Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

Все същите
Публикувай отговор
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
pocti_bezobidna написа:
По скромните ми наблюдения журналистите
медиите са единственият шанс да опазим приличието в едно общество, на ръба на разпадането
така мисля аз и вярвам, че защитата на моите права /извън защитата, която държавата ми осигурява/ е плурализма на медиите
има ли друг начин?!
Хм. Не знам дали има друг начин.
Състоянието на БГ медиите е плачевно. Крепи се нещо свестно все още на повърхността, но общата картинка ме отвращава - именно защото медиите са тези, на които трябва да се разчита като коректив.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа: знаеш ли, че огромна част от престъпленията в нашата мила татковина остават недоказани, заради "липса на доказателства"... а таз липса е вследстие от некадърно събрани доказателства, по-точно защото същите тия полицаи, за които ми споменаваш НЕ ЗНАЯТ как се събират доказателства... друг "канал за липса" са укривне и унищожаване на доказателства от същите тия полицаи... и куп още такива причини...

и ти вярваш, че ще съберат точните доказателства от точните хора? ей така, за мижавите си заплатки? или ще продадат инфото "на когото трябва"?

не случайно съществува мъдростта: "Пътят към ада е постлан с добри намерения."
Да! Пътят към ада е послан с добри намерения. И естествено значи добрите намерения водят към ада.
Последно промяна от Green Light на 05.01.10, 14:14, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
Green Light написа: Добре! Това казвам и аз. Къде се различаваме? Не разбирам, ако ще си говориме за обществения договор и за задействане на полицаите когато има престъпление, а не преди или много след това, тогава какво имаш против предложените промени в закона? Тези промени са да мйогат да се използват доказателствата събрани по електронен път и разпечатките от разговорите да бъдат давани по- бързо от сега. Това са промените. Други няма. Всъщност според мен, нищо не се променя. И аз се възхитих от примера с дядото на бийд, но според мен този пример не е за тази тема. Разбирам че е в ТЕМАТА която всички са подели, темата за свободата и лошите полицаи, но това е сгрешено. ВСИЧКИ говорят за друго нещо. Конкретните предложения за тези конкретни промени са две:
-Електронната поща да бъде проверявана(съссъдебно разпореждане, но по- бързо и лесно давано от сега) и да се използва като доказателство
-разпечатките от гсмите да бъдат на разположение на полицаите веднага, но пак със съдебно разпореждане(без него не стават за доказателство, а на ченгетата само тогава са им полезни. Без съдебно разпореждане те и сега си ги имат по техните там канали).
Къде ти е протеста?

Абе хора, дайте ПРЕДЛОЖЕНИЯ.
Нали. Аз не харесвам сегашната система заради този и този неин недостатък. И предлагам той да бъде поправен като се направи това и това. Конкретика, моляяяя, не просто оплюване на всичко и всички.

знаеш ли, че огромна част от престъпленията в нашата мила татковина остават недоказани, заради "липса на доказателства"... а таз липса е вследстие от некадърно събрани доказателства, по-точно защото същите тия полицаи, за които ми споменаваш НЕ ЗНАЯТ как се събират доказателства... друг "канал за липса" са укривне и унищожаване на доказателства от същите тия полицаи... и куп още такива причини...

и ти вярваш, че ще съберат точните доказателства от точните хора? ей така, за мижавите си заплатки? или ще продадат инфото "на когото трябва"?

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не сме опоненти! Съмишленици сме! И в двете неща:
Едното е "И аз не знам"
А другото "Ама и така не е"
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Тва май беше най- несполучливия ми опит за майтап днес
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:Тва май беше най- несполучливия ми опит за майтап днес
Кое?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Кое?
Тва: и аз не знам ама и така не е.
Най- глупашкият израз на света
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:
Green Light написа: Добре! Това казвам и аз. Къде се различаваме? Не разбирам, ако ще си говориме за обществения договор и за задействане на полицаите когато има престъпление, а не преди или много след това, тогава какво имаш против предложените промени в закона? Тези промени са да мйогат да се използват доказателствата събрани по електронен път и разпечатките от разговорите да бъдат давани по- бързо от сега. Това са промените. Други няма. Всъщност според мен, нищо не се променя. И аз се възхитих от примера с дядото на бийд, но според мен този пример не е за тази тема. Разбирам че е в ТЕМАТА която всички са подели, темата за свободата и лошите полицаи, но това е сгрешено. ВСИЧКИ говорят за друго нещо. Конкретните предложения за тези конкретни промени са две:
-Електронната поща да бъде проверявана(съссъдебно разпореждане, но по- бързо и лесно давано от сега) и да се използва като доказателство
-разпечатките от гсмите да бъдат на разположение на полицаите веднага, но пак със съдебно разпореждане(без него не стават за доказателство, а на ченгетата само тогава са им полезни. Без съдебно разпореждане те и сега си ги имат по техните там канали).
Къде ти е протеста?

Абе хора, дайте ПРЕДЛОЖЕНИЯ.
Нали. Аз не харесвам сегашната система заради този и този неин недостатък. И предлагам той да бъде поправен като се направи това и това. Конкретика, моляяяя, не просто оплюване на всичко и всички.

знаеш ли, че огромна част от престъпленията в нашата мила татковина остават недоказани, заради "липса на доказателства"... а таз липса е вследстие от некадърно събрани доказателства, по-точно защото същите тия полицаи, за които ми споменаваш НЕ ЗНАЯТ как се събират доказателства... друг "канал за липса" са укривне и унищожаване на доказателства от същите тия полицаи... и куп още такива причини...

ъъъ... не разбрах защо си "прекомпилирала" мненията... :shy:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Да! Пътят към ада е послан с добри намерения. И естествено значи добрите намерения водят към ада.
Днес начи само ме повтаряте. Ма аз съм добър и не си записвам....:blum:

Готино, братко. Направо редуктио ад абсурдум. Но не е бинарна логиката. Уви.
По-скоро е някъде къмту - в какво се превръщат добрите намерения когато имаме адски много възможности за лесни облаги?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа: По-скоро е някъде къмту - в какво се превръщат добрите намерения когато имаме адски много възможности за лесни облаги?
уау! направо си поет, братче! как го каза всичко в едно изречение! :good:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:
всеки един от нас е медия
не ли?
разбира се. васил иванов е медия, а нова телевизия е само канал. димитри иванов е медия, а в-к сега е само канал. веселина седларска е медия, а сп. тема е само канал. умните хора, смелите хора, търсещите хора са медии. и аз бих искала да се докосвам до тях. кога, в коя друга епоха най-големите умове са били достъпни. това е друга тема.
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
грешка някаква, видях го, ама не знам и аз как го заплетох, та да го разплета... :shy:
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:
Кое?
Тва: и аз не знам ама и така не е.
Най- глупашкият израз на света
Така е.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

майтапът си е ок, ама темата не е смешна
just perfect
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:
грешка някаква, видях го, ама не знам и аз как го заплетох, та да го разплета... :shy:
:grin: :beer: :friends:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

Мнение от frisky lioness »

В тази тема, видно е, бързо и за много кратко време сте се уляли...
Почти нищо не успях да прочета
Само наблюдавах как се трупат мнения

Видно е, някои хора не работят:mad:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:
аре не завиждай! :blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
frisky lioness написа:
:hammer: :hammer:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:
сър Айвънхоу написа:
frisky lioness написа:
:harhar: ля-ляля-ля-ля :harhar:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
frisky lioness написа:
сър Айвънхоу написа:
frisky lioness написа:
:harhar: ля-ляля-ля-ля :harhar:
:wbee:
Изображение

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
лъвицо, ако ни уважаваш ти нас веднагически си пускаш отпуска и я изчиташ темата и даже я наизустяваш :winkw:
just perfect
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

bead_ написа:
frisky lioness написа:
лъвицо, ако ни уважаваш ти нас веднагически си пускаш отпуска и я изчиташ темата и даже я наизустяваш :winkw:
Ще се въздържа до....къмтУ 6-та страница

Дерзайте!!!
Изображение

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа:
frisky lioness написа:
и прави коментари на всеки наш коментар... :rotfl24:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
bead_ написа:
frisky lioness написа:
и прави коментари на всеки наш коментар... :rotfl24:
NO COMMENT!
Изображение

Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Леле-мале, кога сколасахте, бе хора?
Може да се синтезира по-главното и после да се раздаде на г-да депутатите преди второто четене.

Извинете за невежеството, но ...кой е Васил Иванов?
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Евридика написа:Леле-мале, кога сколасахте, бе хора?
Може да се синтезира по-главното и после да се раздаде на г-да депутатите преди второто четене.

Извинете за невежеството, но ...кой е Васил Иванов?

:huhthink: на коя страница е този?

:grin: и аз с надежда за резюме, нали
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа: :grin: и аз с надежда
коя надежда, м?
и какво правите двете с нея, м?
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

Изчетох законопроекта. :evil:

Значи. Основният текст чл. 250а. Моля обърнете внимание - бла-бла.... КАКТО И ЗА ИЗДИРВАНЕ НА ЛИЦА. Е кво е това? Значи винаги може да се издирва лице. Твърдяно е, че го лицето го няма, опа, айде имат основание.:evil:

“Чл. 250а. (1) За нуждите на разкриването и разследването на престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода две или повече години, и престъпления по глава девета “а” от Наказателния кодекс, както и за издирване на лица, предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, съхраняват за срок 12 месеца данни, създадени или обработени в процеса на тяхната дейност, които са необходими за:
1. проследяване и идентифициране на източника на връзката;
2. идентифициране на направлението на връзката;
3. идентифициране на датата, часа и продължителността на връзката;
4. идентифициране на типа на връзката;
5. идентифициране на крайното електронно съобщително устройство на потребителя или на това, което се представя за негово крайно устройство;
6. установяване на идентификатор на ползваните клетки.
(2) Други данни, включително разкриващи съдържанието на съобщенията, не могат да бъдат съхранявани по този ред.
(3) Предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, са длъжни да унищожат данните след изтичането на срока по ал. 1 с изключение на данните, до които е имало достъп чрез предприятията и те са били съхранени.
(4) При достъп до данните, осъществен от специализирана дирекция “Оперативни технически операции” на Министерството на вътрешните работи чрез интерфейс, ръководителят на органа, отправил искане за достъп, уведомява предприятието за необходимостта от запазване на данните.
(5) Данните по ал. 1 се обработват и съхраняват в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни.
Чл. 250б. (1) Предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, осигуряват чрез интерфейс на специализирана дирекция “Оперативни технически операции” на Министерството на вътрешните работи достъп за извършване на справки за данните по чл. 250а, ал. 1, за целите, при условията и по реда, предвидени в този закон.
(2) Предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, в случаите, в които не е осигурен достъп чрез интерфейс, в срок до 8 часа от постъпване в деловодството на предприятието на разпореждането за достъп по чл. 250в, ал. 4 и чл. 251, ал. 2 предоставят данните директно на органите, които са поискали достъп.
(3) За нуждите на наказателното производство данните по чл. 250а, ал. 1 се предоставят на съда и на органите на досъдебното производство при условията и по реда на Наказателно-процесуалния кодекс директно от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги.
Чл. 250в. (1) Право да искат извършване на справки за данните по чл. 250а, ал. 1 съобразно тяхната компетентност имат ръководителите на:
1. специализираните дирекции, териториалните дирекции и самостоятелните териториални отдели на Държавна агенция “Национална сигурност”;
2. Главна дирекция “Криминална полиция”, Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Главна дирекция “Охранителна полиция”, Главна дирекция “Гранична полиция”, дирекция “Вътрешна сигурност”, Столичната дирекция на вътрешните работи, областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и териториалните звена на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”;
3. службите “Военна информация” и “Военна полиция” към министъра на отбраната;
4. Националната разузнавателна служба.
(2) За достъп до данните по чл. 250а, ал. 1 се изготвя писмено искане от съответния ръководител на органите по ал. 1, съдържащо:
1. регистрационния номер на преписката, за която е необходимо извършване на справката;
2. правното основание и целта, за която е необходим достъпът;
3. периода от време, който да обхваща справката;
4. данните, които следва да се отразят в справката;
5. определеното длъжностно лице, на което да се предоставят данните.
(3) За направените искания органите по ал. 1 водят специален регистър, който не е публичен.
(4) Достъпът до данните по чл. 250а, ал. 1 се осъществява след разрешение от председателя на районния съд или от оправомощен от него съдия по седалище на органа, който е поискал достъп, за което се издава разпореждане за предоставяне на достъп до данните.
(5) Разпореждането за предоставяне на достъп до данните по
чл. 250а, ал. 1 задължително съдържа:
1. периода от време, който да обхваща справката;
2. данните, които следва да се отразят в справката;
3. определеното длъжностно лице, на което да се предоставят данните;
4. име, длъжност и подпис на съдията.
(6) За дадените разрешения или откази в съответните районни съдилища се води специален регистър, който не е публичен.
(7) Специализираната дирекция “Оперативни технически операции” на Министерството на вътрешните работи извършва справка за данните по чл. 250а, ал. 1 след постъпване на разпореждане за достъп. Постъпилото разпореждане за достъп се регистрира в специален регистър, който не е публичен.
(8) Справка за данните по чл. 250а, ал. 1 в специализирана дирекция “Оперативни технически операции” на Министерството на вътрешните работи могат да извършват единствено длъжностни лица, писмено оправомощени от министъра на вътрешните работи.
(9) При наличие на техническа възможност ръководителят на специализирана дирекция “Оперативни технически операции” на Министерството на вътрешните работи дава писмено разпореждане за изготвяне на исканата справка, което се отразява върху изготвеното искане.
(10) След изготвянето й справката се подписва от ръководителя на специализирана дирекция “Оперативни технически операции” на Министерството на вътрешните работи или от писмено оправомощено от него длъжностно лице. Справката се регистрира в специален регистър и се изпраща на определеното в искането длъжностно лице, на което да се предоставят данните. Искането и разпореждането се връщат на съответната структура по ал. 1.”
§ 3. Член 251 се изменя така:
“Чл. 251. (1) Данните по чл. 250а, ал. 1 могат да се предоставят по молба и на компетентен орган на друга държава, когато това е предвидено в международен договор, който е в сила за Република България.
(2) Достъпът до данните по чл. 250а, ал. 1 се осъществява при постъпило искане от ръководител на главна или специализирана дирекция по чл. 250в, ал. 1, т. 1 и 2, след писмено разрешение от председателя на Софийския градски съд или от оправомощен от него съдия, за което се издава разпореждане за предоставяне на достъп до данните. За дадените разрешения или откази в Софийския градски съд се води специален регистър, който не е публичен.
(3) За резултата от изготвената справка за данните по чл. 250а,
ал. 1 компетентният орган на другата държава се уведомява по предвидения в международния договор ред.”
§ 4. Навсякъде в чл. 251а думите “чл. 251” се заменят с “чл. 250а”.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не съм специалист и малко ме е страх да се изкажа, но тук не се ли иска точно обратното на това от което се безпокоите? Никъде не става въпрос за следене на трафик или четене на съобщения. Обратното забранява се четене на съобщния и се изисква изтриване на събраната информация след една година. Досега информацията се пазеше повече от година, това го знам. Не мисля, че до сега някой е задължавал операторите да трият информацията след определен период от време.
Регламента за изискване на информация е супер тежък и минава през съдебната власт.
Извинявайте но ако не греша в горния анализ, тогава уважаеме Бийд, Ремиус, Айвънхоу и Гаспод, вие сте като Мирча Кришан и краставицата. Независимо какво иска МВР относно интернет или мобилните оператори, запушвате си ушите и протестирате.

Увлекох(уж казах че ме е страх, пък...) се и спирам, защото наистина съм лаик и може да греша.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ти искаш да дадеш безсмислена власт в ръцете на държавата
ти искаш да им дадеш шанс на добрите момчета да се изравнят малко с лошите един вид
да им удариш едно рамо
разбираемо е
ти си човек идеалист
но това не е достатъчно за да си мислиш че като дадеш власт в ръцете на полицията
и подминеш съдебния контрол, колкото и да е скапана съдебната ни система, а и полицията
ще решиш проблемите и ще станат нещата ОК
нищо няма да е ОК
освен купища информация събрана и готова за купища злоупотреби и никакъв контрол върху това
това ли искаш наистина
нямат право да събират лична информация
освен ако не разреши съда
а за да разреши трябва да са събрали достатъчно доказателства, че съм вероятен престъпник
не могат да ме записват с камера без мое съгласие, така ли е, макар че го правят, плезя се понякога на камерите по улицата докато разхождам котката
и им намигам
както и да е и аз се увлякох
с нищо няма да помогне събирането на информацията и следенето на хората
освен на тъмни сделки изнудвания и гадна гнусна атмосфера на полицейщина
в душата ти
аз съм против това и винаги ще бъда
наздраве
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Регламента за изискване на информация е супер тежък и минава през съдебната власт. .
грийни, това е нонсенс. имат достъп чрез интерфейс в реално време и искат разрешение за достъп!
освен това регистърът не е публичен, т.е. това, което те искат като данни от оператори, които не са им дали достъп в реално време си го знаят само те!
освен това данни, разкриващи съдържанието на съобщенията не могат да бъдат съхранявани по този ред, което не значи не могат да бъдат съхранявани въобще, нали?!? чл.250 ал.2
изтриват данните само операторите, а не оперативните служби!!!, ако прочетеш внимателно ал.3
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Green Light написа: Регламента за изискване на информация е супер тежък и минава през съдебната власт. .
грийни, това е нонсенс. имат достъп чрез интерфейс в реално време и искат разрешение за достъп!
освен това регистърът не е публичен, т.е. това, което те искат като данни от оператори, които не са им дали достъп в реално време си го знаят само те!
освен това данни, разкриващи съдържанието на съобщенията не могат да бъдат съхранявани по този ред, което не значи не могат да бъдат съхранявани въобще, нали?!? чл.250 ал.2
изтриват данните само операторите, а не оперативните служби!!!, ако прочетеш внимателно ал.3
Уф, още не съм го прочела, че се разработих.
Ама гледай сега - законите са въпрос на тълкуване (както и Евангелията).
Имам чувството, че малко повече параноясвате с тоз закон...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Добре казах че не съм специалист. Написах сто въпроса и се усетих какви глупости питам, като се опитвам да намъкна адвокатския израз, все едно ми е костюм.
Това е техническо някакво разрешение, хора. Това не ограничава свободата на свободния. Ние не искаме никому лошо, това ни прави свободдни. Ние сме измислили, да има система за да можем свободно да творим, работим и се забавляваме. Без репресии не можем да се защитим от престъпниците, а те са тези които искат нашата свобода. На тях тя им трябва за да я осребрят. И дори ние, елементарните редови граждани знаем, колко лесно се осребрява нашата наивност. Ние сме го искали това МВР, тази полиция. Какво като им даваме повече власт, къде и как ще бръкнат в душата ми, когато аз с нищо не заплашвам обществения ред? И как бих могъл? Той, този обществен ред гарантира моята безопастност, моето статукво, моя интерес. Защо и против кого да протестирам тогава?
Казвате Оруел, да и аз също виждам Биг Брадър.
Ето
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=244596#244596
това е Биг Брадъра, който заплашва моята и вашата свобода. Безидейност и глупост и сивота на изказа, на филмите, на забавленията. Просташнина, която усещаме вече физически. Това е.
Забраняваме на МВР да ни подслушва и с ура за свободата си, влизаме в син сити да ударим пет ракии с кеф от великите си идеи, да пеем на първа среща съм прелъстена, а втора среща е с точка червена.
И ако ще говорим за идеи ще можем и ще трябва да се изразям с пет думи, не можем и не трябва повече, от повече думи губим нишката. Ти мене уважаваш ли ме копеле, ебахме ли им майката на тия! И тва е. А дяволът облечен в расо, със тънка и загадъчна грима оглежда ни добре отвред.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:
bead_ написа:
Уф, още не съм го прочела, че се разработих.
Ама гледай сега - законите са въпрос на тълкуване (както и Евангелията).
Имам чувството, че малко повече параноясвате с тоз закон...
И аз го чета в момента. Точно това исках, тенкс на Евридика - текста, за да видим точно за какво иде реч.

Некои коментарии:

Лейди Бийд е права - има интерфейс, който осигурява достъп. Никъде несе казва как ще се контролира кой, кога и какви данни достъпва. Пишат само, че като достъпнат нещо ще уведомят та да се съхрани инфото.
Чл. 250б. директно си противоречи с описаната по-долу процедура - Чл. 250в. Май наистина този интерфейс и прекия достъп са основния препъни-камък. Описаната в Чл. 250в. процедура не изисква такъв директен достъп. За чий, тогава, е той? При това за сметка на потребителите, разбира се.

2. Пак лейди Бийд - унищожават операторите. А службите? Тук е може би моментата да вметна, че веднъж създадена информацията, тя живее собствен живот. Кое точно ще унищожат операторите? Същото това уж унищожено нещо със сигурност ще го има на още ендесет места - бекъпи, бекъпи на бекъпи, записан ей тъй - джъст ин кейс, и т.н. и т.н. Нищо не се унищожава...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Добре казах че не съм специалист. Написах сто въпроса и се усетих какви глупости питам, като се опитвам да намъкна адвокатския израз, все едно ми е костюм.
Това е техническо някакво разрешение, хора. Това не ограничава свободата на свободния. Ние не искаме никому лошо, това ни прави свободдни. Ние сме измислили, да има система за да можем свободно да творим, работим и се забавляваме. Без репресии не можем да се защитим от престъпниците, а те са тези които искат нашата свобода. На тях тя им трябва за да я осребрят. И дори ние, елементарните редови граждани знаем, колко лесно се осребрява нашата наивност. Ние сме го искали това МВР, тази полиция. Какво като им даваме повече власт, къде и как ще бръкнат в душата ми, когато аз с нищо не заплашвам обществения ред? И как бих могъл? Той, този обществен ред гарантира моята безопастност, моето статукво, моя интерес. Защо и против кого да протестирам тогава?
Казвате Оруел, да и аз също виждам Биг Брадър.
Ето
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=244596#244596
това е Биг Брадъра, който заплашва моята и вашата свобода. Безидейност и глупост и сивота на изказа, на филмите, на забавленията. Просташнина, която усещаме вече физически. Това е.
Забраняваме на МВР да ни подслушва и с ура за свободата си, влизаме в син сити да ударим пет ракии с кеф от великите си идеи, да пеем на първа среща съм прелъстена, а втора среща е с точка червена.
И ако ще говорим за идеи ще можем и ще трябва да се изразям с пет думи, не можем и не трябва повече, от повече думи губим нишката. Ти мене уважаваш ли ме копеле, ебахме ли им майката на тия! И тва е. А дяволът облечен в расо, със тънка и загадъчна грима оглежда ни добре отвред.
Ми на таз логика, тогава, нека дадем пълни права на туй МВР. Първо да бият, после да питат защо, кой, кога. Да могат да влизат у вас докато те няма и да претърсват. По подозрение, разбира се. И по надлежния ред. И за да могат да го правят по-лесно, бързо и навременно, да им занесем по един ключ от къщи да си имат. Ти нали нямаш какво да криеш у вас? Това е насочено срещу престъпниците - те да се плашат.
Аз ти казах какво не ми харесва в тези промени - прекия достъп на м"оторизирани" лица до данните от мобилните оператори. Това е предпоставка за нарушения и според мен с нищо не способства по-бързото разкриване на престъпления. Ако това отпадне, нямам възражение да могат да получат данни след съдебно разпореждане в определен срок. Пак ли съм Мирча Кришан, риш`ли?

ПП. По повод убийството в центъра се присетих - това е зона с видеонаблюдение. Камерите по идея щяха да предотвратяват и помагат за разкриването на престъпления. Такава беше обосновката като ги тургаха. Ефект от тях няма, но сега обосновката е "има ги навсякъде" и "няма начин, натам се върви". А, и вечното "ти нали нямаш какво да криеш". Защо, след като по секви данни се доказа неефективността на камерите, продължават да ги слагат навсякъде? Интересно ми е просто
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: И тва е. А дяволът облечен в расо, със тънка и загадъчна грима оглежда ни добре отвред.
грийни, с моя скромен житейски опит съм наясно, че хората рядко променят мнението си. ако мислиш в някаква посока... продължаваш да мислиш в нея, та и от 100 кладенеца вода да ти донесат. няма да те убедя в тезата си, вероятно ти също ще претърпиш провал в оборването ми. защото всеки вярва, че е прав. кофти е, ама така стоят нещата. обикновено уважавам чуждата гледна точка. тая тема нещо ми влезна под кожата, много ми е важна някак си... и не мога да се съглася с теб. но в края на краищата прокрадват се в мен подозрения, че това спорче на фона на историята на човешката цивилизация, раждането на слънчевата система и сътворението на вселената може да се окаже несъществено. а?:blink:
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:грийни, с моя скромен житейски опит съм наясно, че хората рядко променят мнението си. ако мислиш в някаква посока... продължаваш да мислиш в нея, та и от 100 кладенеца вода да ти донесат. няма да те убедя в тезата си, вероятно ти също ще претърпиш провал в оборването ми. защото всеки вярва, че е прав. кофти е, ама така стоят нещата. обикновено уважавам чуждата гледна точка. тая тема нещо ми влезна под кожата, много ми е важна някак си... и не мога да се съглася с теб. но в края на краищата прокрадват се в мен подозрения, че това спорче на фона на историята на човешката цивилизация, раждането на слънчевата система и сътворението на вселената може да се окаже несъществено. а?:blink:
така е, да
за вселената това
от която ние сме част от едното
но
лейди бийд
като махнем хората, нищо няма смисъл за нас, нищо човешко не ни остава
като махнем хората всичко губи смисъл за нас - хората
а като махнем свободата си
сме ли още хора
това питам аз
и мисля, че не сме

желая ви безсмъртие прочее и хубава вечер на всички
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа: Имам чувството, че малко повече параноясвате с тоз закон...
така е, малко сме се вторачили в тоя закон. като паяче дето минава точно пред датчика на алармата и тя почва да вие все едно слон е минал. ако си беше пъплило в друг ъгъл нямаше да го забележи хич. ъхъ.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа: но
агри съм с твойто НО, просто не исках да оставя горчивия вкус на караницата у почтибезобидната симпатяга и у грийна. защото нещата бавно и сигурно отиват на мерло+бри+пълнени гъби с пилешко :grin: струва ли си другото?
just perfect
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

и малко цитати по темата...

Свободата е тежък товар, бреме, огромно и странно, което духът не може да схване. Тя не е лека. Не е дар, който получаваш, а избор, който правиш, и изборът може да се окаже суров. Пътят води нагоре към светлината, но съсипаният пътник може никога да не достигне неговия връх.
Урсула ле Гуин

Злото е неунищожимо. Никой човек не е способен да намали количеството му в света. Той може донякъде да подобри собствената си съдба, но винаги за сметка на влошаването на съдбата на другите. И винаги ще има крале, повече или по-малко жестоки, барони, шпвече или по-малко диви и винаги ще има прост народ, който ще изпитва възхищение към своите потисници и омраза към своя освободител. И то защото робът много по-добре разбира своя господар, дри си представя себе си на местото на господаря, но малцина се поставят на мястото на безкористния освободител.
А. и Б. Стругацки

Общества са били смазвани, култури - изтривани, човешки животи и надежди - употребявани, благоразумието - цинично пренебрегвано. Всичко това е било жертвано в името на прогреса.
Клифърд Саймък

...законът никога не наказва ПРЕСТЪПНИКА. Той наказва някаква трепереща, жалка, изплашена, каеща се твар, която никак не прилича на онзи нагъл, жесток и безжалостен мерзавец, вършил насилия преди много дни (и готов и занапред да ги върши, ако му се удаде да избегне наказанието). Какво се получава? Престъпникът сякаш е ненаказуем. Той или вече не е този, или още не е този, който трябва да бъде съден или наказван...
А. и Б. Стругацки

За доброто дело не винаги се застъпват с добри намерения.
А. и Б. Стругацки

съжалявам... търсех единна Стругацки, но не го намерих. ще се опитам да го перефразирам:
Когато, чрез терор и беззаконие се доведе народа до отчаяние, тогава самият този народ дава камшика и меча на този, който му обещае спокойствие и законност.

п.п. и буквално в последния момент:

Бенджамин Франклин, един от основателите на САЩ, казва: “If we restrict liberty to attain securty, we will lose both.” (Ако ограничаваме свободата, за да имаме повече сигурност, ще изгубим и двете.)
Последно промяна от сър Айвънхоу на 05.01.10, 20:33, променено общо 1 път.
Публикувай отговор