На гол тумбак с чифте радари, но все пак са успели! Браво!
Околосветско пътешествие с яхта
10х, но купчинката вече я спретнах. 15. колкото и свещичките. мани... одъртехме:crying: за който е любопитен /много слагах, много махах, но накрая се оформи тази колекцийка/:pocti_bezobidna написа:Биййд! Ето книга към купчинката за девойката!!!
христос отново разпнат, защото искам да усети вкусът на истинския хляб
лайла, защото на светът има и други неща освен хляба
портретът на дориан грей, защото се надявам да се наслади на съвършенството на стила
спасителят в ръжта, защото е самороден бисер
трейнспотинг, защото искам да чете за това, а не да го преживее
на изток от рая, защото ако не го прочете сега, след това ще е късно
богове, гробници и учени, защото е чудесна основа за по-нататъшно трупане на информация в областта
името на розата, защото четенето понякога трябва да е трудно
кланица пет, защото съм забелязала леки наци-увлечения в поколението й и не искам да попадне под точно това въздействие, но пък трябва да й е и забавно
осъдени души, защото е предупреждение, че й предстои голямата любов
странник в странна страна, защото е абсолютна класика в жанра, а и рем я препоръча
вино от глухарчета, защото е великолепна и носи неповторимия аромат на лятото, тенкс на почтибезобидна, че не ми позволи да я прескоча
охлюв по склона, защото искам да я провокирам
ана каренина, защото доказва колко по-силни и истински са премеждията на душата нежели на тялото
стрихнин в супата, защото й допада английския хумор
първо зачете №5.
just perfect
Re: Околосветско пътешествие с яхта
автентично е. и респектира. като да попаднеш в операционна зала. или когато по селата варят ракия.Green Light написа: "През нощта се оплете топенанта на грота в краспиците, щото беше много лашнат"
just perfect
А честито на щерката - много победи занапред в живота!bead_ написа:10х, но купчинката вече я спретнах. 15. колкото и свещичките. мани... одъртехме:crying: за който е любопитен /много слагах, много махах, но накрая се оформи тази колекцийка/:pocti_bezobidna написа:Биййд! Ето книга към купчинката за девойката!!!
христос отново разпнат, защото искам да усети вкусът на истинския хляб
лайла, защото на светът има и други неща освен хляба
портретът на дориан грей, защото се надявам да се наслади на съвършенството на стила
спасителят в ръжта, защото е самороден бисер
трейнспотинг, защото искам да чете за това, а не да го преживее
на изток от рая, защото ако не го прочете сега, след това ще е късно
богове, гробници и учени, защото е чудесна основа за по-нататъшно трупане на информация в областта
името на розата, защото четенето понякога трябва да е трудно
кланица пет, защото съм забелязала леки наци-увлечения в поколението й и не искам да попадне под точно това въздействие, но пък трябва да й е и забавно
осъдени души, защото е предупреждение, че й предстои голямата любов
странник в странна страна, защото е абсолютна класика в жанра, а и рем я препоръча
вино от глухарчета, защото е великолепна и носи неповторимия аромат на лятото, тенкс на почтибезобидна, че не ми позволи да я прескоча
охлюв по склона, защото искам да я провокирам
ана каренина, защото доказва колко по-силни и истински са премеждията на душата нежели на тялото
стрихнин в супата, защото й допада английския хумор
първо зачете №5.
Страхотна подборка. Като зададе въпорса в началото си мислех аз какво четях на нейните години.
Че основно съм ровила в библиотекта за "нещо за четене" и каквото е имало - това съм избирала.
И че е важно какви книги има в къща с деца, щото от това зависи измежду какво ще избират.
Казандзакис може да й е малко мрачен... аз харесвам повече "Последното изкушение"
мина ми през ума "Майстора и Маргарита", ама после се отплеснах и забравих да напиша
Прекалено тежка е тази колекция за момиче на 15 г., според мен.bead_ написа:10х, но купчинката вече я спретнах. 15. колкото и свещичките. мани... одъртехме:crying: за който е любопитен /много слагах, много махах, но накрая се оформи тази колекцийка/:
първо зачете №5.
Честито за 15-годишнината! Здраве и късмет, другото шсе оправи и само!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Колкото статискики, толкова различни резултати. /Надолу по страницата има Оня списък.pocti_bezobidna написа:Е, не изведнъж. това е дълга и сложна тема, не ми се пише по нея в момента.windcolours написа:
Друг е въпросът дали хората от Бангладеш /защото ги дадох за пример/ биха променили възприятията си, ако изведнъж откриеха удобствата по-високия стандарт на живот:roll: ....
Аз все си мисля че никой не би избрал да стои полугладен, с импровизиран покрив над главата и без образование, ако може да има нещо по-добро - изобщо не става дума за 20 метрова яхта и детето му в Кембридж...
Иначе ако трябва да избирам - и аз си предпочитам палатката пред луксозен хотел.
Но едва ли ще се навия да спря целогодишно под рибарска лодка.
Ето една: Happy Planet Index
Срещала съм няколко семейства бангладешци. Разбира се, това не е достатъчна извадка за генерални обобщения. Обаче тези, с които съм говорила, са готови на всичко само за да не се върнат в родината си и децата им да не живеят там.
Разбира се, икономическото положение в една страна влияе върху усещането за щастие, но далеч не е главният фактор. Има бедни страни в Латинска Америка например, където хората са щастливи - умеят да се радват на това, което имат, на слънцето, на фиестите, на хубавите жени... не знам точно на какво, но щастието е някаква вътрешна нагласа.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Евала на такива смелчаци!DiKa написа:Един интересен разказ за това, как шепа българи се емнаха преди няколко години и обиколиха целия свят със собственоръчно направената яхта. История за такива като мен, дето само могат да четат и да цъкат с език, щото смелостта им не стига да се впуснат в подобни авантюри...
http://sites.google.com/site/lzvh4479/
Част от екипажа са ми приятели. Надявам се да ви хареса
Защо не покажат повече снимки от далечни места?
Обичам картинки.
- Stranniche
- Обратна връзка:
windcolours написа:опасните подводни океански течения, които не ти позволяват да се плацикаш във водата; не пропусна да ни покаже снимки на 70см прилепи от Бали /ако не се лъжа/; сподели за екзотичните болести, ежеседмичните земетресения и тн. Внимателно го слушахме. Накрая някой замислено заключи:"Е, то затова е толкова евтино там"
/Пропуснал е бомбените атентати
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Green Light
- snowprincess
интересно ще ми е да прочета, благодаряDiKa написа:Един интересен разказ за това, как шепа българи се емнаха преди няколко години и обиколиха целия свят със собственоръчно направената яхта. История за такива като мен, дето само могат да четат и да цъкат с език, щото смелостта им не стига да се впуснат в подобни авантюри...
http://sites.google.com/site/lzvh4479/
Част от екипажа са ми приятели. Надявам се да ви хареса
имам смелост за всякакви авантюри, но съм "пуснала котва" засега