Котето се наяде и заспа
Re: :))
ЧеститоооооБаба Яга написа:Рейн-и, докато вчера се радвах на котето ти дъщеря ми снощи ме изненада, като се прибрах ме чакаше едно коте голямо колкото твоето но в сива разцветка. Заподозрях таен заговор между вас.Сега си имаме едно косматичко като "На баба кюфтето" ако го помниш.
Моето днес е само и засега спяло ...
Тия бебета са направо опасни
И акат - специално отговор на въпроса на Куида
:)))
Дайте ми идея как да си опазя пердетата и котката. Явно е решила да живее покатерена на тях.
[/b]
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
:)))
Знаех си че мога да разчитам на теб.Quid написа:котката трябва да се научи че е по добре да виси на краката ти
отколкото на пердето
Re: :)))
Остави животното да се радва.Баба Яга написа:Дайте ми идея как да си опазя пердетата и котката. Явно е решила да живее покатерена на тях.[/b]
А ти знаеш ли като се засилиш от вратата, скочиш на масата и от там се метнеш в най-високата част на прозореца - та знаеш ли как прелестно дрънчат щорите, докато се опитваш да се задържиш с нокти за тях?
Гадните щори, дето ти нарязват пейзажа и не можеш да гледаш гълъбите...
Panta rhei...
Мнемозина написа: Гадните щори, дето ти нарязват пейзажа и не можеш да гледаш гълъбите...
Сега си обясних на Сноу новия аватар - ми то това били щори, бе
4avdar4e написа:Мнемозина написа: Гадните щори, дето ти нарязват пейзажа и не можеш да гледаш гълъбите...:rotfl24:
Сега си обясних на Сноу новия аватар - ми то това били щори, бе
Ми да!
От гледната точка на гъбълчетата...
Panta rhei...
:))
Мислех че само аз съм потърпевша на тема щори и пердета, сега вече ми е доста по спокойно.

- Stranniche
- Обратна връзка:
Има специални "драскалници" за котки в зоомагазините. Само че не зная как се приучават домашните любимци да си острят ноктите в тях.Баба Яга написа:Дайте ми идея как да си опазя пердетата и котката. Явно е решила да живее покатерена на тях.[/b]
- Stranniche
- Обратна връзка:
Мнемозина написа:Остави животното да се радва.Баба Яга написа:Дайте ми идея как да си опазя пердетата и котката. Явно е решила да живее покатерена на тях.[/b]
А ти знаеш ли като се засилиш от вратата, скочиш на масата и от там се метнеш в най-високата част на прозореца - та знаеш ли как прелестно дрънчат щорите, докато се опитваш да се задържиш с нокти за тях?
Гадните щори, дето ти нарязват пейзажа и не можеш да гледаш гълъбите...
Достави ми страшно удоволствие да те чета. А думата "ко(ш)марник" е направо удар в десятката!!!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Лесно. Като почне котето да си драска нокътчетата и го завеждаш на драскалото. Вземаш му лапичката в твои ръце и леко му показваш как и къде да драска. Има и разни препарати, с които се пръскат местата, на които не искаш котката да драска. Ние никога не сме прибягвали до тях.Stranniche написа:Има специални "драскалници" за котки в зоомагазините. Само че не зная как се приучават домашните любимци да си острят ноктите в тях.Баба Яга написа:Дайте ми идея как да си опазя пердетата и котката. Явно е решила да живее покатерена на тях.[/b]
Това с ученето се прави естествено в най-крехка възраст, като всяка една друга дресировка/възпитание.
Съжалявам само, че не научих моят дзер на къпане и на миене на зъбите, а венците е всеизвестно, че са едно от слабите места на котките....
Стопаните на малки котенца могат да опитата масаж на венците с пръст увит в носна кърпа, още докато са малки котенцата. Така те свикват и когато поотраснат е по-лесно....
Същото е и с рязането на ноктите...От малки ако изобщо смятате да се занимавате с тази, не лека операция по тоалета на котката
Последно промяна от frisky lioness на 15.07.08, 17:18, променено общо 1 път.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Дядо Капинчо
Баааамааамуfrisky lioness написа:
Стопаните на малки котенца могат да опитата масаж на менците с пръст увит в носна кърпа, още докато са малки котенцата. Така те свикват и когто поотраснат е по-лесно....
Същото е ис рязането на ноктите...От малки ако изобщо смятате да се занимавате с тази, не лека операция по тоалета на котката
Stranniche написа:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Достави ми страшно удоволствие да те чета. А думата "ко(ш)марник" е направо удар в десятката!!!
Как да ти кажа, котките са едни дълбоко понятни ми същества.
А пък думата "ко(ш)марник" е една от грешките ми при четене и така си остана.
Имаше един период, когато цяла Варна беше облепена с афиши за спектакъла "Вълкът и седемте клозета" и аз с голямо закъснение установих, че всъщност си пише "козлета" и че повредата е в моя телевизор.
За личните съобщения, дето биват "входящи", "получени" и "извратени" май вече ви писах... и т.н.
Последно промяна от Мнемозина на 15.07.08, 17:00, променено общо 1 път.
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
В Япония имаше специални нокторезачки за котки - едни такива триъгълни. Веднъж заведохме едно малко коте на ветеринар и първото, което му направиха, бе да му изрежат ноктенцата. Не беше толкова трудно.frisky lioness написа:Лесно. Като почне котето да си драска нокътчетата и го завеждаш на драскалото. Вземаш му лапичката в твои ръце и леко му показваш как и къде да драска. Има и разни препарати, с които се пръскат местата, на които не искаш котката да драска. Ние никога не сме прибягвали до тях.Stranniche написа:Има специални "драскалници" за котки в зоомагазините. Само че не зная как се приучават домашните любимци да си острят ноктите в тях.Баба Яга написа:Дайте ми идея как да си опазя пердетата и котката. Явно е решила да живее покатерена на тях.[/b]
Това с ученето се прави естествено в най-крехка възраст, като всяка една друга дресировка/възпитание.
Съжалявам само, че не научих моят дзер на къпане и на миене на зъбите, а венците е всеизвестно, че са едно от слабите места на котките....
Стопаните на малки котенца могат да опитата масаж на менците с пръст увит в носна кърпа, още докато са малки котенцата. Така те свикват и когто поотраснат е по-лесно....
Същото е ис рязането на ноктите...От малки ако изобщо смятате да се занимавате с тази, не лека операция по тоалета на котката
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не знамКапинчо написа:Баааамааамуfrisky lioness написа:
Същото е ис рязането на ноктите...От малки ако изобщо смятате да се занимавате с тази, не лека операция по тоалета на котката, а чорките и дупенцата облизвате ли им след като се изходят или разчитате сами да си ги оближат.
Аз лично нищо не облизвам:blum:
Човек, който е поел ангажимент към дадено животно и го е лишил от свободата му е длъжен да полага максимални грижи за него...
Btw питай тия с персийските котки за акането
може и друго, различно от мен да отговорят:lol::lol::lol:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мислех си, че грешките при четене са единствено и само мой приоритет:lol::lol::lol:Мнемозина написа:Stranniche написа:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Как да ти кажа, котките са едни дълбоко понятни ми същества.
А пък думата "ко(ш)марник" е една от грешките ми при четене и така си остана.
Имаше един период, когато цяла Варна беше облепена с афиши за спектакъла "Вълкът и седемте клозета" и аз с голямо закъснение установих, че всъщност си пише "козлета" и че повредата е в моя телевизор.
За личните съобщения, дето биват "входящи", "получени" и "извратени" май вече ви писах... и т.н.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
За тези, които имат рутина в тази операция никак не е трудно. Имам специални клещи за котешките нокти, но както сама разбираш тази операция е крайно под достойнството на Саймън, така че....Stranniche написа:
В Япония имаше специални нокторезачки за котки - едни такива триъгълни. Веднъж заведохме едно малко коте на ветеринар и първото, което му направиха, бе да му изрежат ноктенцата. Не беше толкова трудно.
съм имала възможност да я приложа не повече от 5-6 пъти, сумарно за всичките тези години
За къпането съм споменавала, че е било два пъти в детските му години
Това вече е мисията невъзможна:lol::lol::lol:
С ноктите все успявам да го излъжа ако реша:lol::lol::lol:
Преди две години го водих на преглед и там му резнаха ноктите за нула време, без да ме попитат дори и без онзи рижия да се усети какво става

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Забравил си да ми ОТБЕЛЕЖИШ грешката:lol::lol::lol:Капинчо написа:Баааамааамуfrisky lioness написа:
Стопаните на малки котенца могат да опитата масаж на менците с пръст, увит в носна кърпа, още докато са малки котенцата. Така те свикват и когато поотраснат е по-лесно....
Същото е ис рязането на ноктите...От малки ако изобщо смятате да се занимавате с тази, не лека операция по тоалета на котката, а чорките и дупенцата облизвате ли им след като се изходят или разчитате сами да си ги оближат.
"Менците" да се чете "венците"

-
Дядо Капинчо
Не съм забравил. Видях го, но вече не се занимавам с дреболии. Коментирам само сериозни неща.frisky lioness написа:
Забравил си да ми ОТБЕЛЕЖИШ грешката:lol::lol::lol:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Значи и ти ставаш сИрИозен...Капинчо написа:Не съм забравил. Видях го, но вече не се занимавам с дреболии. Коментирам само сериозни неща.frisky lioness написа:
Забравил си да ми ОТБЕЛЕЖИШ грешката:lol::lol::lol:
т.е. скучен:lol::lol::lol::blum:

-
Дядо Капинчо
Че аз винаги съм си бил скучен. Най вече на себе си. Пардон пак се самообсебих.frisky lioness написа: Значи и ти ставаш сИрИозен...
Днес специално ми е една тъпня. Ама ти си виновна. Не можа да пуснеш една кавгаджийска тема, ами ша са беся - няма да са беся.
Някъф подобен дефект имам и азМнемозина написа:А пък думата "ко(ш)марник" е една от грешките ми при четене и така си остана.
А ако пъ четъ книга, в която героите или някакви наименования са много сложни (за мен много) четъ първата и последната буква на името, напр. Астерикс преспокойно си става Акс или оня, дет почва с "А" и свършва със "с", а ако има още един с някво такова име, напр.Арес той моменталически е "прекръстен" на Ас или оня с краткото име, почващо с "А" и завършващо на "с". Ужас е някакъф, ако има много име и се такива изкривени хехех Няква форма на дислекция ще да е това... Как после да коментираш книга, дето си чел, не си запоВнил героите, че даже е съмнително заглавието дали е точно. Какво остава за цитати и вицове - на момента са забравени, докато се четат.
Последно промяна от holi_day на 15.07.08, 19:36, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Как изглеждат кавгаджийските теми?Капинчо написа:Че аз винаги съм си бил скучен. Най вече на себе си. Пардон пак се самообсебих.frisky lioness написа: Значи и ти ставаш сИрИозен...
Днес специално ми е една тъпня. Ама ти си виновна. Не можа да пуснеш една кавгаджийска тема, ами ша са беся - няма да са беся.
Човек кога му се ще кавга
и в темата с вицовете може да я свърши тая работа:blum::winkw:

Че това не е ли нормално за четенето?holi_day написа: Някъф подобен дефект имам и аз
А ако пъ четъ книга, в която героите или някакви наименования са много сложни (за мен много) четъ първата и последната буква на името, напр. Атерикс преспокойно си става Акс или оня, дет почва с "А" и свършва със "с", а ако има още един с някво такова име, напр.Арес той моменталически е "прекръстен" на Ас или оня с краткото име, почващо с "А" и завършващо на "с". Ужас е някакъф, ако има много име и се такива изкривени хехех Няква форма на дислекция ще да е това... Как после да коментираш книга, дето си чел, не си запоВнил героите, че даже е съмнително заглавието дали е точно. Какво остава за цитати и вицове - на момента са забравени, докато се четат.
Ох, някой тук беше пускал едно много смешно нещо, което показваше точно че човек чете началото и може би края на думата... Дали не беше Фриски?
Пък тези ми грешки при четене - аз много си държа на тях, защото са някак верни и цветни.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Вицове що годе помня, но това което описваш се отнася в пълна степен и за мен. И аз си мислех, че е някаква форма на дислексия. Дори си мисля, че и син ми има нещо подобно...holi_day написа:Някъф подобен дефект имам и азМнемозина написа:А пък думата "ко(ш)марник" е една от грешките ми при четене и така си остана.
А ако пъ четъ книга, в която героите или някакви наименования са много сложни (за мен много) четъ първата и последната буква на името, напр. Астерикс преспокойно си става Акс или оня, дет почва с "А" и свършва със "с", а ако има още един с някво такова име, напр.Арес той моменталически е "прекръстен" на Ас или оня с краткото име, почващо с "А" и завършващо на "с". Ужас е някакъф, ако има много име и се такива изкривени хехех Няква форма на дислекция ще да е това... Как после да коментираш книга, дето си чел, не си запоВнил героите, че даже е съмнително заглавието дали е точно. Какво остава за цитати и вицове - на момента са забравени, докато се четат.
Успокоявам се/го с това, че и Том Круз е бил (предполагам, че и още е) дислектик
и къде, къде по-умни, гениални люде

-
Дядо Капинчо
Значи не съм само аз.holi_day написа: Как после да коментираш книга, дето си чел, не си запоВнил героите, че даже е съмнително заглавието дали е точно. Какво остава за цитати и вицове - на момента са забравени, докато се четат.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да. Вълкът и седемте клозетаМнемозина написа:
Пък тези ми грешки при четене - аз много си държа на тях, защото са някак верни и цветни.
Изникват ми сцени за реклама на .....имодиум:lol::lol:
Ето например сега това "не е ли нормално за четенето" го прочетох като "ченето"

- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Нормалните хора не го могат това:lol::lol:Dark Angel написа:аз затова изпадам в лека подтиснатост като си коментирам сборник разкази с някой и той знае заглавията на всички разкази и имената на всички герои, плюс разни екстри

- Dark Angel
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз след написаното по-горе от многоуважаваните клубари и се успокОих:-)Dark Angel написа:да ама като познаваш повече от трима такива се отдаваш на размисли \без страсти\frisky lioness написа:
Нормалните хора не го могат това:lol::lol:
Ми не помня...к'во да правя
Физиономии и сцени всякакви-да, но имена и дати...убий ме-не помня
Какво сега?
Да се беся ли?:lol::lol::lol:

Ама не винаги върши работа.Dark Angel написа:за нас има google.comМнемозина написа: Ужасни са, да.
Много депресиращо.
Онзи ден се сетих за един разказ от някакъв унгарски хуморист - нямам книгата тук, а пък в нета съвсем липсва.
Нито името му помня, нито заглавието на разказа, помня една фраза само - и в нета я няма.
Panta rhei...