Да, това и аз го знам. Не е точно обратното на планова икономика. Примера ми е лош. Така или иначе комунизма банкрутира като идеалогия. И това унищожи политическия(и зарази корпоративния) морал. Това исках да кажа.Мнемозина написа:Ох.
Доста по-сложно е.
Първо, капитализъм не е точно обратното на планова икономика, както са ни учили едно време. Поне доколкото имам някаква представа.
Второ, къде тук отиде мафията-държава?
току що и с вас правиха секс
- Green Light
- Света вода ненапита
Green Light написа: Не е заради легализирането на капитала, както ти казваш, а заради системата която сътворихме и в която живеем. Това казах
и защо твърдиш, че сме сътворили нещо?
глупости... за да се промени една система към "по-лошо" (ще си слагам кавичките, където си искам, пък) е достатъчно функцията "Контрол" да не работи...
е, когато "Капиталът" бъде натрупан до една определена (малко е разтегливо точно колко) граница, тогава собствениците на по-голямата част от капитала ще променят мисленето си и ще се постараят в системата да проработи функцията "Контрол", за да могат:
1. да опазят натрупаното.
2. да не позволят други да ги конкурират...
това се е случвало и се случва винаги след промяна в структурата на собственост в дадено общество...
давам пример(и): Френската революция, създаването на САЩ...
а ти, ако се имаш за "сътворител" на системата, това си е лично твое мнение...
Последно промяна от Света вода ненапита на 17.01.11, 14:49, променено общо 1 път.
Виж подводницата!
Начи, хора.
Аз си мислех само, че ще има правила, нали.
Ти бачкаш повече, изкарваш повече, този не си върши работата, начи си отива и и два друг, ми да, винаги има някой некадърник, дето се промъква между капките, ама те такива са изключение, и изобщо ще има един договор с управляващите, дето ще се следи дали се спазва и ако не - нарушителят ще си понесе последствията. Абе като в белите държави две думи.
И сега се оказва, че изобщо, ама изобщо не е така!
И това не е щото политиката е бизнес, и всички са маскари, и другаде са богати, а тука не, просто ние някъде нещо оплетохме, обаче какво и къде не е ясно.
И изобщо като погледна ко става и ме обхваща такъв песимизъм и липса на вяра в светлото бъдеще, че чак се плаша. Щото преди Жан имаше алтернатива, после царя беше алтернатива, пък Серго какво беше не е ясно, пък ББ може и да не е бил алтернатива, ама обеща да напляска непослушковците и да им издърпа ушите.
И сега като си нямаме нов месия да ни замени ББ
И ако сега е такава мърлящина к`во ще се случи след някой и друг месец, като наближат изборите не ми си мисли.
Опитвам се да разбера просто какво се обърка и кога точно.
Ти бачкаш повече, изкарваш повече, този не си върши работата, начи си отива и и два друг, ми да, винаги има някой некадърник, дето се промъква между капките, ама те такива са изключение, и изобщо ще има един договор с управляващите, дето ще се следи дали се спазва и ако не - нарушителят ще си понесе последствията. Абе като в белите държави две думи.
И това не е щото политиката е бизнес, и всички са маскари, и другаде са богати, а тука не, просто ние някъде нещо оплетохме, обаче какво и къде не е ясно.
И изобщо като погледна ко става и ме обхваща такъв песимизъм и липса на вяра в светлото бъдеще, че чак се плаша. Щото преди Жан имаше алтернатива, после царя беше алтернатива, пък Серго какво беше не е ясно, пък ББ може и да не е бил алтернатива, ама обеща да напляска непослушковците и да им издърпа ушите.
И ако сега е такава мърлящина к`во ще се случи след някой и друг месец, като наближат изборите не ми си мисли.
- Света вода ненапита
абе, вие двамцата що споменавате нещо, дето НИКОГА не е съществувало.Green Light написа:Да, това и аз го знам. Не е точно обратното на планова икономика. Примера ми е лош. Така или иначе комунизма банкрутира като идеалогия. И това унищожи политическия(и зарази корпоративния) морал. Това исках да кажа.Мнемозина написа:Ох.
Доста по-сложно е.
Първо, капитализъм не е точно обратното на планова икономика, както са ни учили едно време. Поне доколкото имам някаква представа.
това, че някой е нарекъл държавния монополизъм, в който живеехме, комунизъм, то това не означава, че е верно...
комунизмът е идея, коят, едва ли ще се осъществи.
а и Др.Маркс съвсем други неща е писал, обяснявайки комунизма и неговото създаване...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
има само едно определени за периода, в който живеем. и това е: първоначално натрупване на капитала...pocti_bezobidna написа:Начи, хора.
само да вметна, че този процес, обикновено, трае 1-2 поколения...
Виж подводницата!
Да не мислиш, че ще ти отговоря днес?Виртуален шизофреник написа:абе, вие двамцата що споменавате нещо, дето НИКОГА не е съществувало.Green Light написа:Да, това и аз го знам. Не е точно обратното на планова икономика. Примера ми е лош. Така или иначе комунизма банкрутира като идеалогия. И това унищожи политическия(и зарази корпоративния) морал. Това исках да кажа.Мнемозина написа:Ох.
Доста по-сложно е.
това, че някой е нарекъл държавния монополизъм, в който живеехме, комунизъм, то това не означава, че е верно...
комунизмът е идея, коят, едва ли ще се осъществи.
а и Др.Маркс съвсем други неща е писал, обяснявайки комунизма и неговото създаване...
Като се поуспокоиш и поспреш да грубееш, тогава.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
Ми не е така. Натрупваше се първоначално, после се изчистиха нещата, легализираха се, вече не е срамно да работиш за Мултигруп и да работиш за Мултигруп не значи непременно да чупиш на някого пръстите.Виртуален шизофреник написа:
има само едно определени за периода, в който живеем. и това е: първоначално натрупване на капитала...
само да вметна, че този процес, обикновено, трае 1-2 поколения...
Естествено, че има някакъв сенчест бизнес, ама той е навсякъде в някаква норма.
И пак не ми отговаряте начи - ко толкова ви дреме, че Гугъл ви следи за предпочитанията ви към самобръсначки, а не ви дреме, че с бясна скорост драпаме назад?
Не ви дреме?
Писнало ви е?
Не ви се занимава?
Не вярвате, че има смисъл?
- Света вода ненапита
това си е твоето виждане на твоя свят...pocti_bezobidna написа: Ми не е така. Натрупваше се първоначално, после се изчистиха нещата, легализираха се, вече не е срамно да работиш за Мултигруп и да работиш за Мултигруп не значи непременно да чупиш на някого пръстите.
Виж подводницата!
Ми добре, аз дори съм склонна да се съглася.Виртуален шизофреник написа:това си е твоето виждане на твоя свят...pocti_bezobidna написа: Ми не е така. Натрупваше се първоначално, после се изчистиха нещата, легализираха се, вече не е срамно да работиш за Мултигруп и да работиш за Мултигруп не значи непременно да чупиш на някого пръстите.
Обаче искам да чуя и другите - колкото повече мнения в случая, толкова по-добре.
Добре де, що реши, че не ни дреме?pocti_bezobidna написа: И пак не ми отговаряте начи - ко толкова ви дреме, че Гугъл ви следи за предпочитанията ви към самобръсначки, а не ви дреме, че с бясна скорост драпаме назад?
Не ви дреме?
Писнало ви е?
Не ви се занимава?
Ами всяка свързана с политика, българска и не само, тема, е израз на това, че ни дреме.
На мен лично много ми дреме, макар че вече не вярвам, че има смисъл.
Panta rhei...
Нищо не съм решила бе, човек! Питам.Мнемозина написа:Добре де, що реши, че не ни дреме?pocti_bezobidna написа: И пак не ми отговаряте начи - ко толкова ви дреме, че Гугъл ви следи за предпочитанията ви към самобръсначки, а не ви дреме, че с бясна скорост драпаме назад?
Не ви дреме?
Писнало ви е?
Не ви се занимава?
Ами всяка свързана с политика, българска и не само, тема, е израз на това, че ни дреме.
На мен лично много ми дреме, макар че вече не вярвам, че има смисъл.
Щото голяма драма с Гугъл, нали и линковете като видях - годе-долу преди година пак същото се е дискутирало, а мен ако питаш този тип следене е неизбежен и с него много трябва да се внимава и да се изисква от всички оператори на лични данни - там здравни осигуровки, банкови номера и др. да са много стриктни.
Така никакъв безпристрастен отговор няма да получа
Опитвам се да разбера защо никой не е възмутен от ББ и нищо не прави, освен да мърмори.
Има някаква причина. Просто да разбера причината. Без да правя оценки - ти що не правиш това, ти като не правиш онова значи си еди какъв си, ама на теб що не ти пука, трябва да ти пука... не, заклевам се, няма такова нещо.
Теоретично погледнато, в една нормална демокрация правителството на ББ досега да се е сринало и да е забравено.
Искам да разбера що тука има търпимост. Причините.
Лично аз си имам някои обяснения, но ако ги напиша, ще дам някаква посока, а аз не искам да давам уклони, искам да чуя различни мнения. Това е.
Повече няма да обяснявам