Gaspode написа:
Да почна от там, че няма ние и вие.
Мога да говоря за себе си само.
Моят проблем е, че някои хора не знаят граници. Имали право да пишат каквото си искат. И аз имам право да не чета техните глупости. Когато техните права започнат да нарушават моето право, мисля, че имам правото да реагирам. Свободата, казват, свършвала там, където започва свободата на другите.
Идеята, че хората ще се контролират сами в последните месеци доказа нежизнеспособността си. Значи трябва друг начин за контрол.
Искрено се надявам, че това ще е временно.
Длъжен ли съм заради свободата на другите да жертвам своята свобода?
Да минем и през това, че модератор имахме и до сега. И модериране в смисъл редактиране и триене на мнения и сега няма да има.
Какво те притеснява модератора? Сам по себе си той не е проблем. Би се превърнал в проблем само ако започне да прекалява с властта си. Затова трябва някакъв начин за контрол. И някакви правила кога са оправдани неговите действия и кога са прекалени. За това иде реч в опита ми за дискусия.
В държавата, в която аз живея, има полиция. В твоята няма ли? Какво те притеснява "милиционера" тук?
Ние и вие има и винаги ще има.
Проблем се получава, когато някой започне да се изживява повече, като "ние" от другите.
Това първо.
И второ, но за мен по-важно е, че когато се събрахме тук имахме един общ принцип, който всички до един (поне така си казвахме тогава) споделяхме. И държахме на него.
Сега този принцип се изпари. Изчезна така, все едно никога не го е имало.
Няма го.
Сет ни го показа по категоричен начин.
Е как кажи ми да да вярвам на купищата други принципи, които така щедро се декларират тук?
Как?
След, като не можахме да удържим на този, няма гаранция, че ще удържим и на принципите за честност, лоялност, благородство, достойнство, чест и пр......бих казала вече не принципи, а балони с въздух, които си пускаме непрекъснато да си летят и да ни радват окото с лекотата и цветовете си.
Да, ама на балончетата им трябва само една по-засилена от въздуха прашинка, за да ги спука и да ни лъснат голите д-та.
Съжалявам, но аз не искам да ходя по голо Д.
Да, аз го казвам!
Аз - известна с падналите си гащи.