bead_ написа: мноо мразя некъф човек без деца да ме съветва кво да говоря на децата си...
Историческа тема - док.
- Dark Angel
Re: Историческа тема - док.
- Света вода ненапита
Re: Историческа тема - док.
споменах нещо за безгрешните в една друга тема... е, те тва е потвържението...4avdar4e написа:ей, тия хора не се научиха да си търсят редактори
Виж подводницата!
- Piqndurnik
Поп Мартин на времето за това събирал пари из Балкана - да купи война. Иманярите из габровско разправят, че почти бил събрал сумата, когато се гътнал. До ден днешен прекопават един баир.БоЕВ написа:Видя ли Верче, историческите теми не будят интерес.
А това е документа с който България се задължава да заплати руската "помощ" през руско-турската война от 1878г.
Казано по грубо/вулгарно, свободата ни се равнява на - приблизително 13 тона злато...или всяка пушка, всеки патрон, всяка капка кръв е заплатена в злато. Факт дълго и старателно укриван, а за анексираните територии Елби е говорил многократно.
Наздраве 
Яяя, това много интересно!! Кой е тоя поп и защо е искал да купи война?? Разкажи, ако имаш възможност...Piqndurnik написа: Поп Мартин на времето за това събирал пари из Балкана - да купи война. Иманярите из габровско разправят, че почти бил събрал сумата, когато се гътнал. До ден днешен прекопават един баир.
И най-вече дай някоя иманярска карта, аз ще намеря металдетектор.4avdar4e написа:Яяя, това много интересно!! Кой е тоя поп и защо е искал да купи война?? Разкажи, ако имаш възможност...Piqndurnik написа: Поп Мартин на времето за това събирал пари из Балкана - да купи война. Иманярите из габровско разправят, че почти бил събрал сумата, когато се гътнал. До ден днешен прекопават един баир.
- Piqndurnik
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ти кажи за чушките, че съм на такава вълна:winkw:vyara написа:И най-вече дай някоя иманярска карта, аз ще намеря металдетектор.4avdar4e написа:Яяя, това много интересно!! Кой е тоя поп и защо е искал да купи война?? Разкажи, ако имаш възможност...Piqndurnik написа: Поп Мартин на времето за това събирал пари из Балкана - да купи война. Иманярите из габровско разправят, че почти бил събрал сумата, когато се гътнал. До ден днешен прекопават един баир.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Люти чушлета, шарени от типа рибки плюс малко червени "шипка", пекат се у фурната или се опукват на тиганя. Тъпчат се в бурканите заедно с чесънче и зеленийки по желание, заливат се с марината - на 100-150мл оцет още толкова вода, равна с.л. сол, 2 равни с.л. захар, може и чер пипер на зърна и малко олио, но аз не сложих. Затварят се и се варят колкото да "дръпнат" капачките. Някои казват, че с горещи чушки и гореща марината даже няма нужда от варене.frisky lioness написа: Ти кажи за чушките, че съм на такава вълна:winkw:
Ми туйто, цялата философия. Може и само печени да се замразят, а после само се овкусяват.
Последно промяна от vyara на 08.10.08, 13:14, променено общо 1 път.
чесънvyara написа:Люти чушлета, шарени от типа рибки плюс малко червени "шупка", пекат се у фурната или се опукват на тиганя. Тъпчат се в бурканите заедно с чесънче и зеленийки по желание, заливат се с марината - на 100-150мл оцет още толкова вода, равна с.л. сол, 2 равни с.л. захар, може и чер пипер на зърна и малко олио, но аз не сложих. Затварят се и се варят колкото да "дръпнат" капачките. Някои казват, че с горещи чушки и гореща марината даже няма нужда от варене.frisky lioness написа: Ти кажи за чушките, че съм на такава вълна:winkw:
Ми туйто, цялата философия. Може и само печени да се замразят, а после само се овкусяват.
чеееее-сънчееее...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Кви са тия шарени люти чушлета тип рибка:blink::shocked: "шипките" ги знам, ама те май са зелени...vyara написа:Люти чушлета, шарени от типа рибки плюс малко червени "шипка", пекат се у фурната или се опукват на тиганя. Тъпчат се в бурканите заедно с чесънче и зеленийки по желание, заливат се с марината - на 100-150мл оцет още толкова вода, равна с.л. сол, 2 равни с.л. захар, може и чер пипер на зърна и малко олио, но аз не сложих. Затварят се и се варят колкото да "дръпнат" капачките. Някои казват, че с горещи чушки и гореща марината даже няма нужда от варене.frisky lioness написа: Ти кажи за чушките, че съм на такава вълна:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Оффф, не мога да намеря снимка. Не са непременно шарени. Може и да са само зелени. Откъм дръжката са по-издължени. По-малко люти са и с по-тънка кожа. Може и само такива да сложиш. Аз сложих шипка за по-люто, но малко количество. Питай на пазара, ще ти ги покажат, не може да няма.frisky lioness написа: Кви са тия шарени люти чушлета тип рибка:blink::shocked: "шипките" ги знам, ама те май са зелени...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
окvyara написа:Оффф, не мога да намеря снимка. Не са непременно шарени. Може и да са само зелени. Откъм дръжката са по-издължени. По-малко люти са и с по-тънка кожа. Може и само такива да сложиш. Аз сложих шипка за по-люто, но малко количество. Питай на пазара, ще ти ги покажат, не може да няма.frisky lioness написа: Кви са тия шарени люти чушлета тип рибка:blink::shocked: "шипките" ги знам, ама те май са зелени...

ти правиш ли некво сравнение м/у злато и човешки жертви?БоЕВ написа:Видя ли Верче, историческите теми не будят интерес.
А това е документа с който България се задължава да заплати руската "помощ" през руско-турската война от 1878г.
Казано по грубо/вулгарно, свободата ни се равнява на - приблизително 13 тона злато...или всяка пушка, всеки патрон, всяка капка кръв е заплатена в злато. Факт дълго и старателно укриван, а за анексираните територии Елби е говорил многократно.
великите са си великани и винаги им се шарат кинти иначе ще ни шибат до скъсване
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“