БоЕВ написа:
Тук Звеневи, тук в Бг, където - моят дом е моята крепост.
Скрити зад зидове и дебели решетки, заобиколени със себеподобни, много удобно се правим, че светнът около нас не съществува или ако съществува, то той е нещо отделно от нас. Деца убиват деца, педофил тоже уби деца, педофили са възпитатели в домове за сираци, педофилите ги назначават за кметски намесници, а провинилите се директори на домове за сираци ги назаначават на синекурни длъжности в полицията...а ние, хората, обществото, мъдруваме - от коя страна и от чия гледна точка истината и по-истинска.
Наскоро в Англия, този бастион на доброто възпитания, жентълментството и милейдистването, дворцов етикет, обноски и прочие, откриха скелети, заровени в мазето на бивше сиропиталище. По тоз повод се заговори за насили, включая сексуално, над възпитаниците в подобни домове от страна на възпитателите там. Споменаха нещо, че възпитателите масово са "пияници и извратеняци долни" :). Ама филм за там няма. И в европарламата няма да го показват. Щото може и да име нЕкои ексцесии и там, ама те са част от възпитанието може би едва ли не. Докато при нас са проява на груб балкански манталитет и основни (или основносбъркани) наши национални черти. Както винаги - оказва се, че не ние сме открил топлата вода... Това едно.
Две - четирима тинейджъри от другия бастион на свободата и демокрацията са спечелили милиони от един филм. Саморъчно направен. Дотук нищо интересно - интересното е сюжета (ако може така да се каже) на филма - две основни сюжетни линии - бездомници и пияници се малтретират и осакатяват един друг за бутилка нещоси; и боеве между ученици на фона на умопомрачителна музика. Интерес към филма има от цял свят - хората го купуват за да си го гледат и да се учат. Резултатите са побои, убийства на скитници, няколко съдебни дела, в които в общи линии се доказва, че филма и правенето му са напълно легални. Отново не ние сме открили колелото...
И три - само за подреденост - това, което си писал по-горе, са сериозни проблеми. Моите деца също растат в този свят. Аз и преди съм го казвал - не ми харесва на къде отива този свят и не съм никак сигурен, че ми се иска аз и децата ми да живеем в онзи свят, към който така смело вървим. Но за съжаление друг няма. И избора ми не е голям... Но не това ми беше мисЛъта - такива неща са ставали и ще стават навсякъде по света. И аз, като един обикновен човек, не супергерой някой си, имам избор - или да се боря за решаването на всички проблеми навсякъде по света (щото нищо по-малко от това няма да е достатъчно) или да гледам да си реша проблемите на ниво "мойта си къща". За момента поне решението клони към "мойта си къща да оправя". До колкото мога. Може би не съм прав, знам ли....
Уффф
нахвърляно някак се получи... шъ прощавате...