Време е за овнешки пържоли
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Re: Време е за овнешки пържоли
Ън написа:
От утре ви чакам- кой, когато може- барбекюто е от мен. Само няма къде да се спи.
Всъщност, двора е голям- носете си спални чували...
предлагам - ако някой си няма
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Как ми се ходи и на мен на този панаир... Ама толкова работи сигурно ще си харесам, че по-добре да не ходя.БоЕВ написа: Ох!
Тая ще съм по троянските баири, даже сигурно ще мина и през панаира в с. Орешак, а за празника на манастира направо не ми се мисли как и кво ше е.
Панаир на занаятите нали? Ще поснимаш ли?
интересно предложениеSemiramis написа:имам 2 свободни палатки...
предлагам - ако някой си няма
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
holi_day написа:а на мен, ку може да ми събере малко визитки на занаятчииvyara написа:Панаир на занаятите нали? Ще поснимаш ли?
Аз познавам един от най- добрите майстори ножари в БГ- "Дядо Благо" или Петър Генов
Преди време бях купил на търг едно старо железо, ама мноо ръждиво и без чирени и той се постара и направи това-

Ей тук е писал за него
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

дамаскова стомана...
тръпки ме побиват от такива остриета...
в Копривщица, миналата събота малко време имах да разгледам
имаше уникални занаятчийски неща около седемте сцени,
а сергиите с китайски, турски и пр. нещица бяха избутани около паркингите...
Ф.Песоа
Ф.Песоа
holi_day написа:дамаскова стомана...
Абе и мен тръпки ме побиват и се чудя дали да не го продам...
Ся щото съм станал един тъкъф- кротък, па преди бех по- войнствен...
Да зема си продам и арбалета...и двете ками....и трите ножа...

- Глас в пустиня
Не съм ходил много отдавна точно на тая дата там, та не знам какво и как ще е! Открай време обаче има страшно много невероятни занаячийски изделия, уникални просто.Проблемът е, че идват и много религиозни поклонници, а пътищата са тесни, придвижването от точка А до точка Б което обикновенно отнема 15/20 минути в тия дни отнема часове.vyara написа: Как ми се ходи и на мен на този панаир... Ама толкова работи сигурно ще си харесам, че по-добре да не ходя.
Панаир на занаятите нали? Ще поснимаш ли?
Надявам се да успея да мина и там, ще се опитам и да снимам.
Ще опитам! Ето на първо време едно постно сайтче, но пък има описана програмата и некой други нещица:lol:holi_day написа: а на мен, ку може да ми събере малко визитки на занаятчии
oreshak.org/
- Глас в пустиня
По наще земи е известна още като диплена или дипляна.holi_day написа:дамаскова стомана...
...
Много съм се чудел на думите в една кралимарковска песен дето се пее, че извадил сабя дамаскиня дето се дипли дванадесет пъти
само ку нещо ти хване окото
и да не събереш визитки на паирджийки
оня ден снимах ени дечица и качили си снимката в нета, а аз написах коментар, че са много хубави дечица и шегичка, че съм голям фотограф
че няква кат ме помисли за мъж и й се сторих сродна душа, напира да се опознаваме
"Ти наистина ли си фотограф,защото и аз също съм любителка фотограф!!!Една нереализирана за мен все още мечта,да бъда професионален фотограф!!!А много искам,но засега е невъзможно...!"
ей, големи запознавачки бродят, та внимавай
с твоя
фотоапарат
кви ще ги свършиш
оня ден снимах ени дечица и качили си снимката в нета, а аз написах коментар, че са много хубави дечица и шегичка, че съм голям фотограф
че няква кат ме помисли за мъж и й се сторих сродна душа, напира да се опознаваме
"Ти наистина ли си фотограф,защото и аз също съм любителка фотограф!!!Една нереализирана за мен все още мечта,да бъда професионален фотограф!!!А много искам,но засега е невъзможно...!"
с твоя
фотоапарат
кви ще ги свършиш
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Глас в пустиня
Споко да си!holi_day написа:само ку нещо ти хване окото![]()
с твоя
фотоапарат
кви ще ги свършиш
Имам си мойта севернячка - такива неща не пропуща и не допуща.
Баба ми, царство й небсно, все повтаряше - а(поклащайки глава неодобрително), севернячка, гледа като мачка.
Ако си разгледал снимките в линка, сигурно си забелязал, че шарките са еднакви- това е турски дамаск. Много по- трудно се прави, защото шарките не са кви да е, а са симетрични. Дядо Благо също кове дамаска стомана. Всъщност, той е единственият в България, който прави такова чудо...БоЕВ написа:По наще земи е известна още като диплена или дипляна.holi_day написа:дамаскова стомана...
...
Много съм се чудел на думите в една кралимарковска песен дето се пее, че извадил сабя дамаскиня дето се дипли дванадесет пътиА, то какво било - стоманата се изковава след това се нагрява отново и се сгъва като дъвка и така дванадесет пъти, за якост и там още куп други преимущества.
П.П. Тоя ятаган го купих на търг за 80лв. ма беше едно много ръждиво желязо. Толкова ръждиво, че чак не се виждаше, че е желязо

- Глас в пустиня
Ън написа:... това е турски дамаск...
По острието му няма ли цитати от корана на арабски, за тоя род остриета това е почти задължително.
А сега се замисли и ми кажи колцина българи са били в състояние да притежават ятаган от турска диплянка?
Позна - николко!
Следователно в къщата си държиш като обект за преклонение ятаган който най вероятно е сякъл и изтърбушвал жени, деца и старци през бурната 1876-та. Това е една от причинити никога да не съм пожелавал да имам ятаган в дома си.
Съвсем другояче щяха да стоят нещата ако го беше взел лично от убит от тебе враг или от предаващ се такъв молещ пощада на колене.
Знаеш ли на кого е бил притежание и по какви пътища е стигнал до теб?:bigsmile:
Няма никакви цитати.БоЕВ написа:Ън написа:... това е турски дамаск...
По острието му няма ли цитати от корана на арабски, за тоя род остриета това е почти задължително.
А сега се замисли и ми кажи колцина българи са били в състояние да притежават ятаган от турска диплянка?
Позна - николко!
Следователно в къщата си държиш като обект за преклонение ятаган който най вероятно е сякъл и изтърбушвал жени, деца и старци през бурната 1876-та. Това е една от причинити никога да не съм пожелавал да имам ятаган в дома си.
Съвсем другояче щяха да стоят нещата ако го беше взел лично от убит от тебе враг или от предаващ се такъв молещ пощада на колене.
Знаеш ли на кого е бил притежание и по какви пътища е стигнал до теб?:bigsmile:
Е, чак пък обект на преклонение
Тъй че, предполагам и доста турци са изкормени с него
Както и да е, тва просто си е едно старо желязо с антикварна стойност.

Оооо, това от преди 3 дена!Ън написа:
От утре ви чакам- кой, когато може- барбекюто е от мен. Само няма къде да се спи.
Всъщност, двора е голям- носете си спални чували...
Пак изпуснах купона
- windcolours
- Глас в пустиня
Не бях се замислил в тая светлина - тенкс за насоката!:bigsmile:Ън написа:... но факта, че ятагана е рязан и скъсяван без да е прековаван наново е доста показателен...
Макар че, според мен, който е тръгнал да "корми турци" едва ли ще си играе да го "крие", а оттам да скъсява и преправя оръжието. По вероятно е да е бил счупен в битка или докато насилва някоя ключалка на врата или скрин, а след това нескопосано поправен от "полеви ковач" или някой местен из доспатските села.
Както и да е - това е само един къс желязо с антикварна стойност и ще бъде такова докато има съглазни да заплатят определена цена за него.
Мисля, че е рязан, щото тва е почти нечупливо. С тоя половин сантиметров "Т" профил по гърба на острието- не знам как би могло да се счупи. Отделно, че дамаската стомана е толкова жилава, че също е невероятно да се счупи. С Дядо Благо като си говорехме и той мисли, че е рязан. Ся, дали от глупост най- обикновенна или да се крие по- лесно не знам, ама най- вероятно второто. Те нали и пушките са рязали по същата причина...БоЕВ написа:Не бях се замислил в тая светлина - тенкс за насоката!:bigsmile:Ън написа:... но факта, че ятагана е рязан и скъсяван без да е прековаван наново е доста показателен...
Макар че, според мен, който е тръгнал да "корми турци" едва ли ще си играе да го "крие", а оттам да скъсява и преправя оръжието. По вероятно е да е бил счупен в битка или докато насилва някоя ключалка на врата или скрин, а след това нескопосано поправен от "полеви ковач" или някой местен из доспатските села.
Както и да е - това е само един къс желязо с антикварна стойност и ще бъде такова докато има съглазни да заплатят определена цена за него.

- Глас в пустиня