Някой тук да не говори? Да мълчи? Да не се бъзика?Талибан написа:Там е работата че герб не е алтернатива, но това си е мое мнение. И постановката "дайте да не критикуваме тия сега, защото предните са правили едикво си" за мен никак не е правилна. Да мълчим за червения терор в миналото, да мълчим за гешефтите на управляващите днес, да мълчим за званието на Ицата,....а кога ще говорим? Кога ще започнем да говорим и да наричаме нещата с истинските им име?maggot написа:....
И ако имаше някаква по-нормална алтернатива от герб, повярвай, щях с две ръце да гласувам за нея....
Никой от нас не е толкова сляп че да не вижда и да не може да си направи изводите, воден от начина си на възприемане на околната среда. Но и никой не трябва да забравя какво ставаше и преди това.
Точно заради това забравяне ние Българите сме на това дередже. Ако помнехме и се учехме от историята си, повярвай, нито герб, нито бсп нито дпс щяха да съществуват като основни политически сили и отдавна да бяхме се измъкнали от блатото и станали като ... чехите, например.
Не мисля, че твърдението, че по-лоши от сегашните няма е правилно и удобно да се забравят грандиозните далавери, смешките и натиска на предишните, само за да има за какво да се приказва и срещу какво да се мрънка. Така че - не съм съгласна да се обвиняват единствено и само сегашните управляващи, просто защото са на мушката така или иначе.
Мисля да спра с тази полемика, тъй като всеки има собствено виждане по много въпроси. Времето ще покаже кой, какво и как. Сега за сега всички врим в казана и няма как да се погледнат нещата отстрани.