pocti_bezobidna написа:Remmivs написа:
имат интерфейс 24х7
имат всичко при тях непрекъснато
Обясни какво значи това.
Не се обиждай, ама това е елементарен трик за манипулация - праскаш термин - в случая технически - който широката аудитория на познава - и всичко изглежда адски компетентно.
По принцип, въпреки че съм хардурет илитерат, предполагам че и скапаната ми домашна уиндоуска щайта има интерфейс. Или няма, а?
За да не се повтарям -
тук писах какво не ми харесва.
И мен ме притеснява тоз директен интерфейс.
Кво ш`риче интерфейс - права си, че всяка щайга, и твоято също

, има интерфейс. Въпросът е кой и за какво го ползва. Представи си, че същто това, което ти виждаш на екрана на собствения си компютър, го вижда още някой някъде, без ти да знаеш за това, щото регистъра не е публичен. Харесва ли ти идеята?
За кво иде реч с тоз интерфейс - в МВР някъде, на неопределено място (поне в закона не видях къде и как ще бъде тургнат тоя "интерфейс", как ще се контролира и прочее) има компютър, който е директно свързан с трите мобилни оператора. Съвсем простичък екран, на който въвеждаш номер на телефон и клЯкаш на един бутон. Получаваш екран, на който виждаш всички разговори от и към този номер с дата, час, местоположение, с кого е говорено, колко време и т.н. Ако "интерфейсът" е достатъчно сложен, ще можеш да видиш къде точно на картата се намира този мобилен телефон в момента, къде е бил преди 2 часа, вчера... След това с още едно натискане на бутон можеш да видиш същото нещо за всеки един номер, с който този номер е говорил... Или за произволен друг номер.
Това нещо 24*7 както писа другарят Ремов.
Никъде не е казано как точно този "интерфейс" (за простота - бутончето) ще е контролиран. Кой ще ми попречи на мен, седейки пред този компютър и скучаейки, да проверя къде се шматка в момента (телефонът на) жена ми, примерно. Щото цялата там процедура с регистри, разрешения и т.н. е хубава... ама бутончето е тук пред мен на една мишка разстояние...