Е сега. Какво се случва с реномето на един търговец, който иска да продаде кола? Ми срива се ако не е настоятелен и обрано качва се ако успее да покаже предимствата на воатюра. Какво се случва с един инженер, който иска да продаде знанията си и умения? Ценят го ако успее да покаже силните си страни, даже може по вестниците да го пишат. Ето нашия Иван Иванич има сертификат, направил е самолет, даже два самолета е направил, труда му струва 1500 кинта на час. Даже тва са евро. И говорим в хиляди. А го бутат в трета глуха ако се свива, а ако журналист пише ще каже- шушумиги са в тая фирма, е например Иван Иванич веднъж, риш, не взе думата, кво работи, кво прави никой не знае.
А ако журналист пише за някой художник, който иска да покаже добрите си страни, и вика- е тая и тая техника вижте, рагаци, как съм я усвоил, даже тука ми скимна така и така да я подобря и глей, бе, стана много яка тая картина. Едни хора там мислят че си струва 20 бинки от раз. Та ако журналиста чуе тва, етикета е един - търгаш, риш и пиар, а не художник. То же самое и за поетите, според мен.
Впрочем тва дето Жанет 45 ги дава тия кинти е феноменално. 10х лв! Евала! Даже и търговси похват да е, пак евала.
Даже па ако искате да знаете, ако това е търговски похват - два пъти повече евала.
прав си, евела и аферим за парите!
ама пак ми е горчив вкуса в устата
защо я дава тази награда като никога в светлината на прожекторите не са наградените
демонстрация на обидно и пренебрежително отношение към пишещите виждам
като че ли без това издателство бг литература няма да има - да бе, на върба
тези хора си пишат и с жанет 45 и без нея и ако тя не ги издаде друг ще го направи
shshtt написа:прав си, евела и аферим за парите!
ама пак ми е горчив вкуса в устата
защо я дава тази награда като никога в светлината на прожекторите не са наградените
демонстрация на обидно и пренебрежително отношение към пишещите виждам
като че ли без това издателство бг литература няма да има - да бе, на върба
тези хора си пишат и с жанет 45 и без нея и ако тя не ги издаде друг ще го направи
Абе така е и не е така. Защото тя си самоизгражда авторитет, който така или иначе е необходим и върши работа и на поетите.
Въпросът е доколко ти загорчава от Левчев в тая история, да речем, ама давай да не бъдем чак толкова претенциозни.
Колкото повече време минава, толкова повече осъзнавам необходимостта от подобни нехаресващи ми неща. Който може, нека го прави - това е полезно и за неможещите да го правят.
Мнемозина написа:
Колкото повече време минава, толкова повече осъзнавам необходимостта от подобни нехаресващи ми неща. Който може, нека го прави - това е полезно и за неможещите да го правят.
Да, защото чистата естетика живее в стихосбирки. Тоест ражда се. Аз предпочитам да е така.