Как сте бе студенти

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа: Тоя е пич и половина. Вероятно цитираш от Кратка история на почти всичко. Яка, но другата му - за Англия е върха и 3 пръста отгоре. В една книга пише и за България :winkw:
Да от там цитирам, позна! Другите преведени ли са? За мене и за Куида, знаеш, субтитри надо!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Начи така паралел да направя само набързо. Много интересна работа. Цитирал съм го тука тоя автор. Бил Брайсън. Живота- вика- е много интересно нещо от човешка гледна точка. Пък, съгласете се, че бая ще се озорим, да го погледнем от друга гледна точка. Има например едно супер интересно живо нещо, което се нарича лишей. Тия щуротии виреят в най- суров климат и върху най- обикновенни голи камъни. Даже по едно време хората са смятали че тва са камъни които са на път спонтанно да се превърнат в растения. Един изтъкнат учен изпаднал в еуфория от това "откритие" и едва само не запял от вълнение на една конференция от чудото което се извършва пред очите ни
После хората разбрали какъв е трика. По- малко вълшебство, повече ефикастност. Съжителство на гъби с морски водорасли- алги. Гъбите разтварят скалата с киселини, алгите преубразуват разтвора в храна, достатъчна за да оцелеят и двата вида. Прост, колкото си искате номер. Понеже, - пише наш Бил- тва става в най- суровите кътчета на планета, нарастването на лишеите е супер бавно. Стават големи, като копче от риза, за 50 години. И тва е. Лепнали са се за една скала, смучат там и нито се развиват, нит пълзят, нито нищо. Най- лишения от амбиция живот. Никаква цел. Просто го има. Научил някакъв трик и го прилага милиони години. Ама защо, бе? Каква е целта, предназначението, до къде ще стигнете, що не се развивате, може ли така?
Съществува. И толкова!
Иди го разбери.
Само дето никак, ама никак не можем да сме сигурни дали наистина лишеите нямат някаква цел - пък ние просто да нямаме сетива за нея. :roll:
С каква цел съществуват звездите?
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа: Само дето никак, ама никак не можем да сме сигурни дали наистина лишеите нямат някаква цел - пък ние просто да нямаме сетива за нея. :roll:
един влюбен в себе си човек би ти отговорил че звездите съществуват само и единствено за да му светят :lol:
и да падат от време на време, за да може да си пожелава разни неща :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Начи така паралел да направя само набързо. Много интересна работа. Цитирал съм го тука тоя автор. Бил Брайсън. Живота- вика- е много интересно нещо от човешка гледна точка. Пък, съгласете се, че бая ще се озорим, да го погледнем от друга гледна точка. Има например едно супер интересно живо нещо, което се нарича лишей. Тия щуротии виреят в най- суров климат и върху най- обикновенни голи камъни. Даже по едно време хората са смятали че тва са камъни които са на път спонтанно да се превърнат в растения. Един изтъкнат учен изпаднал в еуфория от това "откритие" и едва само не запял от вълнение на една конференция от чудото което се извършва пред очите ни
После хората разбрали какъв е трика. По- малко вълшебство, повече ефикастност. Съжителство на гъби с морски водорасли- алги. Гъбите разтварят скалата с киселини, алгите преубразуват разтвора в храна, достатъчна за да оцелеят и двата вида. Прост, колкото си искате номер. Понеже, - пише наш Бил- тва става в най- суровите кътчета на планета, нарастването на лишеите е супер бавно. Стават големи, като копче от риза, за 50 години. И тва е. Лепнали са се за една скала, смучат там и нито се развиват, нит пълзят, нито нищо. Най- лишения от амбиция живот. Никаква цел. Просто го има. Научил някакъв трик и го прилага милиони години. Ама защо, бе? Каква е целта, предназначението, до къде ще стигнете, що не се развивате, може ли така?
Съществува. И толкова!
Иди го разбери.
Само дето никак, ама никак не можем да сме сигурни дали наистина лишеите нямат някаква цел - пък ние просто да нямаме сетива за нея. :roll:
О да! Но това е едно и също. Хитрия Бил не пропуска да каже "от човешка гледна точка" Аз го цитирах малко непохватно. Представи си каква божествена, великолепна и победна цел щяха да имат лишеите от човешка гледна точка ако действително това бяха оживяващи камъни. Божественото в науката и научното в теологията щяха да стиснат ръце сред фанфарни звуци, а всички ние да получим вътрешна удовлетвореност от нещо толкова добре започнато и така великолепно завършено. Красив цикъл с с красива цел цел.
Как ли се е почувствал онзи учен, когато е разбрал, че това е просто гъба+водорасло? Симбиоти, с едничката цел да се хранят за да просъществуват. Да ги има и толкова.
Аватар
holi_day

Re: Как сте бе студенти

Мнение от holi_day »

Капинчо написа:Слънчева и любовна седмица ви желая!
:-) Ричард Клайдерман - Китайска Градина
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа: Тоя е пич и половина. Вероятно цитираш от Кратка история на почти всичко. Яка, но другата му - за Англия е върха и 3 пръста отгоре. В една книга пише и за България :winkw:
Да от там цитирам, позна! Другите преведени ли са? За мене и за Куида, знаеш, субтитри надо!
Да. Шедьовърът му е Записки от един малък остров.

След това издава и Записки от една голяма страна

в книгата си Един американец в Европа пише за България (ако ме подсетиш ще ти покажа, а може и да взема да понапиша от там по нещо)

и остава Кратката история на почти всичко.

Може да има и други - тези ги имам на бългериън :winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа: в книгата си Един американец в Европа пише за България (ако ме подсетиш ще ти покажа, а може и да взема да понапиша от там по нещо)
Боже!

Това съм го чела!

Не, не, не му казвай какво пише за България... :blink: Напиши за Северното сияние... :lol:
Panta rhei...
Дядо Капинчо

Re: Как сте бе студенти

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 21.12.08, 16:36, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Що? Пишеше, че там е видял най-красивите жени!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:Що? Пишеше, че там е видял най-красивите жени!!!
Ъъъъ, добре де, напиши го тогава. :lol:

Аз просто друго си спомням, но няма значение.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

тоя яко прилича на клинси:cool:
олееееееее бавария олеееееееееееее
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ELBI написа:Що? Пишеше, че там е видял най-красивите жени!!!
в България?

а познати мъже казват че в Истанбул жените са красиви
ама красиви истински
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

и там има красиви. Има и в Белград. А иначе готини има и в Германско...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ELBI написа:и там има красиви. Има и в Белград. А иначе готини има и в Германско...
в Германско младите момичета са прекрасни
като феи са

белградските жени ги не знам, но се сетих за графитите на Белград и се разхилих :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа: Мнемо,

През последните няколко дни двама човека, от тези, които уважавам се опитваха да ме убедят колко свестен, честен и раним човек си и колко аз съм безкрайно несправедлив в поведението си към теб. Днешното ти участие в моята тема е по-скоро в подкрепа на моите изводи, но ... Първо, аз съм свикнал винаги да се съмнявам в правотата си. Второ, напълно нормално е след като съм те обидил, ти да не си много добронамерена към мен. Може би си забелязала, че въпреки доста плътното ти присътвие във форума напоследък, аз не съм вземал отношение към твоите изказвания, т.е. оставил съм те на мира.
Ще направя още една крачка. Ще приема, че съм изтълкувал погрешно поведението ти по време на споровете и съм те оценил неправилно. В този момент ти за мен си бяла страница. Каквото напишеш от тук нататък, това ще е.
Има някакъв страхотен парадокс в това, което си написал.

Проблемът изобщо не е в това дали съм ранима, свястна и честна - както се оказа, това няма почти никакво значение вече тук. Дори не си и забелязал, че никога не съм коментирала ничия личност - нито директно, нито индиректно.
Иронията е нещо, което, уви, владея твърде добре, но никога не ми е била тукашно удоволствие. Дори и с риск да изглеждам глуповата и наивна.

Проблемът не е и това дали и как ти ще реагираш на моето писане.

Ясно е, че нищо няма да бъде както преди.
Но ако не престанем с ироничните подмятания - и не изчистим съзнанията си от подозренията за такива - тук никога няма да тръгне относително нормален разговор.

И наистина нямах предвид теб, когато писах онова за скромността, беше просто асоциация, връзка между поговорки... което пък си ми е било постоянното удоволствие тук.
Panta rhei...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа:
Не разбрах къде е парадокса.
Няма да коментирам и това къде е проблема - всеки си има своя версия и те са толкова много, че няма как да се обединят.
Преставаме с подмятанията и съмненията за подмятания сами ще изчезнат.
Ще приема, че последното ти изречение е вярно.
Аз основния парадокс не го и казах.

Благодаря. :-)
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

красотата на това място е в коментирането на разни интересни неща
различни хора
мислещи различно
мислите се движат като шарени рибки в различни посоки
и виждаш как мислят другите
и/или те провокират да мислиш по друг начин
да се качиш до половината на нечия чужда кула/замък/камбанария и да погледнеш

и става ужасно отегчително като някой има страст разговора да бъде непрекъснато фокусиран върху междуличностни взаимоотношения
каква скука
като да слушам за красотата на друга жена :lol:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

живота върви с пълна сила
тук е една мъничка част от него
много, много мъничка
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

нещо като тир без спирачки по черната писта на Вал Дизеер....
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Кви студенти, бе....тва минало отдавна свършено. И преди не го обичах тоя празник, щото знаех, че е временна работа, сега пък ептен. :winkw:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Пенчо Заека написа:Кви студенти, бе....тва минало отдавна свършено. И преди не го обичах тоя празник, щото знаех, че е временна работа, сега пък ептен. :winkw:
Абсолютно!
И преди и сега се чудя защо бивши студенти си го честитят и го празнуват... :dunno:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Капинчо написа: Ако все пак приемаш моето предложение, надявам се от утре да си проличи.
не ме интересуват твоите предложения
нито ще ги чета, нито ще ги обсъждам, нито ще ги следвам

и без тях си "приказвам" чудесно с хора тук :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Пенчо Заека написа:Кви студенти, бе....тва минало отдавна свършено. И преди не го обичах тоя празник, щото знаех, че е временна работа, сега пък ептен. :winkw:
Абсолютно!
И преди и сега се чудя защо бивши студенти си го честитят и го празнуват... :dunno:
Жалба за младост. Само това, ама и то не е малко. Поне за мене, направо, си е страшно много. Страхотни времена бяха!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Абсолютно!
Защото човек е жив, докато се учи.
Тази ми е от любимите поговорки. :lol:

Защото студенстките години преминават в някакво вечно бъдеще време - и това е, от което ни е трудно да се отърсим.
Но зависи и какво се разбира под празнуване.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Защото човек е жив, докато се учи.
Искаш да кажеш, че ученето е тясно свързано с празнуването..., каквото и да означава то (празнуването). :shy:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Искаш да кажеш, че ученето е тясно свързано с празнуването..., каквото и да означава то (празнуването). :shy:
Млади сме, докато учим :blum: Така че, да, пряко е свързано:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Защото човек е жив, докато се учи.
Искаш да кажеш, че ученето е тясно свързано с празнуването..., каквото и да означава то (празнуването). :shy:
Ох, не, ама и това е вярно - студенството си беше един безкраен празник. :grin:

А другото беше нещо в смисъл, че ученето е свързано с живостта, с будността, с очакването за нещо бъдещо и хубаво. И човек трудно се разделя с това.
Или съдя по себе си.

Ох, можех и по-дълго и красиво да го оформя, обаче нямам време сега...
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:

А другото беше нещо в смисъл, че ученето е свързано с живостта, с будността, с очакването за нещо бъдещо и хубаво. И човек трудно се разделя с това.
Или съдя по себе си.

Бе не знам, според мен човек ще - не ще, цял живот се учи. А соц - студентството си е неповторим феномен. Остана си там, обаче.:winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

това с ученето ... е нещо като с пиенето :winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 21.12.08, 16:37, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Мнемозина написа:

Или съдя по себе си.

Бе не знам, според мен човек ще - не ще, цял живот се учи. А соц - студентството си е неповторим феномен. Остана си там, обаче.:winkw:
И защо го свърза със соца това?
Имало е студенти и преди него.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:това с ученето ... е нещо като с пиенето :winkw:
Ммм, как беше, някои умират прави, а уморените ги убиват - или както там се завъртя пиенето в тази тема? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:

ми - ти каза - безкраен празник. Ето ти връзка.:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 21.12.08, 16:37, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:това с ученето ... е нещо като с пиенето :winkw:
Ммм, как беше, някои умират прави, а уморените ги убиват - или както там се завъртя пиенето в тази тема? :blum:
ти сега смени темата за коне (кобили - да не кажеш, че съм сексист) :winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Амаранта написа:
Мнемозина написа:

и на запад студенството се разглежда по сходен начин като тук...купон през не малка част от времето.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Мнемозина написа:

А, разбрах.
Ама моето студентсво не беше по соца, тъй че не от там идваше празничното.

Нещо ми се върти във главата пак онази "дупка на чорапа"...
Panta rhei...
Публикувай отговор