Не знам за последните години, всъщност виждам неща, които и мен ме стряскат, но смея да твърдя, че аз съм получил изключително добро образование тук. Бих казал дори отлично!pocti_bezobidna написа:Не признавам БГ образованието за качествено (изключения винаги има). Особено в последните години. И на учители, и на ученици, както и на повечето родители - им е през оная какво са научили децата им.
За парите и образованието
- Света вода ненапита
Примерът ти с Еко не е много подходящ, мисля, но това е дълга тема.pocti_bezobidna написа:
Ахааа! Не съм съгласна. Точно това ни е проблемът - турили сме един човек, който ни определя оценката - какво струваме, добре ли сме си накълвали текстчето от учебничето и т.н.
Образованието е двустранен процес, той изисква пълноправно участие на ученика и това е най-важното на което трябва да бъде научен.
Бях на лекцията на Еко преди няколко години тука - човека през цялото време търсеще контакт с аудиторията си, вместо това седяха и го зяпаха с обожание, попиваха хората направо от източника, дето се вика. Ми на това са ни научили, сори.
Във всички случаи личността-авторитет е необходима за развитието на децата, знам, че много хора не са съгласни, но аз съм убедена в това.
Да не говорим, че личностите-авторитети са си необходими и за здравословното състояние на обществото.
Ама аз не говоря за БГ образованието в случая, както сигурно си прочела и по-нататък.pocti_bezobidna написа: Не признавам БГ образованието за качествено (изключения винаги има). Особено в последните години. И на учители, и на ученици, както и на повечето родители - им е през оная какво са научили децата им.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
`Идеалните` са в кавички.Remmivs написа:Но идеалите са и за този форум и за тази земя.БоЕВ написа:`идеалните` не са за този форум и тази земя.
Това исках да кажа аз (и) с тази тема... гледам, че е улетяла, което си е традиция и нищо лошо няма (освен, че нямам време да чета напоследък пак...)
Наздраве, дружина!
Наздраве!
дребнава вметка от менМетаморф написа:П.П. a на това какво ще му кажеш? да знаят, че трудът е наказание децата ли?
"правилника на Наредбата за народната просвета" - такова животно няма
чели-недочели, чули-недочули, разбрали-недоразбрали журналисти "загрижени" за образованието или как се експлоатира значима тема за всеки родител и ученик...
Последно промяна от holi_day на 12.06.09, 12:33, променено общо 1 път.
Да, необходими са. Но именно авторитети, а не "възпитатели".Мнемозина написа: Във всички случаи личността-авторитет е необходима за развитието на децата, знам, че много хора не са съгласни, но аз съм убедена в това.
Да не говорим, че личностите-авторитети са си необходими и за здравословното състояние на обществото.
Авторитет, който се определя и от това до къде е стигнал човек, и от това как е стигнал до там.
Авторитет, който уважава самостоятелността на човека, когото обучава.
Пък ценностнакта система на обществото ни в момента е толкова сбъркана, че хич и не ща да мисля кво поколение расне (в по-голямата си част разбира се)
Ми ето.pocti_bezobidna написа:Да, необходими са. Но именно авторитети, а не "възпитатели".Мнемозина написа: Във всички случаи личността-авторитет е необходима за развитието на децата, знам, че много хора не са съгласни, но аз съм убедена в това.
Авторитет, който се определя и от това до къде е стигнал човек, и от това как е стигнал до там.
Пък ценностнакта система на обществото ни в момента е толкова сбъркана, че хич и не ща да мисля кво поколение расне (в по-голямата си част разбира се)
И с теб говорим едно и също.
Panta rhei...
Бе за тебе се знае по дифолт и без образование шеше да си най-най.Remmivs написа:Не знам за последните години, всъщност виждам неща, които и мен ме стряскат, но смея да твърдя, че аз съм получил изключително добро образование тук. Бих казал дори отлично!pocti_bezobidna написа:Не признавам БГ образованието за качествено (изключения винаги има). Особено в последните години. И на учители, и на ученици, както и на повечето родители - им е през оная какво са научили децата им.А може би просто щото съм красив и гениален!
Забравих! Дължиш на Мнемо няколко бири
Последно промяна от annonymus на 12.06.09, 12:36, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
Така е - даже бих добавил брутален натурализъм и материализъм.Мнемозина написа:... апропо, за разлика от комунистите, които всякак са си материалисти, интересна работа.Мнемозина написа: Идеалисти сме, да не забравяме.
Какво значи - разстрел и след разстрела червей? Къде остана духовното, възвишеното...ъ-ъ-ъ-ъ...самодивите в бяла премяна, едната да му донесе водица, друга да му сенчица направи, а трета в уста да го целуне бърже...пфу-у-у-у-у - аман! Ако искаме мир - комунистите в Сибир!
Тц. Ина нЕкои дребни нюанси. Детайлите са важни, понякога могат да направят чудесаМнемозина написа:Ми ето.pocti_bezobidna написа:Да, необходими са. Но именно авторитети, а не "възпитатели".Мнемозина написа: Във всички случаи личността-авторитет е необходима за развитието на децата, знам, че много хора не са съгласни, но аз съм убедена в това.
И с теб говорим едно и също.
- Света вода ненапита
Remmivs написа:не е ли мярка за ценностната ни система и нашето успешно прилагане на същата колко кинти имаш?pocti_bezobidna написа:Пък ценностнакта система на обществото ни в момента е толкова сбъркана, че хич и не ща да мисля кво поколение расне (в по-голямата си част разбира се)
Виж подводницата!
Парите не са най-големия проблем.Remmivs написа:не е ли мярка за ценностната ни система и нашето успешно прилагане на същата колко кинти имаш?pocti_bezobidna написа:Пък ценностнакта система на обществото ни в момента е толкова сбъркана, че хич и не ща да мисля кво поколение расне (в по-голямата си част разбира се)
Аре стига се прави и ти на безсребърник, че вече не е интересно.
Или си размислил за амишите?
Шегувкам се, но би ми било забвано та те пусна сред тях за известно време и да видя как се справяш в обществото дето толкова го желаеш не само за себе си, ами и за света ().
Ей тъй на, за експеримента.
така е, не са теpocti_bezobidna написа:Парите не са най-големия проблем.
Аре стига се прави и ти на безсребърник, че вече не е интересно.
Или си размислил за амишите?![]()
Шегувкам се, но би ми било забвано та те пусна сред тях за известно време и да видя как се справяш в обществото дето толкова го желаеш не само за себе си, ами и за света ().
Ей тъй на, за експеримента.
понеже
(1) Жени = Време х Пари
и
(2) Време = Пари
следва
(3) Жени = Пари²
А тъй като парите са корен на злото
(4) Пари = \/¯Зло
то тогава
(5) Пари² = Зло
и следователно
(6) Жени = Зло
прочее, трябвало е да тръгнем по друг път това казвам аз и го казвам защото го мисля и защото го чувствам дълбоко в мен
би било глупаво да твърдя че живея без пари и не го твърдя, бога ми, но пък мога да имам мнение, че парите са боклук и грешка
не ли?
за експеримента, измисли ли име или нещо...
не съм чел
няма време, а нали знаеш - времето е пари
или в лимитирани права на тираж или как беше тамpocti_bezobidna написа:Тънко е. Графе, купувай!
И защо гущери, не разбирам, ние сме в ЕС, мерете в еУро
ма работата тръгна от хамериканците бе, миме
те мерят в гущери все още
европа винаги е била и по-цивилизована и по-образована
обаче СЕЩ ще и .... мамата вероятно
или парите
не съм сигурен кое е по-бързо и/или по-мощно
Remmivs написа:
Формулата ти не струва.
Ако Воланд има табакера с триъгълник (брилянтен)
и ти имаш табакера с триъгълник (също брилянтен),
то от това не следва, че ти си Воланд.
А може и така, примерно, нали:
Ако си държиш ръката под сакото
както и Наполеон си държи ръката под сакото
то не следва, че ще завладееш света почти.
Не.Remmivs написа:не ли?
Мисля, че със същата страст щяхме да трупаме
каквото и да е, щом е средство за размяна.
Не епроблема в парите, а в психиката ни -
и тя ще си остане такава.
Естествено, че съм измислила - трябва да е някъде на 2-3 страница.Remmivs написа:за експеримента, измисли ли име или нещо...
не съм чел
няма време, а нали знаеш - времето е пари