альоооо... в българската азбука има букви, като: ч, ш, щ! никак не е уместно точно в тази тема да показваш пропуски в обучението си по правопис...Sweety написа:така де, имат си свобода...да не би да ги проверъаваат всяка дума коъато казват в час...лапетата колкот и да записват с телефоните все 6те им омръзне...така, 4е ни6то не им пречи да ги нау4ат и не6то пове4е освен у4ебника и на не6то по-разли4но и така...стига да иска човека...
от друга страна не моге да няма инспецтори, щото всички остнали идиоти в училищата все нъакой тръбва да ги контрлолира и да им дава насоки така да се каге...
изоб6то не му е лесно на обществото и на дъргавата ...то ако всички бъаха свестни дето се вика е лесно, всеки моге...и ББ ще6е да се оправи и да не се оплкава какъв му бил матеряла...
оба4е това е трудното: как да направи6б едно не6то да работи хем с качествен матерял, хем с нека4ествен...
как да гори огъня когато дъевата са мокрииии
До там ни докараха...
- сър Айвънхоу
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
очакваш, че не правя разлика между програма или тая лекция е задължителна по твоята програма...Мнемозина написа:Първо, избирайки учебник, не избираш програма... Това е програмата.
ми хайде разправяй, поне ще е нещо конкретноМнемозина написа:И второ, избирането на учебник е нещо мноооого интересно. Мога да ти кажа например защо учителите по музика в един период избираха най-много онзи учебник, в който пишеше за Кондьо и други от този калибър - бъди сигурна, че не беше защото най-много го харесват.
прочете ли какво съм написалаМнемозина написа:Абе добре, че има сърцати хора и успяват да се справят.holi_day написа:самото преподаване трябва да е творчески процес, а да виждаш светлина и вдъхновение в учителските очи
може, но само тук-там
Но въпросът ми е - защо това трябва да е "въпреки" и не може ли всичко да е някак по-нормално.
мнемо, отчайваш ме с това писане по инерция
не отрекох вдъхновението в учителските очи, но аз лично не мога да кажа, че го виждам често...
ти казваш същото перифразирано, но звучиш хвалебствено (да не кажа оптимистично) за сърцатостта
"сърцати хора" - подвизи правят, направо чудеса ли или си вършат работата
много учители са само такива по длъжностна х-ка - ПОВЕЧЕТО. това е моята равносметка
твърдя, че това какъв е учителят е далеч по-съществено, отколкото учебника и програмата
колкото и да има грешки, пропуски и откровени идиотщини учителят е факторът, който прави един предмет любим, интересен...
кога е имало идеална програма и перфектни учебници по нея
или вярваш, че някъде е така
най-подробно наскоро разгледах комплект чуждоземски учебници в диапазон 5-14г., но не можах да припадна от възхита
типично по български си мрънкаме и критикуваме
не, че няма за какво - но това не е камъчето, което бута системата и я обръща
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Това начало не предполага някакъв смислен разговор. Със същото основание мога да кажа, че ти не си прочела какво е писано и откъде е тръгнал тоя ръкав в темата.holi_day написа: прочете ли какво съм написала
мнемо, отчайваш ме с това писане по инерция
...
Типичното българско мрънкане напоследък е срещу учителите, просто ей така.
Ми пиши ти най-после, ако щеш и по инерция, няма да ти се ядосвам на писането.
Panta rhei...
в случая работата ми е свързана с това и споделям личните си наблюдения, а не "типичното българско мрънкане"Мнемозина написа:Типичното българско мрънкане напоследък е срещу учителите, просто ей така.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
не е ли достатъчно конкретно това, че не виждам мотивация и достатъчно желание за работа у хората, които работят ежедневно с деца?Мнемозина написа:holi_day написа:с брането на гъби
Ми хайде разправяй, поне ще е нещо конкретно.
не е ли достатъчно конкретно, че очаквам повече от тях?
не е ли достатъчно конкретно това, че директно ти казвам, че ако много хора работят в училищата и детските градини само заради заплатите си и са забравили защо някога са избрали точно тая професия?
какво още желаеш да прочетеш, което да е конкретно?
(ще се направя, че ехидната усмивка не я забелязвам, нито пък кого имитираш)
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Но, моля ти се! Аз пиша тука на ишлеме, ще се съобразя изцяло с твоите изисквания за конкретност.holi_day написа: не е ли достатъчно конкретно това, че не виждам мотивация и достатъчно желание за работа у хората, които работят ежедневно с деца?
не е ли достатъчно конкретно, че очаквам повече от тях?
не е ли достатъчно конкретно това, че директно ти казвам, че ако много хора работят в училищата и детските градини само заради заплатите си и са забравили защо някога са избрали точно тая професия?
какво още желаеш да прочетеш, което да е конкретно?
(ще се направя, че ехидната усмивка не я забелязвам, нито пък кого имитираш)
Не имитирах, Холи, цитирах, ехидно ли беше?
Panta rhei...
http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%B ... 0%B0%D0%BCМнемозина написа:Но, моля ти се! Аз пиша тука на ишлеме, ще се съобразя изцяло с твоите изисквания за конкретност.
Не имитирах, Холи, цитирах, ехидно ли беше?
Ф.Песоа
Ф.Песоа
е точо по темата е сега, недей така...сър Айвънхоу написа:альоооо... в българската азбука има букви, като: ч, ш, щ! никак не е уместно точно в тази тема да показваш пропуски в обучението си по правопис...Sweety написа:така де, имат си свобода...да не би да ги проверъаваат всяка дума коъато казват в час...лапетата колкот и да записват с телефоните все 6те им омръзне...така, 4е ни6то не им пречи да ги нау4ат и не6то пове4е освен у4ебника и на не6то по-разли4но и така...стига да иска човека...
от друга страна не моге да няма инспецтори, щото всички остнали идиоти в училищата все нъакой тръбва да ги контрлолира и да им дава насоки така да се каге...
изоб6то не му е лесно на обществото и на дъргавата ...то ако всички бъаха свестни дето се вика е лесно, всеки моге...и ББ ще6е да се оправи и да не се оплкава какъв му бил матеряла...
оба4е това е трудното: как да направи6б едно не6то да работи хем с качествен матерял, хем с нека4ествен...
как да гори огъня когато дъевата са мокрииии
докъде ме докараха да пиша на български от онлайн кирилизатор и да нямам време да си оправя правописа...
Оня ден се замислих как да напиша честит рохден ден...с голямото Ч или с малко ч написано като голямо както го пишехме едно време...
Това за тортата на сина ми...едно хубаво рускинче ще ми направи тортата и ще го напише на чист български Честит рогден ден...
Нещо не ми излиза една буква и няма как да напиша коя...бе нещо с аго сменили този кирилизатор затова
Блажени са бедните духом
тъпо е да се защитават безусловно сички лекари щото им била благородна професията
тъпо е да се защитават безусловно сички учители щото им била благородна професията
.........................................................полицаи......................................................
.........................................................саксофонисти................................................
........................................................наемни убийци..............................................
благородна професия е ибаси тъпнята комунистеческа.
сяка праофесия е благородна, ако се бачка с желание.
тъпо е да се защитават безусловно сички учители щото им била благородна професията
.........................................................полицаи......................................................
.........................................................саксофонисти................................................
........................................................наемни убийци..............................................
Не говорим за благородни професии, а за престъпни по идея. Това е пост-соц вече. Махни наемните убийци, те сигурно бачкат с желание.Kent написа:тъпо е да се защитават безусловно сички лекари щото им била благородна професията
Panta rhei...
- Дон Румата Есторски
Мале, колко сте се изкривили, хора!
Не мога да повярвам!
ПП Кент, извинявай, или си изясни какво означава "комунистически", или спри да използваш термина като евфемизъм за нещо мръсно и долно, моля!
Ако имаш някакви съмнения - направи си справка по форумите на "Големия брат"... Да не се окаже после, че "ние сме се объркали и не искахме това да кажем!"
ППП И понеже виждам в другия раздел, че можеш, а пък и иначе не би завършил същия този "комунистически" университет, пак моля!, не се подигравай така с Българския език! Моля! Убедительная просьба!
Не мога да повярвам!
ПП Кент, извинявай, или си изясни какво означава "комунистически", или спри да използваш термина като евфемизъм за нещо мръсно и долно, моля!
Ако имаш някакви съмнения - направи си справка по форумите на "Големия брат"... Да не се окаже после, че "ние сме се объркали и не искахме това да кажем!"
ППП И понеже виждам в другия раздел, че можеш, а пък и иначе не би завършил същия този "комунистически" университет, пак моля!, не се подигравай така с Българския език! Моля! Убедительная просьба!
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
"Благородни" и "престъпни" също са обобщения, Кенте, и между тях има купища междинни варианти. И въпроси, и тълкувания.Kent написа:и престъпни няма, по същата логика
хората са благородни и престъпни
професиите ни съ
Например: благородно ли е да работиш единствената професия, с която разполагаш и която намираш за осмисляща някак професионалния ти път, пък и си дълбоко убеден, че е смислена по принцип? Ми че не е ли един егоизъм това, а също и мързел да се преквалифицираш бързичко в нещо по-така модерно? Не е ли инертност, неприспособимост и още куп такива отрицателни качества?
В случая ставаше дума не за благородството на професията, а за някакви други неща в тая професия и защо пада нивото в нея, както каза Амаранта в началото, и (само) учителите ли са виновни за това, че пада нивото.
И всъщност чие ниво пада.
Panta rhei...
- Дон Румата Есторски
fuego,
Мнемозина ти го написа, сега и аз искам да я повторя - не се предавай!
В този форум няма глупави хора. Но както добре ми напомни snowprincess (благодаря, Принцесо!), хората са разочаровани и обезверени...
И знаеш ли, те са разочаровани и обезверени ... от същите такива като тях, разочаровани и обезверени.
Някой трябва да прекъсне тази верига.
Ти се съсредоточи върху децата! (не го приемай като някакво съветване, аз просто изказвам мнение) ...
От някое време насам се събират покрай моя син някои малки тука от блока и правим разни неща. Самолети там, планери. Те ми се сърдят понякога,
защото аз ги карам всичко сами да правят, а често срещаното напоследък (самият се хващам, че правя така) е родителите да се опитват да поднасят
на децата си всичко сдъвкано. И има оцапани с цианакрилно лепило пръстенца...
Обаче ... може детинско да е, но когато ги пускаме после на двора, виждам погледите им, които ми говорят "струваше си!" (това на "възрастен език",
разбира се.) Може и да си въобразявам, пък и вашето сигурно е милион пъти по-сложно, но си мисля, че за един такъв поглед съм готов да се скарам с
десет родителя.
Мнемозина ти го написа, сега и аз искам да я повторя - не се предавай!
В този форум няма глупави хора. Но както добре ми напомни snowprincess (благодаря, Принцесо!), хората са разочаровани и обезверени...
И знаеш ли, те са разочаровани и обезверени ... от същите такива като тях, разочаровани и обезверени.
Някой трябва да прекъсне тази верига.
Ти се съсредоточи върху децата! (не го приемай като някакво съветване, аз просто изказвам мнение) ...
От някое време насам се събират покрай моя син някои малки тука от блока и правим разни неща. Самолети там, планери. Те ми се сърдят понякога,
защото аз ги карам всичко сами да правят, а често срещаното напоследък (самият се хващам, че правя така) е родителите да се опитват да поднасят
Обаче ... може детинско да е, но когато ги пускаме после на двора, виждам погледите им, които ми говорят "струваше си!" (това на "възрастен език",
разбира се.) Може и да си въобразявам, пък и вашето сигурно е милион пъти по-сложно, но си мисля, че за един такъв поглед съм готов да се скарам с
десет родителя.
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
а, не се газирайfuego написа: вина имаме само ние учителите
работещите във всички останали сфери са професионалисти и квалифицирани кадри...
колеги сме с теб
но както Кентъки спомена лекарите, въпреки че самият той е...
не мога да приема, че трябва да се проявява криворазбрана лоялност по професии и да се затварят очите пред очевидното
ако всички твои колеги, с които работиш, са страхотни учители - браво! но едва ли е така
никой не е съвършен - и това е факт, но има много хора, които не са за тази професия
Ф.Песоа
Ф.Песоа
е, готова ли е образователната система за децата билингви или тя, респ. българският учител, е в стойка "щраус"fuego написа: Падаме бавно, но славно...

мани, много кофти питам
но още по-кофти е отговорът
реалността само след едно десетилетие е:50% от учениците ще са роми
ко праим тогава
образованието ще е според обстоятелствата или въпреки тях
Последно промяна от holi_day на 12.11.12, 23:27, променено общо 1 път.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
"Обещавам ви, че за времето през което съм губернатор, ще положа всички усилия да смажа мафията. Сицилия е райско място. Туризмът е основно перо в местната икономика и няма да позволя мафията да пречи и задушава икономическия ни просперитет. Възнамерявам и променя сексуалния стереотип в Сицилия - най-вече по отношение на сексуалните малцинства".
61-годишният Крочета бе избран за губернатор на Сицилия през октомври т.г. Той е едва вторият политик в историята на острова, открито признал, че е гей. Крочета е ревностен католик и изповядва леви възгледи.
мдаа...
61-годишният Крочета бе избран за губернатор на Сицилия през октомври т.г. Той е едва вторият политик в историята на острова, открито признал, че е гей. Крочета е ревностен католик и изповядва леви възгледи.
мдаа...
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
днес излязах по центъра /нап, нотариуси../Дон Румата Есторски написа: От някое време насам се събират покрай моя син някои малки тука от блока и правим разни неща. Самолети там, планери. Те ми се сърдят понякога,
разбира се.)
и докато си ходех зад тъмните очила .. че кой в 2-милионна софия.. ще ме познава
и ме спряха на 2 пъти от тия моите летящите пътьом
един дърт кат мен а после един дечко
и верно осъзнавам че "струваше си!"
http://youtu.be/VK1Mkj3UqZU
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Дон Румата Есторски
- Дон Румата Есторски
Холи, не се газирам, нито вталявамholi_day написа:а, не се газирайfuego написа: вина имаме само ние учителите
работещите във всички останали сфери са професионалисти и квалифицирани кадри...
колеги сме с теб
но както Кентъки спомена лекарите, въпреки че самият той е...
не мога да приема, че трябва да се проявява криворазбрана лоялност по професии и да се затварят очите пред очевидното
ако всички твои колеги, с които работиш, са страхотни учители - браво! но едва ли е така
никой не е съвършен - и това е факт, но има много хора, които не са за тази професия
Знам, много добре знам, че има хора, които наистина НЕ гледат сериозно на професията УЧИТЕЛ!
Не знам дори защо са я избрали...по-точно знам, чувала съм какво ли не от колеги ( за щастие не от училището в което работя )
Ама то във всички професии е така, не само в образованието...
дойдохме си на думатаfuego написа:Ама то във всички професии е така, не само в образованието...
кентъки го каза това по-горе, но начинът му на изразяване не се хареса
смисълът бе същият
би ли споделила мнението си и по следващия ми постинг в отговор на оставения от теб линк - доколко образователната система в България и българският учител са готови за работа в мултиетническа среда
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- windcolours
- сър Айвънхоу
Kent написа:тъпо е да се защитават безусловно сички лекари щото им била благородна професията
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
WALL-E написа:Той е едва вторият политик в историята на острова, открито признал, че е гей. Крочета е ревностен католик и изповядва леви възгледи.
мдаа...
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
прозвуча ми като на някой от детската градина, затова запитах...holi_day написа:не си ли виждала печатен подписwindcolours написа:Леле, Холитоу, е ся наистина изяде пердаха. Къв е този подпис, бря?:mad:holi_day написа::rotfl24:
ляляляляляля
ПП Да, горещо агитирам всички "бивши" 3о4овци, с които имам някакъв контакт, да пропишат отново тук. И все си мисля, че ако го направят, то е заради себе си, а не заради мен, щот инак не звучи сериозно.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- snowprincess
абе, ти не знаеш ли, че тя е зевзек, кво си се зашашкалаwindcolours написа:прозвуча ми като на някой от детската градина, затова запитах...holi_day написа:не си ли виждала печатен подписwindcolours написа: Леле, Холитоу, е ся наистина изяде пердаха. Къв е този подпис, бря?:mad::rotfl24:
ляляляляляля
ПП Да, горещо агитирам всички "бивши" 3о4овци, с които имам някакъв контакт, да пропишат отново тук. И все си мисля, че ако го направят, то е заради себе си, а не заради мен, щот инак не звучи сериозно.
как ли пък не, щото ти си й казала

- Green Light
В класа на Терминатор едно изпитват Даниел, а Антъни чете от учебника и подсказва. В България се развива действието, в София, че по имената не си личи. Даниел бърка за пореден път и заплашено вече от двойка, момчето развълнувано спори. Ама, госпожо, вика, как да не е така!? Антъни ми го каза.holi_day написа:не си ли виждала печатен подписwindcolours написа:Леле, Холитоу, е ся наистина изяде пердаха. Къв е този подпис, бря?:mad:holi_day написа::rotfl24:
ляляляляляля
Толко съм се хилил...
Дано даскалицата да е имала чувство за хумор и да му се е разминало на лапето
- windcolours
нищо де, нека някой да изяде един пердах,а? По-добре Холи, че е най-далече и ще й отнеме повече време да ме докопа и ми издърпа плитките:lol:snowprincess написа: абе, ти не знаеш ли, че тя е зевзек, кво си се зашашкала
как ли пък не, щото ти си й казала
![]()
Холитоу, пиши
- Green Light
То това е малко като президентската титла. Няма бивши. Един път зочо, винаги зочо.windcolours написа:
- windcolours
затуй са кавичкитеGreen Light написа:То това е малко като президентската титла. Няма бивши. Един път зочо, винаги зочо.windcolours написа:
- сър Айвънхоу
мдааам... хората се делят на "3о40-вци" и "нормални"...Green Light написа:То това е малко като президентската титла. Няма бивши. Един път зочо, винаги зочо.windcolours написа:
Bella Ciao
Bella Ciao