Започна се!

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

bead_ написа:
ELBI написа: Според мен важното е, че се правят такива мероприятия и е важно да продължават да се правят.
от моя гледна точка /pr&adv/ да организираш такова зрелище и да имаш толкова малко публика е катастрофален провал.
Нещата са доста различни от стандартните.

Първо - тоя фестивал е спонсориран/платен от някаква фондация за популяризирането на римската култура, традиции и тн. Общината не дава нито лев, а има грижата да охранява, осигурява транспорт и др логистични дейности. Рекламата и ПиАр-ът са си проблем на организаторите(италианците), защотоимаха последната дума във всичко, кое, кога и как да се направи.
Второ - виж сянката на гладиаторите - битката се проведе около 17.30ч при близо 40 градуса, хората/публиката бяхя зад мен, струпани под сянката на няколко дървета. Камъните бяха нагрети като фурна, дълго след като се скрие слънцето излъчват топлина.
Трето - програмата се променяше всеки ден, даже по няколко пъти на ден, защото горещината беше адска, а участниците носеха около и повече от 30/40 килограма желязо, дрехи и кожи на гърба си. При това положение половин час застанал на слънце докато трае представлението изпушваш.

Имаше неуредици - да, но като цяло може да се каже, че фестивалът премина успешно. И публика имаше, защото всичко е безплатно(представлението е платено от фондация с цел популяризиране на...), но петък беше работен, събота и неделя горещи и въпреки всичко имаше интерес и зрители. Стари хора просто не си спомнят откога стадионът не е бил толкова пълен. На пиковото представление в събота имаше приблизително над 5 000 зрители. Още повече, че много от представленията съвпадаха по време - гладиаторските битки на Калето, битките м/у варвари и легионери на стадиона, ритуали на разкопките...три места достатъчно раздалечени, то и за това се повтаряха по няколко пъти, за да може всеки да види и да успее да присъства.

Както и да е - важното е, че стана. Видяхме. Общината обмисля нещо подобно да се провежда всяка година, но присъствието на леджио италика едвали ще се осигури отново в скоро време. Защото това е самодейна организация от едно малко градче в южна италия, свързано с историята на този легион. Хората по този начин се забавляват, популяризират и печелят. Дадоха ни шанс и на нас - приеха и обучиха една кохорта български доброволци. Сега топката в тяхното поле, ако успеят да се организират, да се снабдят с дрехи, доспехи и въоръжение...няма проблем да бъдат канени за участие в представленията на легиона.
Интересно.
Макар че, много от хората се идетифицираха с варварите, без да си дават сметка за факта, че местното население по това време траки, готи и др.(славяните още не са били родени:winkw:) са били на страната и в строя на римляните.

Както и да е - за мен това си е едно културно мероприятие, което ще бъде дълго време предъвквано и разтегляно от осана до разпниго.

пп Сори че го натраках само към теб, но още си намествам главата и избистрям/осмислям случилото се. Просто от снимките няма как да се добие представа за посещаемостта и успеха или неуспеха на фестивала.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа: Според мен важното е, че се правят такива мероприятия и е важно да продължават да се правят.
от моя гледна точка /pr&adv/ да организираш такова зрелище и да имаш толкова малко публика е катастрофален провал.
тц. Катастрофален провал е да не използваш шансовете (дискъвъри, римски НПО и др.) да го направиш.

Публиката и вниманието ще си дойдат с времето. И подходящия рекламодател. Сигурен съм, че ще се намери някой, който да гушне кинти от следващото подобно мероприятие :)

Аз го виждам като прекрасно начало и начинание за Свищов и организаторите! Първите мероприятия на неизвестни/неутвърдени проекти по принцип са заложени да са губещи (от към пари).
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
Аз го виждам като прекрасно начало и начинание за Свищов и организаторите! Първите мероприятия на неизвестни/неутвърдени проекти по принцип са заложени да са губещи (от към пари).
Големият печеливш са хората, а чак след това община и разни бизнесмени. Всичката тая паплач иска да папка, пие и спинка. Лично аз предпочитам такива фестивали, отколкото някакви гейа паради да речем.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

аз нямам против гей парада. Даже на фона на този парад (ни го гледах, ни ме интересува) лъснаха няколко интересни феномена.

Църковно-религиозното двуличие. Тези институции не взимат отношение към най-наболелите проблеми на обществото - корупция, липса на морал и липса на законност, а гледат маргинални неща като гей парад в София, за който иначе никой нямаше да чуе или да зърне...

Форум за изява на разни дребни и недоклатени партии. Най-гнъсно ми е, че те се редят в графата "националистични" и много хора почват да асоциират националните идеи с Расате или некви други там...а то просто не е така.

Поредното доказателство, че медиите търсят само скандали и конфронтации. Парадът можеше да мине напълно незабелязано и без каквито и да са проблеми.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:аз нямам против гей парада. Даже на фона на този парад (ни го гледах, ни ме интересува) лъснаха няколко интересни феномена.

Църковно-религиозното двуличие. Тези институции не взимат отношение към най-наболелите проблеми на обществото - корупция, липса на морал и липса на законност, а гледат маргинални неща като гей парад в София, за който иначе никой нямаше да чуе или да зърне...

Форум за изява на разни дребни и недоклатени партии. Най-гнъсно ми е, че те се редят в графата "националистични" и много хора почват да асоциират националните идеи с Расате или некви други там...а то просто не е така.

Поредното доказателство, че медиите търсят само скандали и конфронтации. Парадът можеше да мине напълно незабелязано и без каквито и да са проблеми.
Ами на мен лекинко взема да ми се повдига от агресивна хомосексуалност.
За църквата не ми се говори.
И за политика също.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ами хубаво си говорехме за фолк певици и най-големите им дадености :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа: Големият печеливш са хората, а чак след това община и разни бизнесмени. Всичката тая паплач иска да папка, пие и спинка. Лично аз предпочитам такива фестивали, отколкото някакви гейа паради да речем.
не ми харесва как възприемаш нещата Боев :twisted:

ти посетители и гости на града като "паплач" ли ги възприемаш?
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
Ти си умна жена - все ще измислиш нещо!:winkw::lol:
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

БоЕВ написа:
Dark Angel написа:
ох, брато, днес си просто невъзможен... :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Първите клипчета вече изтекоха.:grin:

uk.youtube.com/watch?v=0C30e-wdO84

uk.youtube.com/watch?v=_G3ZgfLLKIY
Аватар
Глас в пустиня

Метаморф написа:
БоЕВ написа:
Dark Angel написа:
Опасно е, когато съм възможен.:blum:
Аватар
Света вода ненапита

БоЕВ написа:
Метаморф написа:
БоЕВ написа:
Dark Angel написа:
:beer:
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Метаморф написа:
БоЕВ написа:
Метаморф написа:
БоЕВ написа:
Dark Angel написа:
Наздраве кат си рекъл!

Гледа ли клипчетата?:-)
Аватар
Света вода ненапита

БоЕВ написа: Гледа ли клипчетата?:-)
видох... интересно театро са направили...
наистина съжалявам, че не успях да дойда...
Виж подводницата!
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:
Semiramis написа:Мерси, Боев :-)

Ако е имало предни животи, 100 % съм правила ритуалите с огъня :lol:
БоЕВ написа: Но да се върнем на гладиаторите отново.
След като единият падна победен, публиката пожела смърт.
:blink::shocked::blink::shocked::blink:
верно ли? :mad:
Опасявам се, че каквото и да беше пожелала публиката, просто представлението щеше да се състои. Гладиаторите бяха чешка група и направиха почти театрално представление със всичките му детайли и подробности, всъшност целият фестивал беше едно грандиозно театрално представление.
От сателитен канал България снимаха през цялото време, подготвят филм в четири части по 30 минути, ще е интересен, просто трябва да видя кога ще го излъчван, хубаво е да се види.

:lol: успокои ме, че е било по сценарий ... не че много щях да се очудя де..

:-) Ще, чакам, Боев! :-)
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:Опасно е, когато съм възможен.:blum:
хахахах
извън темата
така горе-долу съм отговаряла и аз в детството си
майка ми: - Невъзможна си!
аз: - Няма пък! Възможна съм!

:rotfl24:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:Първите клипчета вече изтекоха.:grin:

uk.youtube.com/watch?v=0C30e-wdO84

uk.youtube.com/watch?v=_G3ZgfLLKIY
чудесно!

10х!!!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

ELBI написа:чудесно!

10х!!!
Мдааа
само че във втория линк къде по-напред да гледам:shy:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Публикувай отговор