Тия гърци съвсем

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Няма нужда и да го питам.
Миналото делим.
Тоест когато ни изнася, не го делим, а когато не ни изнася, се юрваме да си прибираме каквото можем.
И едните, и другите.

Когато в Турция бяха сложили една странна карта в учебниците, у нас също имаше реакция. Или може би нямаше, пък трябваше да има?
Знам, знам, че не е същото, но всъщност не е и докрай различно.
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=7349
Не виждам нищо нередно нито в тогавашната нито в сегашната си реакция!

Ако има нещо което ми убягва моля да ме просветиш.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:така е
но виж какво съм казал и там
пък и
като става въпрос за това какво делим
човек трябва да внимава с малките крачки, с които понякога почват големите пътешествия
и понякога кървави
държавите тук
са си владели взаимно териториите и са местили границите стотици пъти
напред-назад
не казвам, че сега границите са справедливи
а просто, че някога трябва да сложим точка на местенето
още повече, че границите са безсмислени
а в дълбокото изобщо не съществуват такива
Не казах ли това и аз в първия пост?
Страхът от падането на политическите граници кара мекерета и гьотферени като консула да изпадат в истерия.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Ън написа:
Remmivs написа:
Мнемозина написа:Няма нужда и да го питам.
Миналото делим.
Тоест когато ни изнася, не го делим, а когато не ни изнася, се юрваме да си прибираме каквото можем.
И едните, и другите.

Когато в Турция бяха сложили една странна карта в учебниците, у нас също имаше реакция. Или може би нямаше, пък трябваше да има?
Знам, знам, че не е същото, но всъщност не е и докрай различно.
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=7349
Ами, има Мааалка разлика- едно е да учиш децата, че Това е днешната територия на страната им, а друга, че това просто е част от историята.
Ами аз пък ще ти кажа, че националният празник е национален празник на нацията ни днес, а не отпреди сметни там колко години.
Разликата е на друго място - ако онова там в Турция е недопустимо, защото учебниците би трябвало да са контролирани на държавно ниво, това тук е акция на едно определено политическо движение, доколкото разбрах. Но е подчертано провокативно пък.
От кога да кажеш истината е провокация? Или от ПК не бива да изучаваме, обръщаме внимание на точно тая част от историата ни? Сан стефанска България не е ли политически акт подписан и признат от дузина страни, а след това променен вероломно? И още куп подобни въпроси, на които знам предварително че няма да получа отговор а само уклончиви увъртания и несъвместими сравнения.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Мнемозина написа:...

Да споря ли, да не споря ли... :roll:
...
Както искаш!
Аз лично не виждам спор а една надпревара - да натрием носа на БоЕВ и да му докажем колко много не е прав с цената на всичко, дори с увъртания, преиначавания и откровени манипулации.
Тц.
Не ми вменявай неща, които не съм си и помисляла.
Просто съм на друго мнение по този въпрос и се надявам да не ми забраняваш да си го имам. :-)
Не можеш и нямаш право да имаш друго мнение!:-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Ън написа: ВМРО не ги коментирам, това е друга тема. Квито и карти да са развявали, реакцията на гръка е необяснима.:-)
Необяснима не е.
Виж, за неоправдана по-скоро - да.
Все пак мисля, че и в двата случая проблемът е първо в картите и после в реакциите.

неоправдан

Синоними
безпричинен, безосновен, безоснователен, неоправдателен, неоправдаем, непростим, непростителен, виновен, осъдителен, отговорен
необясним, нелогичен
безсмислен, безполезен, нецелесъобразен, неотговарящ
неоснователен
произволен, безотговорен, своеволен
ненужен, нежелан, неуместен, незаслужен, непредизвикан
празен, необоснован
неупълномощен
:lol:
Последно промяна от Ън на 27.02.10, 21:59, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа: Тц.
Просто съм на друго мнение по този въпрос и се надявам да не ми забраняваш да си го имам. :-)
Просиш си боя пак. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Давай, щом те влече! Как ще го направиш само, като грък, сърбин, турчин или влах?:-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: Давай, щом те влече! Как ще го направиш само, като грък, сърбин, турчин или влах?:-)
бе, важното е да е с мерак :harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
неоправдан

Синоними
безпричинен, безосновен, безоснователен, неоправдателен, неоправдаем, непростим, непростителен, виновен, осъдителен, отговорен
необясним, нелогичен
безсмислен, безполезен, нецелесъобразен, неотговарящ
неоснователен
произволен, безотговорен, своеволен
ненужен, нежелан, неуместен, незаслужен, непредизвикан
празен, необоснован
неупълномощен
:lol:
Синонимите са за изящество, не за точност. :blum:
Ми мога да си обясня реакцията му, значи не ми е необяснима.
Но не съм сигурна, че може да бъде оправдана.
Последно промяна от Мнемозина на 27.02.10, 22:24, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: От кога да кажеш истината е провокация? Или от ПК не бива да изучаваме, обръщаме внимание на точно тая част от историата ни? Сан стефанска България не е ли политически акт подписан и признат от дузина страни, а след това променен вероломно? И още куп подобни въпроси, на които знам предварително че няма да получа отговор а само уклончиви увъртания и несъвместими сравнения.
Боев, чел ли си "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Някой може да ти я оправдае като ти я обясни. Ще стане ли тогава обяснима или не? За мен ще си остане необяснима, ерго- неоправдана :blum:

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:
това някакъв исторически документ ли е? що ли?
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Давай, щом те влече! Как ще го направиш само, като грък, сърбин, турчин или влах?:-)
Като чиста българка.
И ще те бия патриотично при това. :grin:
Последно промяна от Мнемозина на 27.02.10, 23:48, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Мнемозина написа:
Някой може да ти я оправдае като ти я обясни. Ще стане ли тогава обяснима или не? За мен ще си остане необяснима, ерго- неоправдана :blum:
Е тъй де.
Винаги ли като обясняваш, оправдаваш? :lol:
В свое оправдание ще обясня, че имах предвид да се оправдае дипломатически.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа:
latrevw написа:
това някакъв исторически документ ли е? що ли?
не, разбира се, защо трябва да е исторически документ, просто лично мен ме навява на разни мисли.

на Боев твърденията се базират на реални исторически документи ли?
исках просто да кажа, че всичко е толкова манипулирано и извратено, че на мен лично ми е трудно да възприема една такава крайна позиция.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:на Боев твърденията се базират на реални исторически документи ли?
да, точно на това се базират на Боев, а и моите твърдения...
нещо против ли имаш?
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа:
latrevw написа:на Боев твърденията се базират на реални исторически документи ли?
нещо против ли имаш?
нищо против, само малко се съмнявам

и честно казано не разбирам за какво се борите и защо аз съм родоотстъпник :-), щом не споделям всичко, което твърдите
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:

и честно казано не разбирам за какво се борите и защо аз съм родоотстъпник :-), щом не споделям всичко, което твърдите
не си родоотстъпник
просто все още вярваш на това, което учихме в училище... а то никак не беше вярно... беше угодно на "интернационала"
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
БоЕВ написа: От кога да кажеш истината е провокация? Или от ПК не бива да изучаваме, обръщаме внимание на точно тая част от историата ни? Сан стефанска България не е ли политически акт подписан и признат от дузина страни, а след това променен вероломно? И още куп подобни въпроси, на които знам предварително че няма да получа отговор а само уклончиви увъртания и несъвместими сравнения.
Не! Това проблем ли е?
Всъщност, проблемът е, че учите история от В. Мутафчиева и СТ. Цанев.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Давай, щом те влече! Как ще го направиш само, като грък, сърбин, турчин или влах?:-)
Като чиста българка.
И ще те бия патриотично при това. :grin:
Това вече звучи застрашително!:crying:
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
сър Айвънхоу написа:
нещо против ли имаш?

Ти, май, пишеш колкото да не заспиш!:lol:

Санстефанска България фалшификация и манипулация ли е според теб?
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Ти, май, пишеш колкото да не заспиш!:lol:

не, просто история, абсурдно е да се борим да си я върнем

нямам нищо против използването на картата по повод 3-ти март, не смятам, че консулът е прав. говорех принципно за цялата ти нахъсаност по темата.
много си чел и знаеш, няма спор. аз затова гледам да чета всичко, което пишеш, имам доста празноти.
фалшификацията и манипулацията, за която говоря е въобще навсякъде, винаги е имало политика, питах те за Джем на Вера Мутафчиева, защото съм изумена как папата е бил готов да влезе в съюз с мюсюлманите, как ги е използвал, за да му плащат, как всеки владетел из Европа си е играел игрички, както си иска. само заговори, убийства и много малко от тях са по причина родолюбие, всичко е пари и власт

имаме много неща, с които да се гордеем и аз се гордея и се радвам, че съм българка точно и най-вече заради оцеляването след 500 години.

откъде омразата ти към турците? ако имаше Българска империя поробила други нации, щеше да се гордееш с това или...

аз съм за мир, Боев, а ти говориш за война постоянно или поне аз така го приемам и не мога да се съглася
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
БоЕВ написа: Ти, май, пишеш колкото да не заспиш!:lol:

не, просто история, абсурдно е да се борим да си я върнем

нямам нищо против използването на картата по повод 3-ти март, не смятам, че консулът е прав. говорех принципно за цялата ти нахъсаност по темата.
много си чел и знаеш, няма спор. аз затова гледам да чета всичко, което пишеш, имам доста празноти.
фалшификацията и манипулацията, за която говоря е въобще навсякъде, винаги е имало политика, питах те за Джем на Вера Мутафчиева, защото съм изумена как папата е бил готов да влезе в съюз с мюсюлманите, как ги е използвал, за да му плащат, как всеки владетел из Европа си е играел игрички, както си иска. само заговори, убийства и много малко от тях са по причина родолюбие, всичко е пари и власт

имаме много неща, с които да се гордеем и аз се гордея и се радвам, че съм българка точно и най-вече заради оцеляването след 500 години.

откъде омразата ти към турците? ако имаше Българска империя поробила други нации, щеше да се гордееш с това или...

аз съм за мир, Боев, а ти говориш за война постоянно или поне аз така го приемам и не мога да се съглася
Неща нищо да връщам - искам само да се помни. А, когато паднат границите, хората да имат спомена, за да могат да се самоопределят.
Кажими, ти какво знаеш за инфото от линка - bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0 - укриването, потулването на истината и тия героични моменти - това не е ли манипулация?
"Простият" българин надвива турски и гръцки офицери, създава наколна база в езерото и води "морски" битки в него. Чежденците са го признали, но не е тяхна задачата да го поменават и дават за пример на новите поколения. А, цялата тая кървава сага започва именно от Санстефанската България, ако тогава страната ни не беше окастрена по най-варварски начин от политикономически интереси, всичките тия реки от кръв, включително и балканската воина щяха да ни бъдат спестени. Историята у нас, такава каквато я учихме е писана от мижитурки, но за радост има страшно много материали от които един претендиращ за мислещ човек може да си направи изводи.

Никого не мразя - искам уважението с което се отнасям към останалите, но настъпят ли ме настъпвам. До трета СВ не се стигна именно поради въоръжаването и подготовката за нея - няма лошо да сме подготвени за битка, истинско щастие ще е обаче когато се размине. Укриването и преиначаването на истината ражда проблеми, аз съм ЗА говоренето и наричането на нещата с истинските им имена, само така може натрупаното напрежение, заблуди и неясноти да преврят и продължим напред начисто.

Чест и почитания, това е последният ми пост по темата!
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Неща нищо да връщам - искам само да се помни. А, когато паднат границите, хората да имат спомена, за да могат да се самоопределят.
Кажими, ти какво знаеш за инфото от линка - bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0 - укриването, потулването на истината и тия героични моменти - това не е ли манипулация?
"Простият" българин надвива турски и гръцки офицери, създава наколна база в езерото и води "морски" битки в него. Чежденците са го признали, но не е тяхна задачата да го поменават и дават за пример на новите поколения. А, цялата тая кървава сага започва именно от Санстефанската България, ако тогава страната ни не беше окастрена по най-варварски начин от политикономически интереси, всичките тия реки от кръв, включително и балканската воина щяха да ни бъдат спестени. Историята у нас, такава каквато я учихме е писана от мижитурки, но за радост има страшно много материали от които един претендиращ за мислещ човек може да си направи изводи.

Никого не мразя - искам уважението с което се отнасям към останалите, но настъпят ли ме настъпвам. До трета СВ не се стигна именно поради въоръжаването и подготовката за нея - няма лошо да сме подготвени за битка, истинско щастие ще е обаче когато се размине. Укриването и преиначаването на истината ражда проблеми, аз съм ЗА говоренето и наричането на нещата с истинските им имена, само така може натрупаното напрежение, заблуди и неясноти да преврят и продължим напред начисто.

Чест и почитания, това е последният ми пост по темата!
жалко, че е последен пост. защото ми хареса много и съм съгласна на 100%

Благодаря за линка
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:А, цялата тая кървава сага започва именно от Санстефанската България, ако тогава страната ни не беше окастрена по най-варварски начин от политикономически интереси, всичките тия реки от кръв, включително и балканската воина щяха да ни бъдат спестени. Историята у нас, такава каквато я учихме е писана от мижитурки, но за радост има страшно много материали от които един претендиращ за мислещ човек може да си направи изводи.
за съжаление тия дърти курви (франция и англия), дето ни окастриха така здраво, все още се месят на Балканите... никога не им вярвайте, че искат да ни помогнат... за тях е важно на Балканите да "ври и кипи"...

за съжаление, намираме се на територия, която винаги е била и ще бъде "ключова позиция в световната шахматна партия"...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
за съжаление тия дърти курви (франция и англия), дето ни окастриха така здраво, все още се месят на Балканите... никога не им вярвайте, че искат да ни помогнат... за тях е важно на Балканите да "ври и кипи"...

за съжаление, намираме се на територия, която винаги е била и ще бъде "ключова позиция в световната шахматна партия"...
Никой, който подклажда конфликти тук, не ни помага. Все едно дали е от другия край на света или е сред нас.
Интересно ми е кой го прави напоследък обаче. :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Никой, който подклажда конфликти тук, не ни помага. Все едно дали е от другия край на света или е сред нас.
все същите, все същите... старите курви, срещу двуглавия орел... а... и най-големият доминион на едната курва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа: Никой, който подклажда конфликти тук, не ни помага. Все едно дали е от другия край на света или е сред нас.
все същите, все същите... старите курви, срещу двуглавия орел... а... и най-големият доминион на едната курва...
Ми това ще трябва да ми го обясниш точно как го правят, ама като те знам колко си склонен към обясняване...
На мен просто ми изглежда като сами да си го правим. :-)
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Ми това ще трябва да ми го обясниш точно как го правят, ама като те знам колко си склонен към обясняване...
не, ние само им помагаме... или поне част от нас... за справка: виж у линка на Боев, как е загинал воеводата...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа: Ми това ще трябва да ми го обясниш точно как го правят, ама като те знам колко си склонен към обясняване...
не, ние само им помагаме... или поне част от нас... за справка: виж у линка на Боев, как е загинал воеводата...
За днес ти говорех, ей сега, в момента каквото става. Кой ни го прави?
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
сър Айвънхоу написа:
За днес ти говорех, ей сега, в момента каквото става. Кой ни го прави?
ох, ама и ти ме четеш, както си искаш...
казах ти: НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ ПРЕДИ 100-150 ГОДИНИ... ние сме просто едно поле от "играта"... при това ключово поле...
същите, дето участваха е Берлинския конгрес, същите и сега ни управляват, чрез марионетките си...

колко по-ясно искаш да ти го обясня?
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа: ох, ама и ти ме четеш, както си искаш...
казах ти: НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ ПРЕДИ 100-150 ГОДИНИ... ние сме просто едно поле от "играта"... при това ключово поле...
същите, дето участваха е Берлинския конгрес, същите и сега ни управляват, чрез марионетките си...

колко по-ясно искаш да ти го обясня?
Това като идея ми е ясно, на някаква конкретизация се надявах.
Както и на обяснение дали пък като не се джафкаме тук постоянно, не им играем точно по тая свирка.
И дали ако вземем да загърбим напреженията няма да им направим сечено. Ей такива разни проклетички и инатливи въпроси ми се въртят в главата. :grin:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Това като идея ми е ясно, на някаква конкретизация се надявах.
Както и на обяснение дали пък като не се джафкаме тук постоянно, не им играем точно по тая свирка.
И дали ако вземем да загърбим напреженията няма да им направим сечено. Ей такива разни проклетички и инатливи въпроси ми се въртят в главата. :grin:
правилно разсъждаваш, ама ... за съжаление, нерационално... защото пак ще те пратя в линка на Боев... виж как е умрял воеводата... те така са загинали повечето ни герои... те така и бавно ни убиват мекеретата...

имам едно гадно чувство, че са ни "нарочили" да ни премахнат за следващите 20-30 години напълно от лицето на земята...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
Благодаря за линка
Моля! Какво да пиша повече, като съм ти оставил инфо в изобилие? Започни със статията от първият ми пост - 15-ти/16-ти век е създадена картата и по топонимите(имената) може да стане ясно, че пелопонес е преобладаващо славянски тогава. Три, четири века по-късно започва борбата за тая и не само територия.
В линка който ти дадох можеш да кликаш на всяка синя думичка и ще откриваш нови и нови неща и информации.
Като: Кои са андартите>>> и делата им, както и какво е гръцката/сръбската въоръжена пропаганда в Македония, за съюзът им с турците куп други неща. Интересно е, че тая борба продължава с различен интензитет до края на 40-те години на миналия век, а това никак не е толкова отдавна.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
...
"Загърбването" трябва да е двустранен процес, защото, ако го направиш самосиндикално и на въпреки ще се окажеш в много деликатно положение.:bigsmile:
Между другото, народната влас и интернаСионала ни поставиха доста отдавна в това положение спрямо гръцки и сръбски пропаганди и интереси. Време е да си върнем достойнството като погледнем проблемите в очите и заявим наща позиция по въпроса.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
"Загърбването" трябва да е двустранен процес, защото, ако го направиш самосиндикално и на въпреки ще се окажеш в много деликатно положение.:bigsmile:
Мисля, че това е най, най- точният отговор!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа: Това като идея ми е ясно, на някаква конкретизация се надявах.
правилно разсъждаваш, ама ... за съжаление, нерационално... защото пак ще те пратя в линка на Боев... виж как е умрял воеводата... те така са загинали повечето ни герои... те така и бавно ни убиват мекеретата...

имам едно гадно чувство, че са ни "нарочили" да ни премахнат за следващите 20-30 години напълно от лицето на земята...
То ние сами сме си се нарочили, не се притеснявай. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
БоЕВ написа:
Мисля, че това е най, най- точният отговор!
Ъхъ.
Обаче да го започнат отсрещните, ако обичат, след като силно се засрамят и си посипят каквото могат с пепел. И ни се извиняват в следващите няколко столетия, постоянно и без да спират. :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор