Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа: Когато, чрез терор и беззаконие се доведе народа до отчаяние, тогава самият този народ дава камшика и меча на този, който му обещае спокойствие и законност.
От доста време насам това, което се случва с обществото ни (а май и с други общества, така като гледам), си е доста явна подготовка за меча и камшика.

Наскоро някой около мен каза, че култът към младостта бил най-присъщ на тоталитарните или склонни към тоталитаризъм общества. Не съм го проследявала това, но като се замисля, звучи логично.

Казаното, разбира се, хич и изобщо не значи, че съм съгласна с това, което се случва.

Предлагам да заформите следващия клубен купон ето тук:
http://obshtestven.pogled.info/news/830 ... reshtu-ZES

Ето и по-коментарна информация:
http://ivanbedrov.com/?p=1662
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

леле много сте писали:shocked:

спорим по тази тема вкъщи, за първи път сме на тотално противоположни мнения
била съм анархист
може, но не съм съгласна тотално да се заличи виртуалната земя и интернет да е просто източник на информация
а злоупотребата с личните данни е неизбежна

ако мога ще отида на протеста - струва ми се че само ако много се шуми и протестира може да се забавят нещата с приемането на закона
в момента интернет потребителите са все още по-малко от непотребителите и лесно могат да бъдат подведени с приказката за безобидния контрол
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Когато удари часът за барикади...обадете ми се!

14-ти януари ще бъде май.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Когато удари часът за барикади...обадете ми се!

14-ти януари ще бъде май.
Еми в 11.00.

Идваш ли?

Да ти кажем какво да носиш, за да те разпознаем. :blum:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Чакайте малко бе, хора. Този законопроект нали е във връзка с трудностите при разкриване на отвличания? Нали на никой не му се иска, ако опре да разчита на полиция, полицията да е с вързани ръце? Нали?! Нали не искате, ако не дай си боже отвлекат детето ви, полицията безпомощно да кърши пръсти? Тогава ще искате тя да направи ВСИЧКО, абсолютно всичко, за да ви помогне. Но няма как това да стане, ако не е уредено със закон, нали? Щото всеки писка и си търси правата, ако му ги нарушат.
И друго. Какво сте се изпритеснявали?! Да не правите нередни неща, мръсници такива. :winkw::blum: Аз искам да ме следят, да дойдат, да ми четат мейлите, да ми слушат разговорите, да ми ровят в боклука, ако щат. Там просто няма нищо "интересно", няма от какво да се притеснявам.

И последно да ви кажа нещо за Гуглето. Не го знаех доскоро, но гледах по дискавъри един филм за Гугъл. От Гугъл пазят всичко, което търсите с търсачката. Всичко. Една мацка се изрази така: можете да разберете много за човека по въпросите, които задава, сиреч какво търси в Гугъл.
Тъй че умната! :lol:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

По повод свободата...
Някой гледа ли вчера в шоуто на Слави филмът на Иван Кулеков?

Още по темата на филма
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Чакайте малко бе, хора. Този законопроект нали е във връзка с трудностите при разкриване на отвличания? Нали на никой не му се иска, ако опре да разчита на полиция, полицията да е с вързани ръце? Нали?! Нали не искате, ако не дай си боже отвлекат детето ви, полицията безпомощно да кърши пръсти? Тогава ще искате тя да направи ВСИЧКО, абсолютно всичко, за да ви помогне. Но няма как това да стане, ако не е уредено със закон, нали? Щото всеки писка и си търси правата, ако му ги нарушат.
И друго. Какво сте се изпритеснявали?! Да не правите нередни неща, мръсници такива. :winkw::blum: Аз искам да ме следят, да дойдат, да ми четат мейлите, да ми слушат разговорите, да ми ровят в боклука, ако щат. Там просто няма нищо "интересно", няма от какво да се притеснявам.

И последно да ви кажа нещо за Гуглето. Не го знаех доскоро, но гледах по дискавъри един филм за Гугъл. От Гугъл пазят всичко, което търсите с търсачката. Всичко. Една мацка се изрази така: можете да разберете много за човека по въпросите, които задава, сиреч какво търси в Гугъл.
Ех, че го рече и ти. :lol:
Въпросът е в това, че се дава възможност за узаконен произвол, което всякак не е редно.
Ако полицията е с вързани ръце, то не е поради невъзможността им да си доставят такава информация, а по съвсем други причини. Като например топли връзки с разни кръгове. Зависимости.
Много е възможно това да не е единственото връзващо ръцете й, но докато го има, възможността за произвол е много сериозна.

И не е аргумент това "ако не правите нищо нередно..."
Просто защото в един момент вече няма значение какво правиш, а какво някой е решил да докаже, че правиш.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Чакайте малко бе, хора. Този законопроект нали е във връзка с трудностите при разкриване на отвличания? Нали на никой не му се иска, ако опре да разчита на полиция, полицията да е с вързани ръце? Нали?! Нали не искате, ако не дай си боже отвлекат детето ви, полицията безпомощно да кърши пръсти? Тогава ще искате тя да направи ВСИЧКО, абсолютно всичко, за да ви помогне. Но няма как това да стане, ако не е уредено със закон, нали? Щото всеки писка и си търси правата, ако му ги нарушат.
Е а де! Нали това е идеята. На закона де. Аз не ща да ми ровят в боклука и мейлите по презумпция - джъст ин кейз. Но този закон не урежда това. Поне аз така ги виждам нещата.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа:
Просто защото в един момент вече няма значение какво правиш, а какво някой е решил да докаже, че правиш.
И сега не е много трудно да те "натопят", ако някой реши, и после да лежиш в затвора без вина

Да пази Господ...
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

Изчетох откъса от законопроекта.
Не виждам нищо притеснително, честна дума. Не съм чела целия проект, нито законите към които той отпраща (само проверих глава 9а в НК какво засяга).
Да регистъра не е публичен, но нали не очаквате секретните разработки за престъпления да са публични?

Аз не знам да има държава, където това да е така. За сметка на това по този дакот в регистъра се вписват имената на хората поискали справките, т.е. - има персонална, поименна отговорност и то на различни нива. Както виждате от документите на ДС - рано или късно нещата излизат наява и дори част от документите да са унищожени, някъде нещо по веригата остава. Предполагам, че има и начини за достъп до информация, която по принцип не е публична - трябва да ровя из Закона за достъп до информация и т.н. За да не се стига до самозабрава на органите упражняващи конттрол, трябва граждански контрол върху тях самите и това е работа на хора като Кашъмов.
Хора, няма начин за превенция и наказуемост на престъпност без рестриктивни мерки.
Никоя държава няма ресурса да следи какво, кога и на кого драскоти всеки из нета. Дори Гугълите вероятно пазят инфо, базирано на обобщени данни и ключови думи. Между другото - същите тези гугъли, с девиз "Не прави зло", филтрират данните на търсачката в Китай, за да получат достъп до пазари. Не им е трябвал закон, за да действат като Биг Брадър, нали?
Защо подхождате с мисленето че всички, работещи в системата на МВР и съдилищата са продажни полу-идиоти?

Няма да ида на този протест - според мен той е изкуствено подклаждан от хора, които трупат политически активи за едно тяхно лично по-светло бъдеще. Няма лошо - тяхно право си е. Но това ми прилича на протеските срещу Евроконституцията - не съм я чел, ама не я ща! Колко от вас прочетоха целия законопроект? А законите или членовете от тях, с които има връзка?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

сър Айвънхоу написа: “If we restrict liberty to attain securty, we will lose both.” (Ако ограничаваме свободата, за да имаме повече сигурност, ще изгубим и двете.)
това е 100% и моето усещане и страх. инстинктивно се дърпам, като докоснала горещ котлон.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
аз съм за
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:
сър Айвънхоу написа: “If we restrict liberty to attain securty, we will lose both.” (Ако ограничаваме свободата, за да имаме повече сигурност, ще изгубим и двете.)
това е 100% и моето усещане и страх. инстинктивно се дърпам, като докоснала горещ котлон.
тамън и аз да го похваля, че ми припомни тази велика мисъл и ти ме изпревари
добро утро на всички :cool:
:coffee:
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Ех, че го рече и ти. :lol:
Въпросът е в това, че се дава възможност за узаконен произвол, което всякак не е редно.
Ако полицията е с вързани ръце, то не е поради невъзможността им да си доставят такава информация, а по съвсем други причини. Като например топли връзки с разни кръгове. Зависимости.
Много е възможно това да не е единственото връзващо ръцете й, но докато го има, възможността за произвол е много сериозна.

Какъв произвол? Казано е, че данните се се дава "за нуждите на разкриване на престъпления" и т.н. и т.н. Съхраняват се в съгласие със Закона за защита на личните данни (не съм го чела). Право да искат справки по данните имат точно определени хора - с писмено нареждане.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:
Мнемозина написа:
аз съм за
и аз ще отида
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Какъв произвол? Казано е, че данните се се дава "за нуждите на разкриване на престъпления" и т.н. и т.н. Съхраняват се в съгласие със Закона за защита на личните данни (не съм го чела). Право да искат справки по данните имат точно определени хора - с писмено нареждане.
глупости
имат интерфейс 24х7
имат всичко при тях непрекъснато
безконтролно
произволът е неизбежен
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Цитатите са хубаво нещо, ама не винаги са валидни.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
имат интерфейс 24х7
Обясни какво значи това.
Не се обиждай, ама това е елементарен трик за манипулация - праскаш термин - в случая технически - който широката аудитория на познава - и всичко изглежда адски компетентно.
По принцип, въпреки че съм хардурет илитерат, предполагам че и скапаната ми домашна уиндоуска щайта има интерфейс. Или няма, а?
Последно промяна от annonymus на 06.01.10, 10:32, променено общо 1 път.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа: Да регистъра не е публичен, но нали не очаквате секретните разработки за престъпления да са публични?
регистърът трябва да е публичен. щом са ме следили трябва да знам това. ако установят, че съм невинна трябва да го знам. ако установят, че не съм невинна също трябва да го знам. как си представяш нещата - изправят те в съда и ти едва тогава научаваш в какво те обвиняват и откъде са събрали информация?!?
pocti_bezobidna написа:Няма да ида на този протест
всеки човек има различна рефлексия на действителността. моите инстинкти се пробудиха от тези промени в закона. твоите - не. аз съм разтревожена. ти - спокойна. аз искам да изразя тревогата си. според теб - пресилвам нещата.
всеки - както.
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Отдавна недолюбвам и гугъл. Писал съм някъде и за това тук. Може и тази тема да намеря и да вдигна. Следващата тъмна империя. Търсачките са най-близкото нещо до машина за четене на мисли, което сме създавали досега. И наистина пазят всичко. Но аз пък ползвам лисицата с плъгини за анонимизация. И други неща. Ще ми правят те на мен профили и ще знаят за мен неща, които дори и аз не знам за себе си. Да, ама не! Затова и нямам фейсбук също.

Колкото до нямам какво да крия. Виж вдигнатата тема. Там нещата са описани доста добре. А може би трябва да я преведа все пак, м?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
И наистина пазят всичко. Но аз пък ползвам лисицата с плъгини за анонимизация. И други неща.
ъъъ... извинявам се, но аз също ползвамлисицата, но незнам за тези точно плъгини... може ли повечко инфо?
благодаря предварително!
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
pocti_bezobidna написа: Да регистъра не е публичен, но нали не очаквате секретните разработки за престъпления да са публични?
регистърът трябва да е публичен. щом са ме следили трябва да знам това. ако установят, че съм невинна трябва да го знам. ако установят, че не съм невинна също трябва да го знам. как си представяш нещата - изправят те в съда и ти едва тогава научаваш в какво те обвиняват и откъде са събрали информация?!?
Сега какво - да седна да ровя из Закона за защита на личните данни и за достъпа да информация ли? Ако се стигне до съд, поне адвоката ти ще види събраното инфо, вероятно и ти можеш да имаш достъп. "Публична" означава достъпна за всички, не само за теб.
pocti_bezobidna написа:Няма да ида на този протест
всеки човек има различна рефлексия на действителността. моите инстинкти се пробудиха от тези промени в закона. твоите - не. аз съм разтревожена. ти - спокойна. аз искам да изразя тревогата си. според теб - пресилвам нещата.
всеки - както.[/quote]

Ами няма да ида на просеста и още как! Основно "Зелените" го организират. Пошло е - от защитници на природата с чиста кауза сттнаха политическа партия и сега просто трупат ресурс. Много обичам, когато някой гради кариера тикайки в очите ми чистите си идеали. Прави политика, ставай лидар, политик, какъвто искаш - хич не ми дреме. Ама не ми обяснявай, че всъщност се жертваш за моето благо.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:ъъъ... извинявам се, но аз също ползвамлисицата, но незнам за тези точно плъгини... може ли повечко инфо?
благодаря предварително!
http://www.customizegoogle.com/
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
сър Айвънхоу написа:ъъъ... извинявам се, но аз също ползвамлисицата, но незнам за тези точно плъгини... може ли повечко инфо?
благодаря предварително!
http://www.customizegoogle.com/
благодаря! ще го разгледам довечера на спокойствие :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:
Remmivs написа:
И наистина пазят всичко. Но аз пък ползвам лисицата с плъгини за анонимизация. И други неща.
ъъъ... извинявам се, но аз също ползвамлисицата, но незнам за тези точно плъгини... може ли повечко инфо?
благодаря предварително!
В този законопроект става въпрос преди всичко за мобилната телефония.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Обясни какво значи това.
Не се обиждай, ама това е елементарен трик за манипулация - праскаш термин - в случая технически - който широката аудитория на познава - и всичко изглежда адски компетентно.
По принцип, въпреки че съм хардурет илитерат, предполагам че и скапаната ми домашна уиндоуска щайта има интерфейс. Или няма, а?
не се обиждам
забрави за първото изречение
гледай само второто

а ако те интересува какво точно значи това то представи си горе-долу следното
имат директна компютърна връзка към компютърните системи на оператори и доставчици на интернет
и могат да гледат всичко когато, както и защото си поискат
контролът е силно казано дори само пожелателен в този случай
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:В този законопроект става въпрос преди всичко за мобилната телефония.
и Интернет доставчиците
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа: Ама не ми обяснявай, че всъщност се жертваш за моето благо.
не съм го и помислила дори. съжалявам, ако така е прозвучало.
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:
pocti_bezobidna написа: Ама не ми обяснявай, че всъщност се жертваш за моето благо.
и аз се учудих много като прочетох това, но после реших, че не говори на теб/нас, а на зелената партия :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Обясни какво значи това.
не се обиждам
забрави за първото изречение
гледай само второто

а ако те интересува какво точно значи това то представи си горе-долу следното
имат директна компютърна връзка към компютърните системи на оператори и доставчици на интернет
и могат да гледат всичко когато, както и защото си поискат
контролът е силно казано дори само пожелателен в този случай
Ами той и интернет провайдъра ми има директна връзка с мен пред тайм вюър, щото така ми е по-удобно, ако се срине нещо да го оправи дистанционно, вместо да го чакам да идва и да ме вмести в графика си.
Знаеш ли какво си мисля - че такъв достъп може доста сериозно да навреди на големите играчи с незаконно съдържание.
Споко, пич, на никого не му пука за теб - в сферата на Съветската научна фантастика е да наблюдават всичко и всички - нямат такъв ресурс. Важното е да наблюдават това, което трябва. И аз се надявам да го правят.

ПП. Стига с тоя Дан Браун, тва дето го пише по бестселърите не винаги е вярно. И това дето е по научнофантастичните сапунки също.
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Знам, има шум в комуникацията. :kiss:
Зелените имах предвид като организатори и попагандатори на протеста.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:В този законопроект става въпрос преди всичко за мобилната телефония.
и Интернет доставчиците
Да, както и всякакви доставчици на телекомуниационни услуги, включително, интернет. Само че за интернет и за кабелна телефония нещата са регулирани достатъчно добре и досега. Единствената пречка е големият срок в който доставчиците на услуги са длъжни да съдействат.
Нарушение на личната неприкосновенност в исканите промени е това мвр да знае във всеки момент къде се намираш по клетката на мобилния оператор.
Иначе какти и ти много пъти каза информация за нашата интернет история се съхранява безконтролно бездруго. Само от полза е да има изискване периодично да се изтрива. Както пише в откъса от исканите промени в закона.

Както и да е. Бийд е права, няма да променим позициите.
Много умно момиче, риш. Отвреме навреме си викам, бе тва данизлезе по- умно от мене?! Ма бързо, бързо после: неееее, не може да бъде, и си спя нощем като къпан.
Та така.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Ами той и интернет провайдъра ми има директна връзка с мен пред тайм вюър, щото така ми е по-удобно, ако се срине нещо да го оправи дистанционно, вместо да го чакам да идва и да ме вмести в графика си.
Знаеш ли какво си мисля - че такъв достъп може доста сериозно да навреди на големите играчи с незаконно съдържание.
Споко, пич, на никого не му пука за теб - в сферата на Съветската научна фантастика е да наблюдават всичко и всички - нямат такъв ресурс. Важното е да наблюдават това, което трябва. И аз се надявам да го правят.

ПП. Стига с тоя Дан Браун, тва дето го пише по бестселърите не винаги е вярно. И това дето е по научнофантастичните сапунки също.
Това е твое право и ти така си решила. При мен не е така.

Дан Браун не чета. Нито пък гледам филмите по него.

И хич не е трудно да се филтрират неща и да се пазят. Всичко е автоматично и въпрос на пари. А сега пространството и процесорната мощ са ужасно евтини. Както и да е. Не казвам, че му пука за мен. А и да му пука, на мен не ми пука за него/тях. Не страдам от мания за величие. Аз съм този, който съм. Но животът си е мой. Да не ми лазят по него с мръсните си мазни ръчички и да не ми въртят шибаните си гладни очички. Това е.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:
Remmivs написа:
имат интерфейс 24х7
Обясни какво значи това.
За да не се повтарям - тук писах какво не ми харесва.

И мен ме притеснява тоз директен интерфейс.
Кво ш`риче интерфейс - права си, че всяка щайга, и твоято също :blum:, има интерфейс. Въпросът е кой и за какво го ползва. Представи си, че същто това, което ти виждаш на екрана на собствения си компютър, го вижда още някой някъде, без ти да знаеш за това, щото регистъра не е публичен. Харесва ли ти идеята?

За кво иде реч с тоз интерфейс - в МВР някъде, на неопределено място (поне в закона не видях къде и как ще бъде тургнат тоя "интерфейс", как ще се контролира и прочее) има компютър, който е директно свързан с трите мобилни оператора. Съвсем простичък екран, на който въвеждаш номер на телефон и клЯкаш на един бутон. Получаваш екран, на който виждаш всички разговори от и към този номер с дата, час, местоположение, с кого е говорено, колко време и т.н. Ако "интерфейсът" е достатъчно сложен, ще можеш да видиш къде точно на картата се намира този мобилен телефон в момента, къде е бил преди 2 часа, вчера... След това с още едно натискане на бутон можеш да видиш същото нещо за всеки един номер, с който този номер е говорил... Или за произволен друг номер.
Това нещо 24*7 както писа другарят Ремов.

Никъде не е казано как точно този "интерфейс" (за простота - бутончето) ще е контролиран. Кой ще ми попречи на мен, седейки пред този компютър и скучаейки, да проверя къде се шматка в момента (телефонът на) жена ми, примерно. Щото цялата там процедура с регистри, разрешения и т.н. е хубава... ама бутончето е тук пред мен на една мишка разстояние...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Отвреме навреме си викам, бе тва данизлезе по- умно от мене?! Ма бързо, бързо после: неееее, не може да бъде, и си спя нощем като къпан.
Та така.
Спокойният сън е важно нещо. Човек трябва да гони съмненията, които му пречат (на съня) :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: Да не ми лазят по него с мръсните си мазни ръчички и да не ми въртят шибаните си гладни очички. Това е.
Ама това е неизбежно. И те гледкат доста по-старателно маркетинговите отдели, отколкото МВРто. При тях е по-вероятно (и с по-голяма възрвъщаемост на вложенията) да имаш спретнато профилче на интересите, намеренията, мечтита и самооценката. Което е доста по-гадничко. И можеш да се спасиш от него само като дръпнеш шалтера и станеш градинар. А това вече етрудно.
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа: Кой ще ми попречи на мен, седейки пред този компютър и скучаейки, да проверя къде се шматка в момента (телефонът на) жена ми, примерно.
Доверието ти в жена ти? :-)

ПС. Абе, тия дето ще го вършат отва ще пукнат от скука.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Да, както и всякакви доставчици на телекомуниационни услуги, включително, интернет. Само че за интернет и за кабелна телефония нещата са регулирани достатъчно добре и досега. Единствената пречка е големият срок в който доставчиците на услуги са длъжни да съдействат.
Нарушение на личната неприкосновенност в исканите промени е това мвр да знае във всеки момент къде се намираш по клетката на мобилния оператор.
Иначе какти и ти много пъти каза информация за нашата интернет история се съхранява безконтролно бездруго. Само от полза е да има изискване периодично да се изтрива. Както пише в откъса от исканите промени в закона.

Както и да е. Бийд е права, няма да променим позициите.
Много умно момиче, риш. Отвреме навреме си викам, бе тва данизлезе по- умно от мене?! Ма бързо, бързо после: неееее, не може да бъде, и си спя нощем като къпан.
Та така.
Стига бе. ISP-тата никога не са пазили нищо, освен за билинга. Знам го от първа ръка, да не кажа моя собствена. Кой е луд да харчи за, въпреки че наистина са евтини на днешно време, дискове и обработка? А сега ще пазят като стой та гледай като го гласуват. И поскъпването на услугите ще ни е най-малкия проблем. Шибана е историята много. Смърди. Ужасно.

Както и да е. Хехехе. Ти сега ли разбра за нея? Не се връзва с уверения ти превъзходен сън нещо. Бавен ти е реотана... :blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Ама това е неизбежно. И те гледкат доста по-старателно маркетинговите отдели, отколкото МВРто. При тях е по-вероятно (и с по-голяма възрвъщаемост на вложенията) да имаш спретнато профилче на интересите, намеренията, мечтита и самооценката. Което е доста по-гадничко. И можеш да се спасиш от него само като дръпнеш шалтера и станеш градинар. А това вече етрудно.
Не, не е неизбежно. Тук именно бъркаш. Избежно е ако държим на правата и свободата си. Ако отидем на протеста.
Както и е избежно с разни технически средства за анонимизация. Броня-снаряди-броня-снаряди. Старата война.
И не е нужно да си градинар. Въпросът е да знаеш каква, къде и колко приблизително диря оставяш. Да имаш едно на ум. И, ако ти пука, да не оставяш и майчиното си мляко навсякъде. Това е.
Публикувай отговор