за какво си говорите в тази тема? от фереджета сте стигнали до морал и секс, а през какво ли сте минали, за да направите 5 странициМнемозина написа: Тогава може да е "дух и морал". Колективни или кооперативни - каквито там са.
Морал не ти достига, защото в него няма достатъчно тонус. Затова ти трябва и дух.
П.П. За да се успокои Суити, добави и "секс" и всичко ще заспи.
Забраниха фереджетата
- snowprincess

Мда.Green Light написа:Няма да връщаме никакъв морал. Край с морала - тва е чуждица! Дух и секс мисля, че описва всичко точно.Мнемозина написа: Тогава може да е "дух и морал". Колективни или кооперативни - каквито там са.
Морал не ти достига, защото в него няма достатъчно тонус. Затова ти трябва и дух.
В корпоративен обществен и политически смисъл, сега и вовеки.
Ясна и проста до гениалност формула за справяне с кризите, честито.
Panta rhei...
За международното положение, толкова е ясно - и всичко се връзва идеално.snowprincess написа:за какво си говорите в тази тема? от фереджета сте стигнали до морал и секс, а през какво ли сте минали, за да направите 5 странициМнемозина написа: Тогава може да е "дух и морал". Колективни или кооперативни - каквито там са.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Блазе ти! Направо завидях на възможността и шанса.itcome написа:
Даммм и ние в семейството обсъждахме един такъв случай. С брат ми се обединихме върху мненията, че няма лошо, той ще се нинджоса за около 200 евро на месец... аз моите ги виждам за около 1К... Очичките няма да ми видят :)
Пъ окуло мене саде попове, и само крънкат, и нищо не дават, ей на - оня ден ходих на освещаване на едно заведение - и Дедо Поп си чете ритуала и по едно време на края вика: от тая погачка ще раздадете на всички по късче, а ей това голямото, отбелязаното, парче е за Дедо Поп и шишенцето с винце също. Пфффф, как да ги следваш тия православни скотове и кво да им рекламираш. Ма може па да пристана на бракя Юзеирови, да стана член на техния мюслиман демократски сговор - е - срещу подобаващо заплащане разбира се, и фес ще сложа, че и чалма ще свия.
Ама никой не ме кани! Па и братските спец служби на запад гледат с лошо око на прекалено усърдните във вярата правоверни от югоизточна Европа, достатъчно е да си с арабско име и от терминала още почват да те гледат изпод вежди. Знам, че и на това му се намира колая, като оня бивш министър Феймча - две имена, два паспорта - единия за пред елктората и за домашна употреба, другия за пред света. Та и тука съм на минус, саде един паспорт си има и едно голо име - нищо друго. Как да не те яд и да не се дразниш на възможностите, свободата и шанса които другите имат ми кажи!:-)
- snowprincess
http://www.omda.bg/institut/ilia_naumov/kniga_org.htmpocti_bezobidna написа:Това много ме интересува. Би ли посочил източник или някакво инфо къде мога да науча повече?Green Light написа: Решаване на кризи
1 Игнориране на това че има проблем. Заобикаляме го, все едно го няма.
2. "Подхлъзване" - неща от сорта "вижте бе колко сме добре досега, трябва ли да обръщаме внимание на това, я дайте да вървим напред..."
3 Намиране на компромис
4. Сътрудничество. Изброяване на сички възможни гледни точки
5. Пришпорване. "Самолета излита! Парите свършват! Няма време! Хора, давайте бързо да се съгласяваме, че изпускаме..."
6. Конфронтиране до намиране на решение. Изостряне до крайност на разлините позиции с цел спорещите да отхвърлят и потвърждават мнения до постигане на краен резултат. Това е най- препоръчвания метод в екипната работа
И това са, Вяра, пътищата до намиране на изход от криза. 7ми няма. 6те по- горе се опират на съзнанието, дето ти казваш. Не е трудно, ако искаш диалог.
Французите, обаче го правят 7мия начин. Несъществуващия. "Така ще бъде защото аз го казвам" Досега в теорията такъв начин за решаване на кризи няма. Аз за себе си като си разсъждавам, пак не го смятам за решение.
Е. Може тва да е откритие.
Наистина ли в екипната работа се препоръчва конфронтирането? Аз бих заложила на 4 + 3 - изброяване на всички възможни гледни точки и намиране на компромис.
Сега, аз не съм лидер на екип и никога не съм била, така че е напълно възможно да бъркам за подходите.
Наистина ми е интересно и би могло да ми бъде полезно смятам, така че сериозно питам за инфо и насоки.
Само да не е някакъв зверски скъп курс, организиран от алчни ЕйчАр-и

През някаква книга за корпоративен мениджмънт.snowprincess написа:за какво си говорите в тази тема? от фереджета сте стигнали до морал и секс, а през какво ли сте минали, за да направите 5 странициМнемозина написа: Тогава може да е "дух и морал". Колективни или кооперативни - каквито там са.
И опит корпоративното управление на кризите да се приложи върху социалните кризи.
Яко, нали?
Всъщност наистина е интересно, ама малко сложничко за мен специално - не го разбирам много, много мениджмънта...
А, мерси! Закачих го като букмарк да чета.snowprincess написа: http://www.omda.bg/institut/ilia_naumov/kniga_org.htm
Горе ляво има реклама - "гледане на карти"
като се изуча и почна да прилагам подривни методи на колегите, ще видите вий!
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
Ми, ако мерките помогнат поне на една жена или девойка да излезе от зверското верско средновековие и да заживее като свободен и нормален човек - значи си е заслужавал дисконфорта на останалите.Stranniche написа:Току що прочетох в ВВС как един баща от Ирак е осъден на 34 години и половина в Аризона, защото убил дъщеря си, която твърде много се била "позападнячила".
US Iraqi jailed for killing daughter in Arizona
За съжаление имам доста наблюдения върху момичета от мюсюлмански семейства, които искат да живеят като хора от Западния - или Далекоизточния свят и да имат свободен избор, но против волята си биват връщани в страните си от родителите си и омъжвани насила.
Преди години във Великобритания обсъждаха закон срещу насилствените бракове, но нищо не се получи.
Forced marriage made me suicidal
Още нещо по въпроса
Shameless and proud of it
Това между другото. Не ВСИЧКИ родители са такива...
линк за теглене на "менюал" за риск анализ
www.finance.gov.au/Comcover/conferences/docs/2009_IRMCAUG_ISO31000.pdf
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Green Light
WALL-E написа:линк за теглене на "менюал" за риск анализ
Мерси, бе пич! Тва изглежда ОК и полезно. Или любопитно
Изглежда като нещо, което допълва ПМБОК-а, от който аз чета. Единственото опасение е дали не е старо?
- Piqndurnik
културни стереотипи - защото всички тези неща са именно такива, колкото и ние да не ги одобряваме - се променят бавно и много трудно. Насила - наложени от друга култура - почти невъзможно.Stranniche написа:
Преди години във Великобритания обсъждаха закон срещу насилствените бракове, но нищо не се получи.
- Piqndurnik
Имам един приятел, дето като не се избръсне, заприличва на арабски терористБоЕВ написа:...Па и братските спец служби на запад гледат с лошо око на прекалено усърдните във вярата правоверни от югоизточна Европа...
Скоро след 11.09 ходи в USA по работа и имаше доста вътрешни полети. Та разказваше, че преди всеки полет бивал случайно избран от компютъра за пълна проверка. Не се цупел, все пак става въпрос и за неговата сигурност.
Наздраве 
- Глас в пустиня
Спец службите отчитат факта, че тероризмът еволюира. Мюсюлманите от югоизточна Европа са потенциална заплаха трудна за "контролиране" защото хората са европеиди - сиреч - трудно разпознаваеми в тълпата. Имам приятели които първо си върнаха старите - турски имена, а после пак българските, защото така по-лесно пътуват из ойропата, а пътуват защото поминъкът им освен тютюн е и гурбетчийство.Piqndurnik написа:Имам един приятел, дето като не се избръсне, заприличва на арабски терористБоЕВ написа:...Па и братските спец служби на запад гледат с лошо око на прекалено усърдните във вярата правоверни от югоизточна Европа...![]()
Скоро след 11.09 ходи в USA по работа и имаше доста вътрешни полети. Та разказваше, че преди всеки полет бивал случайно избран от компютъра за пълна проверка. Не се цупел, все пак става въпрос и за неговата сигурност.
- Глас в пустиня
Представи си сега един такъв малоумник(който убива собственото си дете) на какво е способен спрямо другите, на друговерците.Piqndurnik написа:Тук май има, но въпреки това, всяка година има по няколко случая на т. нар. "убийства на честта".Stranniche написа:...
Преди години във Великобритания обсъждаха закон срещу насилствените бракове, но нищо не се получи...
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Света вода ненапита
нищо не разбираш ти...Stranniche написа: Нали за да се променят, трябва отнякъде да се започне, нещо да се върши по въпроса, вместо да се каже, че е трудно и нищо да не се прави.
трябва да се разговаря с хората, не трябва да бъдат принуждавани да правят нищо...
дори и да го хванеш бедничкия арабин в метрото с раница пълна с експлозив, пак трябва да му обясниш колко вредно е това вещество и, че може да хване рак, ако го носи дълго време близо до тялото си...
Виж подводницата!
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Света вода ненапита
Не виждам никакъв смисъл от подигравки, честно.Stranniche написа:Вярно! Не бях се сетила. Аз съм екстремист - да му взема експлозива на горкичкия терерост:twisted:!Додю Додев написа:нищо не разбираш ти...Stranniche написа: Нали за да се променят, трябва отнякъде да се започне, нещо да се върши по въпроса, вместо да се каже, че е трудно и нищо да не се прави.
трябва да се разговаря с хората, не трябва да бъдат принуждавани да правят нищо...
дори и да го хванеш бедничкия арабин в метрото с раница пълна с експлозив, пак трябва да му обясниш колко вредно е това вещество и, че може да хване рак, ако го носи дълго време близо до тялото си...
Вместо со кротце, со благо да му обяснявам и да му зачитам правата да носи бомби по тялото си, което си е неговото тяло, и да се взривява когато и където пожелае- трябва да се уважават убежденията и правото на самоопределение на тези, различни от нас...
- Глас в пустиня
дали ни харесва или не, дали ще направим опит да го променим или не - културните стереотипи са много устойчиви и се променят изключително трудно.БоЕВ написа:Сещам се как някой тук писа англичаните отказали индийците да изгарят жените на умрелите на клада.
Ебати бруталната намеса в културните и религиозни стереотипи. Чесно.
И да вилнееш, и да не вилнееш - няма да промениш това.
- Глас в пустиня
Бе, я ги дай тия с културните стереотипи барабар с БХК, АИ и цялата останала пасмина от лумпенизирани толерасти в ръчунките на въмъро да видим.pocti_bezobidna написа:дали ни харесва или не, дали ще направим опит да го променим или не - културните стереотипи са много устойчиви и се променят изключително трудно.БоЕВ написа:Сещам се как някой тук писа англичаните отказали индийците да изгарят жените на умрелите на клада.
- snowprincess
много си страшен, ама много.БоЕВ написа:Бе, я ги дай тия с културните стереотипи барабар с БХК, АИ и цялата останала пасмина от лумпенизирани толерасти в ръчунките на въмъро да видим.pocti_bezobidna написа:дали ни харесва или не, дали ще направим опит да го променим или не - културните стереотипи са много устойчиви и се променят изключително трудно.БоЕВ написа:Сещам се как някой тук писа англичаните отказали индийците да изгарят жените на умрелите на клада.
Но по-лошото е, че техниката ти е банална - обръщане на думите на хм - събеседника (не знам коя дуба би била подходяща при теб, защото ти не съ-беседваш)- срещу него.
това е скучно.
Бих могла да предположа какви би се случило ако БХК (АИ трудно, по чисто логистични причини) попадне в "ръчунките" на ВМРО. ВМРО едва ли ще си цапа "ръчунките", щото искат да са сухи във водата, а като пребиваш някого, могат да ти потърсят отговорност, случва се. За Свидетели и цигани може и да не си дадат зор, ама с БХК ще стане сериозен проблем, вЕрвай ми. Та подкокоросаните от ВМРО герои с "ръчунките" най-вероятно ще си изпатят по НК. Поръчителите - както винаги - ще кажат - "тия не бяха с нас" (както става и в момента в Бургас) и ще си бият камшика към някое предизборно шествие със знамена и музика, а страшниците с "ръчунките" ще операт пешкира.
ама иначе умирам от страх, разтрепервам се направо
- Глас в пустиня
Неам намерение да те пуаша! Нито съм чучело, нито плашило.pocti_bezobidna написа:
много си страшен, ама много.
...
Исках само да кажа, че тия с "културните стереотипи", барабар с толерстите си защитници, които, между другото с действията си ги насърчават, всеки път когато решат да се стереотипират ядат по една здрава порция бой, много бързо ще се откажат от тях.
Питай Грийна въмъро колко вредни за рОдината елементи е бастисала. Сега не е по-различно.
Твой проблем си е какво искаш, Боев. Както и намеренията ти.БоЕВ написа:Неам намерение да те пуаша! Нито съм чучело, нито плашило.pocti_bezobidna написа:
...
Исках само да кажа, че тия с "културните стереотипи", барабар с толерстите си защитници, които, между другото с действията си ги насърчават, всеки път когато решат да се стереотипират ядат по една здрава порция бой, много бързо ще се откажат от тях.
Питай Грийна въмъро колко вредни за рОдината елементи е бастисала. Сега не е по-различно.
Грозният ти речник не рАботи. Поне при мен де.
- Green Light
БоЕВ написа:...
Предполагам едно от нещата които имаш предвид е Тодор Александров- ичеството. Война срещу федералистите. Победата му и воденето на истински бойни действия с много убити в Кюстендил(и май има и други градове не знам) винаги са ми се стували пирова победа.
Като погледнеш от днешна гледа точка какво е произлезло, чия е победата, как ти се струва?
Насилието е последното убежище на некомпетентния. Азимов е тва, много ми харесва.
Акта на насилие сам по себе си е вреден, нали, нараняваш някого, някой го боли и т.н. Но в сравнение с вредата която нанася такъв акт на обществото или на каузата, тази първата вреда е нищожна.
Погледни какво става сега. Разделяме се на подкрепящи и отричащи и това е важното - има ли право или няма. Без дори да се замислим за това против което протестират ВМРО или това което прокламират Свидетели на Йехова. Истината и идеята става без значение, концентрираме се само върху това на чия страна е правото. Няма място за дебат, никой не иска да слуша за развитие или верски блага и заблуди. И как иначе? - Има наранени хора.
Аман от мускули, Боев. Казах го вече. Мускулите са полезни в строителството. По телевизията са вредни.
За мен ВМРО не протестират срещу доктрините на Свидетелите. ВМРО си правят грозна, нелепа и вредна - за обществото - политическа реклама. Никога не съм им била особен фен като организация, но донякъде съм ги уважавала - заради името, историческия им бекраунд - такива неща. След това изпълнение така ми паднаха в очите, че повече едва ли е възможно.Green Light написа: Без дори да се замислим за това против което протестират ВМРО или това което прокламират Свидетели на Йехова. Истината и идеята става без значение, концентрираме се само върху това на чия страна е правото. Няма място за дебат, никой не иска да слуша за развитие или верски блага и заблуди. И как иначе? - Има наранени хора.
Това за вредата, която сами си нанесоха.
Друго - спорът не само тук, а и в пространството се измести. Ако ВМРО са си поставили за цел да събудят дебат вредни ли са или не Свидетелите - резултата е трагичен. Силно се съмнявам, че ВМРО са загрижени за семейния морал, децата на Свидетелите и ролята на сектите върху устоите на обществото. След организирания от тях погром изобщо не могат да ме убедят в добрите си намерения. Никой не пита каква е доктрината на Свидетелите, вредна ли е, защо е вредна и т.н.
Стига се до спор оправдан ли е или не този погром и абсурда не малко хора да казват да, оправдан е, защото...
Няма оправдан погром и оправдан побой. Това е легитимиране на лумпенщината и саморазправата като начин за решаване на проблеми в обществото. Легитимиране от хора с претенции за политическа представителност. ТАКА не се решават проблеми и не се води дебат. Побоят над Свидетелите НЯМА да доведе до оттеглянето на сектата от България или до промяна на собствената им доктрина. Нали това е целта? Или не е?
Да се обяснява, че хората били изнервени и "това било нормално" е недопустимо.
Недопустимо е в една правова, сравнително нормална държава, да се насъкват футболни агитки срещу групи хора.
Ако днес са сектантите - утре могат да са циганите, вдругиден хомосексуалистите, след седмица - банкерите например, защо не? Те също изнервят някого.
Футболните хулигани нямат кауза и позиция - това са едни канализирани в желана посока младежи, които ще пребият всеки, стига да ги надъхат достатъчно.
Факта, че това се случва, говори и за сериозен социален проблем - липса на ценности, мотивация и смислени занимания сред млади хора.
изобщо не защитавам свидетелите, адвентистите, мунистите и дъновистите.
- Глас в пустиня
Победата е на интернасионала - комунисти - грижливо отгледана змия в пазва.Green Light написа: Като погледнеш от днешна гледа точка какво е произлезло, чия е победата, как ти се струва?
Идеята ми е, че насилието е също начин/вид протест, па макар и на "некомпетентните". Къде ли, всъщност, са били компетентните, та са позволили да се стигне до насилие?
- Глас в пустиня
Нищо не искам! Просто казвам да не се впрягате толкова - няколко шамара не са повод за драма. Драмата е другаде! Сега ще пусна нова тема с новина от днес, ще ми е интересно мнението ти.pocti_bezobidna написа:Твой проблем си е какво искаш, Боев. Както и намеренията ти.БоЕВ написа:Неам намерение да те пуаша! Нито съм чучело, нито плашило.pocti_bezobidna написа:
...
Грозният ти речник не рАботи. Поне при мен де.