леко изврати темата, включвайки известно количество кал, плът и зрелищаELBI написа: един женски бой
... незнам дали ни отива?!?!?:winkw:
прав и ненаивен са синоними ли?bead_ написа:ако ти и боев сте прави... щеше да бъде прекрасноSemiramis написа:
пак го казвам.
защото мисля, че на Боев не е също.
:lol::lol:
всъщност има ли това значение, след като се чувствате щастливи от това, че сте направили правилен ход?!?!
Идеята да ме принизиш до лумпена който гласува за кварталния бакалин с идеята, че ще му опрости вересиите ме обижда!:-)bead_ написа:какво й трябва да на страната е едно на ръка. идеята, че като избереш бившия шеф на жена си щот бил готин човек и всичко се подрежда... не е ли наивна?БоЕВ написа:
В този кризисен момент на страна и трябват хора/личности които могат да инициират предложения/промени и имат куража да ги внасят за решаване и да ги отстояват докато станат решения, .
bead_ написа:ей, добре дошъл отновоВлад написа:Най-тъжното е, че и двете са прави...ELBI написа:...Рем ще е съдията на един женски бой
и след това - кво пъ толкова ви бърка като са прави жените не мога да разбера?!?!?!?!!!:winkw:
Благодаря!:flower:bead_ написа:...ей, добре дошъл отново
bead_ написа:и след това - кво пъ толкова ви бърка като са прави жените не мога да разбера?!?!?!?!!!:winkw:
мокри фанелки... леко разкъсани...bead_ написа:леко изврати темата, включвайки известно количество кал, плът и зрелищаELBI написа: един женски бой
... незнам дали ни отива?!?!?:winkw:
Кабинет от експерти необвързани с политичската сила която има мнозинство се съставя само в краен случай и се нарича - правителство на народното съгласие. Спомни си Димитър Попов. През другото време министрите идват с партийно назначение.Remmivs написа:За министрите, Мнемо ти го е казала, но откъде знаеш, че не съм им чел биографиите на кандидат депутатите (щото автобиографиите на политиците не ми се чинят много читави, малко пропаганда ми идват и агитация)БоЕВ написа:Ако ти разбираш от ядрена физика и енергетика, както и разбираш, за министър на земеделието същият човек, със същите познания ли ще търсиш?
По делата им ще ги познаете, сиреч, човек трябва да се интересува от СиВиТу на кандидатите за управленци, а не да ги избира на база две-три пердизборни интервюта и някой и друг ТиВи дебат.
да. обикновено с теб разминаването ни е точно по параграф наивитет на всички останали.bead_ написа:боев?!?... на пръв поглед е фен на мисионерската...Semiramis написа:
и Боев може ли да причислим в случая?
не към жените.
Хех - не го приемай лично, просто се закачам за теб.Влад написа: Имах предвид, тъжно е, че от една страна правилното е да се гласува, а от друга страна аз самия не съм гласувал толкова отдавна, по причините, които изтъквате ти и Ремиус.
Хех!bead_ написа:е, не е бакалинът, а е мис. идеята на народното представителство е едикъдеси, където е нашият човек нещата да се подредят така, че на нас да ни е добре.БоЕВ написа: Не е ли това философията на "народното" представителство?
това е основният недъг на нашето народно събрание... т.нар. парламентаристи забравят за тези, които са ги пратили там. има хора, които никога не са стъпвали в избирателния си район! това е отвратително!БоЕВ написа: Ако в задълженията на един "народен представител" не влиза задължението да "представлява народа", и не на някакво обобщено събирателно "народ", а точно на хората/избирателите/електората който го е избрал - сиреч - хората от многомандатния район от който е избран - то тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
И ако включите силно националистически елемент, чието мото е Сагрегационния принцип - Разделени, но равни - за българи, цигани и фесове - влизам и ще ви стана водач на вътрешно ведомствения контрол...Semiramis написа:може ли по-лява?Remmivs написа:Глупости! Прави партия, че ми писна! Честно!Green Light написа:За човек, който дълбоко и трайноне желае да знае, какво става в политиката, се ориентираш безгрешно. Може да даваш уроци на не един и двама "политолози".
знам, че няма да може, но какво да направя като съм с леви убеждения
тия ме принуждават просто да избирам по други критерии
идеализъм, знам, ама това е.
такава е. да представлява хората. във всякакви аспекти да им помага. ама първо започва от себе си. след това семейството. след това съседите и приятелите. и то - като се огледа. ресурсът е свършил.БоЕВ написа:тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
ай стига с тоя национализъм, де!lancelote написа:И ако включите силно националистически елемент, чието мото е Сагрегационния принцип - Разделени, но равни - за българи, цигани и фесове - влизам и ще ви стана водач на вътрешно ведомствения контрол...Semiramis написа:може ли по-лява?Remmivs написа:Глупости! Прави партия, че ми писна! Честно!Green Light написа:За човек, който дълбоко и трайноне желае да знае, какво става в политиката, се ориентираш безгрешно. Може да даваш уроци на не един и двама "политолози".
Има две възможности за тях:БоЕВ написа:А министрите откъде идват?:-)Мнемозина написа:
Ние не избираме министри обаче.
Мис Догания 09?Semiramis написа:ай стига с тоя национализъм, де!lancelote написа:И ако включите силно националистически елемент, чието мото е Сагрегационния принцип - Разделени, но равни - за българи, цигани и фесове - влизам и ще ви стана водач на вътрешно ведомствения контрол...Semiramis написа:може ли по-лява?Remmivs написа:Глупости! Прави партия, че ми писна! Честно!Green Light написа:За човек, който дълбоко и трайноне желае да знае, какво става в политиката, се ориентираш безгрешно. Може да даваш уроци на не един и двама "политолози".
я помисли за световния мирдай така, манекенски, нещо лежерно...
или по-голямо.
Аз пък имам идея - що ли не я подшушнем на Батман - а некой депутат мръдне у лево, а да го поразходят като мечкарин мечка из изборния му район...Метаморф написа:това е основният недъг на нашето народно събрание... т.нар. парламентаристи забравят за тези, които са ги пратили там. има хора, които никога не са стъпвали в избирателния си район! това е отвратително!БоЕВ написа: Ако в задълженията на един "народен представител" не влиза задължението да "представлява народа", и не на някакво обобщено събирателно "народ", а точно на хората/избирателите/електората който го е избрал - сиреч - хората от многомандатния район от който е избран - то тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
трябва да се задължат народните представители, както има ден за парламентарен контрол, така да има ден за "народен контрол"... т.е. един ден от седмицата депутатите задължително да са в някое населено място от избирателния си район и да приемат всеки, който иска да постави проблемите си...
Нема се оплакваш - я как сме Сърдечна Антанта между Атака и млада социалистка!:rotfl24:Semiramis написа:бързо трий цитатите!
Мис Мисля_по-тъмно_зелените_да_го_д***_аз_съм_най?
и мистър, естествено.
Не знам какво работиш, нямам представа, извини ме, ако изказването ми не уцелва адресата, но ако си вътре или засегната от реформата едва ли си най- обективна.Мнемозина написа:Пак за статистиката: за Даниел Вълчев съм на едно мнение с Елби.Green Light написа:
П.П. Мисля че е срамота, че Даниел Вълчев е загубил мажоритарния вот. Както и че двамата Паси и Кунева са вън- те от парламента, тя от комисарството. НДСВ имаше достойнства.
Бих могла да го разширя с няколко страници, но едва ли има нужда.
Вълчев направи ужасно много показни акции в материален план и тройно повече допринесе за досриването на авторитета на образованието и образоващите.
Никой не може да бъде обективен, каквото и да работи.Green Light написа: Не знам какво работиш, нямам представа, извини ме, ако изказването ми не уцелва адресата, но ако си вътре или засегната от реформата едва ли си най- обективна.
За мен Вълчев не е унизил по никакъв начин учителите. Аз по принцип ги уважавам, като професия, та в моите очи никой никого не е повдигал или понижавал, но мисля че този човек само помогна. Отделно че(казвал съм го) грижата на образованието са учениците, а не учителите, това е целта и обществената нужда, на която служи този министър. Той спечели омразата на подопечните си служители но въведе правила. 25 години, какво чакаха тия матури, финасиране, съкращения, акредитации(под каквато и да е форма)? От Фол насам нищо ново. Впрочем той също беше мразен. Имаше единица за нещо си "един Фол". Вълчев са го чакали.
Как ще не си засегната! Ами цената на лешниците сега ще падне!Мнемозина написа:Никой не може да бъде обективен, каквото и да работи.Green Light написа: Не знам какво работиш, нямам представа, извини ме, ако изказването ми не уцелва адресата, но ако си вътре или засегната от реформата едва ли си най- обективна.
За мен Вълчев не е унизил по никакъв начин учителите. Аз по принцип ги уважавам, като професия, та в моите очи никой никого не е повдигал или понижавал, но мисля че този човек само помогна. Отделно че(казвал съм го) грижата на образованието са учениците, а не учителите, това е целта и обществената нужда, на която служи този министър. Той спечели омразата на подопечните си служители но въведе правила. 25 години, какво чакаха тия матури, финасиране, съкращения, акредитации(под каквато и да е форма)? От Фол насам нищо ново. Впрочем той също беше мразен. Имаше единица за нещо си "един Фол". Вълчев са го чакали.
Не съм засегната от реформата, поне не и пряко.
Между другото, само да ти кажа, че основната заслуга на Фол беше затягането на дисциплината, униформите, вечерния час и прочие. И не си спомням нещо друго да е било променено. А, УПК-тата ли бяха по негово време?
Какво стана с тия УПК-та и какво изобщо значеше това, убий ме, не мога да се сетя.
Най-важното не са учителите, най-важното е какво и как учат децата. И точно по този въпрос не забелязах никакви съществени и смислени изменения, направени от Даниел Вълчев. Онова, дето му викат "цялостна визия" - продължава тотално да липсва.
Иначе за дисциплината - хубаво.
групичка от манекенки? Отбор от манекенки? Няколко отбора от манекенки?Semiramis написа: ай стига с тоя национализъм, де!
я помисли за световния мирдай така, манекенски, нещо лежерно...
или по-голямо.
за реформа си е реформа (матурите) но изобщо не е заслуга на Вълчев, а на Законът за народната просвета (и ако не се лъжа, идеята и законът са на Марко Тодоров). Още лигльото Атанасов трябваше да въведе матурите, но някакви процеси, липса на воля и акъл - та се отложиха 3-4 години. Уж не бил завършил еди кой си випуск. Вълчев беше ДЛЪЖЕН по закон (от доста преди него) да въведе матурите. Той просто нямаше избор - това е. Матурите трябваше да се въведат още 2002! Та ... единственият му принос бе да говори за тях малко по-смислено и дълго пред камерите. Друг принос (не че е малък) той за матурите няма.Мнемозина написа:И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.
Въвеждането на матурите не е реформа, нито пък затягането на дисциплината.
...
Ами само по себе си не е реформа, като се замислиш, защото и аз съм държала матури. Виж как се врътват нещата с крачките напред.ELBI написа:за реформа си е реформа (матурите) но изобщо не е заслуга на Вълчев, а на Законът за народната просвета (и ако не се лъжа, идеята и законът са на Марко Тодоров). Още лигльото Атанасов трябваше да въведе матурите, но някакви процеси, липса на воля и акъл - та се отложиха 3-4 години. Уж не бил завършил еди кой си випуск. Вълчев беше ДЛЪЖЕН по закон (от доста преди него) да въведе матурите. Той просто нямаше избор - това е. Матурите трябваше да се въведат още 2002! Та ... единственият му принос бе да говори за тях малко по-смислено и дълго пред камерите. Друг принос (не че е малък) той за матурите няма.Мнемозина написа:И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.
...
А как би трябвало да бъде? Според теб. Защото и аз мисля така - нещата са сгрешени. Грешка е цялата тая работа с демокрацията.bead_ написа:такава е. да представлява хората. във всякакви аспекти да им помага. ама първо започва от себе си. след това семейството. след това съседите и приятелите. и то - като се огледа. ресурсът е свършил.БоЕВ написа:тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?не е ли така? и затова всеки пуска гласът си я за бакалин, я за мис, я за собственика на мината, в която работи. ...
странноbead_ написа:е, с риск да си навлека глева на всички социално и политически активни зочовци - аз пък никога не съм. не знам как изглежда прочутата тъмна стаичка отвърте. познавам, по стечение на обстоятелствата, десетки хора, които се занимават с политика. различни поколения, различни партии, от 1991 насам... част от тях ти харесвах даже. но пък всеки има право да намери начин да сложи върху хляба малко черен хайвер... айде, че оспамих темата
млада си - ние не сме държали матури. Но да не издребняваме- въвеждането им (масово) си е някакъв вид реформа. За образование всеки говори - нещо като за футбол...Нямам предвид теб, щото по темата съм на 95.8% съгласен с писаното от твоя милост :)Мнемозина написа:Ами само по себе си не е реформа, като се замислиш, защото и аз съм държала матури. Виж как се врътват нещата с крачките напред.ELBI написа:за реформа си е реформа (матурите) но изобщо не е заслуга на Вълчев, а на Законът за народната просвета (и ако не се лъжа, идеята и законът са на Марко Тодоров). Още лигльото Атанасов трябваше да въведе матурите, но някакви процеси, липса на воля и акъл - та се отложиха 3-4 години. Уж не бил завършил еди кой си випуск. Вълчев беше ДЛЪЖЕН по закон (от доста преди него) да въведе матурите. Той просто нямаше избор - това е. Матурите трябваше да се въведат още 2002! Та ... единственият му принос бе да говори за тях малко по-смислено и дълго пред камерите. Друг принос (не че е малък) той за матурите няма.Мнемозина написа:И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.
...
Финансирането на училищата. Това, че ако няма ученици- няма пари. Това направи. Съкратиха се учители, заплатите на чуителите вече не са такъв воденичен камък на министерството, вече може да се мисли за бонуси, насърчения такива работи. А защо матурите да не са реформа?Мнемозина написа: Никой не може да бъде обективен, каквото и да работи.
Не съм засегната от реформата, поне не и пряко.
И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.
Между другото, само да ти кажа, че основната заслуга на Фол също беше затягането на дисциплината, униформите, вечерния час и прочие. И не си спомням нещо друго да е било променено. А, УПК-тата ли бяха по негово време?
Какво стана с тия УПК-та и какво изобщо значеше това, убий ме, не мога да се сетя.
Най-важното не са учителите, най-важното е какво и как учат децата. И точно по този въпрос не забелязах никакви съществени и смислени изменения, направени от Даниел Вълчев. Онова, дето му викат "цялостна визия" - продължава тотално да липсва.
Иначе за дисциплината - хубаво.
Това е също външна промяна. То не променя (реформира) образованието като такова, ами преразпределя едни пари.Green Light написа: Финансирането на училищата. Това, че ако няма ученици- няма пари. Това направи. Съкратиха се учители, заплатите на чуителите вече не са такъв воденичен камък на министерството, вече може да се мисли за бонуси, насърчения такива работи. А защо матурите да не са реформа?
Впрочем, Елби, какво значение може да има, че не Вълчев е измислим матурите и че били седели на бюрото му от предишния мандат? На сегашния министър на вътрешните работи седи подобна папка. От поне два мандата. Кога ще има съкращения сред полицаите, за да поемат и те въздух? 70 000 човека по 250 лева ли трябва да взимат? 70 000 просяци, или 40 или 30 хиляди ПОЛИЦАИ. И чия би била заслугата, на Румен Петков или на кой беше по времето на ндсв, или на този който го направи и си осигури доживотната омраза на всички полицаи, но пък реформира най- накрая тая дупка?