от къде си ,колко си годишна и какъв ти е начинът на мислене...Fro написа:Каква съм ти прдвидима, нали?
А здрасти, верно!
Философска тема!!!
тц ,не ми е интересно вече.Fro написа:Това само странично, хобито ти е да знаеш всичко за смъртта и живота - от/до. По тия теми имаш патент. Ама това от рутината на опита. Че даже си и леко отегчена. няма тайни за тебе. Я кажи, споделяш ли Далчевите възледи за познанието?
трябваха ми няколко твои поста ,за да разбера кое как е.
повече нямам нужда от "комуникация"..
тенкс ениуей..
Какво, бе, какво получава?Fro написа:За сметка на това видимо получавашdoktorka написа:Fro написа:Ах как си се вживяла
Стига целуфки, стига демонстрации. Желязната дофторица си. Месидж рисиивд
едва ли месидж-а е рисиивд...
не съм изпращала.
Абе нали помолих обясненията в другите теми. Толкоз теми с обяснения. Ти с пет мнения и вече се обясняваш. Кога пък разбра кой кой е много ми е чудно. Ама не ми отговаряй, щото аз няма да се обяснявам. Темата исках да е съвсем друга.
извинявам се..vyara написа:Какво, бе, какво получава?Fro написа:За сметка на това видимо получавашdoktorka написа:Fro написа:Ах как си се вживяла
Стига целуфки, стига демонстрации. Желязната дофторица си. Месидж рисиивд
едва ли месидж-а е рисиивд...
не съм изпращала.
Абе нали помолих обясненията в другите теми. Толкоз теми с обяснения. Ти с пет мнения и вече се обясняваш. Кога пък разбра кой кой е много ми е чудно. Ама не ми отговаряй, щото аз няма да се обяснявам. Темата исках да е съвсем друга.
поддадох се на импулса..
като имаш усещане,е съвсем естествено да си поискаш да получиш потвърждение ..и да ти стане гот...
идеята на темата се споделя напълно от мен.
- Marygold_vn
Re: Философска тема!!!
Оппа, върнах се в разговора:-)vyara написа:Всъщност да. Това е най-важната битка на човека с егото му. Да се разкъсваш между това да покажеш всичко, на което си способен заради суетата си или да го използваш само при нужда и за добро. Така го възприемам аз.Marygold_vn написа: Различните очи различно виждат:-)
Да си дойдем на думата:-)
"Суетата - любимия ми грях".
Всъщност, мисля, че точно суетата е погубила маймуната:-)
И мисля, също, че когато правиш най-доброто на което си способен - го правиш не за да го покажеш на околните - това е суета - а защото така трябва.
Btw точно този момент най- ме кефи при Кастанеда - там няма такива категории добро-зло.
Сега ми хрумва нещо - то пак е от мъдростта на толтеките - да правиш най-доброто на което си способен - като ориентир за добро е съзиданието, красотата, хармонията:-)
Дано не съм прозвучала твърде менторски
Последно промяна от Marygold_vn на 06.11.08, 20:21, променено общо 1 път.
Silence must be heard...
ох, благодаря ти, това ще ме освести малко надявам сеMarygold_vn написа:
Сега ми хрумва нещо - то пак е от мъдростта на толтеките - да правиш най-доброто на което си способен - като ориентир за добро е съзиданието:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
-
Дядо Капинчо
Не, в никакъв случай не звучиш така. Това са различни философии, но мисля, че става въпрос за различни неща. За избор, например. Да кажем, че постоянно правиш жестове към хората, натрапваш им примерно отношението си. Като съседка, която е изпекла вкусни курабийки и иска да ги сподели с теб, без на теб да ти се ядат курабийки. И така, ако тази съседка не получи подобни жестове или благодарност насреща, нейното "добро" ще секне и пресъхне. Ако не ти хвалят и оценяват курабийките, няма да ги правиш толкова често, че и да ги раздаваш отгоре на всичко. Обичащите курабийки ще загубят, разбира се, а и курабийките като цяло, но... А това с Кастанеда го разбирам така. Убеден си, че днес ще правиш курабийки. Не за да ги раздаваш, а защото ти искаш или някой друг, но не просто ей така. И ги правиш. По възможно най-добрия начин, така че и вселената става по-съвършена.Marygold_vn написа: Оппа, върнах се в разговора:-)
Да си дойдем на думата:-)
"Суетата - любимия ми грях".
Всъщност, мисля, че точно суетата е погубила маймуната:-)
И мисля, също, че когато правиш най-доброто на което си способен - го правиш не за да го покажеш на околните - това е суета - а защото така трябва.
Btw точно този момент най- ме кефи при Кастанеда - там няма такива категории добро-зло.
Сега ми хрумва нещо - то пак е от мъдростта на толтеките - да правиш най-доброто на което си способен - като ориентир за добро е съзиданието, красотата, хармонията:-)
Добре ли се изразих?
-
Дядо Капинчо
- Marygold_vn
.
Ако когато правиш добро заради отплата - благодарност, хвалба - това пак е суета - в смисъл някой да те потупа по главичката:-)
И друго ми направи впечатление - натрапваш отношение - това е в разрез с правенето на най-доброто на което си способен:-)
Всъщност може би нещо не съм те разбрала - каква е мотивацията на съседката да прави курабийки, с които да те черпи?:-)
Ами ключът е в думите ти мисля:-)Да кажем, че постоянно правиш жестове към хората, натрапваш им примерно отношението си. Като съседка, която е изпекла вкусни курабийки и иска да ги сподели с теб, без на теб да ти се ядат курабийки. И така, ако тази съседка не получи подобни жестове или благодарност насреща, нейното "добро" ще секне и пресъхне.
Ако когато правиш добро заради отплата - благодарност, хвалба - това пак е суета - в смисъл някой да те потупа по главичката:-)
И друго ми направи впечатление - натрапваш отношение - това е в разрез с правенето на най-доброто на което си способен:-)
Всъщност може би нещо не съм те разбрала - каква е мотивацията на съседката да прави курабийки, с които да те черпи?:-)
Silence must be heard...
Да, точно това имах предвид като казах избор. Тоест първо трябва да избереш момента - там е ключът за суетата, а после вече идва начинът.Marygold_vn написа: Ами ключът е в думите ти мисля:-)
ми водиш ме с къде 3000...vyara написа:Мога ли да кажа, че не съм.4avdar4e написа:
Верка е виден спамър, стой тука, и прати на женичката много целувки от мен. Седи, тиху, (тва са Сет + Док), чакай да си пишем, както можем, докогато можем... щото после..
То бройката на мненията като говори...
сега по темата.
да отговоря на мериголд.
съседката с курабийките няма да дойде втори път ,ако аз не ги поискам.
ще рече,ако дам да се разбере,че не искам курабийки-няма да ми носят.
доброто дело под форма на курабийки според съседката е отправено към мен ...
но според мен -не е хич добро ,защото ще надебелея.
ако съседката ми каже:"много ми се правят курабийки,искаш ли да ти донеса малко?"
тогава е друг въпрос
Чаве, аз те приемам каквато си. На твое място не бих избирала тези начини (макар, че човек и сам себе си изненадва), но това не ми пречи да те разбирам. Нищо лошо не си ми направила или казала, за какво да те съдя, коя съм аз. Само мога да предполагам през какво минаваш в момента и да се надявам, че всичко това ти помага по някакъв начин.4avdar4e написа:Мани, мани, на мен ли говориш?? Оооо, ама ти даже още ми говоришvyara написа: Мога ли да кажа, че не съм.То бройката на мненията като говори...
Верке, какво стана? Кога от добри станахме лоши... Аз не разбирам. Което не пречи да съм лоша
То добри и лоши няма. Има май само приемане и отхвърляне. А границата между мен и другия е тънка, почти я няма. Каквото има у другите, го има и у мен.
- Marygold_vn
Нямаше нужда, но благодаря:-)съседката с курабийките няма да дойде втори път ,ако аз не ги поискам.
ако съседката ми каже:"много ми се правят курабийки,искаш ли да ти донеса малко?"
тогава е друг въпрос
Точно това имах предвид - ако съседката прави курабиики заради себе си - и ги прави все по-хубави заради себе си - всичко е ок. Ако тя не е суетна не би приела отказа ти лично - и независимо колко пъти и отказваш - тя всеки път ще продължава да прави курабиики и всеки път ще ти предлага - без да се натрапва обаче. Ако ти си отказала, така че да стане ясно че няма никога да опиташ от нейните курабиики - тя ще продължи да прави, но няма да ти предлага - отново без да се обижда
Silence must be heard...
именноMarygold_vn написа:Нямаше нужда, но благодаря:-)съседката с курабийките няма да дойде втори път ,ако аз не ги поискам.
тогава е друг въпрос
Точно това имах предвид - ако съседката прави курабиики заради себе си - и ги прави все по-хубави заради себе си - всичко е ок. Ако тя не е суетна не би приела отказа ти лично - и независимо колко пъти и отказваш - тя всеки път ще продължава да прави курабиики и всеки път ще ти предлага - без да се натрапва обаче. Ако ти си отказала, така че да стане ясно че няма никога да опиташ от нейните курабиики - тя ще продължи да прави, но няма да ти предлага - отново без да се обижда
затова има разлика между "добро" и добро.
доброто е двустранно.
"доброто" е егоистично.
п.с. за протокола..вероятността д аоткажа курабийки клони към нула
- Marygold_vn
Няма разлика:-) Има такава ако решиш да материализираш доброто:-)Marygold_vn написа:именно
затова има разлика между "добро" и добро.
доброто е двустранно.
"доброто" е егоистично.
Ако доброто е егоистично - то тогава това не е добро.
Доброто е алтруистично.
Лично мнение:-)[/quote]именно
оттам и "добро" не съществува.
- Marygold_vn
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
Може даже всички маймуни в тая гора да са такива, но да не знаят още, че е пагубно да се издават, ако се появи армия със стрели.jazz написа:гледат едната страна
пропускате маймунската
дали е била единствената
която може да хване стрела
или и други от матрицата могат
но предпочитат да си затраят
с оглед на последствията