Кино премиера

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Кино премиера

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
Амаранта написа: т.е. - би имало значение за бъдешето - дори и само като декларация,
...не съм сигурна и аз как точно да го формулирам, но мен ме плаши тази, хм, да я нарека "житейска философия"
- " ...битият - бит, е****** - e***, ние нямаме нищо общо, но пък колко сме готини и колко хубаво си живеем".

ПП пък Боев си хвърля фойерверки открай време,
..
Точно така Амаранта! Особено звучи "абе сега сме чисти кат сълзи, а преди - кво да гледаме миналото - стига сме се ровили в него (особено, когато не си се ровил, ала...)" Леко лицемерно, да не кажа доста... Но мисля, че тук си казахме каквото беше - нито У ще си промени мнението (бе казано директно), нито има голямо значение - всеки да си носи сам морала и етиката.
аз пък мисля, че е лицемерно да изтъкваш колко си се ровил в миналото и колко си погнусен, колко си против, колко си анти и т.н.
позицията на един човек, роден в началото на миналия век, с разсипан бизнес и живот, национализирани имоти, сврян в ъгъла на системата в буквален и преносен смисъл: "сашо сладура го изядоха прасетата. аз съм жив и здрав"
кои сме ние, че да даваме оценки? какво направихме срещу режима щом сме толкова срещу режима? ние сме живи и здрави. родителите ни - също.
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:
ELBI написа:...

клин клин избива...
Лелеи-и-и-и-и-и, тва ако го бех написал аз - лелеи-и-и-и-и...:rotfl24:
И какво като го е написал той? Ще се съглъся, само щото Елби го е написал?
Ми няма.
тук сигурно трябва се гръмна :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
Амаранта написа: т.е. - би имало значение за бъдешето - дори и само като декларация,
...не съм сигурна и аз как точно да го формулирам, но мен ме плаши тази, хм, да я нарека "житейска философия"
- " ...битият - бит, е****** - e***, ние нямаме нищо общо, но пък колко сме готини и колко хубаво си живеем".

..
Точно така Амаранта! Особено звучи "абе сега сме чисти кат сълзи, а преди - кво да гледаме миналото - стига сме се ровили в него (особено, когато не си се ровил, ала...)" Леко лицемерно, да не кажа доста... Но мисля, че тук си казахме каквото беше - нито У ще си промени мнението (бе казано директно), нито има голямо значение - всеки да си носи сам морала и етиката.
Елби, не те разбирам.
Или го правите нарочно? Кой е отказал да гледа миналото?
Аз отказвам да съм в крещящата за присъди тълпа. Не в търсенето на истината.
По-ясно не мога да ви го кажа.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Да разбирам ли, че не искаш да отговориш?
Не, не разбирай това, ще ти отговоря, разбира се. Просто ми стана смешно.
Да си ок с това, което мислиш, означава, че си спокойна с мнението си, твърдо вярваш в него, комфортно ти е, не изпитваш грам съмнения.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
И какво като го е написал той? Ще се съглъся, само щото Елби го е написал?
Ми няма.
тук сигурно трябва се гръмна :rotfl24::rotfl24::rotfl24:[/quote]

не е необходимо.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:

..
аз пък мисля, че е лицемерно да изтъкваш колко си се ровил в миналото и колко си погнусен, колко си против, колко си анти и т.н.
позицията на един човек, роден в началото на миналия век, с разсипан бизнес и живот, национализирани имоти, сврян в ъгъла на системата в буквален и преносен смисъл: "сашо сладура го изядоха прасетата. аз съм жив и здрав"
кои сме ние, че да даваме оценки? какво направихме срещу режима щом сме толкова срещу режима? ние сме живи и здрави. родителите ни - също.
Лицемерието е типично за лицемерите. По тази логика не трябва да има историци, не трябва да се цитира миналото, Холокоста трябва да се забрави и никой да не говори за него, щото всички говорещи сега са живи и здрави, а тези - в газовите камери ги няма. Да не говорим и за Батак, щото сме живи и здрави. И родителите ни. Фъубще изобщо - да си караме колите и пеем кат птички и нивга да не четем...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
МЪЖжжж написа:Казах "Има интересни материали и не изпитвам и грам съмнение към хората дето са ги писали." Имайки впредвид особено книгата "Империята на задграничните фирми".
съмнения може да има, но хората, дето пишат тези книги са сериозни и са се ровили сериозно в архиви и са подходили професионално към материята. Който не е чел - най-добре да не говори.

:lol::lol::lol:
стига де
и не трябва да се подминат, щото такива хора са ги писали

хубаво че всеки чете него си
и само това, което подкрепя тезите му.

в момента съм съгласна с теб.
:lol:
Последно промяна от Semiramis на 04.05.10, 11:22, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа: Да разбирам ли, че не искаш да отговориш?
Не, не разбирай това, ще ти отговоря, разбира се. Просто ми стана смешно.
Да си ок с това, което мислиш, означава, че си спокойна с мнението си, твърдо вярваш в него, комфортно ти е, не изпитваш грам съмнения.
Е, какво мисля де? Пак не ми става ясно.
Искам да знам в какво ме обвиняваш просто.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
vyara написа: Недей да осъждаш, кой те кара? Аз казвам, че така го чувствам. Ти щом смяташ, че всичко е ок, добре. Не става въпрос за разни хора, които искат да извличат полза от едно или друго, а за цялостна обществена нагласа. Но идват нови след нас. И те няма да мислят като баба ми.
Обществена нагласа към кое? Родителите ми са били партийни членове, щом това ме прави престъпник в твоите очи, аз адекватна защита не мога да намеря. Каква ти е присъдата само кажи и как трябва да плащам.
не си престъпник, но очевидно имаш афинитет към неразкривене и неговорене на тема престъпленията на комунизма. Даже за слепците е видно.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Е, какво мисля де? Пак не ми става ясно.
Не знам какво мислиш наистина. Нали казах по-горе, че не те обвинявам теб лично в нещо.
А ти защо толкова много се палиш, можеш ли да го обясниш?
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа: По тази логика не трябва да има историци, не трябва да се цитира миналото, Холокоста трябва да се забрави и никой да не говори за него, щото всички говорещи сега са живи и здрави, а тези - в газовите камери ги няма. Да не говорим и за Батак, щото сме живи и здрави. И родителите ни. Фъубще изобщо - да си караме колите и пеем кат птички и нивга да не четем...
ставаш за дипломат. обръщаш думите с хастара навън. не казах, че не трябва да се чете историята. казах, че трябва по-смирено да я коментираме. когато става дума за времена, в които сме живяли. и в които са живяли нашите родители, баби и дядовци.
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа: не си престъпник, но очевидно имаш афинитет към неразкривене и неговорене на тема престъпленията на комунизма. Даже за слепците е видно.
А защо тогава точно тя в първия си постинг на темата препоръча линка с онези изследвания? :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
bead_ написа:
ELBI написа:

..
Лицемерието е типично за лицемерите. По тази логика не трябва да има историци, не трябва да се цитира миналото, Холокоста трябва да се забрави и никой да не говори за него, щото всички говорещи сега са живи и здрави, а тези - в газовите камери ги няма. Да не говорим и за Батак, щото сме живи и здрави. И родителите ни. Фъубще изобщо - да си караме колите и пеем кат птички и нивга да не четем...
Елби, манипулираш, а това не е честно.
Изненадана съм - наистина все едно не пишеш ти.
Никой никога не е твърдял, че нещо трябва да се забрави, че не трябва да има историци, че не трябва да се пишат книги, че не трябва да се осъждат престъпленията.
Не знам къде го прочетохте и защо толкова ви харесва да го повтаряте.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа: Комунистите са извършвали зверства. Виновни са. Трябва да бъдат наказани.
Нечовешкият режим е налаган от Партията.
Всички членували в тази партия са виновни.
И всички трябва да бъдат наказани.
Това са сигурно 1 милион члена към 89 г.
И всички учили при тях, отглеждани и възпитавани от тях.
Те трябва също да бъдат държани отговорни.
Нация, здравей.
Няма да си преобърнеш езика да кажеш друго, мога да разбера и защо.
Но все пак ще си остана на друго мнение.
Разбира се, че не е така. Забавно е, че най-интересни и достоверни истории съм чувал точно от комунисти, отвратили се от режима. Просто защото са знаели точно механизмите вътре и действителността. Ала това е било за някои, при това - не рядко на по-отговорни места. А да не говорим, че имало хора на такива позиции и места в партийната йерархия, които са си нямали представа какво става отвъд предприятието, завода или каквото е там.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа:
bead_ написа:
ELBI написа:

..
Елби, манипулираш, а това не е честно.
Изненадана съм - наистина все едно не пишеш ти.
Никой никога не е твърдял, че нещо трябва да се забрави, че не трябва да има историци, че не трябва да се пишат книги, че не трябва да се осъждат престъпленията.
Не знам къде го прочетохте и защо толкова ви харесва да го повтаряте.
май ти е изгодно да "пропуснеш" мнението на бийд? А? И да 'не го разбереш'?
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа: Е, какво мисля де? Пак не ми става ясно.
Не знам какво мислиш наистина. Нали казах по-горе, че не те обвинявам теб лично в нещо.
А ти защо толкова много се палиш, можеш ли да го обясниш?
От миналата седмица говоря на вятъра.
Какво повече да ти обяснявам, Верка?
Питам те - това че не крещя за съд и присъда автоматично ли значи, че отричам миналото и одобрявам извършените престъпления?
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
май ти е изгодно да "пропуснеш" мнението на бийд? А? И да 'не го разбереш'?
Бийд е писала докато аз съм писала, тъй че не съм пропуснала мнението нарочно.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Semiramis написа: Комунистите са извършвали зверства. Виновни са. Трябва да бъдат наказани.
Нечовешкият режим е налаган от Партията.
И всички трябва да бъдат наказани.
Това са сигурно 1 милион члена към 89 г.
Нация, здравей.
Няма да си преобърнеш езика да кажеш друго, мога да разбера и защо.
Но все пак ще си остана на друго мнение.
Разбира се, че не е така. Забавно е, че най-интересни и достоверни истории съм чувал точно от комунисти, отвратили се от режима. Просто защото са знаели точно механизмите вътре и действителността. Ала това е било за някои, при това - не рядко на по-отговорни места. А да не говорим, че имало хора на такива позиции и места в партийната йерархия, които са си нямали представа какво става отвъд предприятието, завода или каквото е там.

:bigsmile: много благодаря!
горе долу същото казаха
Почти Безобидна, Рем и Айвън ..и кой ли още
и аз наистина не разбирам защо темата върви в други посоки.

:bigsmile:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа: не си престъпник, но очевидно имаш афинитет към неразкривене и неговорене на тема престъпленията на комунизма. Даже за слепците е видно.
А защо тогава точно тя в първия си постинг на темата препоръча линка с онези изследвания? :lol:
хехе... би могло да се каже, че тук се налива вода в мелницата на БоЕВ, щото той твърди, че онези изследвания били спонсорирани едва ли не (а то не е така) от тройната коалиция...

Явно всеки си вижда, каквото си иска (както казва Семи) и от интересен разговор се превърна в пародия на такъв.
annonymus

Мнение от annonymus »

грешиш.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа: :bigsmile: много благодаря!
:
много моля :cool: Ама кат ми слагат мисли и думи, дет не съм ги казвал - сега белким някой вземе разбере нещо :cool::cool::cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:
хехе... би могло да се каже, че тук се налива вода в мелницата на БоЕВ, щото той твърди, че онези изследвания били спонсорирани едва ли не (а то не е така) от тройната коалиция...

Явно всеки си вижда, каквото си иска (както казва Семи) и от интересен разговор се превърна в пародия на такъв.
Не можах да разбера кой наля сега вода в тая мелница.
Да, защото не всеки вижда какво всъщност казва другият. Затова се получава така.
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Semiramis написа: :bigsmile: много благодаря!
:
много моля :cool: Ама кат ми слагат мисли и думи, дет не съм ги казвал - сега белким някой вземе разбере нещо :cool::cool::cool:

:lol: същото се получи и с други пишещи.
така че.

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Има смисъл само ако се говори общо. България какви шансове е изпуснала и какво трябва да навакса. И обратно - какво е спечелено и какво трябва да запази. Ако говорим за човешки съдби смисъла на спора изчезва.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Да, защото не всеки вижда какво всъщност казва другият. Затова се получава така.
Ей, почти се стигна до консенсус в ООн=то :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:Да, защото не всеки вижда какво всъщност казва другият. Затова се получава така.
Ей, почти се стигна до консенсус в ООн=то :rotfl24:
Ми аз консенсус с теб имам.
Обаче имам и с Безобидна.
Така че не разбирам като говорите горе-долу едно и също (с мен), що скачате. :blum:
Само Боев ми се дърпа още. :grin:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: От миналата седмица говоря на вятъра.
Питам те - това че не крещя за съд и присъда автоматично ли значи, че отричам миналото и одобрявам извършените престъпления?
Аз също не крещя за съд и присъда. Но много ми се иска хората, които са вършили подлости и престъпления да бъдат наказани. Не го крещя, в душата си само го искам. Тъй че къде е разликата между нас всъщност? Че ти не искаш никакви наказани ли?
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа: От миналата седмица говоря на вятъра.
Аз също не крещя за съд и присъда. Но много ми се иска хората, които са вършили подлости и престъпления да бъдат наказани. Не го крещя, в душата си само го искам. Тъй че къде е разликата между нас всъщност? Че ти не искаш никакви наказани ли?
Или не четеш, или го пишеш това нарочно.
Няколко пъти казах, че и справедливост трябва да има,
и да се знае историята, да се помни и по възможност - да не се повтарят грешките.
Има обаче един малък проблем - 90% от извършителите са измрели.
Имаше процеси в началото на 90те, но не доведоха до нищо.
Във всички бившите соц. страни и сега има хора от бившите партийните върхушки, котио и сега са на власт. Политиката е пълна с компромиси. Много е гадно, но е така, уви...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Във всички бившите соц. страни и сега има хора от бившите партийните върхушки, котио и сега са на власт. Политиката е пълна с компромиси. Много е гадно, но е така, уви...
Политиката да, но изборът на хората е по съвест.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа: Във всички бившите соц. страни и сега има хора от бившите партийните върхушки, котио и сега са на власт. Политиката е пълна с компромиси. Много е гадно, но е така, уви...
Както кажеш душа, права си, така е.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
да - изключение са/бяха моменти/години, когато имаше насилие или опасност от разправа. Макар и тогава достойните и съвсестните да се отегляха елегантно в даден момент. Сега за щастие никой не кара хората насила.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Кой финансира "института"? 2005-та не поеха ли кормилото на властта комунягите в тройна коалиция? Бас хващам че патрона на "института" е род с ей ТОЗ>>>
Та нали подобна беше целта и на марта балева и онова швабче - да редуцират жертвите в Батак до поносимо число, та да се омаловажи и обезличи станалото.

Лично аз вярвам на Съюз "Истина"! Малко факти:
Ама Боев, ако ти не четеш това, което дава различна (а дали е различна?) гледна точка от твоята, защо искаш от мен да чета това, което пускаш ти? Ми няма да го чета тогава.
Откъде в края на краищата знаеш какво точно пишат Мартина Балева и онова швабче? Някой ти го е преразказал?

Така ще си играем на инат до края на света.
Той и без това идва в съседната тема. :lol:
Възможно е някой да не чете, но дали това съм аз?!:bigsmile:

www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=272543#272543

Толкова по въпроса с мб и швабсъна!
Бъди сигурна и че за останалото се интересувам/чета достатъчно и най-различни книги/мнения. До толкова, че мога да преценя веднага с каква цел е написано - безпристрастно; идеинозащитително; уклончиво и тн
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Възможно е някой да не чете, но дали това съм аз?!:bigsmile:

www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=272543#272543

Толкова по въпроса с мб и швабсъна!
Бъди сигурна и че за останалото се интересувам/чета достатъчно и най-различни книги/мнения. До толкова, че мога да преценя веднага с каква цел е написано - безпристрастно; идеинозащитително; уклончиво и тн
Прочете ли я вече?
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Semiramis написа:
Комунистите са извършвали зверства. Виновни са. Трябва да бъдат наказани.
Да, така е! И живите и мъртвите(посмъртно) - с какъвто аршин мериш с такъв ще ти бъде отмерено!
Semiramis написа:Нечовешкият режим е налаган от Партията.

Някой съмнява ли се в това? Има ли две мнения по въпроса?
Semiramis написа: И всички трябва да бъдат наказани.
Порицани ми звучи по-приемливо. Думи от сорта - така правех, защото всички правеха така не ми звучат оправдателно.
Semiramis написа: Това са сигурно 1 милион члена към 89 г.
Може ли ученикът да бъде съден за грешките на учителя си - твърдо не! Но когато имаш възможност да направиш информиран и цивилизационен избор, а въпреки това продължаваш да стъпваш в стъпките на учителя си...това си е патология достойна за порицание. :-)

И тука не става въпрос за различно мнение, а затова, че, за да можеш да вървиш необременен към бъдещето трябва да кажеш кратко и ясно дали подкрепяш общочовешките ценности или пък си за "диктатурата на пролетариата" в името на някакво имагинерно добро случило се някога на някого през времето на същата диктатура.

Присъдите и порицанието са необходими, за да няма повече изкушени от идните поколения да градят "социализъм/комунизъм" отново върху същата основа - диктатурата на пролетариата и господството на мнозинството над малцинството.

Уакаримаска? :bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Прочете ли я вече?
Що питаш?
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
МЪЖжжж написа:Казах "Има интересни материали и не изпитвам и грам съмнение към хората дето са ги писали." Имайки впредвид особено книгата "Империята на задграничните фирми".
съмнения може да има, но хората, дето пишат тези книги са сериозни и са се ровили сериозно в архиви и са подходили професионално към материята. Който не е чел - най-добре да не говори.
Айде холан!
Какво значи "професионално"? Нещо като професия/поминък ли?:winkw: Нямам доверие пък точно на такива институти(дето не знаеш по чия воля са създадени и чия ръка ги финансира), за това дадох пример и с швабския институт(неясноти относно финансирането тук няма обаче) занимаващ се по въпроса с Батак. Или нещата там са непрофесионални?
Аватар
Глас в пустиня

bead_ написа: кои сме ние, че да даваме оценки? какво направихме срещу режима щом сме толкова срещу режима? ние сме живи и здрави. родителите ни - също.
Не на всички, не на всички!:bigsmile:
То, по тая логика не би трябвало да имаме мнение и да се изказваме за нищо в което нямаме пряко участие или принос.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Прочете ли я вече?
Що питаш?
Не си още? Кажи де...
Щото аз не съм и поради това не мога да кажа какво точно пише вътре. Ти чел ли си я, че говориш с такава убеденост?
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа: Може ли ученикът да бъде съден за грешките на учителя си - твърдо не! Но когато имаш възможност да направиш информиран и цивилизационен избор, а въпреки това продължаваш да стъпваш в стъпките на учителя си...това си е патология достойна за порицание. :-)

И тука не става въпрос за различно мнение, а затова, че, за да можеш да вървиш необременен към бъдещето трябва да кажеш кратко и ясно дали подкрепяш общочовешките ценности или пък си за "диктатурата на пролетариата" в името на някакво имагинерно добро случило се някога на някого през времето на същата диктатура.

Присъдите и порицанието са необходими, за да няма повече изкушени от идните поколения да градят "социализъм/комунизъм" отново върху същата основа - диктатурата на пролетариата и господството на мнозинството над малцинството.

Уакаримаска? :bigsmile:
:bigsmile: о, аз мисля, че правилно те разбирам поначало.
и не съм съгласна, понеже за доказателство за липсата на общочовешки ценности във всички членове на партията използваш основно зверствата на една част.
наличието на ценности някъде не опрадвава извършеното. в никакъв случай.
но това са принципни позиции, които няма да си променим.
Последно промяна от Semiramis на 04.05.10, 13:55, променено общо 1 път.

Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа: Питам те - това че не крещя за съд и присъда автоматично ли значи, че отричам миналото и одобрявам извършените престъпления?
Никой не иска от теб да крещиш, а да кажеш кратко и ясно - осъждаш ли режима с цялото му уродливо битие или го подкрепяш въпреки изстъпленията заради това че си живяла по това време(да оставим на страна факта, че по това време не си била достатъчно зряла[като възраст/години] нито пък си имала възможност да получиш някаква различна информация от официалната пропаганда).

В правото има една презумпция - мълчаливо съгласие. От същата постановка изхожда и разпределението на гласовете на негласувалите по време на избори - щом не си гласувал, значи си съгласен предложените кандидати да бъдат избрани.

Да оставим настрани факта, че свободният човек живеещ в свободно и демократично общество трябва да има и активна гражданска позиция по парливи и пиперливи въпроси разделящи точно това общество.
Публикувай отговор