Превърнали сме се

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Уффффф.... ПИСНА ми вече!
Елби с/у Дарки... Ести с/у Дарк.... Дарк с/у Ести и Елби....
Аман вече!:mad:
Какво впрочем се опитвате да докажете един на друг, А??? Това, че не се понасяте на всички ни е ясно!!!
Като се обиждате постоянно, какво всъщност постигате???

Аз за такива, които не понасям съм си сложил сигнатура- ДА ЧЕТАТ!!!
А, ако не могат да се припознаят- толкова по- зле за тях! Значи са глупави!
А наречеш ли някого глупак, то... цитирал съм тази сентенция и преди:

Если вы назвали оппонента глупцом, то обосновывать это не имеет смысла.

Мразите се- това е ясно! Добре, ама не е нужно постоянно да го показвате...:mad:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:Уффффф.... ПИСНА ми вече!
Какво впрочем се опитвате да докажете един на друг, А??? Това, че не се понасяте на всички ни е ясно!!!

Мразите се- това е ясно! Добре, ама не е нужно постоянно да го показвате...:mad:
Да си дойдем на думата!
След оная фолклорната тема, аз спрях да говоря с Дарки.
Но тя не спира!
Върви след мен, и не спира.
Вече си мисля че ме сваля.:lol:

Но по-интересно ми е, защо се реагира само ако аз се обадя - а тя не е минало ден да не ми пише я по темите, я да ми се лепи на мненията. Нищо, че аз си мълча, тя ми пише - и не любовни обяснения нали?
Ти си и приятел - посъветвай я, особено щом те дразнят тези неща.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
[unknown] написа:Уффффф.... ПИСНА ми вече!

Да си дойдем на думата!
След оная фолклорната тема, аз спрях да говоря с Дарки.
Но тя не спира!
Върви след мен, и не спира.
Вече си мисля че ме сваля.:lol:

Но по-интересно ми е, защо се реагира само ако аз се обадя - а тя не е минало ден да не ми пише я по темите, я да ми се лепи на мненията. Нищо, че аз си мълча, тя ми пише - и не любовни обяснения нали?
Не, не е само когато ти се обадиш. Просто сега ми прекипя.
Ето към всички (включително и към Дарки): Моля ви- Спрете! Моля! На никой не е нужно това!

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа:..... - а тя не е минало ден да не ми пише я по темите, я да ми се лепи на мненията. Нищо, че аз си мълча, тя ми пише - и не любовни обяснения нали?
темите са на клуба, турни им по един ключ и раздай ключета само на чакани гости :lol:

пиша, що да не пиша. в момента в който темата висне на 1-ва страница с 0 мнения тя става на всички :D
Аватар
Мнемозина

Re: гений не си

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Ето ти разширена резюме на монографията "Момичета/момчета - полов диморфизъм през призмата на културния алогизъм":

За мен всеки, който се опитва да каже, че няма разлика между мъже и жени е недобре. Всеки, който се опитва да ни приравни и постави в един калъп е всъщност като една машина за правене на талпи - настроен така, щото да излизат еднакви. А това просто не е така. Не съм против равноправието и равнопоставеността по принцип. Наистина има места, където те са важни, че и задължителни според мен. Аз не смятам че трябва да има полова дискриминация, било то за пари, било за постове, било за възможности за реализация, било за изкуство, било за домакинска работа, било за гледане на деца. Не, там сме равни, в смисъл че трябва да сме равнопоставени и еднакво отговорни. Моят протест е срещу това, че просто някои неща, макар че не трябва да бъдат забранявани, просто не са за жени. Щанги например. Сумо. И т.н. Има някаква перверзия в това да сме равни във всичко като просто природно не сме - вие живеете по-дълго, по-красиви сте, по-емоционални и по-пленителни от нас. Ако всичко се изравни и стане сиво, къде отива любовта, романтиката, вродения инстинкт за закрила и покровителство у мъжа и съответния реципрочен инстинкт у жената? Къде отива нейната женственост, нейната спираща сърцето ти и пленяваща душата ти нежност, страст, деликатност, финес и всичко, което ние мъжете не сме? Къде отива цялата красота на милиони години еволюция на половете и магията между тях наречена любов? В музея? В сивите или пембени, но еднакви за всички костюми? Къде е фламенкото и вихъра на женската рокля? Цветята в косите ви, пламъка в очите ви, желанието в дъха ви? Къде са тези мелници?
Може ли да се залепя за тебе и да опитам да кажа и аз нещо по тоз въпроЗ, както обещах.

Спорът между теб и оборващите те дами - това е, според мен истинският конфликт между културите, които следват природата, и днешната цивилизация.
Днешните жени имат всички основания да са наравно с мъжете, но днес е различно разпределението на труда.
Представи си обаче една малка общност от онези времена, в които са се творели и са били живи митовете. Те също са имали своята култура - а културата е нещото, с което са си описвали и обяснявали, подреждали са обкръжаващата и периодично връхлитащата ги природа и света изобщо, и - да опитат да й въздействат някак. Накратко казано, структурата на тяхното общество е била много близо, подчинена, подобна на природните закони - така, както са ги виждали и усещали тогавашните хора. Тоест, тогава разликата между жени и мъже в общността изглежда абсолютно закономерна. Дотук - примитивно, нали?
Но думата ми е за друго. В тези случаи културата изпълнява много функции и една от тях е да подготви подрастващите за живот в общността - т.е. те трябва да овладеят знанията й, вътрешните й закони. Те са преминавали през разни обредни (но и действителни) изпитания, за които са се подготвяли (тогавашният аналог на сегашното обучение, образование и изпитите). Това са така наречените посвещения - щото трябва да си посветен в това, което е необходимо, за да си пълноценен член на общността.
И сега най-интересното: Понеже реликти от тези изпитания са съществували в подобни общности до скоро, дори и в България, от тях става ясна основната разлика между мъжкото и женското посвещение (не забравяйте, че тук се следва естеството, природата на мъжката и женската същност и целта е те да бъдат култивирани).
Мъжкото посвещение е в културата на агресията. Мъжът овладява, усвоява всяко нещо, разрушавайки го. Независимо дали това ще е (днес - разглобеният компютър :harhar: ), убитото животно, вражеското племе или жената, която също трябва да бъде овладяна. И жената трябва да бъде овладяна не просто така, а защото всяка жена - в тогавашните представи - е и прамайката, и земята, която "отглежда семето" - изобщо, овладяването и оплождането на жената е равносилно на съхраняване не просто на рода, но и на всемирното плодородие, на вечния живот.
Така.
Посвещението на жената е посвещение в културата на резонанса. Жената подчинява природата, нагласяйки се според нея, овладявайки отвътре скритите й тайни. Точно това вслушване - във вятъра, в листата, във водата, в собственото й тяло, в гласовете от отвъдното - и позволява да изпълни зададеното й от природата. Подобна е и ролята й в семейството - влизайки под кожата на мъжа, уж подчинявайки се, тя винаги успява да го поведе в желаната от нея посока.
Това са си две противоположни стратегии към нещата от живота - Странниче сигурно може да ги покаже от друга посока (аними, анимуси и прочие гадини, дето виреели у нас), моята е горе-долу тази. И - нали не сте решили, че това всичкото аз съм го измислила? Просто ви предавам разни прочетени неща, опростявайки поради липса на време)

Та мисълта ми беше (защото много още може да се разказва) - ето тук жените губим много от днешното равноправие. Ако решиш да правиш кариера, просто трябва да си агресивна, не може без това. И губиш способността да се вслушваш. И се стига до онези теми в дира - пък аз съм на 30 и..., не ща да се женя, не искам да раждам, защото съм се справила с по-трудното - добрата работа... Ето това е много краен случай на изчезване на женското у жените днес - женствеността не е в дрехите, прическата и обувките. На друго място е.
Затова, Реме, ми се стори симптоматично онова, дето го подхвърли за влизането в чуждите обувки - че жените не го умеели.

А равноправието... е довело май само до струпване на повече функции у жената, отколкото е здравословно за която и да било днешна общност.
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: Не, не е само когато ти се обадиш. Просто сега ми прекипя.
Ето към всички (включително и към Дарки): Моля ви- Спрете! Моля! На никой не е нужно това!
ма Незнайни, ти що се тормозиш?

ето, виж, жената решила че я свалям :lol: /Боже опази/

тя мисли за любов и страсти а ти за омраза :wink:

от къде знаеш какво ми е нужно на мен :huhthink:
са се размислих

и без това съм се превърнала в т@л@съм :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Може ли да се залепя за тебе и да опитам да кажа и аз нещо по тоз въпроЗ, както обещах.

........
А равноправието... е довело май само до струпване на повече функции у жената, отколкото е здравословно за която и да било днешна общност.
Вярно е. Но явно жената няма голям избор, не е ли така?
Изображение
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

vyara написа:
Мнемозина написа: Може ли да се залепя за тебе и да опитам да кажа и аз нещо по тоз въпроЗ, както обещах.

........
Извинете, че се натрапвам така изненадващо,но мисля че всеки има избор.Въпрос на възпитание е да отказва и да приема само това което му е в интереса. Особенно жените.Виж мъжете са с по- малко възможности според мен.
Нищо лично, само изказах мнение!
esti

Мнение от esti »

Dark написа:
esti написа:..... - а тя не е минало ден да не ми пише я по темите, я да ми се лепи на мненията. Нищо, че аз си мълча, тя ми пише - и не любовни обяснения нали?
темите са на клуба, турни им по един ключ и раздай ключета само на чакани гости :lol:

пиша, що да не пиша. в момента в който темата висне на 1-ва страница с 0 мнения тя става на всички :D
Аз да съм ти казала да не пишеш?
М?
Пиши ми щом те радва.:D
Уточнявах за Незнайко понеже говори в мн. ч.
А аз вчера и днес по изключение ти говоря, щото съм на кеф и си ми много сладка.8)

За ключета и разрешени теми....абе таз работа е за теб - мен не ме занимавай.:lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: Аз да съм ти казала да не пишеш?
М?
Пиши ми щом те радва.:D
Уточнявах за Незнайко понеже говори в мн. ч.
А аз вчера и днес по изключение ти говоря, щото съм на кеф и си ми много сладка.8)

За ключета и разрешени теми....абе таз работа е за теб - мен не ме занимавай.:lol:
ми сладка съм, начи навила съм си косата на ролки, чакам да изсъхне розовия лак, за да му лепна по едно цветенце на всяко пръстче, приготвила съм лиляковия костюм за утре и пиша хайку

такъв съм сладкиш, само като се погледна в огледалото и ми иде да се цункам по муцунката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:

........
И да, и не.
Колко от нас, пишещите тук, ще кажат "не искам да работя, т.е. искам да работя само за разнообразие. Но много искам преди всичко да си гледам децата и мъжа."
Ясно е, че реално нямаме избор, но вече не смеем и да изокаме, защото ни се вижда назадничаво. И ще се чувстваме глупави, неспособни и нереализирани, ако го направим. Виж, че и тези, които имат такава възможност - разни мутреси и прочие, - и те се пишат я изпълнителни директори някъде, я дизайнерки, я нещо друго.
Кой смее днес да каже без да се изчерви "Аз съм просто домакиня и майка"?
Panta rhei...
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

Dark написа:

Е ,понеже определени тук присъстващи направиха опит да ми поставят условия ,къде да пиша,какво да пиша /може би и кога да го пиша/,свикнали може би някой да им иска позволение-сбъркали адреса обаче -точно аз не съм от тях.И въобще на кой му е приятно някой да му казва какво да прави?Все пак всеки има акъл в главата си и си живее живота.Та ...не се ядосвай...
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

Мнемозина написа:
vyara написа:

........
И да, и не.
Колко от нас, пишещите тук, ще кажат "не искам да работя, т.е. искам да работя само за разнообразие. Но много искам преди всичко да си гледам децата и мъжа."
Ясно е, че реално нямаме избор, но вече не смеем и да изокаме, защото ни се вижда назадничаво. И ще се чувстваме глупави, неспособни и нереализирани, ако го направим. Виж, че и тези, които имат такава възможност - разни мутреси и прочие, - и те се пишат я изпълнителни директори някъде, я дизайнерки, я нещо друго.
Ти пък ...направо ме застреля.Кои са тия дето искат да са домакини и майки.Боже...честно да ти кажа винаги съм си мислила че това е желание само за най-ниската прослойка на обществото.
Че какво му е пълноценното да се размножаваш?И най-низшия вид се възпроизвежда!
Нали разликата ни от животните е ..мисленето?Една домакиня за какво го влага?Какво да сготви или кога да пере ли?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

графинята написа:
Е ,понеже определени тук присъстващи направиха опит да ми поставят условия ,къде да пиша,какво да пиша /може би и кога да го пиша/,свикнали може би някой да им иска позволение-сбъркали адреса обаче -точно аз не съм от тях.И въобще на кой му е приятно някой да му казва какво да прави?Все пак всеки има акъл в главата си и си живее живота.Та ...не се ядосвай...
на мен определено не ми харесва да ме побутват и насочват на къде да вървя :lol:

ма ядосвам се на моменти, цялата огън и страст, какво да се правя :huhthink: :lol:
esti

Мнение от esti »

графинята написа:
Мнемозина написа:
vyara написа:

........
И да, и не.
Ти пък ...направо ме застреля.Кои са тия дето искат да са домакини и майки.Боже...честно да ти кажа винаги съм си мислила че това е желание само за най-ниската прослойка на обществото.
Нали разликата ни от животните е ..мисленето?Една домакиня за какво го влага?Какво да сготви или кога да пере ли?
:shock:
Не знам аз може и от ниска прослойка да съм, но мисля, че жените са на този свят с една много важна мисия - да раждат деца.
Тоест жените са родени, за да раждат и да отгледат децата.
Което не пречи да се занимават и със странични занимания, като работа и кариера. Но основното са децата.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа: И да, и не.
аз си харесвам работата, просто ме кефи, върша я с радост

мисля ич няма да ми е добре като домакиня - бях за известно време с последното хлапе в къщи и си изнамерих един бизнес дето си го бутах. ако не беше това си бях чисто полудяла

са като си сменях работата имах прозорец от няколко месеца и независимо от многото нещо дето трябваше да изчета пак ми беше скука - то всъщност тук бая изписах, щото "пленена аудитория" пред мейла....

не ми се вижда назадничаво, ако успея да акумулирам едни ми ти средств ще се занимавам с нещо дето още по ме кефи и ще имам още повече време за фемилито. аз и сега проимвам щото Бог високо, Цар далеко ама Царот като звънне и аз излитам на 1-ва....:lol:

ПП / а щерката като я питат каква ще стане казва "Майка и лекарка/учителка/народна певица/...... но винаги майката е на 1-во място
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[Не знам аз може и от ниска прослойка да съм, но мисля, че жените са на този свят с една много важна мисия - да раждат деца.
Което не пречи да се занимават и със странични занимания, като работа и кариера. Но основното са децата.[/quote]

позволявам си да се намеся...

Ести,ти колко деца имаш?
( риторичен въпрос-знам0

Сестра ми има 4 -да са и живи и здрави...!
Доктор е...

Чак ми се иска да ви пусна името и да го погледнете на гугъл...
Ако нямаше тази професия...,нямаше да е това,което е...
и нямаше да има 4 деца....

Зет ми може да отглежда цялото семейство самостоятелно...

мисля, че не разбирате Рем-а
той говори за душевност и излъчване...
а не за успеваемост и роля в живота и обществото...

поправи ме ,Рем-е..ако не е така
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
графинята написа:
Мнемозина написа:
vyara написа:

........
И да, и не.
:shock:
Не знам аз може и от ниска прослойка да съм, но мисля, че жените са на този свят с една много важна мисия - да раждат деца.
Което не пречи да се занимават и със странични занимания, като работа и кариера. Но основното са децата.
Когато не пречи - не пречи.
Да ги родят и отгледат - не е толкова просто. Въпросът е и да им създадат усещане за разбиране, сигурност, обич... всички тези необходими неща. Да ги възпитат - това пък колко е безкрайно и сложно!

Графиньо, само не ми казвай, че домакините са единствените, които не мислят. И изобщо мисленето е вътрешна необходимост. Ако ще го правиш само доколкото ти е необходимо, за да работиш - няма голяма разлика с това да не мислиш. Защото "мислене" може да се включва и личностното ти, духовно усъвършенстване, на което готвенето и чистенето не е задължително да пречат. Както и работенето не винаги помага.
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ей Графиньо, направо ме застреля:twisted: Че, откога/от кой Майката и Домакинята се смятат за низша прослойка..ми кой/коя е висша тогава....българските графини:twisted:вероятно,а?. Те не са просто прослойка, те са дунапрена на нацията, мммм. Тъй ли?
И въобще на кой му е приятно някой да му казва какво да прави?Все пак всеки има акъл в главата си и си живее живота.Та ...не се ядосвай...:D
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

doktorka написа:....

Рем спи 3-ти сън може би :lol:

Рем с неговото исказване че онуй стихотворение не е писано за момичета и те трябва да са други направо застреля ламята /мен/ :lol:

начи аз мож да съм звяр незнаен, но сите тез добродетели от стихотворението аз съм приела/опитвам непрестанно.

и нима съм престанала да бъда истинска жена? :shock:

някак едно такова горчиво прозрение че истинската жена /за него/ е в краката на смелия рицар свела свенливо глава.....та какво да приказвам с такъв човек.... ако той ме възприема като някакъв послушен блед придатък на мъж ми.....
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

doktorka написа:
esti написа:[Не знам аз може и от ниска прослойка да съм, но мисля, че жените са на този свят с една много важна мисия - да раждат деца.

Ести,ти колко деца имаш?
( риторичен въпрос-знам0

Доктор е...

За Рем си права.
Но не забравяй, че гледаш от другата страна на земното кълбо. Сестра ти къде е?

Все пак има степени на вживяване в работата и в тичането нагоре по стълбичката.
Амбицията, стръвта към публичен успех са вродени на някои жени - и за тях равноправието е добре дошло. Но не за всички е така, а много дори не си и дават сметка за това.
Последно промяна от Мнемозина на 26.10.06, 22:54, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
doktorka

ДАРКИИИИИ

Мнение от doktorka »

Dark написа:
doktorka написа:....

пак показвам какво съм писала...

а и преди какво написах за жените на метлите ( като нас..;)....)

ТОВА според мен има предвид Рем-а....

и аз съм съгласна с него...

( а иначе ние си се знааааеееемммм:-*..)
Аватар
Dark Angel

Re: ДАРКИИИИИ

Мнение от Dark Angel »

doktorka написа: пак показвам какво съм писала...

а и преди какво написах за жените на метлите ( като нас..;)....)

ТОВА според мен има предвид Рем-а....

и аз съм съгласна с него...

( а иначе ние си се знааааеееемммм:-*..)
Докторкеееееее, това към нас двете го бе писал, че жените не трябва да са такива

ма аз що ли се нервирам - свят широк, хора всякакви :lol: са как да спреш нечий устрем към неговата си противоположност
esti

Мнение от esti »

doktorka написа:[Не знам аз може и от ниска прослойка да съм, но мисля, че жените са на този свят с една много важна мисия - да раждат деца.

Ести,ти колко деца имаш?
( риторичен въпрос-знам0

Доктор е...

поправи ме ,Рем-е..ако не е така[/quote]

Е, аз не коментирам Рем.
А за децата - бройката не е от значение. Това не е състезание.
По-важното за мен е жената да Иска да ражда, да бъде Щастлива, че е родила дете, отглежда го, възпитава го, обича го..................
А кариерата и отглеждането на деца може да се съчетава, а може и да не се.
Въпрос на много условности е.
Но децата са винаги на 1-во място.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа:....
Амбицията, стръвта към публичен успех са вродени на някои жени - и за тях равноправието е добре дошло. Но не за всички е така, а много дори не си и дават сметка за това.
мислила съм, ако бяха повече хората като мен направо щяхме да се трепем по улиците :lol: така де, амбиции, страсти, стръв
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
[unknown] написа: Не, не е само когато ти се обадиш. Просто сега ми прекипя.
ма Незнайни, ти що се тормозиш?

ето, виж, жената решила че я свалям :lol: /Боже опази/

тя мисли за любов и страсти а ти за омраза :wink:

от къде знаеш какво ми е нужно на мен :huhthink:
са се размислих

и без това съм се превърнала в т@л@съм :lol:
Е, хубаво, де... Наистина не знам какво ти е нужно.:lol:
Всички сме по малко таласъми. Я виж аз как съм се изцъклил:shock:- до сега играх на Aliens versus Predator...:shock::lol:
Аз си позволих да се обадя, защото смятам, че и с двете ви добре се разбирам и няма да внеса допълнително напрежение. Но повече няма да се меся. Явно не мога да помогна.:)

Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Dark написа:
Мнемозина написа:....
мислила съм, ако бяха повече хората като мен направо щяхме да се трепем по улиците :lol: така де, амбиции, страсти, стръв
Добре е ,че не сме двете на едно работно място...
на мен ми правят път като тръгна по коридора...

ако и ти си по същия коридор..ще се изпокрият...

а представяш ли си какъв тандем ще сме ,а?

( и пак не ме разбра...в живота навън сме такива...
дОма си се знаем какви сме...
а и Рем-а ,мисля, го знае...много добре..
Само му се иска и тук да сме мили...а ние забравяме...че тук е своего рода "ДОМ"...:-*..)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

doktorka написа: Добре е ,че не сме двете на едно работно място...
на мен ми правят път като тръгна по коридора...

ако и ти си по същия коридор..ще се изпокрият...

а представяш ли си какъв тандем ще сме ,а?

( и пак не ме разбра...в живота навън сме такива...
дОма си се знаем какви сме...
а и Рем-а ,мисля, го знае...много добре..
Само му се иска и тук да сме мили...а ние забравяме...че тук е своего рода "ДОМ"...:-*..)
молим ти се, ако не бяхме тандем и работехме на едно място щяхме да се изтровим, изколим /да чукам на дърво, да сме здрави/ абе такива неща

ахъм, направо се снишава народа - нещо като Дявола носи Прада олекотена версия :lol:

са те разбрах 8) тебе

ама стриппед само с фемилито и някои приятели
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: Е, хубаво, де... Наистина не знам какво ти е нужно.:lol:
Всички сме по малко таласъми. Я виж аз как съм се изцъклил:shock:- до сега играх на Aliens versus Predator...:shock::lol:
Аз си позволих да се обадя, защото смятам, че и с двете ви добре се разбирам и няма да внеса допълнително напрежение. Но повече няма да се меся. Явно не мога да помогна.:)
ми не знаеш я, а що не спиш? Ния почна ли работа? как беше именния ден?
докъде го докара на А вс П?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
[unknown] написа: Е, хубаво, де... Наистина не знам какво ти е нужно.:lol:
ми не знаеш я, а що не спиш? Ния почна ли работа? как беше именния ден?
докъде го докара на А вс П?
Щото ми е чоглаво.
Не, няма кой да гледа децата. Ще си бачкам само аз. И сам войнът е воин, дет се вика.
Добре, ама героят рано се предаде. Сега спят всички.
Там съм много добър. Нали трябва да давам пример на подрастващите.:P:D8)

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Разни

Мнение от Remmivs »

Мнемо, добре си го казала - агресията срещу съзерцанието. Грубата сила срещу съзидателността. За обувките не извеждам генерален извод - просто личен опит. За нарастването Елби няма да е съгласен с теб.

Дарки, не си мерим нищо. Нито изпъкналостите на едните, нито вдлъбнатините на другите. Между другото, не съм посвещаван в сан. Колкото до положението на жената спрямо мъжа - казах - не си мерим нищо. Поне аз не меря. Което обаче не отрича двете несъвместими за теб и описани от теб позиции да са синкретични за мен.

Докторке - почти. Защото излъчването не е нещо отделно от човека и действията му. Нито душевността му. В Бхагават Гита пише и преди съм го цитирал - ние сме това, което са нашите най-дълбоки и най-съкровени желания, каквито са желанията ни - такива са действията ни, каквито са действията ни - такава е съдбата ни. Обаче за едно си права напълно - за ин и ян. Не могат едно без друго и като няма ин, яна става ин. И обратното.

Странниче, благодаря! Мислех си че наистина откачам вече.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: Щото ми е чоглаво.
Не, няма кой да гледа децата. Ще си бачкам само аз. И сам войнът е воин, дет се вика.
Добре, ама героят рано се предаде. Сега спят всички.
Там съм много добър. Нали трябва да давам пример на подрастващите.:P:D8)
да, от хай-плежър не се виси пред екрана нощем :huhthink:

но от друга страна ми е едно такова интересно, всички спинкат, тихо, спокойно, чета си на воля, ям кашкавал и се чдя ще заспя ли няма ли да зяспя

търсих днес една книжка на сина - Землеморията, ама не мога да ги събера нещо, ич не знам вече в кой кашон какво беше :(

полъчали се библиотеки и с нетърпение ги чакам
Аватар
Dark Angel

Re: Разни

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:........
ти сега докарваш нещата до "мерене" :lol::shock:

направо ме смайваш, аз никога не съм се мерила с мъжете....

виж, аз известно време мисля да не контактуваме, щото нещо моите мисли като летят нагоре, твоите летят вдясно та и най-мижава допирна точица нямаме

аз не мога да ги възприема като нерушими и единни, може би ми е по-малък кръгозора

та да спра. преди разбирах какво пишеш. или поне така мислех. сега не разбирам. може криво да гледам :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:Мнемо, добре си го казала - агресията срещу съзерцанието. Грубата сила срещу съзидателността. За обувките не извеждам генерален извод - просто личен опит. За нарастването Елби няма да е съгласен с теб.
:huhthink: Нарастване? Не си спомням такова нещо.

Съзидателността е от двете страни.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа: :huhthink: Нарастване? Не си спомням такова нещо.

Последното ти изречение. За равноправието. Беше нещо като шеговита закачка. Всъщност нарастването е и от двете страни.

Да. Просто ние сме повече Шива - разрушителят. Част от Тримурти. Но той е едно с Брама - съдателят и Вишну - защитникът.

Абе не пия и не мога да се изразявам. Както се казва всичко е от преумора и нередовно пиене.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:ти сега докарваш нещата до "мерене" :lol::shock:

направо ме смайваш, аз никога не съм се мерила с мъжете....

виж, аз известно време мисля да не контактуваме, щото нещо моите мисли като летят нагоре, твоите летят вдясно та и най-мижава допирна точица нямаме

аз не мога да ги възприема като нерушими и единни, може би ми е по-малък кръгозора

та да спра. преди разбирах какво пишеш. или поне така мислех. сега не разбирам. може криво да гледам :lol:

Защо ми вменяваш тогава на мене мерене с това от краката над главата? :D

Май наистина е така. Говорим уж един език, а нищо не си разбираме.

ОК. Да спрем. Почивка. 8)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа: :huhthink: Нарастване? Не си спомням такова нещо.

Последното ти изречение. За равноправието. Беше нещо като шеговита закачка. Всъщност нарастването е и от двете страни.

Да. Просто ние сме повече Шива - разрушителят. Част от Тримурти. Но той е едно с Брама - съдателят и Вишну - защитникът.

Абе не пия и не мога да се изразявам. Както се казва всичко е от преумора и нередовно пиене.
А, да. Да, така е.

Вземи мерки. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Вземи мерки. :lol:
Е, да де. Точно за мерките говоря. Две чаши вино или бира на седмица. Макс. Празни калории. Абе НВХ откачалка. Ама ми харесва. :D

PS
Айде лека на компанията, че снукъра се завърза. :D
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:

Странниче сигурно може да ги покаже от друга посока (аними, анимуси и прочие гадини, дето виреели у нас), моята е горе-долу тази.

Та мисълта ми беше (защото много още може да се разказва) - ето тук жените губим много от днешното равноправие. Ако решиш да правиш кариера, просто трябва да си агресивна, не може без това. И губиш способността да се вслушваш. И се стига до онези теми в дира - пък аз съм на 30 и..., не ща да се женя, не искам да раждам, защото съм се справила с по-трудното - добрата работа... Ето това е много краен случай на изчезване на женското у жените днес - женствеността не е в дрехите, прическата и обувките. На друго място е.
Затова, Реме, ми се стори симптоматично онова, дето го подхвърли за влизането в чуждите обувки - че жените не го умеели.

Четеш мисли, Мнемо :o !!!
Наистина - признавам си без бой :kangel: - мина ми през ум да набъркам Юнг в темата, но толкова хора тук се изказаха срещу "философстването", че си замълчах.

А това за равноправието и за струпването на повече фунции у жената - тепърва има да изправяме пред нови и нови последствия.

Онези теми в дира са само частичка от проблема.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа: Абе не пия и не мога да се изразявам. Както се казва всичко е от преумора и нередовно пиене.
Всичко идва от занемарено пиене!

Пиенето не бива да се занемарява:mad:! Трябва редовност!
Поне веднъж в седмично, иначе на нищо не прилича! :lol: :beer:

Наздраве!

/Тук се пие Cuba Libre - демек ром с кола. Не съм предполагала, че някой ден ще пропия Кока Кола:lol:!... /
Публикувай отговор