина... дяволо :)
ползвал съм тези с три и седем...
прав си - доста е сложно и трудно... затова и само опитах...
а и сега има машини и, ако си запознат с процесите им, или добре обясниш на оператора какво искаш, може да копират определена снимка така, както би я направил в тъмната стаичка ти...
мдааам... имах цяла фотолаборатория (разглобяема, защото все пак в банята коирах снимките). преди 2-3 седмици я изрових да видя какво е останало от нея... почти цялата беше...
подарих я... на човек, който знам, че със сигурност ще я ползва... защо да стои и да се скапва вкъщи?...
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
- windcolours
- Глас в пустиня
Уинди, това вече съм го виждал. На живо. Много пъти. Има села в които за постоянно пребиваване остават 4/5 човека и нямат дори смесен магазин. Каква екзотика са пък тия магазини не е истина направо - можеш да изпиеш една бира или 50 на крак, да си вземеш хляб, кило наденица, торба лук, прах за пране, чорапи, ел. клушки, пирони, да си поръчаш за доставка някакви "луксозни стоки" или пък строителни материали...и всичкото това докато се информираш за последните новини в района. :)
Тъжно, миналата седмица изтече някаква статия, че към 2060-та няма да има села в България, ако всичко продължи така както е на тоя етап. Това което е останало от "нацията техническа" и 7 милионното и население ще бъде натикано като сардели в градовете - по-големшките. :)
Тъжно, но дори и това си има своето очарование - очите на старците, напуканите им и захабени ръце с които прегръщат агънца и котете навместо внуци, белите им коси и твърдата им решимост да останат там където са се родили и да бъдат такива каквито са, а не такива каквито очакват от тях или пък каквито искат да ги направят.
Нещо такова си мисля в неделя малко преди пладне.
Мерси за линка исках само да кажа!
- Света вода ненапита
- Глас в пустиня
Е са разбрах чак що никой не се наема да прави слънчеви очила за паяци. Много очо - много нещо!Ън написа:Моя племенник е приет в два английски университета да учи фотография. Остава да си избере един от тях.
Това е негово-
Тая твар на снимките била 2 м.м.
А ти иде да го погалиш по косматата главичка
П.П. Сложен е върху лист...хартия.
Великолепна снимка! Пожелавам много успехи на юнака - трудна професия си е избрал, но пък каква.
На снимката се виждат 6, а отзад има още двеБоЕВ написа:
Е са разбрах чак що никой не се наема да прави слънчеви очила за паяци. Много очо - много нещо!
Великолепна снимка! Пожелавам много успехи на юнака - трудна професия си е избрал, но пък каква.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

даБоЕВ написа:Е са разбрах чак що никой не се наема да прави слънчеви очила за паяци. Много очо - много нещо!
и за очите
и за снимката
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Хихи, какъв е карамелен...Ън написа:Моя племенник е приет в два английски университета да учи фотография. Остава да си избере един от тях.
Това е негово-
Тая твар на снимките била 2 м.м.
А ти иде да го погалиш по косматата главичка
П.П. Сложен е върху лист...хартия.
Ън, да ти е жив и здрав племенникът и много успехи да жъне.
Обаче това днешните фотографи много интересни музи имат, се замислих.
Panta rhei...
Итком, Айвън, Боев, Холи, Шъттт, Мнемо- мерси, ще го поздравя!Мнемозина написа:
Обаче това днешните фотографи много интересни музи имат, се замислих.
Мнемо, за днешните музи- снимките на паяка са серия- Живот и Смърт.
В началото е бил жив и е сниман жив, тук е с подгънати крачета вече...

- Глас в пустиня
Хайде-хайде, голям гущер си пък плачеш!:lol:Мнемозина написа:Ън написа:
А е толкова красив...
Не ми се и мисли за такива неща, напоследък пак взеха да ми идват в повече.
Снимането на насекоми е един вид садизъм - държат ги затворени в хладилник, за да станат слабоподвижни от студа и така изглеждат сякаш позират.
Ами, да- точно така е било, ама студът му се е отразил кофти и накрая е подвил крачетатаБоЕВ написа:Хайде-хайде, голям гущер си пък плачеш!:lol:Мнемозина написа:Ън написа:
А е толкова красив...
Не ми се и мисли за такива неща, напоследък пак взеха да ми идват в повече.
Снимането на насекоми е един вид садизъм - държат ги затворени в хладилник, за да станат слабоподвижни от студа и така изглеждат сякаш позират.

- genius loci
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Може да съм триъгълен, ама определено нито съм объл, нито па четвъртит.Мнемозина написа:БоЕВ написа:
Хайде-хайде, голям гущер си пък плачеш!:lol:
Снимането на насекоми е един вид садизъм - държат ги затворени в хладилник, за да станат слабоподвижни от студа и така изглеждат сякаш позират.![]()
Триъгълник такъв!
- Света вода ненапита
а заоблен триъгълник?БоЕВ написа:Може да съм триъгълен, ама определено нито съм объл, нито па четвъртит.Мнемозина написа:БоЕВ написа:
Хайде-хайде, голям гущер си пък плачеш!:lol:
Снимането на насекоми е един вид садизъм - държат ги затворени в хладилник, за да станат слабоподвижни от студа и така изглеждат сякаш позират.![]()
Триъгълник такъв!:blum:
Виж подводницата!
- windcolours
- windcolours
- Глас в пустиня
- windcolours
дааааааааа, идеееееееее!!! И ние днес видяхме сума кукуряци на Плана планина! Само Алинския манастир не видяхме, а уж натам бяхме се запътили. Нищо де, след целодневно провиране из драките в района и губене по дерета и лесове, поне разбрахме къде НЕ Е манастира
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Другото лице на фотографията
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
- Глас в пустиня