глей сега - аз се кефя на постановките ти за паралелни системи без кинти, но това са спекулациите на историка. А те са забранени в историята. На маса - може.Remmivs написа:За времето и прочее ресурси съм съгласен, но за парите - не. Няма нужда да имаш пари, за да разбираш жените и да изпитваш наслада от това, така де, от изкуството. Арфа ли каза, замечта ме, хетери, гейши това-онова. Ма пусто, парите. Ех! Виж, пич, парите са еманация на властта. Това е. Няма какво да го овъртаме. Но макар и властта да може да ти осигури много изкуство и жени, че и мъжеELBI написа:глей сега - като цяло ме разбра, но ... да помислим по въпроса...че и аз видях някакви ниши...
когато се появяват наслади, има вече и кинти. Преди това си е бил само инстинкт за размножаване. Нямало е кинти. Имало е секс.
Насладите (естетическите) са плод на излишъка и са функция на кинтите или на някаква твоя способност (бартер - нямаш кинти, но примерно свириш на арфа). Имаш време да се кефиш, а не да браниш територия и женска. Имаш и пари да се кефиш (или както казах - нещо, което е било еквивалент на парите). Та...
бе какво става със сушито и Парка на Грийн?, желаещи да се облажат от нея, не може да ти осигури нито просветлението от едното, нито любовта на другите.
Петък в колко? За парка не знам, Грийн трабва първо да финансира проекта, егати.
Иначе власт и пари са различни. Власт има и при животните. Пари - няма. Може да си поговорим на 3-4 стр. по темата. Парите се появяват след появата на излишъците. Т.е. след появата на организирани по що-годе съвременен тертип човешки общества. Т.е. такива, които не са само за оцеляване и размножаване. Според мен (макар да са свързани - спор няма) е грешно да се приравняват и уеднаквяват власт и пари - възникнали са по различно време, имат различни фунции, понякога с едното добиваш другото, но не са едно и също множество.
Нашето просветление и идеализъм донякъде (колкото и да ти е неприятно) идва от наличието на пари. Имал си излишък от време, за да имаш мечти, идеали и т.н. Тогава си чел, издигал си се духовно и т.н. Ще кажеш - брамините - да, но тях ги възпитават така от малки (пак имаш излишък на кинти).
Айде да се подмажем на Грийн и да го финансираме в петък? После може да ни постави на близко до Него място ...
петък - 4-5-6 - га кажеш...
някои от жените ми заминават за Гърция, та не ми възлагай да водя... ама може и да доведа от незаминаващите. Бе както дойде. Оооопс... май казахме по мъжки?