Я пак за ваксините..

Все същите
esti

Re: Я пак за ваксините..

Мнение от esti »

Kent написа:Мойте и двамата минаха по един кризисен период - каката в яслата, малкото миналата година. От тогава ваксините им са - здравата храна, нормалната за децата хиперкинетичност /не си давам труда да я подтискам много-много 8) /, стабилната аерация.....чист въздух демек. Колокото до противогрипните...не не им/си слагаме..ми те докато пуснат в употреба някоя, той щама е мутирал вече безброй пъти, и е малко вероятно тя да покрие вируса:mad: / пък и да ги бода с мъзгоч, порастнал върху кокоши ембрион...бррррр :evil:/ е, верно като се закучат нещата....най-вече поради чести срещи с болни познати деца и двамата къркат Ехинацея на капки....По книгите пише, че стимулирала производството на собств. интерферон....Дал е тъй не знам, ма рядко стигаме до антибиотици 8)
Точно това за "кризисен период" в началото на детската беше казала и нашата лекарка, когато моя навремето тръгна на градина.
В първите няколко месеца хвана един-два грипа (по епидемиите), малко сополи и тук-там кашлици без Т. Бързо се справяше с тях - само хремите бяха по упорити.
В общи линии минахме без големи кризи.
Антибиотици е пил абе.....не помня точно колко, ама пътите се броят на пръсти.
И за другото което казваш - Моите уважения докторе! Харесва ми в каква посока мислиш(лекуваш).
Вероятно ако съм във Варна бих си доверила грижата за здравето ми на теб 8)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа: Точно това за "кризисен период" в началото на детската беше казала и нашата лекарка, когато моя навремето тръгна на градина.
В първите няколко месеца хвана един-два грипа (по епидемиите), малко сополи и тук-там кашлици без Т. Бързо се справяше с тях - само хремите бяха по упорити.
И за другото което казваш - Моите уважения докторе! Харесва ми в каква посока мислиш(лекуваш).
Хе-хе, Ести, мойто голямото лапе цялата детска си я изкара с колосани ръкави. Щото ги употребяваше по предназначение - за бърсане на сополи. А антибиотик е пил само веднъж - имаха скарлатина в градината, той не беше болен, беше носител.

Уффф, още няколко дни ще треперя за тоя хепатит :evil:
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
esti написа: Точно това за "кризисен период" в началото на детската беше казала и нашата лекарка, когато моя навремето тръгна на градина.
Хе-хе, Ести, мойто голямото лапе цялата детска си я изкара с колосани ръкави. Щото ги употребяваше по предназначение - за бърсане на сополи. А антибиотик е пил само веднъж - имаха скарлатина в градината, той не беше болен, беше носител.

Уффф, още няколко дни ще треперя за тоя хепатит :evil:
Когато се разбра, че сополите ще упорстват му пръсках IRS 19 И карай! Спряха и забравихме за тях.
На малко по-късен етап пак се появиха - 10 дни теч.
Водя го при докторката, а тя как и хрумна не знам ( и друг път е имал 10 дневна хрема), но каза, че има чуждо тяло в носа. А секрета си беше нормален на вид - поне по моя преценка.
Оказа се, че лапето му с лапе си е навряло станиол в носа и то доста навътре - не се виждаше.
Ходихме при УНГ да му го вадят с едни големи пинсети. :lol:

Стскам палци за хепатита.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Вероятно ако съм във Варна бих си доверила грижата за здравето ми на теб 8)[/quote]

Данке, Ести за добрите думи. 8)
Ми аз въобще не съм против ваксините, и с две ръце ЗА плановите имунизации. Нека си спомним Гениалния Луи Пастьор....ноооооо...в последните години с понятието "ваксина" доста се злоупутребява :evil:...нещо като АБ от съвсем близкото минало....ми то вече има ваксини за мерак, за далак :twisted: и за кво ли още не...... и хората естествено ги зобят и се боцкат като за световно...Бе сичкото е за мангизи, нали сещате :evil:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Уффф, още няколко дни ще треперя за тоя хепатит :evil:[/quote]

...споко, то ако Хепатит /вероятно се касае за "А"/ се хващаше току-тъй, сички жяхме да пожълтеем за има няма и седмица...елементараната лична хигиена и нормалния имунен статус почти изключвата заразяване8)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Kent написа:
...споко, то ако Хепатит /вероятно се касае за "А"/ се хващаше току-тъй, сички жяхме да пожълтеем за има няма и седмица...елементараната лична хигиена и нормалния имунен статус почти изключвата заразяване8)
Тъй, тъй, думай ми :lol: А туй с цялата си наглост вика: Найш къв кеф, седим си в класната стая и даскалите идват при нас, вместо ние да пропускаме.. Щото нали карантина... А се оказа, че само срещу Б е ваксиниран. Абе, здраве да е, дет се вика. :D
esti

Мнение от esti »

Kent написа:Данке, Ести за добрите думи. 8)
Ми аз въобще не съм против ваксините, и с две ръце ЗА плановите имунизации. Нека си спомним Гениалния Луи Пастьор....ноооооо...в последните години с понятието "ваксина" доста се злоупутребява :evil:...нещо като АБ от съвсем близкото минало....ми то вече има ваксини за мерак, за далак :twisted: и за кво ли още не...... и хората естествено ги зобят и се боцкат като за световно...Бе сичкото е за мангизи, нали сещате :evil:
Мисля, че правилно разбрах към кои точно ваксини имаш резерва.
Аз също не съм против плановите, защото така знам от моята лекарка, а на нея и се доверявам безрезервно.
А теб те харесвам, щото забелязвам, че имате сходно мислене по доста мед. въпроси.
Ти сигурно си зондервюнш за твоите пациенти (хотелски термин за специално желание, ама ти знаеш предполагам) :wink: 8)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

esti написа:
Kent написа:Данке, Ести за добрите думи. 8)
Мисля, че правилно разбрах към кои точно ваксини имаш резерва.
Аз също не съм против плановите, защото така знам от моята лекарка, а на нея и се доверявам безрезервно.
А теб те харесвам, щото забелязвам, че имате сходно мислене по доста мед. въпроси.
Ти сигурно си зондервюнш за твоите пациенти (хотелски термин за специално желание, ама ти знаеш предполагам) :wink: 8)
...хе-хе може пък и двама Лекари се пак да имат сходно мислене, макар че рядко срещано е. ние сме като Арабите - 80 милиона араби, 80 милиона мнения :twisted: Благодаря пак. Ей ти ено Цвете от Градината ни. щото не му знам името, го кръстих Естенна Звезда :D
Изображение
esti

Мнение от esti »

Kent написа:...хе-хе може пък и двама Лекари се пак да имат сходно мислене, макар че рядко срещано е. ние сме като Арабите - 80 милиона араби, 80 милиона мнения :twisted: Благодаря пак. Ей ти ено Цвете от Градината ни. щото не му знам името, го кръстих Естенна Звезда :D
Изображение
Боже, Кент! Ми то мяза на орхидея бе!
Красота!
Завиждам ти за градинката...
Благодаря ти, докторе!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

това цвете ахъм... малко ме е срам да кажа, ама си има едно по-такова име :oops:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

4avdar4e написа:
Ржевски написа: Oх, наскоро се включих в един такъв спор в "женския" клуб на дирника. Хунвейбини (по-точно хунвейбинки) виждала ли си? Само дето не размахваха червените книжки с речите на Мао.
Отказах се да споря просто. Това все едно да спориш с телевизора или да убеждаваш папата, че няма бог.
Да знаеш, ясновидка се чувствам :oops: Ей ся се прибира детето от у-ще и казва: карантина на класа. Негова съученичка е болна от хепатит А. Явно не са я ваксинирали, щото всички след 90 задължително подлежат на това. И ся? Мойто дете ще ходи на изследвания, ще му вземат кръв и т.н. Б@си :mad:

Чакай малко! Светът е пълен с идиоти. На времето си като бях класен на ІV - V клас, все още им текат задължителни имунизации, ми се налагаше да се разправям с родители на деца, които са спряни от у-ще, докато минат имунизациите.
Доводът им беше генерално "че сме били престъпници да заразяваме тэхните деца с нэкви болести, които те и посмъртно нямало да помиришат, щот, разбираш ли, те били здраво семейство и редовно си били миели външния кенеф в къщата"

Кошмар!
А страдат всички останали от квартала. Дето и децата си не пускаха на училище.

Не им бий противогрипна ваксина. Няма ефект. Както и за други не особено опасни болести. Да си минат децата "по пътя" и сами да си изградят защитни сили.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
doktorka

az dori

Мнение от doktorka »

няма да се включа във вашето разискване на ваксините и имунизациите, и антибиотиците и въобще медицината.

аз ще се занимавам след това с последствията...

не ви идва на акъла,че ако има пандемия от грип...,например,
ваксинирането би трябвало да е повсеместно...

ахм..
що никой не говори и не пише за полио?

М?
щото полиото беше задължителна ваксина...
ми хубу...
Ама полио сега има само из индия и "третия свят"...
За съжаление...с мислене като на "хомеопатките" скоро и Бг ще бъде "трети свят"...

Грип не е "носотеч"...моля да не се бъркат двете понятия...
грип си е грип...

но всеки има избор...

аз съм до тук по тази тема.

кент-а казва 80 млн доктори=80 млн мнения
Само в Бг ,Кенте..само в БГ...;)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Remmivs написа: Имам такъв братовчед. Детето му няма кьорава ваксина и е вегетарианец. Само дето още не са го питали дали то иска да е така. Но го кърмят все още доколкото знам. На 18 месеца май стана.
Че тва дете вече е със зъби, бе :shock:

Тя и баба ми е кърмила чичовците ми (близнаци) до две години. Направо не си го представям!
По-рано са кърмели толкова дълго просто това е бил единственият достъпен контрацептив.
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: az dori

Мнение от Kent »

кент-а казва 80 млн доктори=80 млн мнения
Само в Бг ,Кенте..само в БГ...;)[/quote]

А, в Шри-Ланката...а, на Тувалу, мммм? Колкото за Бълхария :twisted: .....ми ти явно знаеш как е в Бг сега, по-добре от Бг-арите дори. Нищо лошо, вярвам, че си достатъчно информирана, за да го твърдиш...Може би, с мойта Спешна помощ принципиално да съм се хумнал вече и погледа ми в/у Бг здравеопозване да е мимикрирал до безобразие:evil: Те ..... мойте пацета са в безсъзнание често и никви ваксини не щат и не отказват...щото не могат да плямпат... Ай, поздрави от Варна :D
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Kent написа:кент-а казва 80 млн доктори=80 млн мнения
Само в Бг ,Кенте..само в БГ...;)
А, в Шри-Ланката...а, на Тувалу, мммм? Колкото за Бълхария :twisted: .....ми ти явно знаеш как е в Бг сега, по-добре от Бг-арите дори. Нищо лошо, вярвам, че си достатъчно информирана, за да го твърдиш...Може би, с мойта Спешна помощ принципиално да съм се хумнал вече и погледа ми в/у Бг здравеопозване да е мимикрирал до безобразие:evil: Те ..... мойте пацета са в безсъзнание често и никви ваксини не щат и не отказват...щото не могат да плямпат... Ай, поздрави от Варна :D[/quote]

хич даже...не на мен "тея"...;)
ти го каза...пу!

аз само казах, че тук не е "80 мн доктори=80 млн мнения..."

:)

8)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
4avdar4e написа:
Remmivs написа: Имам такъв братовчед. Детето му няма кьорава ваксина и е вегетарианец. Само дето още не са го питали дали то иска да е така. Но го кърмят все още доколкото знам. На 18 месеца май стана.
Че тва дете вече е със зъби, бе :shock:

Тя и баба ми е кърмила чичовците ми (близнаци) до две години. Направо не си го представям!
По-рано са кърмели толкова дълго просто това е бил единственият достъпен контрацептив.
Кърменето не е никакъв контрацептив. Знам го от личен опит. :2tooth: :twisted:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

doktorka написа:няма да се включа във вашето разискване на ваксините и имунизациите, и антибиотиците и въобще медицината.

а
що никой не говори и не пише за полио?

М?
щото полиото беше задължителна ваксина...
ми хубу...
Ама полио сега има само из индия и "третия свят"...
За съжаление...с мислене като на "хомеопатките" скоро и Бг ще бъде "трети свят"...

но всеки има избор...

аз съм до тук по тази тема.
недей се изключва от разискването, де

щеше да даваш допълнително инфо за някаква ваксина, аз си чааааакам.

Полиото - полиомелит ли означава, защото тука си ни го дават още?

признавам си без бой, че моите деца не са калени, особено малката много се разболява и по за дълго, така че за да не пие антибиотик през седмица съм склонна на ваксина, проблемът при мен е, че знам само инфлувакс, а нея определено не я харесвам
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

За хепатита

Мнение от Remmivs »

Задължителна е ваксина за В. Не за А.

За грипната епидемия... Док, я ми кажи ако наистина избухне такава, колко ще са жертвите и колко ще спасят ваксините? Ваксините за грип са като ваксините за СПИН. Нямат особен смисъл поради спецификата на вирусите - мутират прекалено бързо.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Кърменето не е никакъв контрацептив. Знам го от личен опит. :2tooth: :twisted:
Ами те така са смятали.

Мойта мисла беше, че не са го правели от някаква свръхзагриженост за децата - много добре са знаели, че след шестия (или който там беше, забравих вече) месец кърмата няма същите качества.
Panta rhei...
Аватар
leleche

Мнение от leleche »

Здравейте.Може ли да споделя малко опит?Децата ми са на 21г и 17г.В живота си не са пили антибиотик.
Не че не са боледували.Привърженик съм на "бабината медицина",когато нещата позволяват това.Ранна есен и рано пролет/когато бяха малки/,кусаха с дървени лъжици от един порцеланов супник/нещата трябва да са на тъмно/ 800гр мед,300гр ситно смлени орехови ядки и 4-5 лимона добре измити смляни заедно с корите.Дозата се ликвидираше максимум за една седмица.След почивка може пак.Разбира се трябва да се внимава с алергиите,в днешно време са много актуални.Относно ваксините: от опит споделям-винаги съм осъществявала добър-приятелскик контакт със сестрите от консултацията и съм получавала навреме информация за качеството на ваксините и отклоненията които дават.Благодарение на това спестих на сина си пареза и лежане в болница.На по-късен етап беше имунизиран,защото тази ваксина е важна за момчетата.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

leleche написа:Здравейте.Може ли да споделя малко опит?Децата ми са на 21г и 17г.В живота си не са пили антибиотик.
Не че не са боледували.Привърженик съм на "бабината медицина",когато нещата позволяват това.Ранна есен и рано пролет/когато бяха малки/,кусаха с дървени лъжици от един порцеланов супник/нещата трябва да са на тъмно/ 800гр мед,300гр ситно смлени орехови ядки и 4-5 лимона добре измити смляни заедно с корите.Дозата се ликвидираше максимум за една седмица.След почивка може пак.Разбира се трябва да се внимава с алергиите,в днешно време са много актуални.Относно ваксините: от опит споделям-винаги съм осъществявала добър-приятелскик контакт със сестрите от консултацията и съм получавала навреме информация за качеството на ваксините и отклоненията които дават.Благодарение на това спестих на сина си пареза и лежане в болница.На по-късен етап беше имунизиран,защото тази ваксина е важна за момчетата.
просто децата са различни.....

а това с меда, орехите и лимона ще го направя
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

leleche написа:Здравейте.Може ли да споделя малко опит?Децата ми са на 21г и 17г.В живота си не са пили антибиотик.
Ха! рецептата на МАМА. Мед и лимони. :D

Лошо няма де.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark написа:
просто децата са различни.....

а това с меда, орехите и лимона ще го направя
И аз ще взема да го направя.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа:
Може ли едно лаишко предупреждение? Внимавайте с меда! Има висок хипогликемичен индекс. На мен ми се дига рязко кръвната захар и ми прилошава от лъжичка мед. А от разни кремове, мазила и други с прополиси и т.н. се изприщвам. Така де, не е панацея, затуй внимателно, особено с малки деца.

Бърр, сега се сетих... Тия дни гледах един филм за нашествие на пчели. Това е едно от малките неща, от които изпитвам ужас. Защото два пъти са ме жилили. Първият път не можех да си стъпя на крака (беше по прасеца) една седмица, вторият - на дланта. Ръката ми отече за минути и цяла седмица - компреси, алергозани...

Та затова си имам едно наум и да си ви предупредя :(
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
vyara написа:
Може ли едно лаишко предупреждение? Внимавайте с меда! Има висок хипогликемичен индекс. На мен ми се дига рязко кръвната захар и ми прилошава от лъжичка мед. А от разни кремове, мазила и други с прополиси и т.н. се изприщвам. Така де, не е панацея, затуй внимателно, особено с малки деца.

Бърр, сега се сетих... Тия дни гледах един филм за нашествие на пчели. Това е едно от малките неща, от които изпитвам ужас. Защото два пъти са ме жилили. Първият път не можех да си стъпя на крака (беше по прасеца) една седмица, вторият - на дланта. Ръката ми отече за минути и цяла седмица - компреси, алергозани...

С меда нямаме проблеми. Като почнат студовете, всяка сутрин им давам по 1-2 лъжички мед, още от малки.
Изображение
Аватар
leleche

Мнение от leleche »

4avdar4e написа:
vyara написа:

Аз затова написах- внимателно с алергиите.Все пак смятам,че всеки познава добре децата си.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа: Може ли едно лаишко предупреждение? Внимавайте с меда! Има висок хипогликемичен индекс. На мен ми се дига рязко кръвната захар и ми прилошава от лъжичка мед. А от разни кремове, мазила и други с прополиси и т.н. се изприщвам. Така де, не е панацея, затуй внимателно, особено с малки деца.

децата нямат проблем с меда, купуваме постоянно и все свършва

особено щерката - вчера примерно хапна 400 гр буркан захаросан мед докато гледаше с мен филм
как не и стана зле от толкова сладко не зная

а за пчелите - големия има алергия, първия път като го ужили пчела беше страшно, поду се, дигна висока Т, отече, абе мъка....обаче след всяко следващо ухапване реакцията на организма му беше по-лека и по-лека докато го докара на мястото на ужилването да става червено кръгче като монета и да боли

разказах на един пчелар и той каза че това било нормално.

само на малкия не ми е ясно как му действа меда, но той не яде много. няколко лъжички и не иска повече
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

може ли да се запознаем, не познавам на живо човек, чиито деца никога не са пили антибиотик
само чета из форумите, но просто не познавам такова дете

не отричам бабината медицина, просто има по-здрави и по-болнави деца, имали сте късмет и просто сте подсилвали с меда и орехите
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

latrevw написа:
може ли да се запознаем, не познавам на живо човек, чиито деца никога не са пили антибиотик

не отричам бабината медицина, просто има по-здрави и по-болнави деца, имали сте късмет и просто сте подсилвали с меда и орехите
абе да чукам на дърво, щерката е здрава и не е пила, или поне не се сещам. да ни е жива и здрава тя, но такива като нея почти не съм виждала. тя си има други проблеми де.....

но виж братята и - сигурно са пийнали по един чувал вече :(
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: може ли да се запознаем, не познавам на живо човек, чиито деца никога не са пили антибиотик

Един път за скарлатина брои ли се? :lol: Щото просто нямаше друго. И толкоз за 13 години. Това голямото младеж. Малкото не е засега.
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
vyara написа:

Подкрепям за меда.
И само още нещо да вметна - за лимоните.
Трябва да се внимава с корите - имат много етерични масла, които не се препоръчват за деца, особено малки.
Това за който е с дребни дечица де - за съжаление вече не сме много. :D
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Dark написа: абе да чукам на дърво, щерката е здрава и не е пила, или поне не се сещам. да ни е жива и здрава тя, но такива като нея почти не съм виждала. тя си има други проблеми де.....

но виж братята и - сигурно са пийнали по един чувал вече :(
браво! да ти е жива и здрава все така.

това, което мен ме дразни не са толкова антибиотиците, а кощмарната мода с алергиите. всички лекари изкарват висчки деца алергични, то Зиртек, то Ериус, то... забравих им имената вече. такова тъпкане с тези препарати пада; съмнявам се, че те са по-малко вредни от антибиотиците, като се има предвид, че лекарите ме карат да ги дават с месеци.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа: Подкрепям за меда.
Трябва да се внимава с корите - имат много етерични масла, които не се препоръчват за деца, особено малки.
Мдаа, и още нещо за лимоните. Преди време - беше на 2 - малкото направи жестока алергия от прах за пране. Докато разбрат от какво е ... Както и да е. Отиваме при докторка, доцент в Александровска. Та първото, което тя избори като алерген бяха корите на цитрусовите плодове. Обработвали ги (за дълготрйност) с разни химикали.

Абе, то така ще излезе, че всичко е вредно, ама ... :D
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
4avdar4e написа: Може ли едно лаишко предупреждение? Внимавайте с меда! Има висок хипогликемичен индекс. На мен ми се дига рязко кръвната захар и ми прилошава от лъжичка мед. А от разни кремове, мазила и други с прополиси и т.н. се изприщвам. Така де, не е панацея, затуй внимателно, особено с малки деца.

Подкрепям за меда.
Щом имате проблеми с алергии - така си е.
Пък аз като пчеларска внучка съвсем бях забравила, че го има и този момент.
Отношението ми към пчелите и дори към ужилванията им е силно романтично. :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
esti написа: Подкрепям за меда.
Мдаа, и още нещо за лимоните. Преди време - беше на 2 - малкото направи жестока алергия от прах за пране. Докато разбрат от какво е ... Както и да е. Отиваме при докторка, доцент в Александровска. Та първото, което тя избори като алерген бяха корите на цитрусовите плодове. Обработвали ги (за дълготрйност) с разни химикали.

Абе, то така ще излезе, че всичко е вредно, ама ... :D
Така е.
10х Чаве, че се сети - аз забравих да спомена, че не е само за лимоните, а за всички цитруси и не само за етеричните масла, а и за химикалите с които обработват корите.
Брао на теб! 8)
Аватар
leleche

Мнение от leleche »

latrevw написа:

Приятно ми е. :D Вече познавате виртуално, а може един ден и на живо!?Вярно е че децата са различни и с различен имунитет.Аз самата не си спомням като дете,а и след това да съм боледувала сериозно.Може би сме им предали с баща им добър имунитет.Има и нещо друго което според мен е от голямо значение-те са гледани в къщи,но не са лишавани от контакти по градинките и гости.Не са кърмени и един ден.И двамата са родени с планувано секцио и нямах кърма.За сметка на това никога не съм ги хранила с изкуствени храни.Отгледани са с кисело мляко,и на 4месеца ядяха боб,леща,шкембе чорба и яхнийки от голямата тенджера/готвя само с варене или задушавам/.По принцип треперя на децата си,защото ги имам трудно, но не се "втелясвам".
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

leleche написа: Приятно ми е. :D Вече познавате виртуално, а може един ден и на живо!?Вярно е че децата са различни и с различен имунитет.Аз самата не си спомням като дете,а и след това да съм боледувала сериозно.Може би сме им предали с баща им добър имунитет.Има и нещо друго което според мен е от голямо значение-те са гледани в къщи,но не са лишавани от контакти по градинките и гости.Не са кърмени и един ден.И двамата са родени с планувано секцио и нямах кърма.За сметка на това никога не съм ги хранила с изкуствени храни.Отгледани са с кисело мляко,и на 4месеца ядяха боб,леща,шкембе чорба и яхнийки от голямата тенджера/готвя само с варене или задушавам/.По принцип треперя на децата си,защото ги имам трудно, но не се "втелясвам".
и на мен ми е приятно :)

като каза, че на 4месеца са яли боб, леща и прочие...че и отначалото с кисело мляко - чудя се дали всички "предпзни мерки", които са така модерни препоръчвани от всички лекари не са просто мода и лансиране на продукцията на големи компании. големи спорове падаха с разни майки, които твърдяха, че до 6 месеца нищо освен мляко не трябва да се дава. като знам майка ми и баща ми как са захранвани с брашняна каша, защото даже и мляко не е имало достатъчно и как са сравнително здрави, как им блестят зъбите и са повече на брой от моите, та се чудя кой крив - кой прав :roll:
Аватар
leleche

Мнение от leleche »

latrevw написа:
leleche написа: Приятно ми е. :D Вече познавате виртуално, а може един ден и на живо!?Вярно е че децата са различни и с различен имунитет.Аз самата не си спомням като дете,а и след това да съм боледувала сериозно.Може би сме им предали с баща им добър имунитет.Има и нещо друго което според мен е от голямо значение-те са гледани в къщи,но не са лишавани от контакти по градинките и гости.Не са кърмени и един ден.И двамата са родени с планувано секцио и нямах кърма.За сметка на това никога не съм ги хранила с изкуствени храни.Отгледани са с кисело мляко,и на 4месеца ядяха боб,леща,шкембе чорба и яхнийки от голямата тенджера/готвя само с варене или задушавам/.По принцип треперя на децата си,защото ги имам трудно, но не се "втелясвам".
и на мен ми е приятно :)

като каза, че на 4месеца са яли боб, леща и прочие...че и отначалото с кисело мляко - чудя се дали всички "предпзни мерки", които са така модерни препоръчвани от всички лекари не са просто мода и лансиране на продукцията на големи компании. големи спорове падаха с разни майки, които твърдяха, че до 6 месеца нищо освен мляко не трябва да се дава. като знам майка ми и баща ми как са захранвани с брашняна каша, защото даже и мляко не е имало достатъчно и как са сравнително здрави, как им блестят зъбите и са повече на брой от моите, та се чудя кой крив - кой прав :roll:
Направо в десятката!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

4avdar4e написа:Говорили сме и преди, ама искам да чуя и нови мнения. За противогрипните ваксини. Снощи пак спорих с майка ми. Тя, видите ли, като си сложела ваксина, боледувала три дни. Без ваксина - три седмици. Аз и двете жипита на дяцата (бивше и настояще), сме противници. Но бих искала да чуя вашине мнения. Зема да размисля :lol: :lol:
Аз и малкия не се ваксинираме. Мъж ми в последните две-три години се ваксинира. Няма да се повтарям като казвам, че тези ваксини са само против грип, и то далеч не покриват достатъчно голям брой щамове. Риск винаги съществува. Ние пием имуностимуланти-Респивакс. Малкият пие от 3 годишен. Като цяло съм доволна :)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

сорри,
пратих на Дарки
забравих тук

казва се Flu mist.
жива атенюирана ваксина,вместо убита или само антигени.

деца над 5 години и възрастни.
създава и локален имунитет...сиреч в лигавицата.

www.flumist.com/
http://www.cdc.gov/nip/publications/VIS ... %20vaccine'
Публикувай отговор