Забрана?

Все същите

Да забраним ли писането от нерегистрирани?

ДА
22
71%
НЕ
9
29%

Общо гласове: 31

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

гостите да са с платен достъп :cool: и то за четене :cool: :lol:

200 евро за 3 месеца без ддс :lol:

сериозно предложение е
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

caliostro написа:гостите да са с платен достъп :cool: и то за четене :cool: :lol:

сериозно предложение е
и ти да си касиер :blum:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

snowprincess написа:
caliostro написа:гостите да са с платен достъп :cool: и то за четене :cool: :lol:

сериозно предложение е
и ти да си касиер :blum:
четеш ми мислитееее
:cool:
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Против

Мнение от Fairy of the Flowers »

Не че съм навътре във форумските работи, нито в модераторските, нито знам какво е провокирало тази анкета, но съм против. Щото мразя забрани всякакви и освен това, тъкмо когато клубът се премести тук, си преинсталирах уиндоуса на единия компютър, и дявол знае защо, не можех да се логна, уж всичко си му беше наред. После два три месеца нямах никакво време да ровя и търся откъде по дяволите може да идва проблема, после пък взе че си се оправи де...Пък и понякога ме мързи пък да се логвам.
А, и нещо друго. Много стана тесничък и затвореничък клуба. Едни и същи малко на брой хора си приказват едни и същи работи. Ми може некой отнякъде да попадне, нещо да прочете, да бъде провокиран да изкаже интересно мнение. Ами то докат се регистрира...Пък и трябва ли да остава, може просто така, веднъж - дваж да му се допише. Пък простотиите не ги чета, кво ме интересува..
Последно промяна от Fairy of the Flowers на 18.01.07, 15:49, променено общо 1 път.
Аватар
Quid

Re: Против

Мнение от Quid »

Fairy of the Flowers написа:Не че съм навътре във форумските работи, нито в модераторските, нито знам какво е провокирало тази анкета, но съм против. Щото мразя забрани всякакви и освен това, тъкмо когато клубът се премести тук, си преинсталирах уиндоуса на единия компютър, и дявол знае защо, не можех да се логна, уж всичко си му беше наред. После два три месеца нямах никакво време да ровя и търся откъде по дяволите може да идва проблема, после пък взе че си се оправи де...Пък и понякога ме мързи пък да се логвам.
и аз мразя забраните
мисля че платеният достъп за нерегнати е едно демократично решение.
:cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Fairy of the Flowers написа:
Доколкото разбрах от Магот и Питкиния, проблемът е преди всичко технически. Има някакви дупки, през които се провира нетски боклук. Не става дума изобщо за лично отношение към някого, а по-скоро за превантивна мярка, за да не се окаже някой ден, че се е сринал клубът. Поне аз така го разбрах. Не че някой иска да гони или недопуска някого!
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
Доколкото разбрах от Магот и Питкиния, проблемът е преди всичко технически. Има някакви дупки, през които се провира нетски боклук. Не става дума изобщо за лично отношение към някого, а по-скоро за превантивна мярка, за да не се окаже някой ден, че се е сринал клубът. Поне аз така го разбрах. Не че някой иска да гони или недопуска някого!
Ок, разбрах. Ми тогава както казва Мъжжж май е най добре, не ли?
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

4avdar4e написа:Доколкото разбрах от Магот и Питкиния, проблемът е преди всичко технически.
Икзактли!
Fairy of the Flowers, щото за да го няма това ограничение и ако все пак искаме да не е пълен форума с разни боклуци някой трябва да го чисти, всеки ден, да отделя по доста време... все още ли мислиш, че това е свободата която искаш?
Ако ДА то тогава ще ти кажа моята гледна точка: В даден момент тези постове могат да станат стотици (в зависимост от това колко е популярен форума). Съответно някой ще губи примерно по един час на ден за да чисти спама. От друга страна тези стотици постове не са просто случайни, търсят се секюрити дупки. Когато пробойна бъде намерена започват глупостите (бил съм свидетел как скрипт буквално уби един голям форум за около 30 минути).
По-горното е на кантар с удобството, че няма да ти се налага да се логваш на всяко влизане (което по принцип не се и налага ако си щракнала кутийката да ти бъде запомена паролата).

Е, за каква свобода говорим? Няколко човека плащат хостинг за да го има този хубав форум, грижат се за да го администрират и се появява някой и казва, че му се отнема свободата щото (извинавай) го мързи?

Позволи ми да не се съглася. :grin:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

колкото повече ги мързи толкова повече по 200 евро :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Житената Питка написа:.......
Е, за каква свобода говорим? Няколко човека плащат хостинг за да го има този хубав форум, грижат се за да го администрират и се появява някой и казва, че му се отнема свободата щото (извинавай) го мързи? ........
и за чий е таз анкета тогава? домакините създават правилата:

А/ гостите искат да посещават => приемат ги
Б/ не искат да спазват правила, искат Анархия => не посещават

това е толкова просто :-)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Житената Питка написа:По-горното е на кантар с удобството, че няма да ти се налага да се логваш на всяко влизане (което по принцип не се и налага ако си щракнала кутийката да ти бъде запомена паролата).
само да вметна, че при мен не действа това с щракването в кутийката, не ми се запомня паролата, не знам защо е така
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

абе..нали за това имаме този форум...
или забравихме

евала Питка...
цунк:-*
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Житената Питка написа:
И добре де, не ми се карай. Не съм толкоз надъхана защитничка на свободата. Не знаех точно за какво става дума. Ми мързи ме пък, кво. Ми някога сядам не от моя компютър, затуй с чекбоксчето и тъй нататък. Ся за времето напълно разбирам и честно казано аз не бих го правила. За плащането обаче съм насреща. Само кажете кога и на кого. Ми кво сега? Шсъ караме ли? М? Нещо друго?? Ок, да гласувам ли сега за?

:grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Искам да питам. Тия ботове не пускат ли по пет "мнения" за пет секунди и после се преместват да търсят на майка си ъ флопито на друго място. Ако да- не може ли да се забрани пускането на постове от едно айпи за по- малко от 30 секунди? Пост за 30 сек -> бам бан. Раз-бан, като се молиш на админката. Като в дира
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Fairy of the Flowers написа:...
Спокойно бе, аз само изяснявам каква е ситуацията - и мен ме мързи иначе. :shy:
Dark написа:и за чий е таз анкета тогава? домакините създават правилата:

А/ гостите искат да посещават => приемат ги
Б/ не искат да спазват правила, искат Анархия => не посещават

това е толкова просто :-)
Ше те пипна за певеца!
Направила си е труда да ви пита със или без боклуци искате и е обяснила съответните последствия. :blum:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Е, за каква свобода говорим? Няколко човека плащат хостинг за да го има този хубав форум, грижат се за да го администрират и се появява някой и казва, че му се отнема свободата щото (извинавай) го мързи?

Позволи ми да не се съглася. :grin:[/quote]

Евалла.... Житена....добре казано, твърдо съм ЗА..... казвам пак.... ДА НЕ ПИШАТ НЕРЕГНАТИ...тва ще отдалечи във времето и следващите атаки и контрамерки надявам се...форумчето е супер...стана супер по-точно...нещо като оазис :-) и не бива според мене да се жертва с лека ръка заради резултати от анкети... А, тези които си пилеят от времето, а че и от парите :shy: ...техните гласове трябва да земат РЕШЕНИЕ...уповавам на тях.... Изслушват цялата команда..... но пък решенията да ги вземат ЕДИНОЛИЧНО...нал за тва са админи, бре... :-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Житената Питка написа:Ше те пипна за певеца!
Направила си е труда да ви пита със или без боклуци искате и е обяснила съответните последствия. :blum:
недей де :lol:
иначе ще крещя и ще ида да си вадя медицинско :blum:

ПП/ Х-мен ІІІ - девойчето като писна и се пръснаха стъклата :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

със специални аватарчета да са нерегнатите
и да има стикерче на аватара за платена такса
толкова е демократично
и светлоотразителна жилетка
пожарогасител също :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Kent написа:... Изслушват цялата команда..... но пък решенията да ги вземат ЕДИНОЛИЧНО...нал за тва са админи, бре... :-)
ахъм, най-добрия начин за вземане на решение :-)

ПП/ това сериозно
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

caliostro написа:със специални аватарчета да са нерегнатите
толкова е демократично
И анален секрет ше почна да зимам ако требе! :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Dark написа:
Kent написа:... Изслушват цялата команда..... но пък решенията да ги вземат ЕДИНОЛИЧНО...нал за тва са админи, бре... :-)
ахъм, най-добрия начин за вземане на решение :-)

ПП/ това сериозно
и аз съм сирьозен :mad: нали съм семеен админ :cool: знам ги тези неща :-)
П.П. Тежка Царската Корона..уфффф... :twisted:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

пожарогасител също :cool:[/quote]

и мегафон..." Аз съм нергнааааааат...къде да дам .....ъъъъ..секрет първо :twisted: ?"...... :crying:
Последно промяна от Kent на 18.01.07, 17:03, променено общо 1 път.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Житената Питка написа: Ше те пипна за певеца!
Убичам та, вааа! :lovegirl:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

maggot написа:
caliostro написа:със специални аватарчета да са нерегнатите
толкова е демократично
И анален секрет ше почна да зимам ако требе! :grin:
ред трябва да има
аз сериозно говоря и то не за първи път за тези неща
но понеже малко тредно се разбират се принудих аз да
зидам такава крепост
само регнати и още едно сито с вип
гости в гостната
а гостната е у ремонт
никакви компромиси
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Kent написа:пожарогасител също :cool:

и мегафон..." Аз съм нергнааааааат...къде да дам .....ъъъъ..секрет първо :twisted: ?"...... :crying:[/quote]

първо еко такса има 200 евро и после са прегледите :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

maggot написа:
Житената Питка написа: Ше те пипна за певеца!
Убичам та, вааа! :lovegirl:
ти искаш да ме видиш в синьо? :rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

може и в зелено по курса за деня :cool: ако се затрудняват гостите :cool:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Dark написа: ти искаш да ме видиш в синьо? :rotfl24:
Червено по-ще ти отива :blum:

Са сирьозну - има разни начини за по-леко минаване, ама са и по-леки - т.е. - ботовете ще ги попренапишат и пак ще могат да минават през ситото, да не говорим, че си е допълнителна работа за администраторите.
Пуснах анкетата за да чуя всички мения, и да оценя какво ме чака :-)
Последно промяна от maggot на 18.01.07, 17:16, променено общо 1 път.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
snowprincess

:-)

Мнение от snowprincess »

maggot написа:

Са сирьозну - има разни начини за по-леко минаване, ама са и по-леки - т.е. - ботовете ще ги попренапишат и пак ще могат да минават през ситото, да не говорим, че си е допълнителна работа за администраторите.
и аз пуснах ЗА след триумене
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

maggot написа:Червено по-ще ти отива :blum:

ако е тръгнало здраво да налазва - кардинално решение си требе

няма да ни дави я

ПП/ гласувах Против - щото така ми дойде, а всъщност ми е все едно

ППП/ баси, целия офис се тресе от некви адски строителни машини :shocked: слагам шЛифера и се отнасям да гладя, пера и готвя...ох
Последно промяна от Dark Angel на 18.01.07, 17:19, променено общо 2 пъти.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа: ако е тръгнало здраво да налазва - кардинално решение си требе
няма да ни дави я
Аз на няколко пъти рано сутрин попадам на тоя спам. Явно ставам преди Маготича :grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

maggot написа:

по мои груби сметки те чакат
към 1800 евро на всеки 3 месеца без ддс
от тях като приспадна и поя хонорар.... :cool:
остава една добра сума :lol:
но ви се вижда малко това което остава
и се чудя дали 300 евро не е по добра цифра защото и няма сняг тази зима
еко таксата трябва да е по висока.
по мои наблюдения 150 в зелено са тарифите за 3 месеца общо взето в нета
но имат 800 - 1000 юзери
трябва да ги смятам нещата по детайлно
няма много да скочи % ми :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
няма да ни дави я
Аз на няколко пъти рано сутрин попадам на тоя спам. Явно ставам преди Маготича :grin:
аз 7:55 съм пред ПС-то, но не отварям тук, избутвам всичко спешно и чак тогава
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Dark написа:
4avdar4e написа:
няма да ни дави я
аз 7:55 съм пред ПС-то, но не отварям тук, избутвам всичко спешно и чак тогава
Май съм хем след вас, хем преди вас. Знаете ли като изпозаспите каква "тишина" настава в компютъра ми? А като настъпи нощ и се затътрям към леглото, вие се събуждате... :lol:
Снощи видях маймуняците. Досадна работа.
Скарайте ми се и на мен обаче, но гласувах против по тези причини:
Fairy of the Flowers: Много стана тесничък и затвореничък клуба. Едни и същи малко на брой хора си приказват едни и същи работи. Ми може някой отнякъде да попадне, нещо да прочете, да бъде провокиран да изкаже интересно мнение. Ами то докат се регистрира...Пък и трябва ли да остава, може просто така, веднъж - дваж да му се допише.
Мъжжж даде едно предложение и искам да попитам, не става ли? (Предложението дали не става, не Мъжжж...:lol:)

Все пак да решава този, който знае най-добре...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Stranniche написа:....
Снощи видях маймуняците. Досадна работа.
Скарайте ми се и на мен обаче, но гласувах против по тези причини:
Fairy of the Flowers: Много стана тесничък и затвореничък клуба. Едни и същи малко на брой хора си приказват едни и същи работи. Ми може някой отнякъде да попадне, нещо да прочете, да бъде провокиран да изкаже интересно мнение. Ами то докат се регистрира...Пък и трябва ли да остава, може просто така, веднъж - дваж да му се допише.
Който иска, може да се регистрира. Някой да е забранил? Говорите наизуст и двечките. Ако на някой му харесва - остава. На който не му харесва - прав му път. А да не говорим, че този форум е ограничен не защото постването е ограничено (както виждаш и в момента не е и това никак не помага за по-големия спам отколкото сме свикнали) а защото малко хора знаят за него.

Искаш ли да ти дам Модераторски права, ама да триеш САМО ботовете? Мен и тва ме устройва - няма да си губя времето сутрин с глупости и да се разсънвам по неприятен начин. :grin:

Stranniche написа: Мъжжж даде едно предложение и искам да попитам, не става ли? (Предложението дали не става, не Мъжжж...:lol:)

Все пак да решава този, който знае най-добре...
Става, ама има това:
MOD Description:
This MOD adds a question to the registration and/or guest post forms to prevent bots from spamming the board. This question must be answered correctly to complete the registration or post successfully. If you use this MOD, you can disable the standard-captcha. You can create your own individual questions or you use automatically created questions...

Ще ли ти се да отговаряш на въпроси всеки път, когато се опиташ да постнеш нещо?
Мен лично по-скоро ще ме откаже да пиша, отколкото да оправи проблемите и форума ще стане още по-затворен. Това, което предложи МЪЖжжж е аналогично.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ами гостите да плащат този данък. Ако пък не искат или да се регистрират, или да не пишат. Свобода на избора.

Да четат могат всички. Това да го подлагам ли на гладуване? М? :winkw:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Според мен няма какво да се обсъжда повече, нерегнати не могат да пишат и толкоз :lol:
Сигурен съм че ботовете ще спрат по този начин. Пък и няма да се чудя кой е някой гост дето го е домъзяло да се регне :grin:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мне. Нерегнатите ще пишат. Ама само на тях ще им иска визуално потвърждение - демек ще им изписва буквеноцифрова поредица, която трябва да напишат под поста си.

Така - и агнето сито - и вълка цял

Слагам го, че ми писнА на фурката! :mad:

П.П. Ако това обаче продължи, ще има сеч на нерегнати, да знаете!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

maggot написа:Мне. Нерегнатите ще пишат. Ама само на тях ще им иска визуално потвърждение - демек ще им изписва буквеноцифрова поредица, която трябва да напишат под поста си.

Така - и агнето сито - и вълка цял

Слагам го, че ми писнА на фурката! :mad:

П.П. Ако това обаче продължи, ще има сеч на нерегнати, да знаете!
:good:
(Писах: да решава този, който най-добре разбира положението - в случая ти. :-))
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

ДА! И без това тук нерегистрирани не пишат. Дори имаме излишък от непишещи регистрирани.

Ако някой го мързи да се регва- ще си прави този труд щом е за общото благо.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Публикувай отговор