Превърнали сме се

Все същите
Публикувай отговор
jazz

Re: Разни

Мнение от jazz »

Stranniche написа: Всичко идва от занемарено пиене!

Пиенето не бива да се занемарява:mad:!
веднъж седмично ????

това ако не е занемарено пиене, кое? :D:D:D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Re: Разни

Мнение от Remmivs »

Stranniche написа:Всичко идва от занемарено пиене!

Пиенето не бива да се занемарява:mad:! Трябва редовност!
Поне веднъж в седмично, иначе на нищо не прилича! :lol: :beer:

Наздраве!

/Тук се пие Cuba Libre - демек ром с кола. Не съм предполагала, че някой ден ще пропия Кока Кола:lol:!... /
Наздраве! За сега с кафе! :D
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

готина тема сте навъртяли.

пак нямам време да се включа, само да кажа, че сте написали много интересни неща, които ще намеря време да прочета още веднъж. с тази тема за мен клуба си връща част от стария облик - чета, замислям се, припознавам се тук и там, изчиствам някои съмнения.
Специални благодарности на Мнемо, Странниче и Рем!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:готина тема сте навъртяли.

пак нямам време да се включа, само да кажа, че сте написали много интересни неща, които ще намеря време да прочета още веднъж. с тази тема за мен клуба си връща част от стария облик - чета, замислям се, припознавам се тук и там, изчиствам някои съмнения.
Специални благодарности на Мнемо, Странниче и Рем!
Ти къде се губиш? А Wishes? Много бачкате в тая Варна ве! :P
Добро утро!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Re: гений не си

Мнение от Remmivs »

Stranniche написа:Четеш мисли, Мнемо :o !!!
Наистина - признавам си без бой :kangel: - мина ми през ум да набъркам Юнг в темата, но толкова хора тук се изказаха срещу "философстването", че си замълчах.

А това за равноправието и за струпването на повече фунции у жената - тепърва има да изправяме пред нови и нови последствия.

Онези теми в дира са само частичка от проблема.
Я си пише за Юнг. Аз ще те чета с удоволствие.

Хехехе. Върха на айсберга на фрустрацията, м? 8)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа: Ти къде се губиш? А Wishes? Много бачкате в тая Варна ве! :P
Добро утро!
Добро да е за всички!

веднъж и ние да бачакме като хората:D
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Изчетох темата натагадък... по диагонала.

И само набързо да напиша - аз заставам до Рем-а

Жените и мъжете СА различни. Не висши и низши. Не по-добри и по-лоши. Различни. И това е хубаво...

Напоследък разликите В ОТНОШЕНИЕТО към жените и към мъжете се размиват и изчезват все повече и повече. Но това не променя факта, че м и ж са различни.

Мен лично ме дразни много този войнстващ феминизъм. Доказване на всяка цена. Да им натрием носовете на мъжете. И т.н. Това води до подчертаване на различията... този път с обратен знак. Демек колко по-добри са жените - работят, гледат децата, домакинстват и пр. ... че и стихове пишат, тъй както умеят :). Скоро ще почнем да говорим за еманципация на мъжете, б@си.

ПП. Стихотворението не съм го чел. Обещавам да се поправя :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Мнемозина написа:

Странниче сигурно може да ги покаже от друга посока (аними, анимуси и прочие гадини, дето виреели у нас), моята е горе-долу тази.

Та мисълта ми беше (защото много още може да се разказва) - ето тук жените губим много от днешното равноправие. Ако решиш да правиш кариера, просто трябва да си агресивна, не може без това. И губиш способността да се вслушваш. И се стига до онези теми в дира - пък аз съм на 30 и..., не ща да се женя, не искам да раждам, защото съм се справила с по-трудното - добрата работа... Ето това е много краен случай на изчезване на женското у жените днес - женствеността не е в дрехите, прическата и обувките. На друго място е.
Затова, Реме, ми се стори симптоматично онова, дето го подхвърли за влизането в чуждите обувки - че жените не го умеели.

А равноправието... е довело май само до струпване на повече функции у жената, отколкото е здравословно за която и да било днешна общност.
Четеш мисли, Мнемо :o !!!
Наистина - признавам си без бой :kangel: - мина ми през ум да набъркам Юнг в темата, но толкова хора тук се изказаха срещу "философстването", че си замълчах.
Не чета мисли бе, чета постинги. :lol: Няма начин да си психоаналитик и да не ти е Юнг в главата.
Филофофствай си спокойно, и на мен ще ми е интересно.
А сега... изчезвам. :oops:
Panta rhei...
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

Kent написа:Ей Графиньо, направо ме застреля:twisted: Че, откога/от кой Майката и Домакинята се смятат за низша прослойка..ми кой/коя е висша тогава....българските графини:twisted:вероятно,а?. Те не са просто прослойка, те са дунапрена на нацията, мммм. Тъй ли?
И въобще на кой му е приятно някой да му казва какво да прави?Все пак всеки има акъл в главата си и си живее живота.Та ...не се ядосвай...:D
Язък,че си от Варна да ти кажа.Говори си с ирония и сарказъм - не за друго ами защото като мислиш по този начин Защо СЪПРУГАТА ти работи,ами не си стои в къщи да си гледа децата и домакинстването,а?!И защо това е единственото занимание на жените от малцинствата.Ти като тях ли искаш да сме/българските жени с християнско вероизповедание/.Да раждаме по 5-10 деца и да не можем да излезем от къщата?И след като не си стоял 2 години в къщи да си отглеждаш наследника как правиш заключения кое е добре и кое -не?Изобщо не се ядосвам и не твърдя кой какъв е.Квалификациите ги правиш ТИ,според своята гледна точка.Е, аз не мисля като теб и с голямо желание бих си наела хора да се грижат за домакинството ми и такива да ми гледат децата ако имах необходимия стандарт на живот.Понеже го нямам, се старая да съчетавам ангажиментите си по приоритети.И точно аз на никого не казвам какво да прави,просто се чудя на "манталитета" с претенции на някой от тук пишещите.
И ако ника ми не е този,а например РУСАЛКА /това е един от няколкото които имам/-дунапрена с какво ще се замени?-с морска пяна ли?:D
Последно промяна от графинята на 27.10.06, 10:40, променено общо 1 път.
Нищо лично, само изказах мнение!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа: ПП. Стихотворението не съм го чел. Обещавам да се поправя :)
О...може и да не ти хареса, но ... при едно допитване в Англия се оказа, че това е най-популярното и обичано стихотворение там. Пък и всички хора, които аз познавам много го харесват. Аз си го препрочитам често.

Между другото има 2-3 превода в случай, че не си добре с инглиша (даже преди години аз направих нещо като превод...скромен опит по-точно - просто защото стихотворението много ми харесва), но ти препоръчвам да прочетеш първо оргиналът.

Зърнах и разни други небезинтересни коментари, но само да кажа на ъноун, че не съм против никого и не ми се вярва някой да е против (срещу) мен, а гледам на тукашните "спорове" или "битки" като на размяна на мнения. Понякога леко по-нажежени, но освен в някакви първични моменти, не вярвам, че хората в дългосрочен план ще имат някакви истински лоши (горчиви - може и да има) чувства един срещу друг.

А и така - клубчето не изглежда на захаросан памук - ъноун - нали не искаш да ближеш захаросано памуче при всяко отваряне тук? вярно = ще ти се отваря повечко работа, но ... вервай ми - до момента, до който не се отива на груби и невъзпитани лични обиди (свързани с майки, деца и т.н.) - мисля си, че всичко може да се приеме. А даже...в един момент да има и "ефект", щото не всяка критика, ирония или сарказъм към самите на се изхвърля зад борда, а има моментчета, когато може да ги осъзнаем - ерго да послужат за пред самите си нас... Може и да не 8)

Горното не означава, че не подкрепям темата на Рем и не ми е и на мене леко мъчно...от друга страна май се получи готинка дискусийка... Де да знам - Рем да каже 8)
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

esti написа:
графинята написа:
Мнемозина написа:
vyara написа:
Мнемозина написа: Може ли да се залепя за тебе и да опитам да кажа и аз нещо по тоз въпроЗ, както обещах.

........
А равноправието... е довело май само до струпване на повече функции у жената, отколкото е здравословно за която и да било днешна общност.
Вярно е. Но явно жената няма голям избор, не е ли така?
И да, и не.
Колко от нас, пишещите тук, ще кажат "не искам да работя, т.е. искам да работя само за разнообразие. Но много искам преди всичко да си гледам децата и мъжа."
Ясно е, че реално нямаме избор, но вече не смеем и да изокаме, защото ни се вижда назадничаво. И ще се чувстваме глупави, неспособни и нереализирани, ако го направим. Виж, че и тези, които имат такава възможност - разни мутреси и прочие, - и те се пишат я изпълнителни директори някъде, я дизайнерки, я нещо друго.
Кой смее днес да каже без да се изчерви "Аз съм просто домакиня и майка"?
Ти пък ...направо ме застреля.Кои са тия дето искат да са домакини и майки.Боже...честно да ти кажа винаги съм си мислила че това е желание само за най-ниската прослойка на обществото.
Че какво му е пълноценното да се размножаваш?И най-низшия вид се възпроизвежда!
Нали разликата ни от животните е ..мисленето?Една домакиня за какво го влага?Какво да сготви или кога да пере ли?
:shock:
Не знам аз може и от ниска прослойка да съм, но мисля, че жените са на този свят с една много важна мисия - да раждат деца.
Тоест жените са родени, за да раждат и да отгледат децата.
Което не пречи да се занимават и със странични занимания, като работа и кариера. Но основното са децата.
Със сигурност не си от ниска прослойка.По-скоро си изморена от живота.Това важи за всички бъхтещи се българи.
Стандарта ни на живот са като в третия свят ,с тая разлика че имаме по-вече вода и храна/който може да си я позволи обаче/Две мнения няма че жените са за да раждат децата,ама защо и да ги отглеждат?То си има професия за тази цел-детегледачка.Варианта ти да си родиш децата,а друг да се грижи за тях -не ти ли харесва?Като имаш свободното време да се занимаваш с тях както намериш за добре?Както и да е,мненията ни са различни и това е добре.дано осъществиш мечтите си.
esti

Мнение от esti »

графинята написа:Със сигурност не си от ниска прослойка.По-скоро си изморена от живота.Това важи за всички бъхтещи се българи.
Стандарта ни на живот са като в третия свят ,с тая разлика че имаме по-вече вода и храна/който може да си я позволи обаче/Две мнения няма че жените са за да раждат децата,ама защо и да ги отглеждат?То си има професия за тази цел-детегледачка.Варианта ти да си родиш децата,а друг да се грижи за тях -не ти ли харесва?Като имаш свободното време да се занимаваш с тях както намериш за добре?Както и да е,мненията ни са различни и това е добре.дано осъществиш мечтите си.
За изморена - изморена съм, но не от живота, слава богу.:D
А за детегледачките, де да знам...
Въпрос на усещане може би.
За мен най най най-щастливия момент в целия ми живот беше когато си гушнах детето.
Исках сама да си го гледам. Чувствах се, като галеница на съдбата и на никого не исках да отстъпвам привилегията да ми гледа детето.
А и силна връзка между родител и дете се постига с общуване.
Ако го гледа някой друг мисля, че бихме се отчуждили.
Може и да съм малко крайна, но така мисля.
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

Мнемозина написа:
esti написа:
графинята написа:
Мнемозина написа:
vyara написа:
Мнемозина написа: ........
.
?/quote]

quote]
:shock:
.
Графиньо, само не ми казвай, че домакините са единствените, които не мислят. И изобщо мисленето е вътрешна необходимост. Ако ще го правиш само доколкото ти е необходимо, за да работиш - няма голяма разлика с това да не мислиш. Защото "мислене" може да се включва и личностното ти, духовно усъвършенстване, на което готвенето и чистенето не е задължително да пречат. Както и работенето не винаги помага.
Казвам, че няма за какво толкова да мислят,не че им е спряла дейността"мислене".После ако имаш време и потребност-ще се усъвършенстваш,ако имаш проблеми-от решаването им ще ти остане ли ред за да се занимаваш с друго?Надали!Така че зависи откъде гледаме на нещата.Имам крайно мнение понеже смятам че щом природата така ни е създала жените да раждаме деца- то е даденост-нито е потребност,нито необходимост.Виж вече духовноста,възпитанието..и т.н. са усилия,но те далеч не са само на жената отговорност.
annonymus

Мнение от annonymus »

графинята написа: Две мнения няма че жените са за да раждат децата,ама защо и да ги отглеждат?То си има професия за тази цел-детегледачка.Варианта ти да си родиш децата,а друг да се грижи за тях -не ти ли харесва?Като имаш свободното време да се занимаваш с тях както намериш за добре?Както и да е,мненията ни са различни и това е добре.дано осъществиш мечтите си.

Е, аз не мисля съвсем така. Защо ще го раждам, ако нямам желание да го отгледам именно аз?
Съвсем ставам тогава инкубатор - снасям го и айде...
Друг е въпроса, че за да родя, най-напред трябва да знам, че мога да му осигуря
приличен стандарт на живот. Все някак може да се съчетае отглеждането на дете и работата -
щом толкова много народ го прави, що и аз да не мога? Колкото до домакинската работа -
ако можех да си позволя, с огромно удовилствие бих плащала на някой да я върши вместо мен.
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

esti написа:
графинята написа:Със сигурност не си от ниска прослойка.По-скоро си изморена от живота.Това важи за всички бъхтещи се българи.
За изморена - изморена съм, но не от живота, слава богу.:D
А за детегледачките, де да знам...
Въпрос на усещане може би.
За мен най най най-щастливия момент в целия ми живот беше когато си гушнах детето.
Исках сама да си го гледам. Чувствах се, като галеница на съдбата и на никого не исках да отстъпвам привилегията да ми гледа детето.
А и силна връзка между родител и дете се постига с общуване.
Ако го гледа някой друг мисля, че бихме се отчуждили.
Може и да съм малко крайна, но така мисля.
Що ще си крайна,напротив.Много е добре мисленето ти.Може би си по-чувствителна ,по-женствена от мен.Аз със сигурност съм крайност.Когато го родих сина си ,щастието ми беше че най-накрая се отървах от тая тежест.Едвам едно дете имам,за второ и дума да не става,въпреки че на 25 години имахме собствен апартамент 90 кв.и стабилен доход/както и до сега/.Имам в предвид че и още 2 деца поне можем да отгледаме ако искаме,ама -в никакъв случай.Моят е за 10.
И аз нямам брат или сестра де.Сигурно има значение.
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

pocti_bezobidna написа:
графинята написа: Две мнения няма че жените са за да раждат децата,ама защо и да ги отглеждат?То си има професия за тази цел-детегледачка.Варианта ти да си родиш децата,а друг да се грижи за тях -не ти ли харесва?Като имаш свободното време да се занимаваш с тях както намериш за добре?Както и да е,мненията ни са различни и това е добре.дано осъществиш мечтите си.

Е, аз не мисля съвсем така. Защо ще го раждам, ако нямам желание да го отгледам именно аз?
приличен стандарт на живот. Все някак може да се съчетае отглеждането на дете и работата -
щом толкова много народ го прави, що и аз да не мога? Колкото до домакинската работа -
ако можех да си позволя, с огромно удовилствие бих плащала на някой да я върши вместо мен.
Ами горе-долу инкубатори сме.Става така че ..жената цял живот освен своите деца гледа и мъжа си .Поне доста такива примери има.
esti

Мнение от esti »

графинята написа:Що ще си крайна,напротив.Много е добре мисленето ти.Може би си по-чувствителна ,по-женствена от мен.Аз със сигурност съм крайност.Когато го родих сина си ,щастието ми беше че най-накрая се отървах от тая тежест.Едвам едно дете имам,за второ и дума да не става,въпреки че на 25 години имахме собствен апартамент 90 кв.и стабилен доход/както и до сега/.Имам в предвид че и още 2 деца поне можем да отгледаме ако искаме,ама -в никакъв случай.Моят е за 10.
Ми не знам, дали е от чувствителност или женственост, но аз така ги усещам нещата.
Никакъв вид успех в кариера, общество, материални постижения и разни други али-бали не бяха в състояние да ме накарат да се почувствам по-пълноценна, като жена, така както ме накара да се чувствам майчинството ми.
Ама хора разни....
Наздраве!
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

esti написа:
графинята написа:Що ще си крайна,напротив.Много е добре мисленето ти.Може би си по-чувствителна ,по-женствена от мен.Аз със сигурност съм крайност.Когато го родих сина си ,щастието ми беше че най-накрая се отървах от тая тежест.Едвам едно дете имам,за второ и дума да не става,въпреки че на 25 години имахме собствен апартамент 90 кв.и стабилен доход/както и до сега/.Имам в предвид че и още 2 деца поне можем да отгледаме ако искаме,ама -в никакъв случай.Моят е за 10.
Ми не знам, дали е от чувствителност или женственост, но аз така ги усещам нещата.
Никакъв вид успех в кариера, общество, материални постижения и разни други али-бали не бяха в състояние да ме накарат да се почувствам по-пълноценна, като жена, така както ме накара да се чувствам майчинството ми.
Ама хора разни....
Наздраве!
И това му е хубавото на света,че е шарен.Наздраве и на теб,само дето аз не пия алкохол.За кариера и работа по принцип имам още по-крайно мнение,единственно за да си осигуриш стандарта на живота.Смятам че ако ти харесва да се занимаваш с нещо,то парите не биха те интересували.
annonymus

Мнение от annonymus »

графинята написа:
pocti_bezobidna написа:

Ами горе-долу инкубатори сме.Става така че ..жената цял живот освен своите деца гледа и мъжа си .Поне доста такива примери има.
Ми ако мъжа е ттакъв, дето не може да се погрижи за себе си... Да не е бебе, та да го дондуркат...
esti

Мнение от esti »

графинята написа:
esti написа:
Ама хора разни....
Наздраве!
И това му е хубавото на света,че е шарен.Наздраве и на теб,само дето аз не пия алкохол.За кариера и работа по принцип имам още по-крайно мнение,единственно за да си осигуриш стандарта на живота.Смятам че ако ти харесва да се занимаваш с нещо,то парите не биха те интересували.
То и аз не пия алкохол - затова казах "наздраве", щото с алкохол кво здраве бе!
(ей ся ме утепаха с камъни):twisted::P
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

графинята написа:....Смятам че ако ти харесва да се занимаваш с нещо,то парите не биха те интересували.
тъй тъй....аз понеже мечтаех за таз работа и се "продадох" евтино :lol:

имам приятелка, тя е финансов директор /взима 10 пъти повече от мен/ и се смее, че добрите менидъжри намират такива "бисери" като мен и яко експлоатация

пък на мен не ми пука, парите определено не те правят хепи, но тяхната здрава липса определено оплесква живота....

а майчинство, кариера, личен и обществен живот - това са неща в които трябва баланс.

майчинството уж за цял живот, пък децата съвсем от малки тръгват по своя път и имат нужда единствено да знаят че си там, че те има, зад гърба им.

та всъщност ти и мъж ти сте едно цяло, а децата временно пребиваващи
annonymus

Мнение от annonymus »

Има разбира се. Пък и въпрос на нагласа.

esti написа: Ми не знам, дали е от чувствителност или женственост, но аз така ги усещам нещата.
Ама хора разни....
Наздраве!

Хора разни, ама не е зле и за себе си да помислиш - като ти пораснат децата кво ще правиш?
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

Dark написа:
графинята написа:....Смятам че ако ти харесва да се занимаваш с нещо,то парите не биха те интересували.
тъй тъй....аз понеже мечтаех за таз работа и се "продадох" евтино :lol:

имам приятелка, тя е финансов директор /взима 10 пъти повече от мен/ и се смее, че добрите менидъжри намират такива "бисери" като мен и яко експлоатация

пък на мен не ми пука, парите определено не те правят хепи, но тяхната здрава липса определено оплесква живота....

а майчинство, кариера, личен и обществен живот - това са неща в които трябва баланс.

майчинството уж за цял живот, пък децата съвсем от малки тръгват по своя път и имат нужда единствено да знаят че си там, че те има, зад гърба им.

та всъщност ти и мъж ти сте едно цяло, а децата временно пребиваващи
Абсолютно. : :good:
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

[quote="pocti_bezobidna

.[/quote]

Ми ако мъжа е ттакъв, дето не може да се погрижи за себе си... Да не е бебе, та да го дондуркат...[/quote]

Има ги всякакви,а тези дето най-много дрънкат и се перчат са най-зле- като си затворят входната врата.
От майка си в ръцете на жена си....и целия живот - да носи заплата /и да си я харчи/.
Аватар
Green Light

Кофти

Мнение от Green Light »

Тва е малко , като да видиш как живота продължава без тебе. Такава тема и аз да не участвам в нея.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Изчетох темата натагадък... по диагонала.

И само набързо да напиша - аз заставам до Рем-а

Жените и мъжете СА различни. Не висши и низши. Не по-добри и по-лоши. Различни. И това е хубаво...

Напоследък разликите В ОТНОШЕНИЕТО към жените и към мъжете се размиват и изчезват все повече и повече. Но това не променя факта, че м и ж са различни.

Мен лично ме дразни много този войнстващ феминизъм. Доказване на всяка цена. Да им натрием носовете на мъжете. И т.н. Това води до подчертаване на различията... този път с обратен знак. Демек колко по-добри са жените - работят, гледат децата, домакинстват и пр. ... че и стихове пишат, тъй както умеят :). Скоро ще почнем да говорим за еманципация на мъжете, б@си.

И мене ме дразни феминизма, и аз изчетох натагадък. Ама приликите ни свършват дотук и дет се вика -не си прав, Пешо! Даже не съм чел толко натагадък, колкото гледах с кой да е заям, с кой, с кой и кой да вида - Гаспода. Той ше ми вика на мене "не си прав!" преди време. Ела ми сега. Били различни тва онова. Тцъ! Не си прав, ама ти.
Аз мисля, че това за разликите го използваме за по- лесно и лицеприятно приключване на разговор, когато ни изнася, или започване на разговор, ако пък това ни изнася. В какво сме различни? В ревността? В работоспособността? В отношението към децата? Към къщата? Аре, бе!- една(средностатистическа хаха) жена точно толкова се кефи да е слугиня в кухнята, колкото и мъжът. Обича комара колкото него, F1 колкото него, ските, пиянските компании и порното със садо-мазо и всичко изобретено на белия (и черен) свят точно толкова колкото и средностатиския мъж. Сигурен съм че сме точно 50 на 50. Има предразположение към определени болести, и определени аксиоми в бракоразводното законодателство заради анатомията. Е тва ни е разликата.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа: И мене ме дразни феминизма, и аз изчетох натагадък. Ама приликите ни свършват дотук и дет се вика -не си прав, Пешо! Даже не съм чел толко натагадък, колкото гледах с кой да е заям, с кой, с кой и кой да вида - Гаспода. Той ше ми вика на мене "не си прав!" преди време. Ела ми сега. Били различни тва онова. Тцъ! Не си прав, ама ти.
Аз мисля, че това за разликите го използваме за по- лесно и лицеприятно приключване на разговор, когато ни изнася, или започване на разговор, ако пък това ни изнася. В какво сме различни? В ревността? В работоспособността? В отношението към децата? Към къщата? Аре, бе!- една(средностатистическа хаха) жена точно толкова се кефи да е слугиня в кухнята, колкото и мъжът. Обича комара колкото него, F1 колкото него, ските, пиянските компании и порното със садо-мазо и всичко изобретено на белия (и черен) свят точно толкова колкото и средностатиския мъж. Сигурен съм че сме точно 50 на 50. Има предразположение към определени болести, и определени аксиоми в бракоразводното законодателство заради анатомията. Е тва ни е разликата.
тъй тъй Грийне 8)

направо те заобичах зарад тез ти писания

приятно събота/неделя
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark написа:
Green Light написа: И мене ме дразни феминизма, и аз изчетох натагадък. Ама приликите ни свършват дотук и дет се вика -не си прав, Пешо! Даже не съм чел толко натагадък, колкото гледах с кой да е заям, с кой, с кой и кой да вида - Гаспода. Той ше ми вика на мене "не си прав!" преди време. Ела ми сега. Били различни тва онова. Тцъ! Не си прав, ама ти.
тъй тъй Грийне 8)

направо те заобичах зарад тез ти писания

приятно събота/неделя
Не е достатъчно. Трябва да кажеш и че си разлюбила Гаспода.

Приятно и на тебе, Дарки
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа: Не е достатъчно. Трябва да кажеш и че си разлюбила Гаспода.

Приятно и на тебе, Дарки
благодаря

ПП / купила съм нескуик за закуска/обяд/вечеря утре :lol:

ППП / сите съм ги разлюбила аз :lol:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Много лъкатушеща темичка, :lol:но я изчетох, с интерес. Стихотворението на Киплинг нямаше нужда да чета :lol: , щот ми е от любимите. :harhar: Та, когато нещо не ми харесва, се опитвам да го променя, когато ми е скучно, обвинявам само себе си, в крайна сметка, ако аз не си направя интересното, кой ще го?!? :P:D
Не приравнявам мъжете към жените и обратно. Хора сме, но сме различни. За добро или за зло.:wink:
И последно, а ако се чувствам добре докато работя и гледам децата си и мия съдовете???:?:
Айде, лека и от мен.:D
Последно промяна от Niya на 28.10.06, 07:36, променено общо 1 път.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

графинята написа: Ти пък ...направо ме застреля.Кои са тия дето искат да са домакини и майки.Боже...честно да ти кажа винаги съм си мислила че това е желание само за най-ниската прослойка на обществото.
Нали разликата ни от животните е ..мисленето?Една домакиня за какво го влага?Какво да сготви или кога да пере ли?
Ние правим осъзнато това, което животните правят "без да се замислят". /Не знам всъщност какво им е в главите на животните, но да приемем, че ги води инстинктът./ СЪЗНАТЕЛНИЯТ ИЗБОР да имаш деца, да сътвориш живот, да възпиташ поколенията си, да им дадеш здраве и максимален душевен конфорт, култура, социални предимства - образование и пр. не е само "пълноценно размножаване" или "желание само за най-ниската прослойка на обществото". А една домакиня и майка може да вложи много в семейството си повече отколкото в някой бизнес с гащи или автомобили.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Niya написа:Много лъкатушешта темичка, :lol:но я изчетох, с интерес. Стихотворението на Киплинг нямаше нужда да чета :lol: , щот ми е от любимите. :harhar: Та, когато нещо не ми харесва, се опитвам да го променя, когато ми е скучно, обвинявам само себе си, в крайна сметка, ако аз не си направя интересното, кой ще го?!? :P:D
Не приравнявам мъжете към жените и обратно. Хора сме, но сме различни. За добро или за зло.:wink:
И последно, а ако се чувствам добре докато работя и гледам децата си и мия съдовете???:?:
Айде, лека и от мен.:D
Хич не се чувствам добре, когато се налага да пера на ръка, да мия съдове, прозорци и други подобни отвличащи интелектуалната ми мисъл. :lol: Затова, слава Богу, едни по-умни от мен са измислили машините. Включително и тази, на която пиша. Щото я ходи пиши на "Марица" и после ми я хвали:( Както и не ща да влача торби с покупки, при положение, че си имам здравичък съпруг :lol:
Обаче искам още едно дете, пък ако ще Графинята да ме нарече плебей. Искам да съм отново млада с тях, да тичам, да се смея, да чета приказки....

Досега почти не се включвах в темата, ама ми хареса как ти си го написала.

П.П. Знаеш ли, че като се сетя за теб, винаги в мен възниква усещането за стара (не като възраст) руска графиня??? Както пък Фриски винаги ми спомня египетска принцеса (не мумия, щото веднъж така ме разбраха:D)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
П.П. Знаеш ли, че като се сетя за теб, винаги в мен възниква усещането за стара (не като възраст) руска графиня???
Ами, тя си е такава- графиня по дух! Не по НИК! И руска- тоже! Носи руското в себе си! Щото за нея, за мене, както и за милиони българи- руското е душа широка и благородна 8)
Не трябвя аз да ти отговарям, а тя... Ама нали се сещаш- плебеи сме ние по битие (макара по душа благородни), та аз ти отговарям, щото Ния къпе малкия в момента, а после ще го храни, а после... темата ще е вече на втора страница...както тя казва...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
Четейки това стихотворение съм плакал многократно. Но не със сълзи, глас и т.н. Не по този начин...Душата ми просто плаче...Ей тука го има в различни преводи. Кой от кой по- силен.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

графинята написа: Две мнения няма че жените са за да раждат децата,ама защо и да ги отглеждат? То си има професия за тази цел-детегледачка.Варианта ти да си родиш децата,а друг да се грижи за тях -не ти ли харесва? Като имаш свободното време да се занимаваш с тях както намериш за добре?
Знаеш ли колко неувереност в себе си развиват деца, които не са получили достатъчното внимание от родителите си, които са се чувствали "на втори план" в живота на МАЙКИТЕ СИ? Странно е, но децата винят себе си за това, често растат със съзнанието, че не заслужават да бъдат обичани, имат по-ниско самочувствие от другите, а когато порастнат, имат проблем в своите връзки, в общуването на много нива, в изразяването на собствените си желания - а това избива на всевъзможни посоки...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Като си рекъл да се ядем, дай да захапя и аз :)

Бях намислил да го пусна в отделна тема, че тази много се разду вече. Но и така става...

Мъжете и жените СА различни. От това не се отмятам. И смятам, че това е правилно. Да сме различни, имам пердвид. Не трябва насилствено да се премахват разликите ни. Това води само до спор подобен на този за яйцето и кокошката - джентълмените ли изчезнаха, щото няма дами, или дамите ги няма, щото изчезнаха джентълмените? Ми как да си джентълмен към някво фойнствено подобие на жена, което иска непременно да ти покаже, че е повече от теб? На млади години, когато бях все още възпитан, ме бяха учили да подавам ръка на жена след като се смъкна от трамвая... и знаеш ли как ми се фръцна една... до днес я помня... и не подавам ръка освен ако не знам как би реагирала жената. Пък това е един елементарен жест на внимание... Ама не, покровителствен бил, кво съм искал да демонстрирам - че не може да се оправя сама ли... и т.н.
Green Light написа: В какво сме различни? В ревността? В работоспособността? В отношението към децата? Към къщата? Аре, бе!
Ми да, различни сме. Във всички тези работи... и в куп други. И в същото време си приличаме. И двамата с жена ми обичаме децата си... по различен начин. При вас не е ли така?
И двамата с жена ми сме работоспособни... по различно време и за различни неща... При вас не е ли така?
Отношението към къщата - различно е... но ни събира и се чувставе тук у дома си и двамата.

По същия начин са различни и расите и народите и т.н. Ти японците не ги ли смяташ за различни? А?
За съжаление с тази глобализация тези разлики все повече изчезват.
Както и междуполовите, явно. Вървим кък унисекс свят. А на мен това не ми харесва. Разликите са хубави. Разликите са важни. Иначе ставаме сива еднородна маса...

А войнстващият феминизъм не ми харесва, защото е "На всяка цена". И никой (по-скоро никоЯ) не се замисля какво губи като спечели равенство... Да не говорим, че те не са съгласни на равенство... те искат непременно да докажат, че са по-добри от мъжете... отново на всяка цена...
Знаете ли какво наблюдавам все по-често? В ръководства за потребители, писани в или за "еманципираните" държави (немция, примерно) потребителя вече навсякъде е ТЯ... Това е започнало преди няколко години, когато с цел изравняване и т.н. и за да се избегне накърняването на н`ам кво си, жените са си издействали навсякъде, където не е изрично определено какъв е пола на лицето, да се използвя той/тя в текста. Представете си колко е четлив текст от типа на "За да направи това, потребителят/потребителката трябва да натисне бутон Х, с което той/тя извършва нещо си или нещо си друго. В следващата стъпка той/тя трябва да използва функция ХХХ за на види резултата от неговата/нейната работа." Приятно, нали? И понеже жените протестират, а мъжете не, се стига до там, че навсякъде вече се ползва само "тя" в текста... Това какво е?
В немция вече когато говориш за двама мъже казваш "двамата решиха". Когато се появи една жена при тях става вече не "тримата решиха" а "трите решиха". Официално, до колкото знам...
Австрийците пък си променят химна, щото се пеело за синове и за отечество, а не за дъщери...
Лудница

От друга страна не съм съгласен, че туй прословуто АКО на Киплинг е писано за мъже. Не бях го чел до сега, или не ми е направило вчепетление като съм го чел преди. Т.е. то може и да е писано за мъже, щото тогава такова е било времето... но сега може съвсем спокойно да се приложи и към двата пола. Прочетох оригинала... прочетох го пак... и някои от преводите тоже... ми не виждам нищо, което не може да се приложе и за мъжете и за жените. Може би единствено случаите, когато едно и също нещо се прилага за различните полове ще са различни. Защото ние сме различни. Но какво от това?

Мислех да направя едва ли не разбор на стихотворението ред по ред. Но се отказах. Първо защото отдавна мина ученическото време, когато трябваше да измислям какво е искал да каже лирическият герой... пък и това винаги съм го мразел и съм си навличал бели на главата с мненията си...
Второ защото колкото повече го чета толкова повече ми се струва едно и неделимо цялото стихотворение. Явно съм го пропуснал навремето. Чудесно е написано.

ПП. Малей, улял съм се :shock::D
Лягам си, че не се знае кви глупости ще наприказвам още... :D:D

Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа:
Знаете ли какво наблюдавам все по-често? В ръководства за потребители, писани в или за "еманципираните" държави (немция, примерно) потребителя вече навсякъде е ТЯ... Това е започнало преди няколко години, когато с цел изравняване и т.н. и за да се избегне накърняването на н`ам кво си, жените са си издействали навсякъде, където не е изрично определено какъв е пола на лицето, да се използвя той/тя в текста. Представете си колко е четлив текст от типа на "За да направи това, потребителят/потребителката трябва да натисне бутон Х, с което той/тя извършва нещо си или нещо си друго. В следващата стъпка той/тя трябва да използва функция ХХХ за на види резултата от неговата/нейната работа." Приятно, нали? И понеже жените протестират, а мъжете не, се стига до там, че навсякъде вече се ползва само "тя" в текста... Това какво е?
В немция вече когато говориш за двама мъже казваш "двамата решиха". Когато се появи една жена при тях става вече не "тримата решиха" а "трите решиха". Официално, до колкото знам...
Австрийците пък си променят химна, щото се пеело за синове и за отечество, а не за дъщери...
Лудница
И в английския за известно време имаше вариант he/she вместо he, после се мина на само she :shock: - същата нелепица, за която говориш в немския, но напоследък се говири за they, them , their, themselves - когато не е уточнен полът на съответното 1 лице. Например: "Ако пациентът е в съзнание, то те самите могат да упражнят тяхната воля и да се откаже от предлаганото им лечение. " :crazy: И този стил става задължителен за научната и всякаква литература.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Stranniche написа:
Gaspode написа:
Лудница
И в английския за известно време имаше вариант he/she вместо he, после се мина на само she :shock: - същата нелепица, за която говориш в немския, но напоследък се говири за they, them , their, themselves - когато не е уточнен полът на съответното 1 лице. Например: "Ако пациентът е в съзнание, то те самите могат да упражнят тяхната воля и да се откаже от предлаганото им лечение. " :crazy: И този стил става задължителен за научната и всякаква литература.
Е добре де, не е ли тъпотия това?

Аватар
графинята

Мнение от графинята »

Stranniche написа:
графинята написа: Ти пък ...направо ме застреля.Кои са тия дето искат да са домакини и майки.Боже...честно да ти кажа винаги съм си мислила че това е желание само за най-ниската прослойка на обществото.
Ние правим осъзнато това, което животните правят "без да се замислят". /Не знам всъщност какво им е в главите на животните, но да приемем, че ги води инстинктът./ СЪЗНАТЕЛНИЯТ ИЗБОР да имаш деца, да сътвориш живот, да възпиташ поколенията си, да им дадеш здраве и максимален душевен конфорт, култура, социални предимства - образование и пр. не е само "пълноценно размножаване" или "желание само за най-ниската прослойка на обществото". А една домакиня и майка може да вложи много в семейството си повече отколкото в някой бизнес с гащи или автомобили.
Тази гледна точка е съвсем вярна и съм съгласна с написаното.А какво ще кажеш за по-големият % от българите от нашето поколение дето се "женеха"за да си узаконят децата?Изобщо не влагаха мисъл във връзките си и като забременее/нежелано/жената се организира сватба за да няма резил.Много дъги години практика.Е- ти,аз и още други може да не сме от тези,но по-вечето са.После какъв е % на "нормалните" семейства?Малък.Купища разводи или съжителство без брак-от ден до пладне.Е за какъв СЪЗНАТЕЛНИЯТ ИЗБОР говорим?
Ти засегна едната гледна точка/безспорно по-добрата/,а аз визирах друго просто.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа: Ти къде се губиш? А Wishes? Много бачкате в тая Варна ве! :P
Добро утро!
Много бачкаме, много :lol:
Няма време за писане, но за четене поостава малко...
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Публикувай отговор