Туй го има само във второкласните екшъни за масова употреба.Quid написа: като го няма закона то взимаш нещата в свои ръце
Размина му се на Максим Стависки
Re: Размина му се на Максим Стависки
Няма привилегии - в Бг всеки се измъква. Този изглеждаше, че има по-малък шанс, защото е публична личност...zmeu™ написа:явно имаQuid написа: в закона няма привилегии за световни шампиони
всеки - не. затворите са пълни.Mila написа:
Няма привилегии - в Бг всеки се измъква. Този изглеждаше, че има по-малък шанс, защото е публична личност...
just perfect
- сър Айвънхоу
Добре, де! Не се лови и ти за думата, като някои! Поне от теб не го очаквах!Green Light написа:Да, така мисля и аз, макар че не бих определил анонимните като идиоти.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Peece! Не това е темата. Разбирам какво казваш, като казваш "идиоти". Аз исках да разширя нещата малко - проявленията на тълпата може да са и положителни.Марвин написа:Добре, де! Не се лови и ти за думата, като някои! Поне от теб не го очаквах!Green Light написа:Да, така мисля и аз, макар че не бих определил анонимните като идиоти.
има го и в реалаpocti_bezobidna написа:Туй го има само във второкласните екшъни за масова употреба.Quid написа: като го няма закона то взимаш нещата в свои ръце
един дагестанец
дето си загубил семейството
при авиокатастрафа
май беше колнал
отговорния диспечер
швейцарец
мене ми се е случвало нещо подобно
караме един ром с инсулт
сина му кьоркитюк пиян мангал
напира да е придружител, ама едно много буен
второ мирише като радиоактивен плъх:mad:
тъй че зех друг по трезвен и по чист роднина
сина ме заплашва
дъртия, каза, ако пукне /точно така каза/
аз тебе, докторе ше те намеря и ше те изкормя
пък ако оживее, казах аз
аз тебе:twisted:
найш колко бързо изтрезня
после праща едно момченце с шише бира
да си заглади греха:rotfl24:
Последно промяна от Kent на 31.01.08, 12:58, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
винаги има изключенияКент написа: има го и в реала
които
потвърждават правилото.
или цитиарните хора
са гледали много
от въпросните филми
и не знаят сега де реала де виртуала.
тебе те прихвана на куида стилистиката гледам
таканаписанотоизглеждаповече:rotfl24:тебе те прихвана на куида стилистиката гледам
многолябимадаямдостилистикатанакуида
а гледали
просто в дагестан има кръвна мъст
кво да правиш, особенности на
нацията там:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- сър Айвънхоу
Имена, дати, часове, места и други подобни давам САМО на водещия офицер от 6-то ГУ на МВР!Кент написа: поименно колега поименно:rotfl24:
П.П. Срещу хонорара, естествено!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
ОК, де! Разбрахме се!Green Light написа:Peece! Не това е темата. Разбирам какво казваш, като казваш "идиоти". Аз исках да разширя нещата малко - проявленията на тълпата може да са и положителни.Марвин написа:Добре, де! Не се лови и ти за думата, като някои! Поне от теб не го очаквах!Green Light написа:Да, така мисля и аз, макар че не бих определил анонимните като идиоти.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
zmeu™ написа:абе не е* написа: ...шот не е ясно, на кво смръдкат гащичките, затва. э
ежко пак е умрял
Bella Ciao
Bella Ciao
Защо ли продължава сега, не знам и аз, обаче да си кажа пък: Това, че темата придобива някакъв вид на колективно мислене - това е резултат.Green Light написа:
Да, така мисля и аз, макар че не бих определил анонимните като идиоти. Може да са идиоти, интелигенти, депресари, холерици, все тая. Може би обединяващата им черта е любопитство и значи откритост към влияние. Влизат, драскат нещо по конкретна тема, изчезват идва втори, трети, двадесет и трети и темата придобива колективно настроение. Не знам дали се изказвам ясно. Това настроение или дух, в който се развиват коментарите по темата е подвластен или поне частично подвластен на психологията на тълпата. Не на индивида.
Всъщност всеки идва там с вече готовото си мнение и желание да го сподели.
Така че то - анонимно или неанонимно - не е резултат от писаното преди това в същата тема. Поне в повечето случаи то е резултат от нещо, което е породено и се движи според законите на някаква масова психология, да, но не знам дали това съвпада с психологията на тълпата. Според мен - не.
Panta rhei...
- Green Light
Ако мислиш така, значи мислим различно. Дали не изхождаш от личното си отношение, вместо от наблюдения? Според мен в коментарите под статията за процеса и присъдата на Стависки, хората се насъскваха един други и се ожесточаваха все повече.Мнемозина написа: ...
Така че то - анонимно или неанонимно - не е резултат от писаното преди това в същата тема. ...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не изчетох цялата тема и като цяло бях решила да се въздържа от коментар, но да споделя накратко и аз мнение
Подкрепям Гаспод (почти както винаги:winkw:). Предполагам, че всеки нормален човек мисли като него
Не искаме и на никого не пожелаваме да се озове в подобна ситуация на която и да било от страните.
Не оправдавам Стависки, но си мисля, че е бил доста далеч от ...пиян
Както и да е
Мисълта ми беше за друго.
Наистина всеки би могъл да се озове на негово място или на мястото на жертвите
Това, че е употребил алкохол според мен не го прави по-виновен. Можеше и да е пил и да си пристигне по живо по здраво за там, за където е тръгнал. Проблем му е била високата скорост, която така или иначе не е вследствие на алкохола.
В събота или неделя даваха по новините една катастрофа със софийско семейсто с три деца (Дарки, много се бях притеснила за теб. Бог ви пази). Мъжът шофира. Изгубва контрол и колата спира в едно дърво. Жена му почива на място. Той е спасен от въздушната възглавница. Деца са с леки и средни наранявания, без опасност за живота
И какво се получава сега
Имаме още една жертва, но понеже е от семейството, този мъж, най-вероятно няма да бъде съден. Не споменаха за употреба на алкохол, което ще рече, че е бил трезв като краставичка. Щял е да изтрепе семейството си, защото е карал прекалено бързо.
Нима животът на тази жена е по-малко ценен от този, на загиналото момче или от който и да било друг човешки живот. Децата и остават сираци
И нима ако друг беше убил детето им родителите и нямаше да заведат дела и искове (не че това може да поправи нещата, де)..
Понякога се мери с двоен аршин, да не кажа, че като че винаги е така..
Много е сложно...
Да ни пази Господ
А в нета (както винаги) изобилства от злоба
Подкрепям Гаспод (почти както винаги:winkw:). Предполагам, че всеки нормален човек мисли като него
Не искаме и на никого не пожелаваме да се озове в подобна ситуация на която и да било от страните.
Не оправдавам Стависки, но си мисля, че е бил доста далеч от ...пиян
Както и да е
Мисълта ми беше за друго.
Наистина всеки би могъл да се озове на негово място или на мястото на жертвите
Това, че е употребил алкохол според мен не го прави по-виновен. Можеше и да е пил и да си пристигне по живо по здраво за там, за където е тръгнал. Проблем му е била високата скорост, която така или иначе не е вследствие на алкохола.
В събота или неделя даваха по новините една катастрофа със софийско семейсто с три деца (Дарки, много се бях притеснила за теб. Бог ви пази). Мъжът шофира. Изгубва контрол и колата спира в едно дърво. Жена му почива на място. Той е спасен от въздушната възглавница. Деца са с леки и средни наранявания, без опасност за живота
И какво се получава сега
Имаме още една жертва, но понеже е от семейството, този мъж, най-вероятно няма да бъде съден. Не споменаха за употреба на алкохол, което ще рече, че е бил трезв като краставичка. Щял е да изтрепе семейството си, защото е карал прекалено бързо.
Нима животът на тази жена е по-малко ценен от този, на загиналото момче или от който и да било друг човешки живот. Децата и остават сираци
И нима ако друг беше убил детето им родителите и нямаше да заведат дела и искове (не че това може да поправи нещата, де)..
Понякога се мери с двоен аршин, да не кажа, че като че винаги е така..
Много е сложно...
Да ни пази Господ
А в нета (както винаги) изобилства от злоба

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Виж сега, има група, а има и тълпа. Тълпата разсъждава колективно. Тя няма спирачки и чуство за мярка. Общо взето, да не си и на пътя, ако мислиш различно. Може и да не са идиоти хората в тълпата (взети всеки поотделно), но когато са в тълпа - индивида временно престава да съществува. Все едно дали в нета или в реала, тълпата се надъхва сама от себе си. Наблюдавала съм какви статии получават най-много коментари в мрежата - такива като Стависки, поректа Батак, все неща от "голям обществен интерес", с леко популиски привкус. Е, точно тогава агресията се активизира, почва едно лаене, изливане на мърсотия и раздаване на правосъдие (най-вече анонимно). По мое мнение, хората, пускащи коментари от типа "следващиа път на съдиите децата да прегазят" се чустват изключени и преебани по подразбиране от всичко и всички. Това е просто удобен начин да си излеят недоволството.Green Light написа:Ако мислиш така, значи мислим различно. Дали не изхождаш от личното си отношение, вместо от наблюдения? Според мен в коментарите под статията за процеса и присъдата на Стависки, хората се насъскваха един други и се ожесточаваха все повече.Мнемозина написа: ...
Така че то - анонимно или неанонимно - не е резултат от писаното преди това в същата тема. ...
- Dark Angel
аз не съм съгласнаМнемозина написа:....
Така че то - анонимно или неанонимно - не е резултат от писаното преди това в същата тема. Поне в повечето случаи то е резултат от нещо, което е породено и се движи според законите на някаква масова психология, да, но не знам дали това съвпада с психологията на тълпата. Според мен - не.
няма такова нещо като готово мнение (освен личност с КИ 20 за която Х е Х и точка. край. финито)
- Dark Angel
Фриски, благодаря тиfrisky lioness написа:...(Дарки, много се бях притеснила за теб. Бог ви пази).
живи и здрави да сме всички
Възможно е и това, да.Green Light написа:Ако мислиш така, значи мислим различно. Дали не изхождаш от личното си отношение, вместо от наблюдения? Според мен в коментарите под статията за процеса и присъдата на Стависки, хората се насъскваха един други и се ожесточаваха все повече.Мнемозина написа: ...
Да си призная, никога не издържам дълго да чета такива неща, даже повече - изобщо ги пропускам.
Обаче мисълта ми беше следната (това и към Дарк също): Тези които се оставят да бъдат насъскани, те са предварително "готови" с мислите си в тази посока и просто може би качват градуса на емоцията. Едва ли някой би се преобърнал и от "за" присъдата би минал в групата "против". Примерно.
Тълпата - истинската тълпа - те кара да се разтвориш, поне докато си част от нея. После вече можеш да извикаш отново скепсиса си и да се дистанцираш, но в момента това е много по-трудно.
Нещо такова.
Panta rhei...