Ън написа:Колкото за комунистите. Важното е кой и защо е влизал в партията. Ако е заставян по накакъв начин насилствено да стане комунист- ок, простено му е, но ако сам, доброволно го е пожелал...
...
о, боже! о, Големи взрив!
изпадам в някаква истерия...първо смях, после дълбоко огорчение..рев:crying:
нима онова едва ли не невинно, закачливо, младежко 'кой не скача е червен' се е превърнало в чудовището, което ще ви изяде главите...а може и сърцата...един ден?
силно да любим и мразим!:-)
мразите ясно какво...а какво обичате, уважаеми антикоминисти?
освен майките, жените и децата си...
сигурна съм, че и баща ми, и дядо ми са били комунисти по собствено желание, доброволно...и са хора като всички вас, живели са, работили са, мързелували са, тормозели са децата си...

баща ми специално не го виждам да е бил особено въодушевен от цялата работа, общо взето като млад живот си е живял...както сугурно много от вашите бащи, ама не щото е бил комунист...а щото такова е било времето...май имаше едно две неща, от които можеше да се възползва когато беше партиен секретар...например жилище с предимство в близкия град, но понеже родителите му не искаха, така и не го направи...
Повече от десет години вече е на изборна длъжност

уникален е! бая мандата му се събират, повече от три...кооператор е бе, кооператор...е, по-скоро мениджър на кооперация. Ама не го избират само червени бабички, и сините чичковци като видят, че дават по-висока рента си дадат там земята, при комунистите, па после нека си викат 'долу комунистите' в кръчмата. И все ще се намери някой да изчовърка парче от снимката на дядо ми на надгробната му плоча. Е що?!
Аз така и не разбрах. Според мене все им беше чудно и непоносимо на хората...как тъй?...комунисти...пък честни , пък и работливи, пък и умни...не може така
брат ми няма всише образование, но когато мене ме приеха да уча...лол какво ли не чух...пък и всеки следващ път когато с нещо съм успявала в кариерата си...и така докато стигнах до Острова, за което сигурна съм много хора си вярват, че я пак с връзки съм почналаработа и уредила, я с някой съм спала...
и сега чета и си мисля...с какво съм по-добра заклетите антикомунисти?...ми нямам никакви проблеми да гласувам за всякакви бивши, сегашни седесари, одесари, жълти или каквито и да е други, ако реша, че трябва това да направя...
Баща ми на много малко малко неща ме научи...даже сега като се замисля май само на едно...абсолютното мерило...онова от бюрото за мерки и теглилки...еталона...за всичко, и най-вече за хората..
Случката беше нещо покрай училището, основното..дори не си спомням за какво ми се караше, а аз се оправдавах 'Ама те и другите правят или не правят така'...пък той ми викна 'Хич неща да знам и не ме интересува какво правят другите...ти какво правиш е важно за мене'
...
Не е светец хич, колко трески има за гладене пък няма за кога...ама се опитва човека де...
Сърдя му се понякога, че не ме научи да обичам...все ми се струваше, че той не ме обичаше достатъчно като малка...Но никога не ми е показвал как да мразя...псуваше ги седесарите естествено, чак ми беше жал и ги защитавах, пък и се опитвах вече да мисля демократично...лол
Какво стана сега? Сега мразите и комунистите и седесарите еднакво май...
Грийн ли питаше какъв е греха на СДС? Ами посадиха омразата...и сега някои и берат плодовете...и виж ти се оказа, че повечето били агенти някакви си, от онази същата партия...Лъжели и мазали и крадели...аххх
баща ми никога не би постъпил така...