Абе... Ако се смяташе трудовия стаж за жизнено поприще само, не е лишено от смисъл. Ама не се смята то.БоЕВ написа:Мноо просто!:lol:vyara написа:
Как пък ги сметна точно 19!?
В идеален вариант нещата стоят така: на 40 записва магистратура; на 41(най-рано) я завършва; оставащото време до навършването на години за пенсия през което трябва да работи е 19 години.
Простата сметка и логика показват и друго. Пак в идеален вариант: На 18 завършваш средно; на 23(при жените) завършваш висше магистър; на 40 имаш 17 години трудов стаж зад гърба си. Следователно, погледнато реално, на 40 години никак не си "на попрището жизнено в средата", защото имаш време да живееш и работиш толкова, че и малко отгоре на това което си работил до сега и една нова специализация или пък тотална смяна на професията никак не е лишена от смисъл и перспектива.
Учене
- Глас в пустиня
Кавичките не са без значение.vyara написа:Абе... Ако се смяташе трудовия стаж за жизнено поприще само, не е лишено от смисъл. Ама не се смята то.БоЕВ написа:Мноо просто!:lol:vyara написа:
Как пък ги сметна точно 19!?
В идеален вариант нещата стоят така: на 40 записва магистратура; на 41(най-рано) я завършва; оставащото време до навършването на години за пенсия през което трябва да работи е 19 години.
Простата сметка и логика показват и друго. Пак в идеален вариант: На 18 завършваш средно; на 23(при жените) завършваш висше магистър; на 40 имаш 17 години трудов стаж зад гърба си. Следователно, погледнато реално, на 40 години никак не си "на попрището жизнено в средата", защото имаш време да живееш и работиш толкова, че и малко отгоре на това което си работил до сега и една нова специализация или пък тотална смяна на професията никак не е лишена от смисъл и перспектива.:blum:
Магистратурата предполага специализация имаща отношение към работата и трудовия стаж съответно. Затова дали има смисъл едно такова начинание би трябвало да се гледа точно по това - колко време ти остава да работиш(да се развиваш) в дадената област. Ако курсът или "специализацията", обаче, са с отношение към етикета и поведението на светски прием или пък танцуването на валс, то логично ще е да се гледат годините като цяло.
Защото мнозина на 40 са се вече отписали.
Re: Учене
То и да искаме не можем съвсем да се откъснем от ученето. Все се намира нещо, което ни принуждава да го учим, щото иначе сме извън борда.Green Light написа: Доста е глупаво да не учим.
Обаче на мен вече почти нищо не ми е интересно.
Или ако ми е интересно, то за много клратко време ми доскучава, защото виждам, че е нещо което вече в една или друга степен знам.
С други думи - на всичко, което влиза в интересите ми вече съм хвърлила едно око. Или две.
А на тази възраст да си сменям интересите, влеченията.....не знам, не мисля, че е възможно освен ако не ме чака някой жесток климакс.
Установила и изградила съм си вече рамчиците и релсичките и се чувствам ок. в тях.
преди няколко дни се линкнах у линкед-ин
набързо се присъединих към няколко професионални групи
ся съм смачкан
гледайки профилите на хората с бг произход
от тези групи
се натъквам на известни фамилии
и като чета къде и какво са завършили..
обикновено кифли разни на 20-ина плюс години
ми аз съм пълен прошляк бре!
мога само с тези от западното леко да се изравня по едюкейшън
щот и те прошляци кат мен
/не видях познати фамилни имена дет четем по новините/
обучение, учение...
дрън дрън та пляс
важно е явно у чия "скоростна кутия" си замесен
планирано или не
всичко друго е dust in the wind

е затова не щъ да се събуждам!

сбъркана държава
набързо се присъединих към няколко професионални групи
ся съм смачкан
гледайки профилите на хората с бг произход
от тези групи
се натъквам на известни фамилии
и като чета къде и какво са завършили..
обикновено кифли разни на 20-ина плюс години
ми аз съм пълен прошляк бре!
мога само с тези от западното леко да се изравня по едюкейшън
щот и те прошляци кат мен
/не видях познати фамилни имена дет четем по новините/
обучение, учение...
дрън дрън та пляс
важно е явно у чия "скоростна кутия" си замесен
планирано или не
всичко друго е dust in the wind
е затова не щъ да се събуждам!
сбъркана държава
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...