Коритаров

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:Аз стила на водене на Коритаров не го харесвам - агресивен, без уважение към събеседника, без чуваемост. Налагане на личното мнение на водещия, а не търсене на истина. Освен това, смятам, че е неетично, нечистоплътно и непрофесионално един бивш доносник (не агент, не разузнавач, а квартално канарче) да води коментарно предаване и да формира мнение. Та той дори не се извини на хората, за които е доносничил. Не се извини на студентите си, които у учил на журналистика. Сори, ама това аз не го приемам. Откъде да знам дали не прокарва нечии интереси? И чии? Поведението му ме навежда на мисълта, че ще обслужи онзи, който плати повече. Не знам защо е уволнен. В крайна сметка - сменя се собствеността на медията, сменят се шефовете... Случват се такива работи.
Хм, то може и така да се приема, но пък според мен той се държи така само с тези свои събеседници, които говорят в стил "обтекаема диария" и в крайна сметка целят нищо да не кажат.
Освен това не виждам нищо лошо освен да се чуе интервюираният, да се разбере и позицията на интервюиращия.
А истинската истина в тия мътни води така или иначе няма как да ни стане ясна.

Пък за доносничеството и формирането на мнение - кой друг от онези с досиетата се постара да се оправдае по някакъв начин? Май Коритаров беше единственият, ако има друг, припомнете ми го...
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:Аз стила на водене на Коритаров не го харесвам - агресивен, без уважение към събеседника, без чуваемост. Налагане на личното мнение на водещия, а не търсене на истина. Освен това, смятам, че е неетично, нечистоплътно и непрофесионално един бивш доносник (не агент, не разузнавач, а квартално канарче) да води коментарно предаване и да формира мнение. Та той дори не се извини на хората, за които е доносничил. Не се извини на студентите си, които у учил на журналистика. Сори, ама това аз не го приемам. Откъде да знам дали не прокарва нечии интереси? И чии? Поведението му ме навежда на мисълта, че ще обслужи онзи, който плати повече. Не знам защо е уволнен. В крайна сметка - сменя се собствеността на медията, сменят се шефовете... Случват се такива работи.
Хм, то може и така да се приема, но пък според мен той се държи така само с тези свои събеседници, които говорят в стил "обтекаема диария" и в крайна сметка целят нищо да не кажат.
Освен това не виждам нищо лошо освен да се чуе интервюираният, да се разбере и позицията на интервюиращия.

Пък за доносничеството и формирането на мнение - кой друг от онези с досиетата се постара да се оправдае по някакъв начин? Май Коритаров беше единственият, ако има друг, припомнете ми го...
Преди първите избори, 92ра година ли бяха, без никой да го пита, Гарелов обяви че е бил агент на ДС. Обясни какво е правел и защо.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Хм, то може и така да се приема, но пък според мен той се държи така само с тези свои събеседници, които говорят в стил "обтекаема диария" и в крайна сметка целят нищо да не кажат.

Преди първите избори, 92ра година ли бяха, без никой да го пита, Гарелов обяви че е бил агент на ДС. Обясни какво е правел и защо.
Да, така е, прав си.
Но първо, тогава всички бяха настръхнали по темата за досиетата и агентите и това беше много важно; и второ - Гарелов беше име, а Коритаров още не.
Въпрос на пресичане между лична кариера и обществена ситуация.

Ако сега в момента някой каже "аз бях агент", ще прозвучи не като катарзис, а като търсене на внимание... нещо такова.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

медиите са едни долни курвички
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мда.
Благодаря.
Уви, склонна съм да му вярвам. :-)
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Уви, склонна съм да му вярвам. :-)
:laie:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Уви, склонна съм да му вярвам. :-)
:laie:
Ох.
Зад цялата му ерудираност, прозорливост, способност за сложно мислене и т.н. виждам някаква безумна наивност - и това ми е страшно симпатично.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Тая тема още дълго ще бучи...:lol:
Ей на, новини:

Кеворкян vs. Коритаров

Обаче, какво ме порази на 2-ро четене... Коритаров бил в Скат. 3 часа. Та се замислих. Той беше един от малкото, при когото ходеше Волен.. Тва връщане на услуга ли е? Визия за свободата на словото??? :huhthink:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

4avdar4e написа:Тая тема още дълго ще бучи...:lol:
Ей на, новини:

Кеворкян vs. Коритаров

Обаче, какво ме порази на 2-ро четене... Коритаров бил в Скат. 3 часа. Та се замислих. Той беше един от малкото, при когото ходеше Волен.. Тва връщане на услуга ли е? Визия за свободата на словото??? :huhthink:
Гледах малка част. Не ми хареса, защитаваше се, като хвърляше вина върху Зурлева и Златев. Зурлева го защити навремето.
Бе, всеки вижда каквото иска. Аз мисля че е алчен и от алчност- глупав. И в поведението му виждам това. Мнемозина вижда наивност, ти друго. Не знам защо трябва да реагираш бурно за това, просто аз така мисля.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа:Гледах малка част. Не ми хареса, защитаваше се, като хвърляше вина върху Зурлева и Златев. Зурлева го защити навремето.
Бе, всеки вижда каквото иска. Аз мисля че е алчен и от алчност- глупав. И в поведението му виждам това. Мнемозина вижда наивност, ти друго. Не знам защо трябва да реагираш бурно за това, просто аз така мисля.
Ми знам ли, паднал, уязвен, наранена гордост.. Истината рано или късно, може би, евентуално, ще излезе наяве.

Бурно си регирам, Грийне, не ми обръщай фнимание, за неща/хора, които харесвам.. Да знаеш, че и за теб бих реагирала така.:-)

П.П. Тоя чехъл, дето се влача тия дни с него.. с предявено обвинение за убийство, кражба в особени размери, съучастие в разпространение на поверителна информация и кво ли още не... ами за мен не е виновен. Виж Органите не мислят така. Ей такива едни разнопосочни мисли..

П.П. 1. Обаче Кеворкян е безпощадно прав - да ги съди Коритаров (то един съд имаме, де, тва друга тема..) но може..
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

това кой прав, кой крив трудно се разбира

и вида лъже, и приказките лъжат, и хората около някой могат да лъжат, и всичко и всеки може да ти създаде лъжлива представа

защо го пиша ще се зачудите
щото приказваш с някой, говориш, симпатичен ти е и в следващия миг идва дежурния и го отвежда щото е извършли особено тежко двойно убийство и случая се предава нам си къде

и ти седиш, мигаш и разбираш че нищо не знаеш за хората
ама нищо
съвсем нищо

единствено по делата може да се съди
само и единствено по това
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Green Light написа:Гледах малка част. Не ми хареса, защитаваше се, като хвърляше вина върху Зурлева и Златев. Зурлева го защити навремето.
Ми знам ли, паднал, уязвен, наранена гордост.. Истината рано или късно, може би, евентуално, ще излезе наяве.

Бурно си регирам, Грийне, не ми обръщай фнимание, за неща/хора, които харесвам.. Да знаеш, че и за теб бих реагирала така.:-)

П.П. Тоя чехъл, дето се влача тия дни с него.. с предявено обвинение за убийство, кражба в особени размери, съучастие в разпространение на поверителна информация и кво ли още не... ами за мен не е виновен. Виж Органите не мислят така. Ей такива едни разнопосочни мисли..

П.П. 1. Обаче Кеворкян е безпощадно прав - да ги съди Коритаров (то един съд имаме, де, тва друга тема..) но може..
Да ги съди - хубаво.
Обаче какво се получава (това в случай, че никакво изнудване няма - и каква ли е разликата между рекет и изнудване се запитах внезапно, обяснете ми, моля):
Те го наклепват публично, че ги е изнудвал. От телевизията го уволняват с двусмислена мотивировка. (Когато го подкрепиха след скандала с досието му беше друго - всичко си беше ясно.) Всички са ако не убедени, че това е истина, то поне че крушката си има опашка. Съмнението е посято.
Сигурен начин да неглижираш нечия позиция, особено когато е опасна за твоите си интереси и планове.
А когато - евентуално - той ще ги е осъдил, отдавна вече всички ще са забравили за какво изобщо е ставало дума.

Ако наистина имат доказателства, защо не ги покажат още сега?
Защо не го съдят те за изнудване?
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: каква ли е разликата между рекет и изнудване се запитах внезапно, обяснете ми, моля):
Те го наклепват публично, че ги е изнудвал. От телевизията го уволняват с двусмислена
В произхода сигур, синоними са, те журналистите обичат езикът им да е богат :winkw:
Мнемозина написа:Сигурен начин да неглижираш нечия позиция, особено когато е опасна за твоите си интереси и планове.
Така мисля и аз. Намериха му цаката. Може би в старото ръководство е имало някой, който го е защитавал и който сега вече не е там.. Аман от задкулисни истории.:mad:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

да сте гледали скат да ви се изясни кво и що:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа:да сте гледали скат да ви се изясни кво и що:cool:
Тцъ, никога :grin:
В "Новинар" обаче има голяма част от интервюто (даже може и цялото да е), ма сега немам време:shy:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
Quid написа:да сте гледали скат да ви се изясни кво и що:cool:
Тцъ, никога :grin:
В "Новинар" обаче има голяма част от интервюто (даже може и цялото да е), ма сега немам време:shy:
мойто време си е същото
1000 евро:cool:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

...

Георги Коритаров: Така. Аз искам да продължа. Вие ме попитахме дали ще съдя г-н Златев.
Велизар Енчев: Това е въпрос май и на Кеворкян, да.
Георги Коритаров: Така. Да. Аз искам господин Златев да ме съди. Защото той отправя обвиненията. Той твърди, че има някакви основания да бъда съден. Би било най-наивното и глупаво нещо човек да се въвлече в инерцията на внушенията и да се поддаде на това, вместо да доведе извеждането на истината докрай, да се впусне сам в битки, които по-добре да бъдат водени пред съд, ако аз бъда подсъдим, ако има някакви доказателства за това. Разбирате ли?
Велизар Енчев: Но господин Златев заяви и госпожа Дияна Дамянова заявиха, че повече няма да се занимават, тъй като са доволни от уволнението.
Георги Коритаров: Не, не. Значи това означава, че целта е била уволнението.
Велизар Енчев: Уволнение, да.
Георги Коритаров: Защото кое е по-важно в една правова държава? Да се потърси отговорност, ако има нарушения на закона, или да бъде уволнен журналист?
...

Не съм го дочела цялото още...
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Още едно виждане по темата, свързано и с досиетата на телевизонерите, да, интересно се получава:
Милена Фучеджиева
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

мисля че на никой не му пука за тези кво как и защп

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа:мисля че на никой не му пука за тези кво как и защп
На мен ми пука, затова продължавам да си чета и да вдигам темата :winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
Quid написа:мисля че на никой не му пука за тези кво как и защп
На мен ми пука, затова продължавам да си чета и да вдигам темата :winkw:
ако си гледала скат моеше да ти се драйфа от всичките тия:-)

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:Още едно виждане по темата, свързано и с досиетата на телевизонерите, да, интересно се получава:
Милена Фучеджиева
Тия само ни четат тука, да знаеш. :grin:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа: ако си гледала скат моеше да ти се драйфа от всичките тия:-)
Тая телевизия даже не знам дали я имам настроена :rotfl24:

То че ми се драйфа, факт, тия истории миришат повече и от детската ясла :winkw:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Тия само ни четат тука, да знаеш. :grin:
Шрунца вика, че Дарки била агента на медиите тук :rotfl24::rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
на кое управление?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

ELBI написа:
4avdar4e написа:
на кое управление?
в-к Трета възраст

(пействам от бележки : Дърта съм за секс, сине, дъртаааа...и си изкарай ръката от там докато ти говоря, скубиш ме...)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Strunz написа: в-к Трета възраст

(пействам от бележки : Дърта съм за секс, сине, дъртаааа...и си изкарай ръката от там докато ти говоря, скубиш ме...)
как може да вадиш лично инфо начи...
в потрес съм
:blum:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Dark Angel написа:
Strunz написа: в-к Трета възраст

как може да вадиш лично инфо начи...
в потрес съм
:blum:
четох аналите на форума...мода било по едно време:)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Strunz написа: четох аналите на форума...мода било по едно време:)
назадничаво :lol:

гледай напред
светлото бъдеще :-)
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Dark Angel написа:
Strunz написа: четох аналите на форума...мода било по едно време:)
назадничаво :lol:

гледай напред
светлото бъдеще :-)
ако знаеш какво ти се пише в най-скоро бъдеще:)
хич не е светло:)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Strunz написа: ако знаеш какво ти се пише в най-скоро бъдеще:)
недей така
моля те
толкова ме е страх
това сериозно
ама наистина сериозно го пиша
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Dark Angel написа:
Strunz написа: ако знаеш какво ти се пише в най-скоро бъдеще:)
недей така
моля те
толкова ме е страх
това сериозно
ама наистина сериозно го пиша
ок де, ще светнем лампата
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Strunz написа: ок де, ще светнем лампата
:kiss:

направо те разцелувам за това
премного ме е страх от тъмнина и мрак
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Dark Angel написа:
Strunz написа: ок де, ще светнем лампата
:kiss:

направо те разцелувам за това
премного ме е страх от тъмнина и мрак
ок, свалих си гащитИ:)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Strunz написа: ок, свалих си гащитИ:)
какво си се разпищолил такъф
я се стегни
изправи гърба
:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Quid написа: ако си гледала скат моеше да ти се драйфа от всичките тия:-)
Тая телевизия даже не знам дали я имам настроена :rotfl24:

То че ми се драйфа, факт, тия истории миришат повече и от детската ясла :winkw:
Хаааа, аз обаче продължавам да чета!

Кеворкян здраво се е олял!
Прочети само първите два-три екрана...

:shocked:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

кой крив, кой прав няма значение
медиите имат за основна задача да обслужват икономически интереси
прочетох малко от линка ти Мнемо и изпитах дълбоко и крайно отвращение към всичките участници
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark Angel написа:кой крив, кой прав няма значение
медиите имат за основна задача да обслужват икономически интереси
прочетох малко от линка ти Мнемо и изпитах дълбоко и крайно отвращение към всичките участници
А уж не би трябвало да е това основната им задача - и от тази гледна точка има значение кой е крив и кой не е.

А за линка... както казва една приятелка, поставИ човека в ситуация и гледай как реагира.
Имай само предвид, че това е дешифрация на жив разговор, не е редактирано - точно фонограма си е, а те винаги изглеждат малко дебилно.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Хаааа, аз обаче продължавам да чета!

Кеворкян здраво се е олял!
Прочети само първите два-три екрана...

:shocked:
Аааа, и аз, и аз :winkw:
Още един любимец по темата..
Публикувай отговор