Ще ви затрудни ли

Все същите
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Кент написа:
holi_day написа:
vyara написа:Няма нужда да я пускаш, аз лесно я намерих. :winkw:
Много хубави думи е написал Кент там. Много. :cool: Истински.
аз се старая малко да пиша
понякога не ми издържа душата и пия един
аерян:grin:
къдя бря моме:shocked:
къде да гледам по нагоре:shy:
не ми сакарайте че не следя:shy:
Абе за строителство говориш - цимент, пясък, вода, арматура - такива работи. :blum:
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Кент написа:аз се старая малко да пиша
понякога не ми издържа душата и пия един
аерян:grin:
къдя бря моме:shocked:
къде да гледам по нагоре:shy:
не ми сакарайте че не следя:shy:
в темата как се зида семейство с любов
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:Абе за строителство говориш - цимент, пясък, вода, арматура - такива работи. :blum:
Мдаа. За най-важния строеж в живота.
Как да не му хареса на човек:cool:
Ф.Песоа

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

holi_day написа:
vyara написа:Абе за строителство говориш - цимент, пясък, вода, арматура - такива работи. :blum:
Мдаа. За най-важния строеж в живота.
Как да не му хареса на човек:cool:
а да видях и намерих, това като бачках на един строеж
за още пари
щото в бърза помощ в зората на кариерата хич ама не стигаха
и то за нищо съвсемне стигаха
ми то тогава ми просветна
бяхме вече женени
беше трудно и динамично време
и освен да измислям разни работи през почивките
между кофите с разтвор
за друго не ми стигаше акъла:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Кент написа:
Наистина много ми хареса това сравнение. Зная, че вече го казах това и се повтарям. но така си е.
Ф.Песоа

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

latrevw написа:
Капинчо написа: Това е тъжно, защото страшно много хора имат проблеми, които според мен в България все още не се третират правилно.

хм, а аз се чудя и дали или психолози и психиатри, достатъчно на брой и достатъчно адекватни

имала съм среща до сега само с учлищната психоложка на сина ми и съм възмутена, много ми е интересно дали наистина има ефект

ти какъв момент си имал или пише нагоре, да се връщам ли
Имах два момента, ама не знам дали няма да е скучно за аудиторията. Първия беше бавно поглъщаща ме депресия. В крайната фаза нищо не ми се прави, нищо не ми е интересно, животът е не само безсмислен но и зъл, навсякъде простотия, изпитал съм всички радости и ми остава занапред само мъката. В работата се страхувах да отворя мейл, защото ще искат нещо от мен, а аз няма да мога да се справя или ще ми съобщят някаква гадория. Като видех нов мейл, особено от някои хора, започваха да ме обливат горещи вълни, изпотявах се и ми беше необходимо да излеза от сградата на офиса и да изпия едно кафе на двора, за да се престраша да отворя мейла. Плашеха ме годините живот, които теоретично ми оставаха. Мислех си, че няма да мога да ги издържа, особено с идващите проблеми на старостта. Не исках да виждам никого, не можех да чета или да гледам филми или да слушам музика. При всяка възможност дремех, за да ми мине времето. Понякога имах чувството, че имам желание да направя нещо интересно, но не мога да се сетя какво, или се сещах, но не ми се правеше точно в този момент и естествено,т акъв момент никога не идваше. Четох книжки, рових се из интернет, докато женичката реши, че така не може да продължава и ми записа час при Мадлен. За около година и петнайсетина сеанса нещата преминаха и от тогава (4-5 години) не са се повторили със същата сила. И в момента съм в лека депресия, но това е нормално като се има предвид преходната ми възраст и напрежението на живота ни въобще.

Другото, за което писах в Дир-а беше паническо разстройство. Описал съм го там доста подробно. Това е нещо наистина страшно. Тогава не си ти. Мозъкът ти не е твой. Всичко се подчинява на своя логика или по-скоро мозъкът отказва да приеме всяка логика. Изпитваш неистов страх, че нещо ще се случи и ти се иска да свършиш със себе си за да избегнеш непоносимото очакване на НЕЩОТО. Това вече не се лекува с психотерапия, поне не в кризисната фаза. Трябват си лекарства и те действат. После, ако се постараеш достатъчно и преровиш една камара методи за справяне, си изработваш собствен метод за справяне с кризите. След една година лекарства, вече повече от две години нямам проблем. Имал съм 4-5 кризи (връхлитат те без предупреждение), но се справям само с мисъл и ги туширам за около пет минути. Паническото разстройство е паника, която се съпровожда с конкретна фобия. Обикновено агорафобия - страх от открити пространства (хората се затварят вкъщи) или клаустрофобия - страх от затворени пространства. При мен беше второто. След спирането на лекарствата ми се наложи да летя със самолет - най-големия кошмар - затворен, без възможтност за изход. За два дни изтърпях 4 полета практически без проблем. На всичкото отгоре хотелът между тях беше с неотварящи се прозорци, но успях да се настроя и да спя нормално.
В крайна сметка всичко опира до собственото ти справяне, но е мого трудно, защото ако изпуснеш момента и мозъкът ти зацикли, тогава трябва да оправиш самия мозък с "повреден" мозък.
Подробностите, както казах - в темата в дира, на който му се четат кошмари. Тя е отишла най много на втора страница, ако не се е върнала на първа - все някой я вдига вече повече от две години.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

holi_day написа:
Кент написа:
Наистина много ми хареса това сравнение. Зная, че вече го казах това и се повтарям. но така си е.
мерси:-) случва ми се да философствам
като Грина да речем
не мога обаче да се изразявам като него
дет казват братушките
явно
...."не дано"
съпреживявам и клубните страсти тука
още повече че на някой от тях бях пряк свидетел
но
не мога и не искама да ги обсъждам наобширно
се ме е страх някой да не обидя
на капинчо примерно вече един път се извиних
после си зех извинението обратно
ама това е стара история
обрасла с бурени
харесвам много сички Уважаеми клубари
в двама-трима съм почти влюбен
това е
П.П. Клубар е същество от човешки вид и предимно женски пол данепомислите чесъм обърнал нарезите на пушката:rotfl24:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Капинчо написа:Подробностите, както казах - в темата в дира, на който му се четат кошмари. Тя е отишла най много на втора страница, ако не се е върнала на първа - все някой я вдига вече повече от две години.
Не зная къде е сега, но аз съм я чела донякъде. По простата причина, че преди време "психология" беше един от клубовете, където четях и пишех. Сега рядко наминавам там...
Ф.Песоа

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Капинчо написа: или клаустрофобия - страх от затворени пространства. При мен беше второто. След спирането на лекарствата ми се наложи да летя със самолет - най-големия кошмар - затворен, без възможтност за изход. За два дни изтърпях 4 полета практически без проблем. На всичкото отгоре хотелът между тях беше с неотварящи се прозорци, но успях да се настроя и да спя нормално.
В крайна сметка всичко опира до собственото ти справяне, но е мого трудно, защото ако изпуснеш момента и мозъкът ти зацикли, тогава трябва да оправиш самия мозък с "повреден" мозък.
Подробностите, както казах - в темата в дира, на който му се четат кошмари. Тя е отишла най много на втора страница, ако не се е върнала на първа - все някой я вдига вече повече от две години.
дааа, изплаших се, съжалявам за всичко, което ти е минало през главата, дано не се повтаря

междудругото бая се стреснах, и аз май имам лека форма на клаустрофобия и затова не обичам много да летя, но все пак се справих с полет от 10 часа без трансфер, адска работа, дано не ми се задълбочава страха.

но след това, което си написал малко ме е срах да влизам в тая тема в дира...

ама сигурно ще надделее люнбопитството
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

latrevw написа: дааа, изплаших се, съжалявам за всичко, което ти е минало през главата, дано не се повтаря

междудругото бая се стреснах, и аз май имам лека форма на клаустрофобия и затова не обичам много да летя, но все пак се справих с полет от 10 часа без трансфер, адска работа, дано не ми се задълбочава страха.

но след това, което си написал малко ме е срах да влизам в тая тема в дира...

ама сигурно ще надделее люнбопитството
Клаустрофобията в лека форма е много разпространена. Като се замислиш, нормално е. Кой обича да е притиснат без изход? Няма да се задълбочи, не бой се. Паническото разстройство и клаустрофобията са дотолкова свързани, доколкото клаустрофобията в някои случаи е само един от симптомите. Доколкото съм запознат ПР се проявява по-често с агорафобия, но пак това е само един от симптомите.
По принцип хора като мен със способност за силно негативно самовнушение е по-добре да не се задълбават в такива теми, защото нещата са свързани - мисълта задейства симптоми, симптомите засилват мисълта и се образува порочен кръг. Основното в подтискането на паническите атаки е отклоняване на вниманието от симптомите, които предизвикват страха.
По-добре не ходи да я четеш. Това е като кошмарен филм. Ще ти създаде неприятни емоции.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Капинчо написа: По-добре не ходи да я четеш. Това е като кошмарен филм. Ще ти създаде неприятни емоции.

четох малко, страшно е...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Е, ма сега като ти гледам подписа, хванал си му цаката. :grin::blum:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

vyara написа:Е, ма сега като ти гледам подписа, хванал си му цаката. :grin::blum:
Па нема само Рема да си слага латински сентенции, я.:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:
vyara написа:Е, ма сега като ти гледам подписа, хванал си му цаката. :grin::blum:
Па нема само Рема да си слага латински сентенции, я.:lol:
Ма ла туа сентенционе е италиана, бря! :lol:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

vyara написа: Ма ла туа сентенционе е италиана, бря! :lol:
Па то италианския нали е наследник на латинския.
Публикувай отговор