snowprincess написа:...но винаги ще има хора...
Разбира се, ще има и от първите и от вторите и т.н., но известна баналност е, че хората се отнасят към теб така, както ти самият се отнасяш към себе си, ерго би могла да разсееш първоначалната им заблуда, като покажеш какво за теб самата е жеста ти.
А по повод това:
snowprincess написа:...10 дни живееш в нас, ползваш безплатно вода, ток, легло и те возя с колата
се сетих, преди няколко години ми се наложи да поработя върху един проект в Германия (бившата Западна). Три месеца работих с един Ханс в една стая. Накрая дотолкова се сближихме, че той почна да разговаря с мен
на английски(Представяш ли си! Аз немски въобще не зная, но немците и не искат!). И една вечер след работа, колегата вика, хайде да отидем у нас, имам студена биричка в хладилника, ще дообсъдим нещата от работа на спокойствие. Хубаво, но се заприказвахме, по едно време си поглеждам часовника, 12 минало, помолих го да извика такси, той - не, къде по нощите ще ходиш, имам свободна стая и т.н. Това немец! На сутринта събуждаме се (почивен ден), и докато си пием кафето, Ханс почва: Ами значи биричката е по толкова, изпили сме по толкова бири, химическото за спалното бельо струва толкова... Аз седя като треснат, нали, не знам какво иска да ми каже, пък той - Ами ако искаш на заплата можеш да ми ги дадеш... И така, съвсем спокойно, и да ти кажа после си говорих с други колеги, българи, и ми обясниха, че въобще всичко си е в реда на нещата, аз трябвало или да купя бирата или да платя тази дето е у тях, така било прието...