Junior

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Те да си кажат :lol:[/quote]

Всеки камък на мястото си да тежи...как ли пък не..... да раждаме, не бих искал да присъствам на заплождането тогава. Жените си имат права и отговорности, мъжете също си имат права и отговорности...ако се намеша всичко, става алхимия:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Бе пак ще стигнем

Мнение от Remmivs »

до "Добре охранявани мъже". Помни ми думата. :grin:
Аватар
4avdar4e

Re: Елби май не говори

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:за нашата възможност да раждаме, което технически сигурно също няма да е невъзможно в недалечно бъдеще, а по-скоро за вашата възможност да не раждате. С други думи за маточните репликатори от света на Майлс Воркосиган. Когато функцията и двамата ще бъде да предоставят по една полова клетка (пълно равенство, а не като сега 200-400 млн. къмту 1 :P ) и толкоз. Това е пък възможно в съвсем обозримо бъдеще според мен. Може би дори още в докато ние сме между живите.
Даааа, и ще можем да си избираме с какъв набор гени да са децата, кви да са им очите, в коя област да са силни....
Аре, нема нужда, мерси на такава опция викам аз :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Даааа, и ще можем да си избираме с какъв набор гени да са децата, кви да са им очите, в коя област да са силни....
Гатака, а? И на мен не ми харесва такава перспектива. Но това е естествено продължение на класическия капитализъм. :grin:

PS
Обаче при Майлс нещата са други - чисто технически. Той самият е доказателство за това. :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Бе лично аз с удоволствие бих отстъпила раждането на мъжО си...
Нямам практически опит, ама знаете ли какво наблюдавам - "сладка болка, забравена болка" и т.н., ама като попиташ нещо конкретно, сите дами изведнъж почват да заобикалят темата и да говорят с недомлъвки... Как се викаше - евфемизми. Нищо случайно на тоя свят няма, да...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Кент написа: Жените си имат права и отговорности, мъжете също си имат права и отговорности...ако се намеша всичко, става алхимия:cool:
Точно! Световният ред се крепи върху крехкия баланс на противоположностите, всяка противоположност си има функция и когато тая функция бъде иззета от друга настава хаос, последван от катаклизъм.

пп "Сладка болка", грижи, внимание,...тинтири-минтири, к`во ми беше на мене когато в края на Декимври, жената в осми месец, каза - яде ми се диня! :shocked:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

4avdar4e написа:
Remmivs написа:за нашата възможност да раждаме, което технически сигурно също няма да е невъзможно в недалечно бъдеще, а по-скоро за вашата възможност да не раждате. С други думи за маточните репликатори от света на Майлс Воркосиган. Когато функцията и двамата ще бъде да предоставят по една полова клетка (пълно равенство, а не като сега 200-400 млн. къмту 1 :P ) и толкоз. Това е пък възможно в съвсем обозримо бъдеще според мен. Може би дори още в докато ние сме между живите.
Даааа, и ще можем да си избираме с какъв набор гени да са децата, кви да са им очите, в коя област да са силни....
Веднъж присъствах на подобна дискусия по биоетика между един европейски и един японски професор. Японската мумия твърдеше, че иска да си проектира децата си и според него това желание си беше съвсем в реда на нещата, но европеецът (както и аз), се ужасяваше от подобна перспектива.

За съжаление в бъдеше науката наистина ще бъде в състояние да предостави тази възможност.

Бих писала още, но трябва да излизам!
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Re: Junior

Мнение от Пенчо Заека »

сър Айвънхоу написа:Интересно, как ще реагират жените, ако мъжете започнат да раждат.
За сега само ни карат да се чувстваме, едва ли не като недъгави дървеняци, които не знаят какво е болка и т.н. (абе знаете...).
Ама, какво ли ще стане, ако мъжете започнат да раждат? Сигурно женорята ще се разпищят, че им отнемаме единственото им "право" или незнам какво си.
А може пък да са доволни, че и това ще стоварят на "крехките" мъжки рамене... :harhar:

П.С. За да избегна недоразумения, искам да добавя, че заглавието е взето от едноименния филм а "татко Арни"...
то пък е....ти тъпия филм. Няма да почнете да раждате друго, освен идеи, не се притеснявай.:grin:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:
Stranniche написа:В тоя филм докато пътуваха в колата да крият Арни гинекологът (Дани ДеВито) казваше: "Колко пъти съм чувал бременни жени да казват: да можеше един мъж да мине през всичко това! И накрая го правиш и какво получаваш - обвинения и оплаквания." :blum:

Понякога ми се иска и мъжете да имаха тази опция - без значение дали ще се възползват от нея или не, но да я имаха. Може би тогава щяха да проявават повече разбиране...
Да ти призная - не малко от мъжете искаме тази опция! Иначе ... това с разбирането се съмнявам - по природа сме в някои неща различни и може да се доближим до разбиране на другия пол, но ... като гледам еманципацията (т.е. жените почнаха да вършат много от т.нар. мъжка работа, а и мъжете почнаха да правят толкова много от типичните през столетията 'женски неща') не е подобрила кой знае колко "проявата на разбиране".
Тази опция не ви трябва. По природа сме различни именно поради нея.
А разбирането и различността не се изключват взаимно, нали?
Глей сега... човечеството (поради голямото си различие от животинския свят - с мисленето, или организацията/мутацията на мозъка/божествеността си - както искаш го наречи) променя доста неща в "даденото по природа". Да не говорим, че в животинския свят има животни, където мъжките износват бебето/яйцето, та ... те всъщност раждат.

За второто изречение - напълно съгласен :cool: Но идеята бе, че когато Х почне да прави дейност на У, ще има по-голямо разбиране, а дадох пример, че това не се потвърждава кой знае колко "силно" от практиката (макар и да считам, че в днешни дни мъжете се разбират с жените повече от колкото това се е случвало преди 20-ти век).

:cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мнемозина написа: Тази опция не ви трябва. По природа сме различни именно поради нея.
ELBI написа:Глей сега... човечеството (поради голямото си различие от животинския свят - с мисленето, или организацията/мутацията на мозъка/божествеността си - както искаш го наречи) променя доста неща в "даденото по природа". Да не говорим, че в животинския свят има животни, където мъжките износват бебето/яйцето, та ... те всъщност раждат.

За второто изречение - напълно съгласен :cool: Но идеята бе, че когато Х почне да прави дейност на У, ще има по-голямо разбиране, а дадох пример, че това не се потвърждава кой знае колко "силно" от практиката (макар и да считам, че в днешни дни мъжете се разбират с жените повече от колкото това се е случвало преди 20-ти век).

Да, човечеството се е променило. Но не можем да бъдем сигурни, че всичките промени са за добро.
В животинския свят всеки вид е за себе си и особеностите на на някои видове не се пренасят автоматично върху останалите видове. (Да не ти напомням тук за богомолките. :blum:)
Разбирането е резултат единствено на собствено усилие в тази посока. Възможно е цял живот да правиш едно и също с друг човек и никога да не можеш да го разбереш. Огледай колегите си например... :lol: Всичките ли те разбират?
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
Мнемозина написа: Тази опция не ви трябва. По природа сме различни именно поради нея.
ELBI написа:Глей сега... човечеството (поради голямото си различие от животинския свят - с мисленето, или организацията/мутацията на мозъка/божествеността си - както искаш го наречи) променя доста неща в "даденото по природа". Да не говорим, че в животинския свят има животни, където мъжките износват бебето/яйцето, та ... те всъщност раждат.

Да, човечеството се е променило. Но не можем да бъдем сигурни, че всичките промени са за добро.
В животинския свят всеки вид е за себе си и особеностите на на някои видове не се пренасят автоматично върху останалите видове. (Да не ти напомням тук за богомолките. :blum:)
Разбирането е резултат единствено на собствено усилие в тази посока. Възможно е цял живот да правиш едно и също с друг човек и никога да не можеш да го разбереш. Огледай колегите си например... :lol: Всичките ли те разбират?
О, минаваме на съвсем други теми. По почти всичко съм напълно съгласен с теб, освен по това, че "...е резултат единствено на собствено усилие в тази посока" - резултатът е освен на собственото усилие и на умствените възможности, общественото положение и историческия етап на развитие (в случай, че има голяма разлика между последните)

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
О, минаваме на съвсем други теми. По почти всичко съм напълно съгласен с теб, освен по това, че "...е резултат единствено на собствено усилие в тази посока" - резултатът е освен на собственото усилие и на умствените възможности, общественото положение и историческия етап на развитие (в случай, че има голяма разлика между последните)

Да, така е. Особено от гледна точка на човечеството.
Аз изхождах от това, че един човек разполага с едни умствени възможности, рядко сменя общественото си положение и се разполага в конкретен исторически етап на развитие.
С друга дума, говорех за конкретна човекоединица. :grin:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

сър Айвънхоу написа:Интересно, как ще реагират жените, ако мъжете започнат да раждат.
За сега само ни карат да се чувстваме, едва ли не като недъгави дървеняци, които не знаят какво е болка и т.н. (абе знаете...).
Ама, какво ли ще стане, ако мъжете започнат да раждат? Сигурно женорята ще се разпищят, че им отнемаме единственото им "право" или незнам какво си.
А може пък да са доволни, че и това ще стоварят на "крехките" мъжки рамене... :harhar:

П.С. За да избегна недоразумения, искам да добавя, че заглавието е взето от едноименния филм а "татко Арни"...
не само, че нямам нищо против мъжете да започнат да раждат, ще съм доволна и ако поне насън го изживеят, може да започнат да ни разбират повече
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

snowprincess написа: не само, че нямам нищо против мъжете да започнат да раждат, ще съм доволна и ако поне насън го изживеят, може да започнат да ни разбират повече
Ама хайде стига с това - разбиране, та разбиране - какво ще стане тогава с войната между половете,м?:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mila написа:
snowprincess написа: не само, че нямам нищо против мъжете да започнат да раждат, ще съм доволна и ако поне насън го изживеят, може да започнат да ни разбират повече
Ама хайде стига с това - разбиране, та разбиране - какво ще стане тогава с войната между половете,м?:blum:
Ще я печелим, нали за това е борбата да ни разбират! :-)
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Няма да има полове. Върховната победа на еманципацията. Всички ще сме еднакви. Хип-хип!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
Mila написа:
Ще я печелим, нали за това е борбата да ни разбират! :-)
Е да де, ама като спечелим, нали ще почнат да мрънкат ние да ги разбираме и къде ще му излезе края?:winkw::grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mila написа:
Е да де, ама като спечелим, нали ще почнат да мрънкат ние да ги разбираме и къде ще му излезе края?:winkw::grin:
Люлеенето на махалото е опасно нещо и доста сме го засилили вече в едната посока. :dunno:

Аз затова не искам мъжете да раждат. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Remmivs написа:Няма да има полове. Върховната победа на еманципацията. Всички ще сме еднакви. Хип-хип!
Ааа, не! Да ги нямаме такива. Еманципацията е просто етап по пътя към равноправието - когато комунизмът победи окончателно, и започне да има за всеки според потребностите, тогава вече и жените ще имат достатъчно време за духовно извисяване и козметични процедури (красотата, преди всичко!:winkw:):blum:.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Mila написа:
Люлеенето на махалото е опасно нещо и доста сме го засилили вече в едната посока. :dunno:

Нищо не сме засилили. Искаш ли дъщеря ти да не се учи да чете, да няма право да гласува, да няма право да работи каквото иска, да ходи зачохлена и мъжа й да има право да я претрепе с камъни, ако погледне някого. Искаш ли? Жената си е върнала някои полагащи й се по начало позиции (като казвам поначало имам предвид, че нали всички сме равни пред бога, с равни права и т.н.).
Не те разбирам понякога, Мнемо. Повече от мъжката гледна точка гледаш. Гледай по равно и от двете.
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
Mila написа:

А как ще спреш нАуката?

Аз пък съм абсолютен демократ - първо - не мисля че е в компетентността ми да казвам накъде да се развиват нещата, и второ - няма значение кой какъв пол иска да бъде- важното е хората да се обичат, да се ценят един друг и да бъдат щастливи.:-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:
Remmivs написа:Няма да има полове. Върховната победа на еманципацията. Всички ще сме еднакви. Хип-хип!
Ааа, не! Да ги нямаме такива. Еманципацията е просто етап по пътя към равноправието - когато комунизмът победи окончателно, и започне да има за всеки според потребностите, тогава вече и жените ще имат достатъчно време за духовно извисяване и козметични процедури (красотата, преди всичко!:winkw:):blum:.
Красотата и любовта ще спасят света. Може би и хората ще са още в него (света).

Равноправие - да, еманципация - не. Това е моето лично мнение. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Mila написа:

Нищо не сме засилили. Искаш ли дъщеря ти да не се учи да чете, да няма право да гласува, да няма право да работи каквото иска, да ходи зачохлена и мъжа й да има право да я претрепе с камъни, ако погледне някого. Искаш ли? Жената си е върнала някои полагащи й се по начало позиции (като казвам поначало имам предвид, че нали всички сме равни пред бога, с равни права и т.н.).
Не те разбирам понякога, Мнемо. Повече от мъжката гледна точка гледаш. Гледай по равно и от двете.
Излиза обаче, че според тебе това, което описваш, е било равновесната точка на махалото.
А ако равновесната точка е друга? Ние всичките тези права си ги имаме в момента. Но напъните оттук нататък вече са излишни.
Задълженията са ни в повече, мене ако питаш.

Ако винаги ме разбираш, няма да е интересно - какво ще си пишем тогава, а?
Не знам дали ми е мъжка гледната точка, наистина. Не, не мисля така. Това си е моята гледна точка и толкоз.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mila написа:
Мнемозина написа:
Mila написа:

А как ще спреш нАуката?

Аз пък съм абсолютен демократ - първо - не мисля че е в компетентността ми да казвам накъде да се развиват нещата, и второ - няма значение кой какъв пол иска да бъде- важното е хората да се обичат, да се ценят един друг и да бъдат щастливи.:-)
Ами нАуката да си се оправя сама с развитието си и последиците от него.
И аз не казвам на кого какво да прави, просто казах какво искам (по-точно какво не искам). То е различно.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Мнемозина написа:
Mila написа:

Излиза обаче, че според тебе това, което описваш, е било равновесната точка на махалото.
А ако равновесната точка е друга? Ние всичките тези права си ги имаме в момента. Но напъните оттук нататък вече са излишни.
Задълженията са ни в повече, мене ако питаш.

Ако винаги ме разбираш, няма да е интересно - какво ще си пишем тогава, а?
Не знам дали ми е мъжка гледната точка, наистина. Не, не мисля така. Това си е моята гледна точка и толкоз.
Не знам коя е равновесната точка, но на мен ми е добре в момента.
И аз като Рем си мисля за равноправие, не знам какво точно разбирате под еманципация. Може и да смесваме двете понятия.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Не знам коя е равновесната точка, но на мен ми е добре в момента.
И аз като Рем си мисля за равноправие, не знам какво точно разбирате под еманципация. Може и да смесваме двете понятия.
Всъщност еманципацията е довела до равноправието, т.е. свършила си е работата.
Въпросът е оттук нататък какви ще ги вършим - да се обтяга ли още ластикът или не.
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

vyara написа: Не знам коя е равновесната точка, но на мен ми е добре в момента.
Ква еманципация бе, няма такова нещо :blum:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: И аз като Рем си мисля за равноправие, не знам какво точно разбирате под еманципация. Може и да смесваме двете понятия.
Аз мисля, че Рем мисли за феминизъм, а не за еманципация :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
vyara написа: И аз като Рем си мисля за равноправие, не знам какво точно разбирате под еманципация. Може и да смесваме двете понятия.
Да, и аз така си мислех, ама таз мръсна дума не ми се споменаваше. :grin:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:
4avdar4e написа:
Да, и аз така си мислех, ама таз мръсна дума не ми се споменаваше. :grin:
От много мислене да не стане накрая като с патката :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
От много мислене да не стане накрая като с патката :rotfl24:
О, винаги така става - и с мислене, и без. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

4avdar4e написа:
Синоними са, синоними :grin:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:
Аре ве, лингвисте, какво значи еманципация, м? :blum: Кога е било това време?
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:
4avdar4e написа:
Аре ве, лингвисте, какво значи еманципация, м? :blum: Кога е било това време?
Според речника на философските понятия:
еманципация - от лат. “освобождаване от власт”:
Освобождаване от състояние на зависимост, от предразсъдъци и ограничения. С други думи: равни социални, политически и икономически права.

Докато феминизмът (особено крайният такъв) иска пълно равноправие на половете. Демек и мъжете да почнат да раждат, а жените да оправят бушоните:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Докато феминизмът (особено крайният такъв) иска пълно равноправие на половете. Демек и мъжете да почнат да раждат, а жените да оправят бушоните:blum:
Крайният феминизъм иска мъжете да раждат без жените да оправят бушоните. :blum:

Предполагам де... :grin:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Според речника на философските понятия:
еманципация - от лат. “освобождаване от власт”:
Освобождаване от състояние на зависимост, от предразсъдъци и ограничения. С други думи: равни социални, политически и икономически права.

Освобождаване от робство е първото значение. От латинското emancipatus, минало причастие (май) на emancipare, от e- + mancipare прехвърляне на собственост, от mancip-, manceps собственик/предприемач, от manus ръка + capere вземам.

Отхвърляне на ярема. Ми ярем няма. Аз това твърдя.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Mila написа:
Право думаш! То ако стане тъй, аз за кво ше мърморя, бре? :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Water написа:

Аз как ще реагирам? /щото другите не мога да ги мисля :lol:/- аз лично нормално
ОК е за мен.
Няма значение кой ще го ражда, важното е после.

събирателното "женоря" - как да кажа, да беше на близо щях да те прасна с някоя папка :lol:

Не понасям жени които с наслада разказват за родилни мъки/болки и т.н преживявания - аре нема нужда. Болката и без това се забравя

Еманципация? Дълга тема :lol:
Имаш едно хлопване по кратуната ми! Запазвам го! :harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:

Хехе... наистина е забавно. Може пък след време и да раждат мъжете - кой знае :blum:

Иначе ... ще видиш, че коментари ще има от всякакво естество - ти май и това си целял :cool:
Направо ме четеш като отворена книга...:rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Завиждам им за това

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Water написа:
vyara написа:
Баба Дарки... :blum:

:kiss:
:lol:мъж ми се ядосва като заговоря за внуци, деца и т.н.

вчера приказвахме, че трябва големия редовно трябва да бъде инструктиран как да пази девойките - особено като отиват на Зелено училище. Щото може по грешка да се наложи да отглеждам рано рано внуче/внучка

един от учителите им казал че е добре да се върнат толкова колкото са отишли, а не да има изненади след 9 месеца :lol:

много се надавям да имаме много внуци и внучки :-)

това е една от основните причини да искам да си построя къща с голяма градина :-)

а мъж ми откача като ме чуе да говоря за баби :lol:
Ауууу, мечтата ми - къща с голяма градина и пълна с деца...........
Bella Ciao
Публикувай отговор