Къф е тоя Дончев пък сега? Дип че е далече... май...latrevw написа: като дончев :)
Парите за Пайнер(продължавам от "Дреболии")
е, анелия е изключение за цвят, не е типаж, тъй че тя не се броиlatrevw написа:
хубави са като ги гледаш по клиповете, бе
виж на Грийна как му става
ако ги гледаш в реалити шоу, малко не са чак толкова. Аз съм си харесала Анелия, не знам как пее, но като я видя тази жена, много ми е красива. Искам да изглеждам като нея и да разсъждавам като дончев :)
аз пък искам да съм като, като......мен преди 20-25 години и да съм на сегашния си акъл
/не като дончев, че той много серт и взискателен/
- Green Light
То никой не ги знае как пеят. Пуска си планета HD без звук и Монрат Кабайе на вефа и тва е.latrevw написа:хубави са като ги гледаш по клиповете, беshshtt написа:шегуваш се:blink:latrevw написа:
не, бе, аз нямам нищо против. Хубави са каките, имат какво да покажат - нищо против. ....
те са страшни, не знам как въобще на някой може да му стане от тях
ако ги гледаш в реалити шоу, малко не са чак толкова. Аз съм си харесала Анелия, не знам как пее, но като я видя тази жена, много ми е красива. Искам да изглеждам като нея и да разсъждавам като дончев :)
- Green Light
Като каза "Монрат Кабайе" та се сетих...
В търсене на идеи съм.
Щерката трябва да прави петминутна сценка на тема "Любовта през погледа на Марин Големинов".
Изискванията са сценката да е нестандарна и креативна, разчупена и в същото време - образователна. Може да се ползват всякакви похвати, включително и "обади се на приятел"
Мислех си да направим нещо свързано с изневяра, ама нйъцки - Големинов си е имал една единствена любов от ученическите години, та до края. Скучен човек, ви казвам.
Та се насочихме към любовта му към България и народните обичаи, демек - "Нестинарка". И до там.
В дива паника сме как да го измислим, така че да е забавно, обучително и да задържи вниманието на публиката пубертети?
А, и крайния срок за мислене е 27-ми. Че да има време да изрепетират децата каквото ще играят.
(леле какво ми дойде до главата, лелеееее... за кво я ручАх тая математика?
)
В търсене на идеи съм.
Щерката трябва да прави петминутна сценка на тема "Любовта през погледа на Марин Големинов".
Изискванията са сценката да е нестандарна и креативна, разчупена и в същото време - образователна. Може да се ползват всякакви похвати, включително и "обади се на приятел"
Мислех си да направим нещо свързано с изневяра, ама нйъцки - Големинов си е имал една единствена любов от ученическите години, та до края. Скучен човек, ви казвам.
Та се насочихме към любовта му към България и народните обичаи, демек - "Нестинарка". И до там.
В дива паника сме как да го измислим, така че да е забавно, обучително и да задържи вниманието на публиката пубертети?
А, и крайния срок за мислене е 27-ми. Че да има време да изрепетират децата каквото ще играят.
(леле какво ми дойде до главата, лелеееее... за кво я ручАх тая математика?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Глас в пустиня
Хм.. Тва е идея. Ама не в началото, а в края.глас в пустиня написа:Можете да започнете със застраховка "Пожар", примерно.maggot написа:...
Та се насочихме към любовта му към България и народните обичаи, демек - "Нестинарка"...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
брей, много трудно домашно...maggot написа:Като каза "Монрат Кабайе" та се сетих...
В търсене на идеи съм.
Щерката трябва да прави петминутна сценка на тема "Любовта през погледа на Марин Големинов".![]()
някога някъде бях чела нещо като легенда ли или де да знам какво, но убий ме ако се сещам къде и в какъв контекст
може мнемо да се сети и да каже
беше за любов мужду момък и девойка
обаче девойката нефелна и родителите , а и цялото село против
на пролет нещо я прихващало, не била на себе си, все към огъня я теглело и място не си намирала
как ще го докараш това в къщата си, че да я върти и децата да ти гледа
обаче не та не - любов, взели се
обещало момичето че няма да играе и заживяли
обаче като задумкал тъпана и писнала гайдата и тя не издържала и отишла
играла, играла, играла и накрая паднала отмаляла в жаравата и умряла
то и нямало друг начин освен да ес убие, защото вкъщи няма как да се прибере, като си е пристъпила думата и предала любовта
нестинарките доколкото знам не били омъжени
едно че никой не щял да ги вземе, и друго, че мъж с огън е трудно да се мери
www.dnevnik.bg/intervju/2013/01/18/1984084_krasen_stanchev_probutvaneto_na_novi_moshtnosti_v/latrevw написа: Аз искам някой да ми разясни за референдума.
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
http://www.balkani.eu/bg/issue/24062012 ... 141915.pdfshshtt написа:брей, много трудно домашно...maggot написа:Като каза "Монрат Кабайе" та се сетих...
В търсене на идеи съм.
Щерката трябва да прави петминутна сценка на тема "Любовта през погледа на Марин Големинов".![]()
някога някъде бях чела нещо като легенда ли или де да знам какво, но убий ме ако се сещам къде и в какъв контекст
може мнемо да се сети и да каже
беше за любов мужду момък и девойка
обаче девойката нефелна и родителите , а и цялото село против
на пролет нещо я прихващало, не била на себе си, все към огъня я теглело и място не си намирала
как ще го докараш това в къщата си, че да я върти и децата да ти гледа
обаче не та не - любов, взели се
обещало момичето че няма да играе и заживяли
обаче като задумкал тъпана и писнала гайдата и тя не издържала и отишла
играла, играла, играла и накрая паднала отмаляла в жаравата и умряла
то и нямало друг начин освен да ес убие, защото вкъщи няма как да се прибере, като си е пристъпила думата и предала любовта
нестинарките доколкото знам не били омъжени
едно че никой не щял да ги вземе, и друго, че мъж с огън е трудно да се мери
Константин Петканов, по този разказ е и "Нестинарка"-та на Големинов.
Не е вярно това за неженените нестинарки.
Panta rhei...
Ми... не е лесно, защото по "Нестинарка" няма как да стане веселичко. И това по кой предмет е?maggot написа:Като каза "Монрат Кабайе" та се сетих...
В търсене на идеи съм.
(леле какво ми дойде до главата, лелеееее... за кво я ручАх тая математика?)
Panta rhei...
- Green Light
Може да го чакат. Тва ми идва наум. Има среща Марин Големинов и го чакат двама отначало. Гледат се такива, разминават се. Вие кого чакате, уважаеми. Еми мосю примерно Големинов, понеже тоя ще е французин. При него Големинов ще е учил или писал нещо докато е бил във Франция. И ще говори с фрррренски акцент. Втория ще е германец - той ще е от времето прекарано в Германия.maggot написа:Като каза "Монрат Кабайе" та се сетих...
В търсене на идеи съм.
(леле какво ми дойде до главата, лелеееее... за кво я ручАх тая математика?)
Ще се поскарат, защото всеки ще обвинява другия, че си присвоява големиновото приятелство. На какво можете вие фрнциите, да научите такъв талант, пък при нас, ПРИ НААС той наистина се разви и т.н. Може да стане смешно и да се разкажат подробности по това при кого и какво е учил или творил.
После ще се пръснединят нестинари, селяни и разрошени диригенти, всеки от които е или музикант или пък герой на произведение. Ивайло, прабългари разни, всеки вика че другите не струват. Че той е любимия приятел. Итн
Тва ми идва.
В очакване на Годо - в очакване на МаестрО
П.п. Накрая недоразбрал пожарникар или застраховател ще иска нещо от тях заради пожарната опасност. Сега прочетох за застраховката
Ми не е предмет. Състезание е някакво, училищно. Дето се награждава креативността - разбирай добрите идеи.Мнемозина написа:
Ми... не е лесно, защото по "Нестинарка" няма как да стане веселичко. И това по кой предмет е?
Мислех аз за нестинарката, следното: г-на Големинова (класния р-л в случая), понеже много е обичал да се разхожда из горите български, се мотка бавно, бавно с бастунчето из сцената. На заден план, две-три съученичета носят нарисуван картон, на него планина, а трето съучениче носи надпис със стрелка "Странджа". Господина Големинова продължава из планината и доближава да купчина селяни (съученици в носии) събрани като за хоро. На заден план едно съучениче носи надпис "с. Българи" /Там Големинов се е влюбил в нестинарството/.
Селяните почват да танцуват, хорото превключва на "Нестинарка" и щерката (щото трябва да е главната героиня - също е изискване) почва да се друска с икона в ръцете. Съучениче минава покрай нея, държейки стрелка сочеща надолу и надпис "жар".
Големинов гледа и не може да свали очи от танца.
Щерката се друска, друска, най-накрая пада на земята (изгоряла в танца). И тук идва предложението на БоЕВ - г-н Големинов стреснато се оглежда и излиза от сцената мърморейки "Ей, забравих да направя застраховката за пожар, ей!"
Но. Моята пиклотина не хареса сценарияяяяя... Та сега и аз изтъпях и търся още идеи
Тва на Грийна с карамбола между героите на Големинов също е добро, ще го огледам и него.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Хехitcome написа:Мисля, че любовтта му е към музиката...maggot написа:...Та се насочихме към любовта му към България и народните обичаи, демек - "Нестинарка". И до там.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
maggot написа:
Но. Моята пиклотина не хареса сценарияяяяя... Та сега и аз изтъпях и търся още идеи
Тва на Грийна с карамбола между героите на Големинов също е добро, ще го огледам и него.
без думи ли трябва да е сценката или така за по-лесно и колко са големи децата?
състезание по креативност........божкееей
Децата са на по 12 години. И не, не е нужно да е без думи. Просто така ми хрумна.shshtt написа:
състезание по креативност
Това им е ежегодно състезание в училището. Откак е влязла там, от първи клас, всяка година ходим и се забавляваме страхотно, защото децата наистина се опитват да покажат най-доброто от себе си и успяват.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
споко бе! ако друго не ти хрумне и това което сега сте измислили си е готино!maggot написа:Децата са на по 12 години. И не, не е нужно да е без думи. Просто така ми хрумна.shshtt написа:
състезание по креативност
Това им е ежегодно състезание в училището. Откак е влязла там, от първи клас, всяка година ходим и се забавляваме страхотно, защото децата наистина се опитват да покажат най-доброто от себе си и успяват.Сега за първа година и тя се престарши да отиде и ей, че късмет, б@си темата й се падна!
ще си мисля довечера и аз като си легна и а дано ми хрумне нещо по темата
shshtt написа: споко бе! ако друго не ти хрумне и това което сега сте измислили си е готино!
ще си мисля довечера и аз като си легна и а дано ми хрумне нещо по темата
То убаво, ама щерката не го харесва това. Искала да е по-разчупено. Ако можело и дъб-степ да вкарали
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Това е хитро, обаче аз съм толкова повредена по темата, че от идеята едно нестинарско хоро да завърши с мисъл за застраховка направо ме заболява. То е толкова мощно, първично, сериозно, съдбовно, екстатично - изобщо не мога да си го представя в смешка, профанирано.maggot написа:
Ми не е предмет. Състезание е някакво, училищно. Дето се награждава креативността - разбирай добрите идеи.
Мислех аз за нестинарката, следното: г-на Големинова (класния р-л в случая), понеже много е обичал да се разхожда из горите български, се мотка бавно, бавно с бастунчето из сцената. На заден план, две-три съученичета носят нарисуван картон, на него планина, а трето съучениче носи надпис със стрелка "Странджа". Господина Големинова продължава из планината и доближава да купчина селяни (съученици в носии) събрани като за хоро. На заден план едно съучениче носи надпис "с. Българи" /Там Големинов се е влюбил в нестинарството/.
Селяните почват да танцуват, хорото превключва на "Нестинарка" и щерката (щото трябва да е главната героиня - също е изискване) почва да се друска с икона в ръцете. Съучениче минава покрай нея, държейки стрелка сочеща надолу и надпис "жар".
Големинов гледа и не може да свали очи от танца.
Щерката се друска, друска, най-накрая пада на земята (изгоряла в танца). И тук идва предложението на БоЕВ - г-н Големинов стреснато се оглежда и излиза от сцената мърморейки "Ей, забравих да направя застраховката за пожар, ей!"
Та - не ме слушайте мен, изобщо.
Panta rhei...
Хахах, бил съм бил взискателен. Е па ти кво искаш да се лигавя като теб.shshtt написа:е, анелия е изключение за цвят, не е типаж, тъй че тя не се броиlatrevw написа:
аз пък искам да съм като, като......мен преди 20-25 години и да съм на сегашния си акъл
Един приятел не е да пие ракия с теб, а да ти помага да се развиваш. За какво са ти приятели които само ще те лъскаят? С мен поне знаеш, че няма мърдане. Или влизаш в правия път или си мечтаеш да си си ти преди 20 години със сегашния си акъл. Твоя акъл е проблема и ако не се дърпаш много, може да постигнем напредък.
абе ей, аз съм ти какаdonchev_a написа:
Хахах, бил съм бил взискателен. Е па ти кво искаш да се лигавя като теб.
Един приятел не е да пие ракия с теб, а да ти помага да се развиваш. За какво са ти приятели които само ще те лъскаят? С мен поне знаеш, че няма мърдане. Или влизаш в правия път или си мечтаеш да си си ти преди 20 години със сегашния си акъл. Твоя акъл е проблема и ако не се дърпаш много, може да постигнем напредък.
сега ше кажеш ама не на акъл хахаха
а аз на тебе - че не се знае
ето ти музичка
слънце си ми ти
- Green Light
donchev_a написа:Хахах, бил съм бил взискателен. Е па ти кво искаш да се лигавя като теб.shshtt написа:е, анелия е изключение за цвят, не е типаж, тъй че тя не се броиlatrevw написа:
И кво му харесвате изобщо не мога да разбера на Дончев...
Не бил да пое ракия.
Пфу
Няма начин проект, културен, на български театър, кино, опера или нещо подобно да участва в тези програми. Поради една много простичка причина - немалък процент от средствата за целия проект трябва да бъдат осигурени от подаващия проекта.latrevw написа:уф, сложно е...
хубаво е писал Иво Инджев, хареса ми. или поне явно и аз съм близко до неговото мнение
иска ми се да попитам обаче, има ли проект, културен, театър или кино, или опера, или нещо подобно, който също да е участвал по тази програма и да е бил отхвърлен?
предполагам, че има значение, че този Митко е член на Герб, но пък и ми е малко странна цялата врява. Какви са критериите за оценка на проектите? 100% ги покрива. Не е виновна ни Европа, ни България.
Чалгата я има навсякъде. Под една или друга форма. И голяма част от населението я ползва, във всяка страна, това е истината.
...
Освен това няма начин проект на такава институция да бъде пуснат през министерство на икономиката, както този.
Приоритетите на европейските програми за култура от 2007 г. насам изобщо не са свързани с неща, които да се правят в България. Или, иначе казано - те подпомагат движението на вече готови, да го кажем, културни продукти. Оттук навън или отвън насам. Което изобщо не подпомага правенето на нещо от тук за тук.
http://mc.government.bg/page.php?p=46&s ... 49&t=0&z=0
Panta rhei...
Гриин, и ракия пия.Green Light написа:donchev_a написа:Хахах, бил съм бил взискателен. Е па ти кво искаш да се лигавя като теб.shshtt написа: е, анелия е изключение за цвят, не е типаж, тъй че тя не се брои
Не бил да пое ракия.
Пфу
Плюс това искам да пия една с теб. Обичам кисели краставички с ракията или шопска салата.
Ракията по възможност домашна!
Да, не се бях замисляла за собственото финансиране. Но пък това, което казваш, потвърждава мнението ми, че не ни е виновен Митко Пайнера. И онези от Европа да не ми се правят на нищо незнаещи и искащи обяснения. Те са абсолютно наясно.Мнемозина написа:
Няма начин проект, културен, на български театър, кино, опера или нещо подобно да участва в тези програми. Поради една много простичка причина - немалък процент от средствата за целия проект трябва да бъдат осигурени от подаващия проекта.
Освен това няма начин проект на такава институция да бъде пуснат през министерство на икономиката, както този.
Приоритетите на европейските програми за култура от 2007 г. насам изобщо не са свързани с неща, които да се правят в България. Или, иначе казано - те подпомагат движението на вече готови, да го кажем, културни продукти. Оттук навън или отвън насам. Което изобщо не подпомага правенето на нещо от тук за тук.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Да, така е. Във всяко друго отношение ни вкарват в пътя постоянно като Дончев Шшшт направоlatrevw написа:Да, не се бях замисляла за собственото финансиране. Но пък това, което казваш, потвърждава мнението ми, че не ни е виновен Митко Пайнера. И онези от Европа да не ми се правят на нищо незнаещи и искащи обяснения. Те са абсолютно наясно.Мнемозина написа:
Няма начин проект, културен, на български театър, кино, опера или нещо подобно да участва в тези програми. Поради една много простичка причина - немалък процент от средствата за целия проект трябва да бъдат осигурени от подаващия проекта.
В случая с проекта на Пайнера освен собственото финансиране се поема ангажимент и от държавата за процент от финансирането, а тези проекти са одобрени тук от нашите, преди да тръгнат към Европа.
Свинщината е тук, изцяло. От там само ни гледат сеира.
Panta rhei...
Да, съгласна съм на 100%. Такова чудо е във всяка сфера, не само културата, за съжаление.Мнемозина написа: Да, така е. Във всяко друго отношение ни вкарват в пътя постоянно като Дончев Шшшт направо, обаче по отношение на културата и науката сме оставени да правим каквото си знаем. И ние правим това, което правим. И предишните правителства не бяха много цвят, но - имам наблюдения отвътре - такова чудо не е било.
В случая с проекта на Пайнера освен собственото финансиране се поема ангажимент и от държавата за процент от финансирането, а тези проекти са одобрени тук от нашите, преди да тръгнат към Европа.
Свинщината е тук, изцяло. От там само ни гледат сеира.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Хайде да ме вземете и мене на морето... ммм?donchev_a написа:Гриин, и ракия пия.Green Light написа:donchev_a написа: Хахах, бил съм бил взискателен. Е па ти кво искаш да се лигавя като теб.
Не бил да пое ракия.
Пфу
Плюс това искам да пия една с теб. Обичам кисели краставички с ракията или шопска салата.
Ракията по възможност домашна!
Кърти, чисти, извозва...
Иткоме, къде без теб. Ти и дончев си приличате много по начина, по който обичате жените си. Разкошно е!
И сте моето безспорно доказателство пред сноу, че това, което тя нарича розово, всъщност е истинско и съвсем реално случващо се между хората.
И теб много те харесвам, въобще тоя клуб е пълен с интересни мъже.
И сте моето безспорно доказателство пред сноу, че това, което тя нарича розово, всъщност е истинско и съвсем реално случващо се между хората.
И теб много те харесвам, въобще тоя клуб е пълен с интересни мъже.
Как мисли или поне какво казва (в случая няма голяма разлика) Човекът от върха на сладоледа. 
http://tv7.bg/nasreshta-lyuba-kulezich/ ... id=9613422
Добре е да се знае.
Ясно ми е, че е пиарска акция и че е провокативно, но все пак...
http://tv7.bg/nasreshta-lyuba-kulezich/ ... id=9613422
Добре е да се знае.
Ясно ми е, че е пиарска акция и че е провокативно, но все пак...
Panta rhei...