Държа да подчертая, че аз не се дракам с никого. Не ми е в характара. Ако доктора настоява, мога изобщо да престана да комуникирам с него, щом има такава органическа непоносимост към чистата ми ангелска душа и божественярско тялоvyara написа: Еее, ма то щото с Фриски се дракате, затова така си го приел. Я стига, в ред си. И мен ме мъчат такива мисли (намерих и аз себе си да давам за пример..)
............
- frisky lioness
- Обратна връзка:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Всъщност това е хубавото, защото процесът тук е обърнат. В реала ти трябват години да опознаеш малко от малко един човек, тук няма физически разсейки. Първо харесваш или не някого духовно, а физическото има адски малко значение. Което на мен лично неимоверно много ми допада.Мнемозина написа: И изобщо общуването тук е много по-интензивно, това би било свръх възможностите ни при едни реални контакти.
Предполагам Боев си имя някакви личностни комплекси да ги наречем, каквито със сигурност освен Рем
(не физиологичният, моля, моля) контакт е водещ в реалността, така сме устроени. Но когато си харесал и приел някого, този критерий е сведен до минимум.
Уплетох се нещо, ама ти си виновна с твойте книга, дето глътнах половината снощи:blum:
П.П. Мислех да пусна тема, ама са ме налазили
Като те отлазят, я пусни!4avdar4e написа: Всъщност това е хубавото, защото процесът тук е обърнат. В реала ти трябват години да опознаеш малко от малко един човек, тук няма физически разсейки. Първо харесваш или не някого духовно, а физическото има адски малко значение. Което на мен лично неимоверно много ми допада.
Предполагам Боев си имя някакви личностни комплекси да ги наречем, каквито със сигурност освен Ремвсички си имаме. Защото който каквото да казва, физическият
(не физиологичният, моля, моля) контакт е водещ в реалността, така сме устроени. Но когато си харесал и приел някого, този критерий е сведен до минимум.
Уплетох се нещо, ама ти си виновна с твойте книга, дето глътнах половината снощи:blum:
Ако знаех, че вместо да празнувате до среднощ, ще гълташ тая книга, нямаше да ти я донеса!
П.П. Да бях си я поприпомнила преди това...
Panta rhei...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Оh, Lord, it's hard to be humble...4avdar4e написа:Всъщност това е хубавото, защото процесът тук е обърнат. В реала ти трябват години да опознаеш малко от малко един човек, тук няма физически разсейки. Първо харесваш или не някого духовно, а физическото има адски малко значение. Което на мен лично неимоверно много ми допада.
Предполагам Боев си имя някакви личностни комплекси да ги наречем, каквито със сигурност освен Ремвсички си имаме. Защото който каквото да казва, физическият
Аз съм просто един от вас, чаве, и ти много добре го знаеш.
БоЕВ написа:Точно това имах предвид. Благодаря, че го каза вместо мен!:-)Мнемозина написа:
А там се намесват и разстояния, и професии, социални групи и още много неща. Тук можеш да видиш един човек донякъде освободен от всичко това. И с донякъде освободените си очи.
Но презрение - не. Тук такива хора няма. Или поне аз не съм забелязвала.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Точно! Но преди да пристъпиш към опознаване трябва да установиш контакт, и точно тук се къса връзката...ти как ще поведеш разговор с пич който се измъква от голф двойка, с пернишка регистрация, слушащ чалга на макс - примерно.4avdar4e написа: В реала ти трябват години да опознаеш малко от малко един човек...
- Dark Angel
Re: що бе?
Нда, Докторка мъдро и в кратце е написалаБоЕВ написа: Ахъм и Докторка хубаво го е казала!
Няма начин да си в кондиция на 100%...пък и да си, няма начин да отговаряш във всяка тема на всеки.
а кондицията, уф...Взела съм една лопата назаем да правя нова градинка пред блока
ич нямат място лопатите в градски жилища
- Dark Angel
ми не е толкова трудно де - проблема в реалното общуване идва от клишетата които носим в себе си и съответно подход съответстващ на външност, кола, социално положение, професия, квартал и какво ли неБоЕВ написа: Точно! Но преди да пристъпиш към опознаване трябва да установиш контакт, и точно тук се къса връзката...ти как ще поведеш разговор с пич който се измъква от голф двойка, с пернишка регистрация, слушащ чалга на макс - примерно.:blum:
обаче има
Но презрение - не. Тук такива хора няма. Или поне аз не съм забелязвала.[/quote]
има "гнервиране,мразнене и фигуририране"...;)
- Глас в пустиня
Попресилих това с процентите и презрението - признавам.Мнемозина написа:БоЕВ написа:Точно това имах предвид. Благодаря, че го каза вместо мен!:-)Мнемозина написа:
А там се намесват и разстояния, и професии, социални групи и още много неща. Тук можеш да видиш един човек донякъде освободен от всичко това. И с донякъде освободените си очи.
Но презрение - не. Тук такива хора няма. Или поне аз не съм забелязвала.
- Глас в пустиня
За мотики още повече.Dark написа: ич нямат място лопатите в градски жилища
Re: обаче има
doktorka написа:
има "гнервиране,мразнене и фигуририране"...;)
Ами трябва да се набляга на чешенето и на пискането, а не на съдирането и изяждането (ей, като се забутах в тая Алиса, не мога да се измъкна!)
Panta rhei...
- snowprincess
и аз като теб вървя наобратноRemmivs написа:Защо виждаш нещата в тази светлина? Или да кажа защо не виждаш нещата в тази тъмнина?[unknown] написа:Да, странно е това. Ставаме по- внимателни, по- съчувстващи, по- човечни... Но и по- напрегнати, по- изнервени, по- притеснителни... Може би, защото знаем, че има много страшни неща на света. Неща извън нашият контрол, такива, които могат да ни смачкат, въпреки умението ни да се изправяме. Неща, за които човек не мисли в разцвета на младоста си.
И сега, макар и да сме пак уверени във себе си като преди, даваме си сметка, че не всичко ни е подвластно.
Простете, че говоря в множествено число. Сигурно е, защото искам да не съм сам в тези си мисли. Мисля, че и вие сте почувствали тези неща.
Да, боли като паднеш, но не това е важното. Да, умираме всеки ден по малко, но не това е важното. Да, радваме се на победите над себе си, но не това е важното. Да, има ужасяващи неща, и, мамка му, тотално извън нашия контрол, но не това е важното. Това, което е важно според мен е да сме в мир със себе си. За да го постигнеш, трябва да погледнеш на света не с очите на умората и везните на болката, а с чистотата на детското удивление и с опиянението от факта, че сме не само свидетели, но и активни създатели на своята собствена съдба. Най-малкото като настройка и визия. Защо да се гмуркаме в бездната, която ти предлагаш? Какво би ни донесло това освен още от самата нея?
Не знам... Може би просто аз вървя наобратно. С възрастта все повече се радвам на живота. Като дете понякога не можех да заспя и слушах рева на самолетите, а понякога се будех от него, скачах и търчах като безумец сигурен, че този път вече са ни пуснали ядрените бомби. Ма като няма родителски контрол и гледах някакво предаване за Хирошима и Нагазаки в лабилна детска възраст така е. После пък ме подгони хопохондрията така типична за нашего брата мъжете. А пък по едно време винаги когато ядях трябваше да имам течност до мен, за да не се задавя като не помня кой (болярин?) и да се гътна от единия залък. Пълно хахо!Обаче сега се радвам на миговете - честно. И загубих страховете си. Или не, по-скоро ги приех. Осъзнах, че те са част от живота, не и негова непременна същност. Подредих ги на мястото им в базата данни и ги забравих. Приех с усмивка, че аз съм само един тон и симфонията на мирозданието. Дори не и тон. А може би едно колебание от него. И съм благодарен на това.
(зачетох се в темата и ми стана интересно)

- Глас в пустиня
Точно за това тук ми харесва.Dark написа:ми не е толкова трудно де - проблема в реалното общуване идва от клишетата които носим в себе си и съответно подход съответстващ на външност, кола, социално положение, професия, квартал и какво ли неБоЕВ написа: Точно! Но преди да пристъпиш към опознаване трябва да установиш контакт, и точно тук се къса връзката...ти как ще поведеш разговор с пич който се измъква от голф двойка, с пернишка регистрация, слушащ чалга на макс - примерно.:blum:
Абе, не е баш така... Като живеехме в Младост 3, полагах огромнейши усилия поне да разбера и понеса голяма част от съседите си. Тцъ, не става. Пак се сдушихме с люде със сходно на нашето интелектуално, материално, семейно и т.н. положение. Тъй че едва ли "клишета" е подходящо, де да знам..Dark написа: ми не е толкова трудно де - проблема в реалното общуване идва от клишетата които носим в себе си и съответно подход съответстващ на външност, кола, социално положение, професия, квартал и какво ли не
Пък аз ся се замислих друго.. Помните ли, че вкупом преди време ни бяха обвинили във високомерие, щото сме били тикали в очите на некои хора прещастливия си семеен живот????
Човек, който не крие щастието си, винаги изглежда високомерен. (Същото важи и за симулираното щастие обаче).4avdar4e написа:
Пък аз ся се замислих друго.. Помните ли, че вкупом преди време ни бяха обвинили във високомерие, щото сме били тикали в очите на некои хора прещастливия си семеен живот????
Panta rhei...
- Dark Angel
"тук" е нещо което без хората (които харесвам) ще стане едно обикновенно и по нищо неразличимо от милионите други места в нетаБоЕВ написа: Точно за това тук ми харесва.
Не ти ли се е случвало да ходиш по заведения които са абсолютни дупки, но компанията се събира там? Тогава физическата обстановка няма особено значение.
- Dark Angel
Абе не е баш така според мен, имаме близки които на други планети са стъпили както се вика и пак ни е добре4avdar4e написа:Абе, не е баш така... Като живеехме в Младост 3, полагах огромнейши усилия поне да разбера и понеса голяма част от съседите си. Тцъ, не става. Пак се сдушихме с люде със сходно на нашето интелектуално, материално, семейно и т.н. положение. Тъй че едва ли "клишета" е подходящо, де да знам..
А за другото - мани мани, навремето ме бяха заяли в едни родителски клуб, че не може така, че целия ми живот е видиш ли една измислица, че всичко в него е само във въображението ми, за да дразня другите ... мъка.....
Да. Всъщност за това говорехме и в началото на темата, ако си спомняш.4avdar4e написа:А и ситият на гладния не вярва... В смисъл, че когато нещата вървят прилично, някак човек оставя в периферията на мозъка си мислите, че утре може да се обърне коритото...Мнемозина написа: Човек, който не крие щастието си, винаги изглежда високомерен. (Същото важи и за симулираното щастие обаче).
Panta rhei...
а не бива
Пък аз ся се замислих друго.. Помните ли, че вкупом преди време ни бяха обвинили във високомерие, щото сме били тикали в очите на некои хора прещастливия си семеен живот????[/quote]
Човек, който не крие щастието си, винаги изглежда високомерен. (Същото важи и за симулираното щастие обаче).[/quote]
в никакъв случай не е "високомерие"....
ти ,ако се мереше на високо,...досега да ме беше отстреляла квато съм гугутка хвърката...;)..( я кво е да си говориш с ОВЕН...пардон!,....с овца)
Човек, който не крие щастието си, винаги изглежда високомерен. (Същото важи и за симулираното щастие обаче).[/quote]
ти ,ако се мереше на високо,...досега да ме беше отстреляла квато съм гугутка хвърката...;)..( я кво е да си говориш с ОВЕН...пардон!,....с овца)
То и сега е такова. Както и ти си едно от милиардите и по нищо неотличаващо се от другите обикновени човешки същества в света. Хората, които ти харесваш в случая нямат никакво отношение към това "тук".Dark написа:"тук" е нещо което без хората (които харесвам) ще стане едно обикновенно и по нищо неразличимо от милионите други места в нета
- Dark Angel
Re: а не бива
Айдееее...doktorka написа:
И Докторка я заразихме с двусмисленост!
Доки, туй е много опасна болест, да знаеш! После да не кажеш, че не съм те предупредила!
Panta rhei...
- snowprincess
аз съм против това измерване, на никой няма да му е приятно да се окаже аутсайдерRemmivs написа:Аз съм против и трите да ти кажа. Групи без модератори не може да има, а и самата идея да се сегментираме ми се вижда малко противна на самата идея на този форум и устава му. Твърде хомофобско някак си ми иде. Ранговете са флууд и аз мога да потвърдя това - безсмислено измерване на виртуални израстъци. Ако ти е мерак толкоз можем да спретнем референдум обаче.[unknown] написа:И трите.Но най- вече първото и второто.
да, аз си приказвам с хората, но не искам да знам колко ме одобряват или харесват, на колко съм неприятна или безразлична

... и ако не е, го затварям.4avdar4e написа:Ей така обичам аз - кръгът да е затворен!Мнемозина написа: Да. Всъщност за това говорехме и в началото на темата, ако си спомняш.Че точно това оставяне в периферията е необходимо, за да успееш да се насладиш на момента, и това си се научил да го постигаш след като и т.н.
И после пак отначало.
Panta rhei...
Ще използвам случая и твоето мнение да ви благодаря, дами! Приятно е да имаш такава компания особено когато каузата е права.Semiramis написа:Направих си труда да изчета цялата тема. Когато не го правя е поради липса на време. Рем, заставам зад теб напълно. Аз Дарк в реала не искам да я познавам. Ако има разлика то значи е двуличие. Също да кажа, че съм съгласна и с мнението ти по изказването на Фриски. Но това са рисковете на форумите - не е позволено нито да плачеш, нито да падаш. Можеш само да "Губиш" и то ако можеш. Споделяме си..говорим си...аз не виждам къде е проблема. Форумът си върви прекрасно и като някои хора не пишат. Мисля че още по-добре върви като не им и пишем. Останалото е сеирджийство и незаемане на позиция. И т.н... Жалко, че за пореден път се стига пак до толерантност и уникалност се бърка с наглост и липса на елементарно възпитание.
Лек ден на всички!
Re: а не бива
Айдееее...
Доки, туй е много опасна болест, да знаеш! После да не кажеш, че не съм те предупредила![/quote]
докторката си знае урока...но често отсъства...а още по-често закъснява...
и аз като Боев...
сама си говоря...
....
обаче като започна и да си отговарям става зле.
Доки, туй е много опасна болест, да знаеш! После да не кажеш, че не съм те предупредила![/quote]
докторката си знае урока...но често отсъства...а още по-често закъснява...
и аз като Боев...
сама си говоря...
обаче като започна и да си отговарям става зле.
- Dark Angel
Хахахаха. Мартир ли искаш да се направиш. Нещастна жертва. Лошият чичко ме банна. Не вървиш.Dark написа:Рем, не ми е ясно какъв точно е твоят проблем с мен...
Ако е Тооолкава голям просто сложи забрана. Имаш силата, имаш подкрепа
С хората които харесвам аз мога да общувам и реално
Нито ще припадна, нито ще вия от мъка. Нещата от живота
- Dark Angel
Смешни слова за "рицар"Remmivs написа: Хахахаха. Мартир ли искаш да се направиш. Нещастна жертва. Лошият чичко ме банна. Не вървиш.
Аз нямам проблем с теб, ти имаш с мен. Гледам те сърбят ръцете да ме изпъдиш
ПП/ Като ми гледаш аватара нима мислиш, че мъченичеството ме привлича?
Последно промяна от Dark Angel на 12.04.07, 13:22, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня