Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

:grin:
Получих това по мейла
от news@spy.bg
Имате нужда от повече информация. Искате да разберете и най-скритите неща. Шпионина във Вас напира. Омръзнало Ви е да се чудите как да научите и най-пикантните детайли и тайни. Искате да имате силен коз срещу Вашия противник. Сюжетите от „Джеймс Бонд” са не само фантазия, но и ежедневие. Имате чувство, че изпускате най-важното.

Ако това са отговори на въпроси, които вече са минали през главата Ви, но не и реализирани то SPY.BG е мястото за Вас.
Тук ще намерите всичко, от което се нуждаете както и съдействието от нашия екип при избирането на най-подходящия продукт.

SPY.BG – Лесно е да разбереш! :-)

Не използват въпросително наклонение. :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа::grin:

Не използват въпросително наклонение. :grin:
Иха! Продават и хеликоптери!

Грима ясно - за маскировка. Ами ножовете защо?

Аууу! Мога да си купя брада! Ако си я поръчам дълга китайска дали ще ми я направят?

ПП. Бе много евтинко ми се вижда - ако почне всеки да щрапа по улиците с електрошок, леле-леле...
Последно промяна от annonymus на 06.01.10, 15:21, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Я да ви питам в шпионската тема.
Вие вадите ли си карти за пазаруване в разни супермаркети?
Аз всеки ден пазарувам в Била и ЦБА и всеки ден ме питат - Била карта имате ли? Карта имате ли? А аз все нямам и все не си вадя, защото искат много лични данни и то при условие, че няма пречка да издадат на всеки, който пожелае. Наскоро една позната ми каза, че спестила доста пари. Цели пазарувания си правила с тези натрупани бонус точки. Ама пусто като недоумявам какво ще ми правят с личните данни! И не си вадя. Вие?
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
...
Аре, бе па ти?! Верно?! Хахахааа, отивам да гледам! Тия може и бомбандировки да предлагат!
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Я да ви питам в шпионската тема.
Аз всеки ден пазарувам в Била и ЦБА и всеки ден ме питат - Била карта имате ли? Карта имате ли? А аз все нямам и все не си вадя, защото искат много лични данни и то при условие, че няма пречка да издадат на всеки, който пожелае. Наскоро една позната ми каза, че спестила доста пари. Цели пазарувания си правила с тези натрупани бонус точки. Ама пусто като недоумявам какво ще ми правят с личните данни! И не си вадя. Вие?
Не. Изнервям се - карта за това, карта за онова, аман!
А тия с такива карти ме изнервят още повече, щото бавят опашката.

Личните данни, след като анализират какво купуваш, ги шиткат на някой, който те обстрелва с тясно профилирани реклами - предполагам.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:
...
Аре, бе па ти?! Верно?! Хахахааа, отивам да гледам! Тия може и бомбандировки да предлагат!
Лъжат гадовете! Подвеждаща реклама. Имат раздел, а нито един хеликоптер! И самолетче малко дори нямат. Пфу!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:Когато удари часът за барикади...обадете ми се!

14-ти януари ще бъде май.
Еми в 11.00.

Идваш ли?

Да ти кажем какво да носиш, за да те разпознаем. :blum:
Ако очакваш да мъкна молотов, палки, вериги, боксове...не си познала. Ще съм дегизиран с дебела шуба, бомбе, по една дамаджана във всяка ръка и кевал пиперосана сланина увита във вестник 24 сахатя под мишница.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Еми в 11.00.

Идваш ли?

Да ти кажем какво да носиш, за да те разпознаем. :blum:
Ако очакваш да мъкна молотов, палки, вериги, боксове...не си познала. Ще съм дегизиран с дебела шуба, бомбе, по една дамаджана във всяка ръка и кевал пиперосана сланина увита във вестник 24 сахатя под мишница.
Имах предвид най-обикновен фотоапарат. Понеже всъщност те познавам. :blum:
Но щом предпочиташ така... също не е зле. :roll:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

vyara написа:Я да ви питам в шпионската тема.
Имам карата само за Метро.
Искаха преди време да ми издадат от една книжарница и мослед адски съжалих, че не се съгласих, щот беше преди Коледа а се изръсих маса кинти тма. Както и да е. Не ми стана ясно дали искат лични данни, защото изобщо не ги оставиг да м и обяснят, по причина, че много бързах....

Иначе си права за това, че могат да издават карти на кг, дет се вика. Като например тези за театрите(поне за Пловдивския театър е така)

Не обичам да си давам данните насам-натам. Преди време някаква леля от пощата ми вика"Дайте си ЕГН-то, за да ви дам пощата" (става въпрос за служебна кореспонденция) Ми ако щете ми я давайте, бе. Аз ЕГН-то няма да си дам

Но преди година, не две бяха, попаднах в нета на цял списъх, изнесен от някакви съдилища, на хора с ЕГН-тата им и адресите им

Ей така гледах:shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Еми в 11.00.
Идваш ли?
Хора, не виждате ли, че това е канализиране на изнервено недоволство в съвсем друга посока?
Така или иначе ще има следене, не е ли по добре то да е регламентирано вместо да става на тъмно?

Мнемо, това не е протест слещу някакъв закон. Това е трупане на политически дивиденти. Защо се оставяш дате изпозлват?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Еми в 11.00.
Идваш ли?
Хора, не виждате ли, че това е канализиране на изнервено недоволство в съвсем друга посока?
Така или иначе ще има следене, не е ли по добре то да е регламентирано вместо да става на тъмно?

Мнемо, това не е протест слещу някакъв закон. Това е трупане на политически дивиденти. Защо се оставяш дате изпозлват?
БоЕВ, взимай и коктейлите тогава. :blum:

П.П. Виж сега, става дума за по-качествено регламентиране, а не за липса на регламент.
Освен това мисля, че на властта трябва човек поне да опитва да показва на властта, че започва да губи мярката. А в този момент и с тази власт - съвсем пък.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Еми в 11.00.
Идваш ли?

П.П. Виж сега, става дума за по-качествено регламентиране, а не за липса на регламент.
Освен това мисля, че на властта трябва човек поне да опитва да показва на властта, че започва да губи мярката. А в този момент и с тази власт - съвсем пък.
Разправата с коктейли не оставя никакво място за регламент. Нито за конструктивен диалог. Държава, която се решава проблемите с коктейли, върви право надолу.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:

Разправата с коктейли не оставя никакво място за регламент. Нито за конструктивен диалог. Държава, която се решава проблемите с коктейли, върви право надолу.
Ама не приемай толкова буквално всичко написано.
Аз понякога се и шегувам. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:

Ама не приемай толкова буквално всичко написано.
Аз понякога се и шегувам. :lol:
Ами ти се шегуваш, ама други не се шегуват. И доста малко им трябва, за да почнат наистина да мятат коктейли. Обикновено десетина нешегуващи се, са достатъчи да създадат проблеми на 100-200 и повече шегаджии - това практиката мисля го показа на доста от протестите през изминалите години.
Големи сме веселяци ние, голям смях ще пада.

Това долу - само информативно:
Програма Достъп до Информация
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Освен това, защо точно този момент да е подходящия? Според мен не е. Подозираме сегашната власт че е некомпетентна и че въвежда "силната ръка", но засега само подозираме. Заради подозренията си ли трябва да протестираме?

Аз лично подозирам ББ в некомпетентност.(В това подозирам и бесепарите.) не мисля, че ще тръгне да прави полицейска държава. Георги Лозанов каза че според него Първанов иска да се докопа до положение ала Путин и ала Барак Обама, той е заплаха от силна ръка. На Цветанка Ризова и падна ченето: - Ама не е ББ- вика. Ами не- вика Лозанов- ББ е медиен герой. Актьор. Нямаше да възлага отговорности и да се оправдава с министрите си ако искаше да бъде силна ръка
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Освен това, защо точно този момент да е подходящия? Според мен не е. Подозираме сегашната власт че е некомпетентна и че въвежда "силната ръка", но засега само подозираме. Заради подозренията си ли трябва да протестираме?
Да, точно защото подозираме.
Ако подозрението престане да бъде само подозрение, вече ще е късно.
Това - първо.
Второто е, че трябва да се протестира за конкретни неща и постоянно.
Истинският коректив на властта очевидно не могат да бъдат медиите, отдавна си го знаем.
Но няма как да стане чак толкова съвършено положението. :lol:

Бунтарства ми се, бе, Грийне, какво сега... :blum:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:
Освен това, защо точно този момент да е подходящия? Според мен не е. Подозираме сегашната власт че е некомпетентна и че въвежда "силната ръка", но засега само подозираме. Заради подозренията си ли трябва да протестираме?

Аз лично подозирам ББ в некомпетентност.(В това подозирам и бесепарите.) не мисля, че ще тръгне да прави полицейска държава. Георги Лозанов каза че според него Първанов иска да се докопа до положение ала Путин и ала Барак Обама, той е заплаха от силна ръка. На Цветанка Ризова и падна ченето: - Ама не е ББ- вика. Ами не- вика Лозанов- ББ е медиен герой. Актьор. Нямаше да възлага отговорности и да се оправдава с министрите си ако искаше да бъде силна ръка
Ами то всеки, докопал се до власт, гледа да си я задържи. Принципно погледнато - парламента прави законите съвместно със съответните специалисти - комисии, консултанти, специализирани НПО-та и т.н. и т.н., защото не може да се очаква, че депутатите ще са компетентни за всичко. Нали затова има две четния - да се внасят корекции.
По-големият проблем на мен ми е в чалгаризацията на цялото политическо и обществено пространство - това слага край на всякакво разумно и мислещо гражданско общество.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: Ами ти се шегуваш, ама други не се шегуват. И доста малко им трябва, за да почнат наистина да мятат коктейли. Обикновено десетина нешегуващи се, са достатъчи да създадат проблеми на 100-200 и повече шегаджии - това практиката мисля го показа на доста от протестите през изминалите години.

Ох, тук е много дълга темата и ако я започна, ще изпадна в голямо противоречие със самата себе си. Но то и светът си е шарен.
Мисълта ми е, че прекаленият вербален пуризъм понякога играе лоши шеги. Нещо като смисъла на псувните и в тази посока...
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа: Ами ти се шегуваш, ама други не се шегуват. И доста малко им трябва, за да почнат наистина да мятат коктейли. Обикновено десетина нешегуващи се, са достатъчи да създадат проблеми на 100-200 и повече шегаджии - това практиката мисля го показа на доста от протестите през изминалите години.

Ох, тук е много дълга темата и ако я започна, ще изпадна в голямо противоречие със самата себе си. Но то и светът си е шарен.
Мисълта ми е, че прекаленият вербален пуризъм понякога играе лоши шеги. Нещо като смисъла на псувните и в тази посока...
Аз да взема да направя един протест срещу псуването и плюенето на обществени места?
Или да предложа да се налагат глоби за такива изпълнения.
Все повече хора псуват и плюят (в буквалния смисъл) по улиците.
А това, като се прибави и кочината наън, започва сериозно да ме натоварва.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: ...

:grin: Така кажи, бе!

Ама сте мнозинство бунтарите. Е не в парламента и не в провинцията, но в градовете сте бошинство. Сред моите познати съм самичък, а тук в клуба сме само с Почтибезобидна.
Ми вие сте властта!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Green Light написа:
Мнемозина написа: ...

:grin: Така кажи, бе!

Ама сте мнозинство бунтарите. Е не в парламента и не в провинцията, но в градовете сте бошинство. Сред моите познати съм самичък, а тук в клуба сме само с Почтибезобидна.
Ми вие сте властта!
Аз също няма да отида на протест
С теб съм:kiss:

както (почти) винаги:winkw:

Мисля, че доста от написаното и казаното е преекспонирано, но.... всеки решава за себе си

Дано ние да не грешим
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:...
Аз да взема да направя един протест срещу псуването и плюенето на обществени места?
Бе взе да се чисти, да ти кажа. Метат. Даже машина видях с тия ролки за чистене. Все чакам някой да почне да хвали Бойко или Фандъкова, за мога да кажа, "бе я не се превземай, тия са смешници" Ама като никой зъб не обелва се принуждавам аз да кажа:
- София се чисти добре напследък.
–Бе, я не се превземай!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

frisky lioness написа: Аз също няма да отида на протест
С теб съм:kiss:

както (почти) винаги:winkw:

Мисля, че доста от написаното и казаното е преекспонирано, но.... всеки решава за себе си

Дано ние да не грешим
Гепи!
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:...
Бе взе да се чисти, да ти кажа. Метат. Даже машина видях с тия ролки за чистене. Все чакам някой да почне да хвали Бойко или Фандъкова, за мога да кажа, "бе я не се превземай, тия са смешници" Ама като никой зъб не обелва се принуждавам аз да кажа:
–Бе, я не се превземай!
Може и да се чисти, не знам.
Говоря за поведението на тия, дето ходят по улиците.
Иначе всичко е адски запуснато - разхлопани плочки, олющени фасади...
Все неща, дето с едното чистене не се оправят.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не, не е
апатия ви е обхванала
аз ще съм там
боев, донеси повече сланина, друже :grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Може и да се чисти, не знам.
Говоря за поведението на тия, дето ходят по улиците.
Иначе всичко е адски запуснато - разхлопани плочки, олющени фасади...
Все неща, дето с едното чистене не се оправят.
Ами съгласен съм, какво повече мога да кажа? Такъв протест би бил индикация за някаква обществена воля. Но не и по инерция да викаме оставка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Бе взе да се чисти, да ти кажа. Метат. Даже машина видях с тия ролки за чистене. Все чакам някой да почне да хвали Бойко или Фандъкова, за мога да кажа, "бе я не се превземай, тия са смешници" Ама като никой зъб не обелва се принуждавам аз да кажа:
–Бе, я не се превземай!
Днес. На връщане от детската градина. Настъпвам строшена бутилка за може би 5 път. На 10 метра чисти една циганка с оранжева жилетка. Казвам й бихте ли била така добра да съберете и тези стъкла, деца минават тук, някой може да се нареже. Не мога, казва, нямам право това не е мой участък. Що чупят стъкла да се нарежат децата. Да не ги чупят. Казвам ми ако ви е грижа съберете ги. Не мога друга мете тук. Това е. Помислих си дали да не питам кой й е прекия началник, какъвто съм си, но махнах с ръка и събрах с ръка каквото можах.

Това е. ББ и Фандъкова. И боклука. И снега. Примерно. Чисти се. Плащаме. Луди пари. Но всъщност е прах в очите. 80/20. Парето е гений, уви.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Добре, аз съм съгласен. С всичко, което казваш, даже без ирония или някаква задна мисъл. Предполагам и аксиомата е вярна, или ако не е то поне казвам че на мен много ми харесва. Мой тип аксиома, виждам я в практиката си, открадвам си я и ще я цитирам най- безогледно.
Издва ред на но-то. То е защо, по- скоро. Защо това а не другото. Защо техническото средство да бъде в ръцете на доставчиците, а не на полицаите. Ние с тебе предполагаме, че провайдерите са по- неподкупни по- лесно могат да се опткрият от престъпниците, по- смели и по- добре се бранят, или са ъъ по- призвани да пазят интереса на обществото.
Искам, да кажа, Гасподе, че нещото, което искаш да отпадне е без всякакво значение. Търговци или полицаи, все тая.

Съгласен съм, така да е! Нека всичката инфотрмация да бъде внимателно съхранявана от доставчиците, доставчик звучи по- добре от ченге. Сроковете са тези, които трябва да бъдат регулирани
Изместваш въпроса. Операторите имат достъп до тези данни, щото им трябват за да си предоставят услугите. Няма как да говориш по лелефончето ако то не е вързано към клетка някъде и ако оператора не знае към коя клетка е вързано и прочее. Прав си, че не знаем как са защитени и дали не ги продават насам-натам. Сигурно го правят, като знам кви списъци с пациенти на лични лекари и прочее неща се продават. Но това не може да е основание да се отвори още една дупка в оградата.
Та хич не е все тая, според мен. То на твойта логика ще е все тая и ако тоз прословут "интерфейс" го плякнат директно в мрежата. Да опишат някъде процедурата за получаване на достъп с пожеланието да се спазва и да отворят достъпа за всеки с Интернет. В крайна сметка, още една дупка в повече кво значение има?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

vyara написа: Ама пусто като недоумявам какво ще ми правят с личните данни! И не си вадя. Вие?
http://danielavelikova.blogspot.com/2009/12/2020.html
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

добре са го превели горе долу

старо е това но вървим със смели крачки натам уви

http://www.youtube.com/watch?v=-zh9fibMaEk
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:добре са го превели горе долу

Ами пичове, вие не протестирате срещу това.
Вие протестирате срещу закон, който регламентира достъпа на МВР до данни на оператора с оглед разследване на престъпления.

Доколкото съм запозната протести срещу НЕрегламентираната търговия с лични и потребитолско-поведенчески данни между маркетинговите отдели на разни фипми никой не организира.

Между другото, между Коледа и Нова Година направихме регистрация, че оперираме с лични данни (в много скромен размер, но е факт - оперираме с такива) - така че, ако решим да злоупотребяваме и някой се оплаче, вероятно може да ни се търси отговорност.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Вие протестирате срещу закон, който регламентира достъпа на МВР до данни на оператора с оглед разследване на престъпления.

Доколкото съм запозната протести срещу НЕрегламентираната търговия с лични и потребитолско-поведенчески данни между маркетинговите отдели на разни фипми никой не организира.

Между другото, между Коледа и Нова Година направихме регистрация, че оперираме с лични данни (в много скромен размер, но е факт - оперираме с такива) - така че, ако решим да злоупотребяваме и някой се оплаче, вероятно може да ни се търси отговорност.
как да не е срещу това
хайде обясни ми как така не е срещу това
моля
съвсем сериозно
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:
Remmivs написа:добре са го превели горе долу

Ами пичове, вие не протестирате срещу това.
Вие протестирате срещу закон, който регламентира достъпа на МВР до данни на оператора с оглед разследване на престъпления.

В момента протестираме срещу отварянето на дупка в защитата на определени данни. Когато има причина, ще протестираме и срещу регламентираната търговия с данни. Протести срещу НЕрегламентирано нещо не знам как може да има - това си е престъпление и би трябвало да се преследва по съответния ред.

annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: как да не е срещу това
хайде обясни ми как така не е срещу това
моля
съвсем сериозно
:twisted:
Седем страници говориш коренно различни неща.
Обиждаш ме, като се опитваш да ме пързаляш по толкова елементарен начин.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Обявявам протест!

Срещу протестиращите против протеста като такъв. :blum:

П.П. Днес отказвам да пиша сериозно. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа::twisted:
седем страници казвам само една едно и също

моята свобода, моят живот

и не те обиждам

обясни ме как безконтролния достъп до личните ми данни не ще доведе до това, което виждаш на клипа

м

пък аз ще ти обясня после как ще, че и до доста други неща

личните данни са лични данни и точка

да намерят друг начин да хващат лошите

майната им

аз съм против

и не ме интересува кой и как го организира

данък политика и обществено мнение не плащам

аз ще подкрепя протеста защото е и мой личен

като данните ми
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа:
Ами пичове, вие не протестирате срещу това..
аз го пуснах уж за разведряване на атмосферата... шегичка:winkw:
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа::twisted:
седем страници казвам само една едно и също

моята свобода, моят живот

и не те обиждам

обясни ме как безконтролния достъп до личните ми данни не ще доведе до това, което виждаш на клипа

м

пък аз ще ти обясня после как ще, че и до доста други неща
Абе да ти кажа, виждам основания в питането на г-жа Безобидна. Нещата не са очевидни. Мога да си представя сценарий, при който стъпка по стъпка, тръгвайки от тази малка промяна сега стигаме до онова от клипа. Но не е очевидно, наистина. Може би няма да навреди ако първо ти обясниш...

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:аз го пуснах уж за разведряване на атмосферата... шегичка:winkw:
обаче то е съвсем по темата, всъщност

но, да се върна някоя и друга страница назад

хубаво е това, което каза

да седнем и да пием заедно и да хапнем даже и да се пазим от инфаркти

нищожен е спора, да

наздраве!

:wine: :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Абе да ти кажа, виждам основания в питането на г-жа Безобидна. Нещата не са очевидни. Мога да си представя сценарий, при който стъпка по стъпка, тръгвайки от тази малка промяна сега стигаме до онова от клипа. Но не е очевидно, наистина. Може би няма да навреди ако първо ти обясниш...
сам го каза
стъпка по стъпка
предполагам дори можеш и да ги напишеш
първо е контрол от държавата
желанието за абсолютен контрол което се демонстрира
прах в очите е това за подобряване на работата на полицията
почти толкова колкото и войната с тероризма е война с тероризма а не оправдание за военните комплекси и печалбите им
или войната в ирак не е заради петрола, а заради иракския народ и свободата му
та, да ги пиша ли аз стъпките или ти ще ги напишеш вместо мен
да започнем с това, което сам споменава нееднократно
готови сурови данни
диамантена мина от информация
с бекъпи и прочее
и никой не знае как и къде и колко се пази
освен от ст. сержанта де
Публикувай отговор