Някой посещавал ли е Джамия

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Аз - да.
И в католишки храм съм влизал от чисто любопитство. Снимки нямам, защото не се чувствам комфортно там, където се проповядват радикални религиозни доктрини.
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:... натрапвано...
!!!:shocked:!!!
Баси, Кенте да не си стоял много на слънце!!!
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
Кент написа:та това е семволът на Мохамед
Изображение
Това не знам какво е, но страшно ми прилича на лъв:blink::shocked:
Макя, откъде да го погледна, все на овца ми прилича.:roll:
Аватар
Глас в пустиня

Re: Някой посещавал ли е Джамия

Кент написа: Изображение
С тая фотка ми стопли душата! Благодаря!:cool:
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа:в София е била Черната джамия.
Черната джамия е кръстена така, заради облицованото й в черен мрамор минаре. После пък името става нарицателно, щото я превръщат в затвор.
Не всичко е цветя другарче, не всичко е цветя!:winkw:

Джамията в центъра на София е Баня баши джамия. Повече >>>ТУК>>>
интересна е биографията на архитекта.
Странно нещо са имената и наименованията. Св. Неделя, например, е наричана и Св. Крал, защото в не се съхраняват мощите на Стефан Милутин, сръбски крал.

Интересно за СВ Неделя >>>ТУК>>>
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:...посещавал само църкви. Била съм и в католически храмове, но такава красота и майстворство като в нашите-православните няма:-)......
Айде пък сега... шъ мъ утрепеш. Може би в България католическите храмове са невзрачни, но ... не може просто да сравниш и на йота величието и красотата на църквите в Рим, Париж, Кьолн ... то не може човек да ги изброи просто... с нашите/православните... Просто забрави каквито и да са сравнения в наша "полза".

Айде просто мъничко да внимаваме със сравненията - не за друго, а щото си има някакви норми на приличие...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
frisky lioness написа: Била съм и в католически храмове, но такава красота и майстворство като в нашите-православните няма:-)
Не съм съгласна с теб. Много са красиви католическите, но са някак студени и те карат да се чувстваш мравка.

Разказвала съм май, преди години четох една много любопитна статия от архитект, който е "изчислил" точките на влияние на Космоса в православен и в католически храм. Та тезата беше, чче заради височината на тавана, в католическия "сигналът от Бог/Космос" пада върху главата на човек, а в православния - в сърцето. Странна теория, но е факт, че в православния се чувстваш уютно, имаш желание да си говориш с Бог, а в католическия - чакаш той да ти проговори :grin:
Всичко е въпрос на пари и хора (кой плаща и колко за храма и кой след това го проектира, строи и обзавежда).

Това кой как после къде и защо се чувства и усеща са си чисто субективни неща. Иначе (ако бяха обективни) - "другите" щяха да строят "своите" храмове по "нашия" начин.

Много ми хареса лафа, с който рекламират 'Спасяването на редник Раян' - Ако всеки войник вярва, че Бог е на тяхна страна, кой е зад "противника"? (или нещо подобно беше)

Да не говорим, че ако случайно имаше "една истинска религия", тя определено щеше отдавна да е победила и всички да вярват в нея. То природните закони винаги се налагат, а за такова важно нещо като "всички да са в правата вяра" да се мотае обществото над 3-4000 години - просто е абсурд.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Публикувай отговор