Ползваме. КРАЙ. Тръгнах!frisky lioness написа:Капинчо написа:Щото ми е гот да се драча с вас. Лошото е, че жената докато ме чака от сутринта дома с куфарите (аз се отбих до офиса ПО РАБОТА), ще вземе да влезе в 3о4ото и да ме разкрие. И тогава не ми се иска да ви казвам какво го чака балканджията.frisky lioness написа:
Ти що не тръгваш?:lol::lol:
Ако не ползвате клима по-добре е да изчакате:winkw:
Сигурно съвсем скоро...
-
Дядо Капинчо
Re: Сигурно съвсем скоро...
Ох. Тъкмо си бях изняснила нещата с тиквите...Капинчо написа:Последно и тръгвам. Много точно казано от Боев. Ето и потвърждение:БоЕВ написа:
Къпинчо е прав - полендак обаче според мене има пренебрежително, но не и обидно значение.
Загубил си един балканджия сланинката в гората и се оплаква на друг:
- Не ме е яд, че ще я намери някой полендак и ще я изяде, ами щото няма да знае как да си я нареже. (неправилното нарязване на сланинката е кръвна обида за балканджията).
Трудно ми е да мисля у тай жега!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Айде, лек път и поздрави:winkw:Капинчо написа:Ползваме. КРАЙ. Тръгнах!frisky lioness написа:Капинчо написа:Щото ми е гот да се драча с вас. Лошото е, че жената докато ме чака от сутринта дома с куфарите (аз се отбих до офиса ПО РАБОТА), ще вземе да влезе в 3о4ото и да ме разкрие. И тогава не ми се иска да ви казвам какво го чака балканджията.frisky lioness написа:
Ти що не тръгваш?:lol::lol:
Ако не ползвате клима по-добре е да изчакате:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Много обичам сланинка:-)Капинчо написа:Загубил си един балканджия сланинката в гората и се оплаква на друг:
- Не ме е яд, че ще я намери някой полендак и ще я изяде, ами щото няма да знае как да си я нареже. (неправилното нарязване на сланинката е кръвна обида за балканджията).

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
Пиперосана, набоцкана с чесънчета и нарязана тънко-тънко като вестник.frisky lioness написа:Много обичам сланинка:-)Капинчо написа:Загубил си един балканджия сланинката в гората и се оплаква на друг:
- Глас в пустиня
Точно - това важи за всяко мезе. Само полендаците пият ракия с туршия - силното питие иска и силно замезване.Капинчо написа:Последно и тръгвам. Много точно казано от Боев. Ето и потвърждение:БоЕВ написа:
Къпинчо е прав - полендак обаче според мене има пренебрежително, но не и обидно значение.
Загубил си един балканджия сланинката в гората и се оплаква на друг:
- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Точно, с най-различни подправкиБоЕВ написа:Пиперосана, набоцкана с чесънчета и нарязана тънко-тънко като вестник.frisky lioness написа:Много обичам сланинка:-)Капинчо написа:Загубил си един балканджия сланинката в гората и се оплаква на друг:
и праз
Ох, слюноотделих, въпреки че не е време баш за сланинка
а, забравих
и задължително да е студена и твърда
иначе на мен ми е отвратна

- Глас в пустиня
Сигурна ли си че нямаш балканджии в рода си?!:shocked:frisky lioness написа:
Точно, с най-различни подправки
и праз
а, забравих
Студена разбира се, то зимата каква да е друга! А! Сетих се става и препърлена на скара - м-м-м-м.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
На това пръжки ли му се вика?БоЕВ написа:Сигурна ли си че нямаш балканджии в рода си?!:shocked:frisky lioness написа:
Точно, с най-различни подправки
и праз
а, забравих
Студена разбира се, то зимата каква да е друга! А! Сетих се става и препърлена на скара - м-м-м-м.
Мога да изям само една две
Обичам балкана/планината. Привлича ме. Полето няма този дух, тази красота и мощ
Мама е от едно село, близо до Златица:winkw:

- Piqndurnik
На шиш и задължително на жар, а не на електрическа скара.БоЕВ написа: Студена разбира се, то зимата каква да е друга! А! Сетих се става и препърлена на скара - м-м-м-м.
Наздраве 
- Piqndurnik
Кой каквото има... и суджуци, и шишчета, и пържолки... колко ракия пият...БоЕВ написа:Точно - това важи за всяко мезе. Само полендаците пият ракия с туршия - силното питие иска и силно замезване.
Наздраве 
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Не - просто печена сланина на скара, до златисто, да хруска.frisky lioness написа:
На това пръжки ли му се вика?
Мога да изям само една две
Обичам балкана/планината. Привлича ме. Полето няма този дух, тази красота и мощ
Всяко място си има своето очарование - според мене де - ждрелото на Русенски лом, например, е едно страхотно място, не подлежащо на преразказ. А, тия приказки за родословие и родови връзки са си чиста отживелица...не че сега не живеем в родовообщинен строй де, защото всяка община се командва/ръководи най-малко от поне един "знатен" род.
Всъщност, аз съм живял само в полето и нищожно малко време съм прекарал в планината.
- Глас в пустиня
Жарта си е жар - всичко що мине през нея става хрупкаво и вкусно.Piqndurnik написа:На шиш и задължително на жар, а не на електрическа скара.БоЕВ написа: Студена разбира се, то зимата каква да е друга! А! Сетих се става и препърлена на скара - м-м-м-м.
- Глас в пустиня
Е хе-е-е-е-е, нищо друго не ми остава освен да извикам - НАЗДРАВЕ-Е-Е-Е-Е!:lol::lol:Piqndurnik написа:Кой каквото има... и суджуци, и шишчета, и пържолки... колко ракия пият...БоЕВ написа:Точно - това важи за всяко мезе. Само полендаците пият ракия с туршия - силното питие иска и силно замезване.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз само като един турист и то НЕ достатъчно активен такъвБоЕВ написа: Всъщност, аз съм живял само в полето и нищожно малко време съм прекарал в планината.
Нищо, някога все пак може и да си купя къщичка в балкана за виличка
Мисля, че не бих живяла за постоянно:-)

- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Изпитанието е голямо!frisky lioness написа: Мисля, че не бих живяла за постоянно:-)
- Глас в пустиня
- Piqndurnik
Нет само да има.БоЕВ написа:Изпитанието е голямо!frisky lioness написа: Мисля, че не бих живяла за постоянно:-)
Наздраве 
- Глас в пустиня
-
Дядо Капинчо
Баааа маааму!:shocked:frisky lioness написа:
Айде, лек път и поздрави:winkw:
Сто години пътувам по тоя път, толко коли не съм виждал. Вместо за 2.5 часа, четири без малко. Ама стигнахме.
Отсреща от горатга като се разпели едни птици. Как не мога да ви ги пусна ...
-
Дядо Капинчо
Сега ще хапна и заради теб. С бобец. Мммммм.frisky lioness написа:
Много обичам сланинка:-)
Капинчо написа: Сто години пътувам по тоя път, толко коли не съм виждал. Вместо за 2.5 часа, четири без малко. Ама стигнахме.
къде стигна бе? пак ли у Априлци! уф, как ме дразниш и ме караш да ти завиждам... щастливец
аз бях на "лозето" на баща ми днес следобед да бера череши, толкова зелено, толкова хубаво, искам и на планинааааа...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
-
Дядо Капинчо
Пак. Бесен съм, че няма как да запиша птичките и да ви ги пусна. Поне 5-6 вида се надпяват и имам чувството, че са в бора над главата ми, а те са отсреща в гората.latrevw написа:Капинчо написа: Сто години пътувам по тоя път, толко коли не съм виждал. Вместо за 2.5 часа, четири без малко. Ама стигнахме.
къде стигна бе? пак ли у Априлци! уф, как ме дразниш и ме караш да ти завиждам... щастливец
аз бях на "лозето" на баща ми днес следобед да бера череши, толкова зелено, толкова хубаво, искам и на планинааааа...
Между другото в този район най-много са пришълците от Плевен, Русе и Варна. Готино е! Забравих, че съм карал почти 8 часа от обед насам.
Ако още се познаваме като направя къщичката, ще ми дойдете на гости. Ако е рекъл Господ.
ох, блазе ти..Капинчо написа: Пак. Бесен съм, че няма как да запиша птичките и да ви ги пусна. Поне 5-6 вида се надпяват и имам чувството, че са в бора над главата ми, а те са отсреща в гората.
Между другото в този район най-много са пришълците от Плевен, Русе и Варна. Готино е! Забравих, че съм карал почти 8 часа от обед насам.
Ако още се познаваме като направя къщичката, ще ми дойдете на гости. Ако е рекъл Господ.
и кво значи сега туй - "ако още се познаваме", ние вече се познаваме во веки:lol: ай рави къщата, много ми хареса в Априлци, ама ми е много далеч, не става за отскачане за уикенда
наслаждавай се на птичките и заради нас и ни принеси малко от спокойствието на гората
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- сър Айвънхоу
Малийййй, тва що пиене изпива, значииииии...БоЕВ написа: Пиперосана, набоцкана с чесънчета и нарязана тънко-тънко като вестник.
Ама аз я правя по по-различен начин... Става перфектна!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Привет, посестриме!frisky lioness написа: Обичам балкана/планината. Привлича ме. Полето няма този дух, тази красота и мощ
Аз, само в планината се чувствам истински жив!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
С лук между сланинките!!!!Piqndurnik написа: На шиш и задължително на жар, а не на електрическа скара.
Bella Ciao
Bella Ciao
Капинчо написа:Пак. Бесен съм, че няма как да запиша птичките и да ви ги пусна. Поне 5-6 вида се надпяват и имам чувството, че са в бора над главата ми, а те са отсреща в гората.latrevw написа:Капинчо написа: Сто години пътувам по тоя път, толко коли не съм виждал. Вместо за 2.5 часа, четири без малко. Ама стигнахме.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо