До сега си мислех че ОМ има за цел да ни свърже с Вселенското слово, да се синхронизираме с неговите вибрации?vyara написа:Да. Тука намесваме вибрациите, които имат отношение към нас, доколкото нашето тяло вибрира с точно определени честоти. Тука всичко си е чиста наука, настройване на антенките преди да потече потокът на словото.ПЪТник написа: Ха така, стигнахме и до пеенето. Не случайно псалми и химни при религиозни ритуали се пеят или изказват напевно.Всъщност, знаеш ли, при медитация със звука ом, целта е да се прекрати потока на словото. На мисловното слово.
Днешните ми мисли
Re: Днешните ми мисли
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Ааа, ясно.vyara написа: Не исках да минаваме на тази писта. Исках да те разбера. Да разбера къде е проблема, ако мисълта ти е ясна, ясно можеш да я формулираш, къде е проблема да я предадеш? Това, което ти намесваш пак минава в сферата на чувствата или на някакво отношение. Защо ги смесваме? Аз съм забелязала, че дори когато говоря на децата си спокойно и ясно те ме разбират дори и за сложни неща, на които още не знаят понятията.
Ами там се опитах да ти кажа... просто ми прозвуча малко задължаващо мнението ти. Ако не можеш да формулираш мислите си, значи не си дорасъл още. Пък то не е така, зависимостта не е тази.
И... аз например не разделям чувства от мисли. Изразявайки една емоция с думи, престава ли тя да бъде емоция?
Panta rhei...
Не с вселенското слово, а с Вселената.ПЪТник написа:До сега си мислех че ОМ има за цел да ни свърже с Вселенското слово, да се синхронизираме с неговите вибрации?vyara написа:Да. Тука намесваме вибрациите, които имат отношение към нас, доколкото нашето тяло вибрира с точно определени честоти. Тука всичко си е чиста наука, настройване на антенките преди да потече потокът на словото.ПЪТник написа: Ха така, стигнахме и до пеенето. Не случайно псалми и химни при религиозни ритуали се пеят или изказват напевно.Всъщност, знаеш ли, при медитация със звука ом, целта е да се прекрати потока на словото. На мисловното слово.
Но потокът на мислите трябва да бъде спрян.
Именно така мисля. Че ако на човек му е напълно ясно дадено нещо - да кажем казус по дадена материя, личен негов проблем или каквото и да било, той няма да има проблеми с формулиране на мисълта си по въпросите, свързани с тези неща. Ако нещо му бяга, не му достига информация и т.н. идва объркване и невъзможност и друг да го разбере. Така си мисля аз.Мнемозина написа:Ааа, ясно.vyara написа: Не исках да минаваме на тази писта. Исках да те разбера. Да разбера къде е проблема, ако мисълта ти е ясна, ясно можеш да я формулираш, къде е проблема да я предадеш? Това, което ти намесваш пак минава в сферата на чувствата или на някакво отношение. Защо ги смесваме? Аз съм забелязала, че дори когато говоря на децата си спокойно и ясно те ме разбират дори и за сложни неща, на които още не знаят понятията.
Ами там се опитах да ти кажа... просто ми прозвуча малко задължаващо мнението ти. Ако не можеш да формулираш мислите си, значи не си дорасъл още. Пък то не е така, зависимостта не е тази.
И... аз например не разделям чувства от мисли. Изразявайки една емоция с думи, престава ли тя да бъде емоция?
А за емоцията - аз затова по-рано се опитах да разгранича нещата, защото мисленето не е емоция. Емоцията не се нуждае непременно от думи.
Боже кви ги дрънкаме. Отивам да спя.
Абе как да ти кажа...vyara написа: Именно така мисля. Че ако на човек му е напълно ясно дадено нещо - да кажем казус по дадена материя, личен негов проблем или каквото и да било, той няма да има проблеми с формулиране на мисълта си по въпросите, свързани с тези неща. Ако нещо му бяга, не му достига информация и т.н. идва объркване и невъзможност и друг да го разбере. Така си мисля аз.
А за емоцията - аз затова по-рано се опитах да разгранича нещата, защото мисленето не е емоция. Емоцията не се нуждае непременно от думи.
Боже кви ги дрънкаме. Отивам да спя.
От една страна, Айнщайн е твърдял, че истински си разбрал едно нещо, когато можеш да го обясниш на баба си. В тоя смисъл с него сте роднини.
От друга страна, все пак е бил човек на точните науки.
Е точно това се опитвах да ти обясня - за разликата между език и думи. И да ти кажа, че всичко това не е неизследвана материя, а си е твърде даже изследвана.
Panta rhei...
Е те там за мен е проблема при отношенията...но не всеки може да изкаже на разбираем за другия език това, което всъщност мисли. Ми..кво да правим. Живот..Мнемозина написа: Има представи, които при всякаква комуникация се изкривяват. С почти всички абстракции е така.
И наистина грижата за това да се предадат нещата максимално точно е на подаващия информацията. Негова работа е да "заговори на езика" на възприемащия, да. Понякога това приема странни форми - както е станало и в онези "примери".
В такъв момент човек се "капсулира" при тези, дето разбират какво им говори.
Ааа, добре, съгласна съм че е изследвана. Аз не съм се запознала още с изследванията.Мнемозина написа: Е точно това се опитвах да ти обясня - за разликата между език и думи. И да ти кажа, че всичко това не е неизследвана материя, а си е твърде даже изследвана.
Всъщност, тя може и да е изследвана, но безрезултатно или неефективно.
Е това е! А сега погледни колко се разбираме с теб въпреки, че се обичаме.vyara написа: Боже кви ги дрънкаме. Отивам да спя.
Всичко предадено с думите се е изкривило по жицата както и в двата /или повече/ телефонни апарата.
Но емоцията си я чувстваме без изкривяване, нали?
Ми...това е. Проблеми в слуховия апарат, проблеми в говорния...
vyara написа:Ааа, добре, съгласна съм че е изследвана. Аз не съм се запознала още с изследванията.Мнемозина написа: Е точно това се опитвах да ти обясня - за разликата между език и думи. И да ти кажа, че всичко това не е неизследвана материя, а си е твърде даже изследвана.
Ей таз дума разбираш ли я:
Panta rhei...
Мнемозина написа:vyara написа:Ааа, добре, съгласна съм че е изследвана. Аз не съм се запознала още с изследванията.Мнемозина написа: Е точно това се опитвах да ти обясня - за разликата между език и думи. И да ти кажа, че всичко това не е неизследвана материя, а си е твърде даже изследвана.
Ей таз дума разбираш ли я:Щото мога и да я вербализирам, ма не искам.
Айде леки ви нощи!
Лека и на теб!vyara написа:Мнемозина написа:
Ей таз дума разбираш ли я:Щото мога и да я вербализирам, ма не искам.
Айде леки ви нощи!
Не разбираш от дума, ей...
Не че го мисля де, ама изразът е в контекста на темата, утре може и да го побистрим, ако ни дойдат ду... мисли.
Panta rhei...
vyara написа: Но потокът на мислите трябва да бъде спрян.
Да потокът на мислите трябва да бъде спрян.
Разбирам, едно и също говорим с различни думи и понятия за тях.
Лека нощ, отивам да правя Биг брадър, щото и аз съм средностатистически.
Лека нощ.
О, това от третия ред много ме занимава напоследък, да си призная. Имаше една... мисълRemmivs написа:думите са само част от едното
не всичко може в думи да се облече
и не всичко облечено в думи има смисъл
думите не са съвършени (език и думи тук са синоними)
но нямаме по-добро средство засега
скоро може и да имаме
но не съм сигурен, че това би ни направило по-щастливи
Имаме и други средства, не знам дали ни правят по-щастливи. Има такъв жанр "песен без думи" например.
Panta rhei...
- snowprincess
- сър Айвънхоу
маймуните и шекспирМнемозина написа:О, това от третия ред много ме занимава напоследък, да си призная. Имаше една... мисъл"Думите са дадени на човека, за да крие мислите си".
Имаме и други средства, не знам дали ни правят по-щастливи. Има такъв жанр "песен без думи" например.
имах предвид четене на мисли
това определено ще ни изясни мислите
но не вярвам да ни направи по-щастливи
дори напротив
А само аз ли забелязах колко по- чаровна е тази усмивка?Remmivs написа:има хубави зъби
не можах да й видя очите
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Има ли мисъл, има ли чувство, само тогава се ражда изкуство!:blum:
Не я изчетох темата до края, пък нямам и време. Но. Ако приеме еволюционната теория за вярна и твърдението, че словото(писмено или устно) е първоизточник на "мисъл", то, тогава предците ни са били лишени от всякаква мисъл и въображение до изнамиране на словото(писмено и устно).
Не я изчетох темата до края, пък нямам и време. Но. Ако приеме еволюционната теория за вярна и твърдението, че словото(писмено или устно) е първоизточник на "мисъл", то, тогава предците ни са били лишени от всякаква мисъл и въображение до изнамиране на словото(писмено и устно).
- Глас в пустиня
Това при теб се е превърнало в професионална деформация!Ън написа:А само аз ли забелязах колко по- чаровна е тази усмивка?Remmivs написа:има хубави зъби
не можах да й видя очите![]()
Лично аз предпочитам да погледна очите. Не, не тия очи за които си мислиш бре серсемино
БоЕВ написа:Това при теб се е превърнало в професионална деформация!Ън написа:А само аз ли забелязах колко по- чаровна е тази усмивка?Remmivs написа:има хубави зъби
не можах да й видя очите![]()
:blum:
Лично аз предпочитам да погледна очите. Не, не тия очи за които си мислиш бре серсемино, а тия дето са като отворена книга, огледалото в което се отразява душата.
очите,
очите говорят!
"Спаси си деня!" - Green Light
- сър Айвънхоу
В живота винаги има място за подвиг, но веднага след подвига не винаги се намира място за живеене.
Достатъчно е да се поддадеш на илюзията, за да усетиш реалните й последици.
Човешкото невежество не изостава от знанието. То усвоява заедно с него същите девствени простори на гениалността.
Вие, праволинейните, внимавайте на завоите!
Достатъчно е да се поддадеш на илюзията, за да усетиш реалните й последици.
Човешкото невежество не изостава от знанието. То усвоява заедно с него същите девствени простори на гениалността.
Вие, праволинейните, внимавайте на завоите!
- Stranniche
- Обратна връзка:
- сър Айвънхоу
това, моето момиче си е чиста проба политически талант!Stranniche написа:Всъщност думите не винаги има обличат нещо. Има хора, които сипят огромно количество думи, свързани по всички правила в изречения... без никаква мисъл.сър Айвънхоу написа: думите "обличат" мислите... ако думите бяха мисли, то нямаше да има толкова много езици...