различни неща са за мен4avdar4e написа:Не знам за Куида, но за мен СА различноlatrevw написа: аз само цитирам Куида бе, интересно ми е защо смята, че брака и съжителството са нещо различно?
не мога да кажа че 50 и 500 е едно и също
различни неща са за мен4avdar4e написа:Не знам за Куида, но за мен СА различноlatrevw написа: аз само цитирам Куида бе, интересно ми е защо смята, че брака и съжителството са нещо различно?
Животът ни поднася толкова гадни неща, че е хубаво човек да се старае вседи ден да си намира поне няколко минути... за да празнува това, че все още е жив, че го има, че ще остави поне бегла следа след себе си.esti написа:Виж сега има си дати, които дори и веднъж годишно е хубаво да се отбележат по-бурно и празнично.
Например, когато поздравиш някой за РД се приема, като уважение към човека и лично, положително отношение към него.
Същото е с 8-ми март.
Друга работа е ако цяла година си бил за*ник и изведнъж на някаква си дата веднъж годишно се правиш на джентълмен - не благодаря.
курса да приемеме че твърдzmeu™ написа:зависи от курсаQuid написа: различни неща са за мен
не мога да кажа че 50 и 500 е едно и също
може и да са
Мдааам... но за съжаление с годините поомеква...Quid написа: курса да приемеме че твърд![]()
би ли обяснила, явно аз нещо гледам под крив ъгъл4avdar4e написа:Не знам за Куида, но за мен СА различноlatrevw написа: аз само цитирам Куида бе, интересно ми е защо смята, че брака и съжителството са нещо различно?
да, и двата варианта съм пробвала. сега като кажа, че брака завърши с провал, ще потвърдя тезата тиQuid написа:
пробвала си и двата варианта и не виждаш разлика или си говориме по принцип?
Абе разлика няма и не би следвало да има.latrevw написа:да, и двата варианта съм пробвала. сега като кажа, че брака завърши с провал, ще потвърдя тезата тиQuid написа:
просто сега не виждам с какво ще се променят нещата, ако се оженим, вече достатъчно дълго сме заедно, каква ще е разликата - никаква според мен
То да беше само ръката, всичко искам, всичкоRemmivs написа:Така де. Но насаме можеш да чуеш разни извинения и момински увъртания, пък тук ако официално си й поискал ръката и няма мърдане. Хитро си го измислил!Wishes написа:Хм, и други причини за отказ не искам да чувам
да беше почнала с тва:rotfl24::blum:latrevw написа:абе, мълчи хората да разяснят, че да имам още аргументиWishes написа: Та, кажи "ДА"
А има и бракове без съжителствоQuid написа:пробвала си и двата варианта и не виждаш разлика или си говориме по принцип?latrevw написа:не мога нещо да разбера, за мен няма разлика между това дали имам брак или си живея с човека, когото обичамQuid написа: любовта или я има или я няма
нищо не се променя у некви измислени виртуални форми
надявам се правиш разлика м/у брак и съжителстване и за тва няма да се наложи да отговоря на въпроса
не е ли вече сладъкWishes написа:Абе разлика няма и не би следвало да има.latrevw написа:да, и двата варианта съм пробвала. сега като кажа, че брака завърши с провал, ще потвърдя тезата тиQuid написа:
просто сега не виждам с какво ще се променят нещата, ако се оженим, вече достатъчно дълго сме заедно, каква ще е разликата - никаква според мен
Ама не ми се е случвало такова нещо, затова
Та, кажи "ДА"
[/quote]Кент написа:аз вече си мисля че е въпрос и на късмет не само на взаимни дяволски усилияА има и бракове без съжителство.
Хммм
Това са си комерсиални празници - особено Свети Валентин. Празнува се дори в нехристиянски държава. Какви печалби само правят фирмите за шоколад и моловете...Марвин написа:Същото е и, например, с измисления "женски празник" 8-ми март... Че, то ако не уважавам една жена през цялата година... за чих ми е да й оказвам внимание само за един ден?!
Да не говорим за "деня на влюбените"...
О, спомняме си ги, как иначе.Глен написа:Спомняте ли си годишнините...
спомняме си със закъснение...Мнемозина написа:О, спомняме си ги, как иначе.Глен написа:Спомняте ли си годишнините...
Обаче нашата се пада в много натоварен период от годината и в повечето от случаите досега се е отбелязвала с празничен телефонен разговор.
Никога не я забравям, но сега като се замисля, не си ги спомням всичките.Глен написа:Спомняте ли си годишнините, и какво усещате на тези дати.
Казахме ли "ДА" или това беше само тренировка?latrevw написа:абе, мълчи хората да разяснят, че да имам още аргументиWishes написа: Та, кажи "ДА"
Може ли да те питам, това "не благоаря" сериозно ли го казваш? Да речем - мойто чудно момиче ми е лазило по нервите в продължение на месец и по някакъв повод решава да бъде мила. Тук моя милост обикновенно изпада в сериозен размисъл.esti написа:Виж сега има си дати, които дори и веднъж годишно е хубаво да се отбележат по-бурно и празнично.
Например, когато поздравиш някой за РД се приема, като уважение към човека и лично, положително отношение към него.
Същото е с 8-ми март.
Друга работа е ако цяла година си бил за*ник и изведнъж на някаква си дата веднъж годишно се правиш на джентълмен - не благодаря.
Сериозно го казвам.Green Light написа: Може ли да те питам, това "не благоаря" сериозно ли го казваш? Да речем - мойто чудно момиче ми е лазило по нервите в продължение на месец и по някакъв повод решава да бъде мила. Тук моя милост обикновенно изпада в сериозен размисъл.
Ако си живеете щастливо до края така, няма никаква разлика, но ако някой ден се разделите, ще има разлика дали сте имали брак или не, поне според сегашните закони. Законът в България е гаден за самотните майки, които са нямали брак. Имат право на мизерна издръжка и толкова. Тва е разликата. Бракът е вид застраховка. Грозно е да мислиш за това, когато обичаш, но когато спреш...latrevw написа: абе, мълчи хората да разяснят, че да имам още аргументи
Да, ноооо (черната станция ако не се обадиvyara написа: Ако си живеете щастливо до края така, няма никаква разлика, но ако някой ден се разделите, ще има разлика дали сте имали брак или не, поне според сегашните закони. Законът в България е гаден за самотните майки, които са нямали брак. Имат право на мизерна издръжка и толкова. Тва е разликата. Бракът е вид застраховка. Грозно е да мислиш за това, когато обичаш, но когато спреш...
Поправка? Самотни се водят, ако в акта за раждане на детето не фигурира името на бащата. Сигурно е щото съм от безбрачните и съм го проверявала.4avdar4e написа: Да, ноооо (черната станция ако не се обади). Майките без брак се водят самотни и плащат половин такса в детската градина. Факт. Познавам доста хора, които се възползват, без да им мигне окото.
Когато детето има баща няма значение дали е родено в брак или не. Дело за родителски права и издръжка се води независимо от това. Есента водих такова дело, издръжката за сега бива 100 лв, друг е въпроса, че с клизма си я взимамvyara написа:Ако си живеете щастливо до края така, няма никаква разлика, но ако някой ден се разделите, ще има разлика дали сте имали брак или не, поне според сегашните закони. Законът в България е гаден за самотните майки, които са нямали брак. Имат право на мизерна издръжка и толкова. Тва е разликата. Бракът е вид застраховка. Грозно е да мислиш за това, когато обичаш, но когато спреш...latrevw написа: абе, мълчи хората да разяснят, че да имам още аргументи
Не знам за какво говорите, но видях, че чавето споменава 1/2 такса за градините.Пипи написа:Поправка? Самотни се водят, ако в акта за раждане на детето не фигурира името на бащата. Сигурно е щото съм от безбрачните и съм го проверявала.4avdar4e написа: Да, ноооо (черната станция ако не се обади). Майките без брак се водят самотни и плащат половин такса в детската градина. Факт. Познавам доста хора, които се възползват, без да им мигне окото.