Личното пространство и довода "нямам нищо за

Все същите
Аватар
Quid

Re: Доста неща пише в статията

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
latrevw написа:бях сигурна, че ти ще се обадиш

в случая с теб, мисля, че просто ще извъртим понятието свобода, или пък просто го разбираме различно

я, кажи в какво точно си свободен - според мен свободният ни избор е малко ограничен, подчиняваме се на правила, които не ни харесват винаги, ние налагаме правила, които на другите не им харесват; и цялото това нехаресване в крайна сметка ни допада.
Обществото, или по-добре да кажа здравословното общество, се крепи на колкото и да е странно деликатния баланс на личната свобода и щастие и на обществените такива. Не можем, бидейки социални, но и индивидуални същества да бъдем напълно щастливи ако имаме неограничена свобода (това неминуемо ще накърни свободата на другите) нито пък ако сме напълно заковани (това пък ще ни обезличи и превърне в пионки).

Свободата да мислиш и говориш различно, свободата да не си съгласен с мнението на другите, пък било то и преобладаващо. Свободата да твориш, да откриваш, да търсиш нови хоризонти, да си любопитен и достатъчно смел да експериментираш и опитваш неща извън каноните на обществото. И свободата на честта и достойнството. Какви измерения имат те?
съжалявам че ти опонирам но
не трябва да се правят според мен заключения и да се мери със собствения аршин
пример ще ти дам
въпрос?
има ли хора готови да продадат свободата си?
да или не?
естествено че има
:lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Re: Личното пространство и довода "нямам нищо за

Мнение от Remmivs »

caliostro написа:четох един репортаж преди време за юса
влизаш в библиотека
и пускаш питане по ключови думи - тва онова :lol:
и още търсачката на библиотеката търси и вече мъже в черно те чакат на вратата :rotfl24:
И аз съм чел нещо по въпроса, но по-скоро като разсъждения върху това доколко профилите създадени с помощта на данните натрупани от машините за търсене се доближават до най-съкровената наша област, а именно - мислите ни. И е съвсем сериозен проблема всъщност.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа: Обществото, или по-добре да кажа здравословното общество, се крепи на колкото и да е странно деликатния баланс на личната свобода и щастие и на обществените такива. Не можем, бидейки социални, но и индивидуални същества да бъдем напълно щастливи ако имаме неограничена свобода (това неминуемо ще накърни свободата на другите) нито пък ако сме напълно заковани (това пък ще ни обезличи и превърне в пионки).

Свободата да мислиш и говориш различно, свободата да не си съгласен с мнението на другите, пък било то и преобладаващо. Свободата да твориш, да откриваш, да търсиш нови хоризонти, да си любопитен и достатъчно смел да експериментираш и опитваш неща извън каноните на обществото. И свободата на честта и достойнството. Какви измерения имат те?
чудесно! аз не мога да споря с теб, винаги съм съгласна; винаги го обясняваш по-хубаво, а и където е "златната среда" (защото така разбирам горенаписаното), там съм и аз
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
влизаш в библиотека
и още търсачката на библиотеката търси и вече мъже в черно те чакат на вратата :rotfl24:
И аз съм чел нещо по въпроса, но по-скоро като разсъждения върху това доколко профилите създадени с помощта на данните натрупани от машините за търсене се доближават до най-съкровената наша област, а именно - мислите ни. И е съвсем сериозен проблема всъщност.
това не е нещо кой знае какво
може да се изработи модел за това как мисли даден човек
не сме никакви уникати щом се подаваме на класифициране и моделиране
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

caliostro написа:съжалявам че ти опонирам но
пример ще ти дам
въпрос?
да или не?
естествено че има
Не мисля, че ми опонираш. Естествено, че има, извини ме за плагиатството. Това е тяхно разбиране и право. Колкото до аршина, напълно съм съгласен с теб. Лично аз винаги се опитвам да обуя обувките на другата страна. Разбира се, не винаги успявам да го направя.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:криене".

Един от най-честите отговори на тези, които не се интересуват от държавните наблюдения или нахлуването в личното пространство е "Аз нямам какво да крия!". Според този довод (нямам нищо за криене) няма никаква заплаха за личното пространство, освен ако правителството не открие дейност в разрез със законите, в който случай човек няма никакви легални права да иска това да остане лично негова работа. Този довод е доста разпространен при това. Има ли начин да се отговори на такъв подход, който наистина ще резонира в хората и общественото мнение по въпроса? В едно кратко есе - "Нямам нищо за криене" и други погрешни разбирания на личното пространство - професор Даниъл Солов разсъждава по същността на довода "нищо за криене" и разкрива неговите грешни постановки, в основата на които лежи, както Брус Шнайер забеляза, погрешното схващане, че личното пространство е за криене на нещо лошо.

Статията е на Инглиш, ако ми остане време (едва ли тези дни) ще я преведа и за всички останали.

http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm? ... _id=998565 - резюме
надолу има и един PDF :grin:
прочетох резюмето - наистина интересно. Вероятно е грешна постановката "нямам какво да крия", но идва въпросът "Защо нещо се крие?"

И отговорите на този въпрос са много - едно е, когато има поведение на улицата, друго е - в службата, трето е - в семейството, четвърто е, когато си на купон... примерно...

А сега да разгледам мненията надолу... готинка тема, сър Рем... :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
pocti_bezobidna написа:пир това не нашата си държава, ами разни други. Избягвам тия работи да ги мисля, че ще развия параноя... И нищо не може да се направи, уви...
и нашата, и нашата... отваряй си очите на четири като си правиш срещи с гаджета на ключови кръстовища, подлези, големи пазари. наблюдават с камери, записват и така нататък....:blum:
бих казал "Бъди готов да си носиш отговорността и последствията за действията си". Примерно :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

caliostro написа: въпрос?
да или не?
естествено че има
Абе как ще продаваш нещо, дето го нямаш? Тва е измама. :cool:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
caliostro написа:съжалявам че ти опонирам но
пример ще ти дам
въпрос?
да или не?
естествено че има
Не мисля, че ми опонираш. Естествено, че има, извини ме за плагиатството. Това е тяхно разбиране и право. Колкото до аршина, напълно съм съгласен с теб. Лично аз винаги се опитвам да обуя обувките на другата страна. Разбира се, не винаги успявам да го направя.

както човек и да си обува обувките то лявата си остава лява и дясната дясна
трябва да стоим близо до тази постановка :lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:....Няма места, които не са подчинени на нормата /съответната или няколко/. Остава ти едното "вкъщи", което пък е нормализирано от друго - .....
В това е едното "разковниче" на проблема - какви са нормите, кой, кога и как ги е създал и до колко те съответстват на характера и потребностите на хората...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
caliostro написа: въпрос?
да или не?
естествено че има
Абе как ще продаваш нещо, дето го нямаш? Тва е измама. :cool:
е нали едни имат
за тях става дума
нали м кунева защитава интересите на потребителите
споко
едни имат , други нямат
ако има и търсене
зависи на каква цена ще има сделки
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

caliostro написа: :lol:

Има един интересен казус по въпроса ляво-дясно. Кой е левия бутон на мишката ти? Питай някой доктор като говори за ляво какво има предвид. Почти като от казармените истории:

Рота, наля-во!
Страшина, кое ляво, Ваше ляво или наше ляво?

:cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:....Абсолютно приложимо е и за личния живот, понеже той ти е свит до минимум. Какво ти пука, че има камери по улиците? Свободен си само докато се съобразяваш с нормата - а си пресякъл границата - а те е ловнала машината/погледа/вътрешния поглед.
нещо такова.. малко разбъркано.
Няма такова нещо като абсолютна свобода. Само Господ има такава :blum:

От тук нататък, всеки аргумент би трябвало да се съобразява с тази аксиома :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
caliostro написа: :lol:

Има един интересен казус по въпроса ляво-дясно. Кой е левия бутон на мишката ти? Питай някой доктор като говори за ляво какво има предвид. Почти като от казармените истории:

Рота, наля-во!
Страшина, кое ляво, Ваше ляво или наше ляво?

има опасност да изпълниме командата
- бегом до хоризонта и обратно :lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:....И това би довело до инхибиране на индивидите, намаляване на свободата на менията и гледните точки и в крайна сметка на прословутата (им) демокрация. Точно като прозрачен затвор ще стане (ако вече и не е). И от това ще пострада самото общество и в крайна сметка никой нищо няма да спечели. Напротив всички ще са загубили нещо ценно, съкровено и изконно като цитат от конституцията.
Пич, прословутата НИ , а не "ИМ" демокрация. Както казва Чърчъл - това е една ужасна форма на управление/организиране за обществото, което обаче до момента не е измислило друга по-добра.

По-добре прозрачен затвор, отколкото непрозрачен (при тоталитаризма са така затворите, а броят убити/пратени в истински затвор хора са на порядък повече от броя при демокрациите).

Въпрос на избор. Куба и Корея приемат емигранти, ако не се лъжа :blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Semiramis написа:....Абсолютно приложимо е и за личния живот, понеже той ти е свит до минимум. Какво ти пука, че има камери по улиците? Свободен си само докато се съобразяваш с нормата - а си пресякъл границата - а те е ловнала машината/погледа/вътрешния поглед.

От тук нататък, всеки аргумент би трябвало да се съобразява с тази аксиома :cool:
виж сега, Елби, тя темата вече стигна до това ти кога си свободен да почерпиш

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Remmivs написа:....И това би довело до инхибиране на индивидите, намаляване на свободата на менията и гледните точки и в крайна сметка на прословутата (им) демокрация. Точно като прозрачен затвор ще стане (ако вече и не е). И от това ще пострада самото общество и в крайна сметка никой нищо няма да спечели. Напротив всички ще са загубили нещо ценно, съкровено и изконно като цитат от конституцията.
Пич, прословутата НИ , а не "ИМ" демокрация. Както казва Чърчъл - това е една ужасна форма на управление/организиране за обществото, което обаче до момента не е измислило друга по-добра.

По-добре прозрачен затвор, отколкото непрозрачен (при тоталитаризма са така затворите, а броят убити/пратени в истински затвор хора са на порядък повече от броя при демокрациите).

общо взето споделям това мнение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Пич, прословутата НИ , а не "ИМ" демокрация. Както казва Чърчъл - това е една ужасна форма на управление/организиране за обществото, което обаче до момента не е измислило друга по-добра.

Не, не си прав, друже. Не си прав, защото от една страна бидейки примерни граждани ние наистина нямаме какво да крием, и ерго те няма какво да търсят мамка им, но от друга страна данните за теб се използват без твое знание, по начин върху който ти нямаш достъп нито пък можеш да коригираш грешки в събраната информация нито да знаеш за какви други цели тя може и вероятно ще бъде използвана. Оруел и Кафка се намесват в статията ненапразно. Така, че демокрацията НИ е всъщност една голяма илюзия с тенденция да стане още по-голяма. И истинската тъмнина на прозрачността да блесне с пълна сила, затъмнявайки т.нар. тоталитарни тъми.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:...някой може да загуби нещо ако го има
ако нямаш нещо то не може и да го загубиш
каква е тази свобода която са я имали масите та сега ще я загубят се чудя?
никога не го имало това нещо - свобода - откакто свят светува.
До голяма степен съгласен - според мен въпросът е за "до колко, кой и къде" е свободен...

И какво е точно свободата? Да може да напсуваш президента и да не те тикнат в затвора... Примерно
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа: аман им от свободата! Точно това съм искала да кажа. Ей тази "полза за обществото" е въпросната норма, което е анонимна. Уж всички ние, а накрая не е ясно кой определи ползата. А за тяхното общество имам смътното усещане, че са толкова пречупени, че вече не ги интересува. Но е факт, че се имат нещо като децентрализация - криене в по-лако видими от "властта" места - клубове, секти, групи по интереси с илюзия за свобода в тях :grin:
Тц, семирамис. Няма абсолютна или / и пълна свобода, но има свобода, която дава повече възможности на повечето индивиди... Има други "свободи", които дават по-малко възможности за реализация на носените качества/възможности/способности от индивидите.

То пък някои се оказва, че обичат да си се дундуркат в тоталитарни строеве. Факт. Уж искат, но всъщност не искат повече свобода.

Въпрос на умствени и други дадености.

Такива ми ти работи.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Semiramis написа: аман им от свободата! Точно това съм искала да кажа. Ей тази "полза за обществото" е въпросната норма, което е анонимна. Уж всички ние, а накрая не е ясно кой определи ползата. А за тяхното общество имам смътното усещане, че са толкова пречупени, че вече не ги интересува. Но е факт, че се имат нещо като децентрализация - криене в по-лако видими от "властта" места - клубове, секти, групи по интереси с илюзия за свобода в тях :grin:
Тц, семирамис. Няма абсолютна или / и пълна свобода, но има свобода, която дава повече възможности на повечето индивиди... Има други "свободи", които дават по-малко възможности за реализация на носените качества/възможности/способности от индивидите.

То пък някои се оказва, че обичат да си се дундуркат в тоталитарни строеве. Факт. Уж искат, но всъщност не искат повече свобода.

Такива ми ти работи.
Абсолютна въобще не ми е в речника. Даже се отучих да казвам "Абсолютно" :winkw:
относителната свобода е по-относителна някъде - това казвам
като вица за по-тъмно зелените
По-интересно ми е какво би казал като познаващ повече хамериканци от мен относно тяхното усещане на рестрикциите...

:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
ELBI написа:Пич, прословутата НИ , а не "ИМ" демокрация. Както казва Чърчъл - това е една ужасна форма на управление/организиране за обществото, което обаче до момента не е измислило друга по-добра.

Не, не си прав, друже. Не си прав, защото от една страна бидейки примерни граждани ние наистина нямаме какво да крием, и ерго те няма какво да търсят мамка им, но от друга страна данните за теб се използват без твое знание, по начин върху който ти нямаш достъп нито пък можеш да коригираш грешки в събраната информация нито да знаеш за какви други цели тя може и вероятно ще бъде използвана. Оруел и Кафка се намесват в статията ненапразно. Така, че демокрацията НИ е всъщност една голяма илюзия с тенденция да стане още по-голяма. И истинската тъмнина на прозрачността да блесне с пълна сила, затъмнявайки т.нар. тоталитарни тъми.
На мен пък ми се струва, че тая демокрация още малко само на хартия ще остане.
на теория - демокрация, на практика - леееко различно.
Как му викаше др. Путин - "контролирана демокрация" или нещо от сорта.
Съгласна съм с баланса между личните и обществени свободи. Обаче нещо "обществените" ми се губи кой ги дефинира в последните 5 годинки.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:

аааааааааааааааа неееееее
всеки си има тайни и некви страхове разни
вероятно ще е
плащаш си и не те гледа биг брадър
изтича ти абонаментина и биг брадър пак почва да те гледа

сещам се в един сръбски филм един идиот твърдеше че юса гледат всичко от спътници
и не му вярват едни и се смеят
и той си показа задника от прозореца на движешто се такси
ииииииииииии
един юса гледа
и се чуди тоя защо си показва задника от колата :rotfl24:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: Тц, семирамис. Няма абсолютна или / и пълна свобода, но има свобода, която дава повече възможности на повечето индивиди... Има други "свободи", които дават по-малко възможности за реализация на носените качества/възможности/способности от индивидите.

Такива ми ти работи.
И едно привидно, но само на пръв поглед, противоречие: колкото повече багаж носиш, толкова си по-свободен. Аре, от мен постановката, от теб разработката :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:....четох един репортаж преди време за юса
влизаш в библиотека
повечето от тези репортажи са на недо----и рижи активистки...

Там ще те чакат само ако нещо кой знае какво си направил и си в списъците. Макар и да имаше голяма бъркотия и в техните спец служби до скоро. един от тези, дето бе планирал 11/9 се бе подвизавал и във военното разузнаване, и в ЦРУ-то и май във ФБР-то. Голям цирк. Или свобода.Както ти харесва. Подозирам, че още има бъркотия.

Вярно е, че на места ще те хванат за топките, по дадени критерии, но това си е навсякъде. Просто има държави, дето те хващат по-късно там, а има други, които още за добро утро в 10 клас ти шибват един и си намираш джоба на масата ...

Америка взе да ми досажда със свободията, не със свободата. Свободията да съдиш когото и да е за каквото и да е, или да изкараш от някакви си дреболии нещо важно (демек - ако не си сакат, черен, жена или от някакво малцинство или над 60 г. - да си в по-кофти позиция от останалите). И да внимаваш като видиш измит под, а не непременно да има табелка за това.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

caliostro написа: сещам се в един сръбски филм един идиот твърдеше че юса гледат всичко от спътници
и не му вярват едни и се смеят
и той си показа задника от прозореца на движешто се такси
ииииииииииии
един юса гледа
и се чуди тоя защо си показва задника от колата :rotfl24:
:rotfl24::rotfl24: Убиец, ся ако се и сетиш кой е тоя филм...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:...преди севера да победи юга в юса е имало свобода
ади сега... в юга не е бил този гаден расизъм, който се проявява после...

има и интересни разкрития как са се отнасяли към робите на много места - не е вярно, че не са им давали храна и лична свобода... ама щото и там има нужда от митология ... (не че не е имало притежание на хора, което всъщност си е дефиницията за робство).

Бе разни забавни историйки има в историята ;-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:

има и интересни разкрития как са се отнасяли към робите на много места - не е вярно, че не са им давали храна и лична свобода... ама щото и там има нужда от митология ... (не че не е имало притежание на хора, което всъщност си е дефиницията за робство).

понеже севера освобождава негрите и те стават свободни....

в някой щати негрите имат право да гласуват след 1960 год

то значи много са ги освободили били
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Обществото, или по-добре да кажа здравословното общество, се крепи на колкото и да е странно деликатния баланс на личната свобода и щастие и на обществените такива.
Крепи се до голяма степен на парите и на времето, което имаш да ги харчиш, които се печелят или не в зависимост от обществото (дето ги наричаш обществена и лична свобода). Но не всичко е пари :blum:

Remmivs написа:Не можем, бидейки социални, но и индивидуални същества да бъдем напълно щастливи ако имаме неограничена свобода (това неминуемо ще накърни свободата на другите) нито пък ако сме напълно заковани (това пък ще ни обезличи и превърне в пионки).
Щото няма такова животно като пълна свобода (неограничена), освен за Господ, всичко друго е някакво преливане от пусто в празно или от съд в друг :cool:
Remmivs написа:Свободата да мислиш и говориш различно, свободата да не си съгласен с мнението на другите, пък било то и преобладаващо. Свободата да твориш, да откриваш, да търсиш нови хоризонти, да си любопитен и достатъчно смел да експериментираш и опитваш неща извън каноните на обществото. И свободата на честта и достойнството. Какви измерения имат те?
да де - тук си 100% прав. Това са частични свободи. Но важни и готини. Позволяват ни по-често да сме щастливи (или поне да имаме тази илюзия, но пък това е достатъчно :P
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:На мен пък ми се струва, че тая демокрация още малко само на хартия ще остане.
на теория - демокрация, на практика - леееко различно.
Как му викаше др. Путин - "контролирана демокрация" или нещо от сорта.
Съгласна съм с баланса между личните и обществени свободи. Обаче нещо "обществените" ми се губи кой ги дефинира в последните 5 годинки.
Така е. Дефинира, регулира и ползва. Как, колко и за какво. И на кого се отчита. Защото презумпцията е, че всички тези обществени ползи трябва да ни ползват нас като личности. Защото са за наше ъ-ъ добро все пак. Нали така?:cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:
ELBI написа:

понеже севера освобождава негрите и те стават свободни....

в някой щати негрите имат право да гласуват след 1960 год

то значи много са ги освободили били
О, да - това са добре известни факти... Няма никви спорове по тях...

Първото ти изречение е за "необходимите" митове / митологии... Мисля, че това писах някъде...

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
влизаш в библиотека
И какво от това? Ще предричат какво ще кажеш на жена си довечера или кога ще си купиш хляб?

Кефи се, че най-сетне може да има няколко души с акъл, дето да разбират какво говориш и мислиш... :cool:

Я изброй на ум колко от познатите ти сега могат да го правят това? :blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

трябва сериозно да се замислиме за една поточна линия за пакетиране на илюзии
яко търсене ще има
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Калиостро, братче, сетих се за още една постановка на задачата.

Нека за целта на дискусията приемем, че съществува изобщо и при теб в частност, за да конкретизираме с цел опростяване и онагледяване, животинчето "свобода да бъдеш себе си". Дали и за колко би я продал? И в какво ще се превърнеш след това? Сещам се за небезизвестния филм на братята Уdшовски - знам, че тази пържола не съществува, но това, което наистина има значение е, че аз мисля, че тя съществува (цитирам грубо по памет). :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

caliostro написа:трябва сериозно да се замислиме за една поточна линия за пакетиране на илюзии
яко търсене ще има
Хехех, че то и сега е пренаситено. :cool:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Не мисля, че ми опонираш. Естествено, че има, извини ме за плагиатството. Това е тяхно разбиране и право. Колкото до аршина, напълно съм съгласен с теб. Лично аз винаги се опитвам да обуя обувките на другата страна. Разбира се, не винаги успявам да го направя.
Не можеш, когато са от скапан майстор/завод/материя...

Готините обувки, онези - за по 200 евро - най-често се обуват лесно :blum:

Да си дойдем на любимата тема...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:Калиостро, братче, сетих се за още една постановка на задачата.

Нека за целта на дискусията приемем, че съществува изобщо и при теб в частност, за да конкретизираме с цел опростяване и онагледяване, животинчето "свобода да бъдеш себе си". Дали и за колко би я продал? И в какво ще се превърнеш след това? Сещам се за небезизвестния филм на братята Уdшовски - знам, че тази пържола не съществува, но това, което наистина има значение е, че аз мисля, че тя съществува (цитирам грубо по памет). :grin:
Че какво значи да бъдеш себе си? Кой си ти изобщо? Това, което си имал свободата да избираш да бъдеш? Това което насила са те възпитали да бъдеш? Това, което ще остане от теб, ако отхвърлиш всичко казано по-горе. и какво ще остане от мене тогава? Миг след разстрела ще бъда аз нищо... :cool: Свободен.
Хайде, народе, примирете се с веригите, които всички вие обичате. :lol:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:
ELBI написа:

виж сега, Елби, тя темата вече стигна до това ти кога си свободен да почерпиш

За прекрасна дама като теб време винаги ще се намери... :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:И какво от това? Ще предричат какво ще кажеш на жена си довечера или кога ще си купиш хляб?

Кефи се, че най-сетне може да има няколко души с акъл, дето да разбират какво говориш и мислиш... :cool:

Я изброй на ум колко от познатите ти сега могат да го правят това? :blum:
Елби, пич, не говорим за битовизми, макар че и това го имаше в Минорити рипорт (дето ти предлагат тарджитъд нещица сал си влезнал в шопа и са ти сканирали ретината или скротума примерно). Говорим за власт. Информацията е сила. Силата може да бъде употребена за добро, но и за лошо. И нямаш никаква гаранция, че тези които притежават информацията са непременно от вида на приятелите, които могат просто по-добре да те разбират. Аз лично изпитвам съмнения относно чистите намерения на още по-чистите политици. Това е.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Че какво значи да бъдеш себе си? Кой си ти изобщо? Това, което си имал свободата да избираш да бъдеш? Това което насила са те възпитали да бъдеш? Това, което ще остане от теб, ако отхвърлиш всичко казано по-горе. и какво ще остане от мене тогава? Миг след разстрела ще бъда аз нищо... :cool: Свободен.
Хайде, народе, примирете се с веригите, които всички вие обичате. :lol:
Верче, ако ти не си свободна да бъдеш себе си, коя си ти тогава? Коя личност ме пита тези неща по-горе? Кой се замисля за съществуването на вериги и най-важното защо, ако не съществува личността - свободата да бъдеш ти. Вярно не абсолютната свобода да бъдеш нещо, което и ти не знаеш какво си, но онова пламъче, което трепти в теб въпреки стъклото на обществения фенер образно казано. :cool:
Публикувай отговор