Достойнството на недостойните.

Все същите
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ни знам какво друго. Ти питаш. Аз питам какво ти питаш?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа: отказваш пиене? :winkw:
приемам пиене
и мястото определих
:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

намери се един човек за ЧВ :cool:

Мястото ... далеч ли е - трябва ли да си взимам командировъчни или не :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Re: Достойнството на недостойните.

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:... Девалвация на езика, Девалвация на песни и забавления...
Якимова не направи паралел със сега. Мисля че според нея той не съществува, но така или иначе има много интересни факти. Най- малкото е, че всичко ново е добре забравено старо
:grin:
Да.
Обаче аз пък да ти кажа, че подобни хора, ровещи се в подобни неща, рядко си позволяват да правят паралели със сегашното.
Най-малкото защото един такъв паралел може да се окаже и повърхностен, подвеждащ... или да "легитимира" случващото се сега като нормално и естествено.

Онова тогава, мисля аз, не е като това сега.
Защото онова тогава е било само един слой от случващото се - и то именно този слой, в който ценностите се преобръщат "законно", сериозното и възвишеното тава смешно, царят е обект на подигравки и т.н.
Иначе казано, нещо като карнавала, който е допустим и карнавален само като част от онова цяло, в чиято друга половина царят си е цар и е на високо, възвишеното си е възвишено и всъщност всички го признават за такова (дори и когато не си признават, че го признават) и т.н.

Днес е различно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Да.
Обаче аз пък да ти кажа, че подобни хора, ровещи се в подобни неща, рядко си позволяват да правят паралели със сегашното.
Най-малкото защото един такъв паралел може да се окаже и повърхностен, подвеждащ... или да "легитимира" случващото се сега като нормално и естествено.
:
Да, нали? Самия факт, че има хора, които могат да разсъждават така е за отбелязване. Много голямо удоволствие ми достави тая мадама. Направи лекцията си интересна, без въобще да вкарва някакви политически паралели или въобще без да говори за политика. И то забележи - говори за периода на раждането на работническата класа. Даже социал- демикратите ги нарече... как беше, бе... не е точно но нещо, като битово-хигиенисти. Просто вид философия, която измерва стъпалото на което се намираш, не с положението ти на работното място а с домашния ти бит- очевидно нещо ново по онова време
Мнемозина написа:

Онова тогава, мисля аз, не е като това сега.
Защото онова тогава е било само един слой от случващото се - и то именно този слой, в който ценностите се преобръщат "законно", сериозното и възвишеното тава смешно, царят е обект на подигравки и т.н.
Иначе казано, нещо като карнавала, който е допустим и карнавален само като част от онова цяло, в чиято друга половина царят си е цар и е на високо, възвишеното си е възвишено и всъщност всички го признават за такова (дори и когато не си признават, че го признават) и т.н.

Днес е различно. :lol:
И различно и не. Знаеш. :-) Тук не се чувствам уверен да споря. Със сигурност времето е било супер интересно, като сега. Безброй нови процеси, отношения, нови хора, нови пропасти между поколенията. Като сега. :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
И различно и не. Знаеш. :-) Тук не се чувствам уверен да споря. Със сигурност времето е било супер интересно, като сега. Безброй нови процеси, отношения, нови хора, нови пропасти между поколенията. Като сега. :-)
Да, знам.

Но все си мисля, че посоката тогава е била различна. И според мен точно това за ежедневния бит го доказва - макар че не съм слушала лекцията.
Panta rhei...
Публикувай отговор