БоЕВ

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа: един женски бой
леко изврати темата, включвайки известно количество кал, плът и зрелища

... незнам дали ни отива?!?!?:winkw:
just perfect
Влад

Мнение от Влад »

ELBI написа:...Рем ще е съдията на един женски бой
Най-тъжното е, че и двете са прави...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:
Semiramis написа:
:lol: пак го казвам.
защото мисля, че на Боев не е също.
:lol::lol::lol:
ако ти и боев сте прави... щеше да бъде прекрасно
всъщност има ли това значение, след като се чувствате щастливи от това, че сте направили правилен ход?!?!
прав и ненаивен са синоними ли?
остави
:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Влад написа:
ей, добре дошъл отново

и след това - кво пъ толкова ви бърка като са прави жените не мога да разбера?!?!?!?!!!:winkw:
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

bead_ написа:
БоЕВ написа:
В този кризисен момент на страна и трябват хора/личности които могат да инициират предложения/промени и имат куража да ги внасят за решаване и да ги отстояват докато станат решения, .
какво й трябва да на страната е едно на ръка. идеята, че като избереш бившия шеф на жена си щот бил готин човек и всичко се подрежда... не е ли наивна?
Идеята да ме принизиш до лумпена който гласува за кварталния бакалин с идеята, че ще му опрости вересиите ме обижда!:-)

Никога не съм се хвалил кого, как, колко и защо от депутатите познавам лично - няма и да го направя.
Приведох примера с "шефа", като довод на това, че познавам И човека, а не само политика, че познавам работата му И извън това което е описано в (авто)биографията му.

Не на последно място обаче е И местният/регионален шовинизъм. Това е човека с чието съдействие/застъпничество успяхме да получим средства от МИС (на)Емел Етем за частичен и наложащ ремонт на селската църква. Та така, това е моят/нашият народен представител който съм/сме избрали и винаги можем да разчитаме на него когато се наложи съдействие по политически, финансов или чисто човешки проблем. Не е ли това философията на "народното" представителство?
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:
Влад написа:
ей, добре дошъл отново

и след това - кво пъ толкова ви бърка като са прави жените не мога да разбера?!?!?!?!!!:winkw:

:grin: и Боев може ли да причислим в случая?
не към жените.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Влад

Мнение от Влад »

bead_ написа:...ей, добре дошъл отново
Благодаря!:flower:
bead_ написа:и след това - кво пъ толкова ви бърка като са прави жените не мога да разбера?!?!?!?!!!:winkw:

Имах предвид, тъжно е, че от една страна правилното е да се гласува, а от друга страна аз самия не съм гласувал толкова отдавна, по причините, които изтъквате ти и Ремиус.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа: един женски бой
леко изврати темата, включвайки известно количество кал, плът и зрелища

... незнам дали ни отива?!?!?:winkw:
мокри фанелки... леко разкъсани...

о, ужасно много ви отива...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Ако ти разбираш от ядрена физика и енергетика, както и разбираш, за министър на земеделието същият човек, със същите познания ли ще търсиш?

По делата им ще ги познаете, сиреч, човек трябва да се интересува от СиВиТу на кандидатите за управленци, а не да ги избира на база две-три пердизборни интервюта и някой и друг ТиВи дебат.:winkw:
За министрите, Мнемо ти го е казала, но откъде знаеш, че не съм им чел биографиите на кандидат депутатите (щото автобиографиите на политиците не ми се чинят много читави, малко пропаганда ми идват и агитация)
Кабинет от експерти необвързани с политичската сила която има мнозинство се съставя само в краен случай и се нарича - правителство на народното съгласие. Спомни си Димитър Попов. През другото време министрите идват с партийно назначение.
Влад

Мнение от Влад »

Semiramis написа:... и Боев може ли ...
Да, разбира се. Извинявай, Боев, неумишлено пропуснах.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Semiramis написа:

не към жените.
боев?!?... на пръв поглед е фен на мисионерската... :winkw:
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

БоЕВ написа: Не е ли това философията на "народното" представителство?
е, не е бакалинът, а е мис. идеята на народното представителство е едикъдеси, където е нашият човек нещата да се подредят така, че на нас да ни е добре.
just perfect
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:
Semiramis написа:

не към жените.
боев?!?... на пръв поглед е фен на мисионерската... :winkw:
да. обикновено с теб разминаването ни е точно по параграф наивитет на всички останали.

Аватар
Глас в пустиня

Влад написа: Имах предвид, тъжно е, че от една страна правилното е да се гласува, а от друга страна аз самия не съм гласувал толкова отдавна, по причините, които изтъквате ти и Ремиус.
Хех - не го приемай лично, просто се закачам за теб.
Защо е необходимо да се сърдим на турците че били сплотени и гласували под строй. Защо трябва да търсим начини да им ограничим правата и да отнемем двойното гражданство след като болшинството българи в чужбина и голяма част в страната са пасивна маса. Може би е най-добре да оставим един път Доган да спечели мнозинство и да състави кабинет! Може би тогава не гласуващите българи ще получат представителство във властта и ще са доволни!

Не знам! Не съм сигурен! Не съм сигурен дали изобщо ще има България след това!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Semiramis написа: параграф наивитет на всички останали.
ако такъв параграф съществуваше едва ли щях да влизам тук
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

bead_ написа:
БоЕВ написа: Не е ли това философията на "народното" представителство?
е, не е бакалинът, а е мис. идеята на народното представителство е едикъдеси, където е нашият човек нещата да се подредят така, че на нас да ни е добре.
Хех!

Права си - така е!:cool:

Ако в задълженията на един "народен представител" не влиза задължението да "представлява народа", и не на някакво обобщено събирателно "народ", а точно на хората/избирателите/електората който го е избрал - сиреч - хората от многомандатния район от който е избран - то тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

БоЕВ написа: Ако в задълженията на един "народен представител" не влиза задължението да "представлява народа", и не на някакво обобщено събирателно "народ", а точно на хората/избирателите/електората който го е избрал - сиреч - хората от многомандатния район от който е избран - то тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
това е основният недъг на нашето народно събрание... т.нар. парламентаристи забравят за тези, които са ги пратили там. има хора, които никога не са стъпвали в избирателния си район! това е отвратително!
трябва да се задължат народните представители, както има ден за парламентарен контрол, така да има ден за "народен контрол"... т.е. един ден от седмицата депутатите задължително да са в някое населено място от избирателния си район и да приемат всеки, който иска да постави проблемите си...
Виж подводницата!
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Semiramis написа:
Remmivs написа:
Green Light написа:За човек, който дълбоко и трайно :-) не желае да знае, какво става в политиката, се ориентираш безгрешно. Може да даваш уроци на не един и двама "политолози".
Глупости! Прави партия, че ми писна! Честно!
:grin:
може ли по-лява?
знам, че няма да може, но какво да направя като съм с леви убеждения
тия ме принуждават просто да избирам по други критерии

:lol: идеализъм, знам, ама това е.
И ако включите силно националистически елемент, чието мото е Сагрегационния принцип - Разделени, но равни - за българи, цигани и фесове - влизам и ще ви стана водач на вътрешно ведомствения контрол...:grin:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

БоЕВ написа:тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
такава е. да представлява хората. във всякакви аспекти да им помага. ама първо започва от себе си. след това семейството. след това съседите и приятелите. и то - като се огледа. ресурсът е свършил. :winkw: не е ли така? и затова всеки пуска гласът си я за бакалин, я за мис, я за собственика на мината, в която работи. и напълно те подкрепям, ако си гласувал така. объркала се бях, че гласуваш за идеята - лява или дясна... и от тук като се отприщи една тема за наивитета...
just perfect
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

lancelote написа:
Semiramis написа:
Remmivs написа:
Green Light написа:За човек, който дълбоко и трайно :-) не желае да знае, какво става в политиката, се ориентираш безгрешно. Може да даваш уроци на не един и двама "политолози".
може ли по-лява?

И ако включите силно националистически елемент, чието мото е Сагрегационния принцип - Разделени, но равни - за българи, цигани и фесове - влизам и ще ви стана водач на вътрешно ведомствения контрол...:grin:
ай стига с тоя национализъм, де!

я помисли за световния мир :grin: дай така, манекенски, нещо лежерно...

или по-голямо.

Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Ние не избираме министри обаче.
А министрите откъде идват?:-)
Има две възможности за тях:
1. Министрите - на сапун с омекотител и ароматизатор.
2. Министрите - в казана. Тук обаче трябва да се намерят по-подходящи кулинарни рецепти от Окаишен министър на жар.
ЕДИТ Иииии.... Има още една възможност - всички министри на БДСМ и фист...:grin: Който оцелее е невинен и може да продължи кариерата си.:rotfl24:
Отново на път
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Semiramis написа:
lancelote написа:
Semiramis написа:
Remmivs написа:
може ли по-лява?

ай стига с тоя национализъм, де!

или по-голямо.
Мис Догания 09?:grin: Или Мистър Чеп - футуре?:shocked::-)
Последно промяна от lancelote на 07.07.09, 12:28, променено общо 1 път.
Отново на път
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

бързо трий цитатите!

Мис Мисля_по-тъмно_зелените_да_го_д***_аз_съм_най?
и мистър, естествено.

Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Метаморф написа:
БоЕВ написа: Ако в задълженията на един "народен представител" не влиза задължението да "представлява народа", и не на някакво обобщено събирателно "народ", а точно на хората/избирателите/електората който го е избрал - сиреч - хората от многомандатния район от който е избран - то тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
това е основният недъг на нашето народно събрание... т.нар. парламентаристи забравят за тези, които са ги пратили там. има хора, които никога не са стъпвали в избирателния си район! това е отвратително!
трябва да се задължат народните представители, както има ден за парламентарен контрол, така да има ден за "народен контрол"... т.е. един ден от седмицата депутатите задължително да са в някое населено място от избирателния си район и да приемат всеки, който иска да постави проблемите си...
Аз пък имам идея - що ли не я подшушнем на Батман - а некой депутат мръдне у лево, а да го поразходят като мечкарин мечка из изборния му район...:grin:
Отново на път
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Semiramis написа:бързо трий цитатите!

Мис Мисля_по-тъмно_зелените_да_го_д***_аз_съм_най?
и мистър, естествено.
Нема се оплакваш - я как сме Сърдечна Антанта между Атака и млада социалистка!:rotfl24:
Отново на път
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

при правилно съчетаване - изтребление в световен мащаб.
:lol: тихо, тихо...

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
П.П. Мисля че е срамота, че Даниел Вълчев е загубил мажоритарния вот. Както и че двамата Паси и Кунева са вън- те от парламента, тя от комисарството. НДСВ имаше достойнства.
Пак за статистиката: за Даниел Вълчев съм на едно мнение с Елби. :grin:
Бих могла да го разширя с няколко страници, но едва ли има нужда.
Вълчев направи ужасно много показни акции в материален план и тройно повече допринесе за досриването на авторитета на образованието и образоващите.
Не знам какво работиш, нямам представа, извини ме, ако изказването ми не уцелва адресата, но ако си вътре или засегната от реформата едва ли си най- обективна.
За мен Вълчев не е унизил по никакъв начин учителите. Аз по принцип ги уважавам, като професия, та в моите очи никой никого не е повдигал или понижавал, но мисля че този човек само помогна. Отделно че(казвал съм го) грижата на образованието са учениците, а не учителите, това е целта и обществената нужда, на която служи този министър. Той спечели омразата на подопечните си служители но въведе правила. 25 години, какво чакаха тия матури, финасиране, съкращения, акредитации(под каквато и да е форма)? От Фол насам нищо ново. Впрочем той също беше мразен. Имаше единица за нещо си "един Фол".
Вълчев са го чакали.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Не знам какво работиш, нямам представа, извини ме, ако изказването ми не уцелва адресата, но ако си вътре или засегната от реформата едва ли си най- обективна.
За мен Вълчев не е унизил по никакъв начин учителите. Аз по принцип ги уважавам, като професия, та в моите очи никой никого не е повдигал или понижавал, но мисля че този човек само помогна. Отделно че(казвал съм го) грижата на образованието са учениците, а не учителите, това е целта и обществената нужда, на която служи този министър. Той спечели омразата на подопечните си служители но въведе правила. 25 години, какво чакаха тия матури, финасиране, съкращения, акредитации(под каквато и да е форма)? От Фол насам нищо ново. Впрочем той също беше мразен. Имаше единица за нещо си "един Фол". Вълчев са го чакали.
Никой не може да бъде обективен, каквото и да работи.
Не съм засегната от реформата, поне не и пряко.

И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.
Въвеждането на матурите не е реформа, нито пък затягането на дисциплината.

Между другото, само да ти кажа, че основната заслуга на Фол също беше затягането на дисциплината, униформите, вечерния час и прочие. И не си спомням нещо друго да е било променено. А, УПК-тата ли бяха по негово време?
Какво стана с тия УПК-та и какво изобщо значеше това, убий ме, не мога да се сетя.

Най-важното не са учителите, най-важното е какво и как учат децата. И точно по този въпрос не забелязах никакви съществени и смислени изменения, направени от Даниел Вълчев. Онова, дето му викат "цялостна визия" - продължава тотално да липсва.
Иначе за дисциплината - хубаво.
Последно промяна от Мнемозина на 07.07.09, 13:05, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Мнемозина написа:
Green Light написа: Не знам какво работиш, нямам представа, извини ме, ако изказването ми не уцелва адресата, но ако си вътре или засегната от реформата едва ли си най- обективна.
За мен Вълчев не е унизил по никакъв начин учителите. Аз по принцип ги уважавам, като професия, та в моите очи никой никого не е повдигал или понижавал, но мисля че този човек само помогна. Отделно че(казвал съм го) грижата на образованието са учениците, а не учителите, това е целта и обществената нужда, на която служи този министър. Той спечели омразата на подопечните си служители но въведе правила. 25 години, какво чакаха тия матури, финасиране, съкращения, акредитации(под каквато и да е форма)? От Фол насам нищо ново. Впрочем той също беше мразен. Имаше единица за нещо си "един Фол". Вълчев са го чакали.
Никой не може да бъде обективен, каквото и да работи.

Между другото, само да ти кажа, че основната заслуга на Фол беше затягането на дисциплината, униформите, вечерния час и прочие. И не си спомням нещо друго да е било променено. А, УПК-тата ли бяха по негово време?
Какво стана с тия УПК-та и какво изобщо значеше това, убий ме, не мога да се сетя.

Най-важното не са учителите, най-важното е какво и как учат децата. И точно по този въпрос не забелязах никакви съществени и смислени изменения, направени от Даниел Вълчев. Онова, дето му викат "цялостна визия" - продължава тотално да липсва.
Как ще не си засегната! Ами цената на лешниците сега ще падне!:grin: Ко ще правим тогава - ммм?:rotfl24:
Отново на път
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа: ай стига с тоя национализъм, де!

или по-голямо.
групичка от манекенки? Отбор от манекенки? Няколко отбора от манекенки?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.
...
за реформа си е реформа (матурите) но изобщо не е заслуга на Вълчев, а на Законът за народната просвета (и ако не се лъжа, идеята и законът са на Марко Тодоров). Още лигльото Атанасов трябваше да въведе матурите, но някакви процеси, липса на воля и акъл - та се отложиха 3-4 години. Уж не бил завършил еди кой си випуск. Вълчев беше ДЛЪЖЕН по закон (от доста преди него) да въведе матурите. Той просто нямаше избор - това е. Матурите трябваше да се въведат още 2002! Та ... единственият му принос бе да говори за тях малко по-смислено и дълго пред камерите. Друг принос (не че е малък) той за матурите няма.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Метаморф написа:
БоЕВ написа:
А министрите откъде идват?:-)
:shy: ... не ги ли носеха щъркелите? :blum:
ХАХАХАХАХА
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.
...
за реформа си е реформа (матурите) но изобщо не е заслуга на Вълчев, а на Законът за народната просвета (и ако не се лъжа, идеята и законът са на Марко Тодоров). Още лигльото Атанасов трябваше да въведе матурите, но някакви процеси, липса на воля и акъл - та се отложиха 3-4 години. Уж не бил завършил еди кой си випуск. Вълчев беше ДЛЪЖЕН по закон (от доста преди него) да въведе матурите. Той просто нямаше избор - това е. Матурите трябваше да се въведат още 2002! Та ... единственият му принос бе да говори за тях малко по-смислено и дълго пред камерите. Друг принос (не че е малък) той за матурите няма.
Ами само по себе си не е реформа, като се замислиш, защото и аз съм държала матури. Виж как се врътват нещата с крачките напред. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
БоЕВ написа:тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?
такава е. да представлява хората. във всякакви аспекти да им помага. ама първо започва от себе си. след това семейството. след това съседите и приятелите. и то - като се огледа. ресурсът е свършил. :winkw: не е ли така? и затова всеки пуска гласът си я за бакалин, я за мис, я за собственика на мината, в която работи. ...
А как би трябвало да бъде? Според теб. Защото и аз мисля така - нещата са сгрешени. Грешка е цялата тая работа с демокрацията.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:е, с риск да си навлека глева на всички социално и политически активни зочовци - аз пък никога не съм. не знам как изглежда прочутата тъмна стаичка отвърте. познавам, по стечение на обстоятелствата, десетки хора, които се занимават с политика. различни поколения, различни партии, от 1991 насам... част от тях ти харесвах даже. но пък всеки има право да намери начин да сложи върху хляба малко черен хайвер... айде, че оспамих темата :winkw:
странно
от същия период датират и познанствата ми с някои лица в последствие станали депутати, а някои от тях и министри даже
вярно не бяха десетки, но и тези, които познавах (щото не мисля, че е уместно да говоря в сегашно време за неща отпреди 20-на години) ми баха достатъчно
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:А как би трябвало да бъде? Според теб. Защото и аз мисля така - нещата са сгрешени. Грешка е цялата тая работа с демокрацията.
всеки според възможностите си, на всеки според нуждите му
така трябва да е
ама е утопия
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:
...
Ами само по себе си не е реформа, като се замислиш, защото и аз съм държала матури. Виж как се врътват нещата с крачките напред. :lol:
млада си - ние не сме държали матури. Но да не издребняваме- въвеждането им (масово) си е някакъв вид реформа. За образование всеки говори - нещо като за футбол...Нямам предвид теб, щото по темата съм на 95.8% съгласен с писаното от твоя милост :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Никой не може да бъде обективен, каквото и да работи.

И всъщност... каква реформа по-точно е направил Вълчев? Ама съвсем сериозно питам.

Между другото, само да ти кажа, че основната заслуга на Фол също беше затягането на дисциплината, униформите, вечерния час и прочие. И не си спомням нещо друго да е било променено. А, УПК-тата ли бяха по негово време?

Финансирането на училищата. Това, че ако няма ученици- няма пари. Това направи. Съкратиха се учители, заплатите на чуителите вече не са такъв воденичен камък на министерството, вече може да се мисли за бонуси, насърчения такива работи. А защо матурите да не са реформа?
Впрочем, Елби, какво значение може да има, че не Вълчев е измислим матурите и че били седели на бюрото му от предишния мандат? На сегашния министър на вътрешните работи седи подобна папка. От поне два мандата. Кога ще има съкращения сред полицаите, за да поемат и те въздух? 70 000 човека по 250 лева ли трябва да взимат? 70 000 просяци, или 40 или 30 хиляди ПОЛИЦАИ. И чия би била заслугата, на Румен Петков или на кой беше по времето на ндсв, или на този който го направи и си осигури доживотната омраза на всички полицаи, но пък реформира най- накрая тая дупка?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Финансирането на училищата. Това, че ако няма ученици- няма пари. Това направи. Съкратиха се учители, заплатите на чуителите вече не са такъв воденичен камък на министерството, вече може да се мисли за бонуси, насърчения такива работи. А защо матурите да не са реформа?
Впрочем, Елби, какво значение може да има, че не Вълчев е измислим матурите и че били седели на бюрото му от предишния мандат? На сегашния министър на вътрешните работи седи подобна папка. От поне два мандата. Кога ще има съкращения сред полицаите, за да поемат и те въздух? 70 000 човека по 250 лева ли трябва да взимат? 70 000 просяци, или 40 или 30 хиляди ПОЛИЦАИ. И чия би била заслугата, на Румен Петков или на кой беше по времето на ндсв, или на този който го направи и си осигури доживотната омраза на всички полицаи, но пък реформира най- накрая тая дупка?
Това е също външна промяна. То не променя (реформира) образованието като такова, ами преразпределя едни пари.
Ако приоритетите и най-важното в управлението е само и единствено в пестене на пари, напълно достатъчен ни е само един министър - на финансите. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

bead_ написа:... объркала се бях, че гласуваш за идеята - лява или дясна...
Още в първото ми изречение по тая тема казах, че съм гласувал мажоритарно дори и в листата.:-)

Относно ляво и дясно - на тоя етап няма значение - ситуацията не позволява да се води друг вид политика освен дясна.
Публикувай отговор